2011 şubat anneleri doğum sezeryanmı normalmi olucak?

kızlar epiduralde de damar yolunu açık olacak dr geldiği anda işaret verdiğinde o damar yolundan sakinleştirici veriolar yani doğum laylaylom oluyo. olay epidural in takılması:)

canım geenl anestezi ile mi olucaksın sezeryani benim ilk olucak genel istiyorum....

epidural anestezi ile olacak canım
benim ilk sezeryanımda epiduraldi
çokta rahat geçti kızımın ilk ağlayışını duydum dr çıkar çıkmaz gösterdi bana
zaten artık genel anestezi yapmıyor hiçbir hastane benim bulunduğum şehirde tabi bir aksilik çıkmazsa

fatma bişey sorucam canım çiçekte söylemiş bu epiduralden sonra bel ağrısı olabiliyormuş herkeste olmasada görümceminde başına gelmiş bu ağrı olayı sende oldumu

benim de kesin sezeryan ama genel anestezimi epidural mi karar veremiyorummmm
hem o anı yaşamak istiyorum bbebeğimin çıktığı anı görmek sesini duymak hemde birazcık korkuyorum birşey hissedermiyim diye kafam karmakarışıkkkk :26::26::26:

benim doktorum son ay doğum şekli belli olucak dedi.ama sunu öğrendim bizim dr genel sezeryan yaptığını epidural yapmadığını söyledi zaten çevremdede pek memnun kalan yok ama yinede kişinin tercihi.normal doğumdada sanırım bebek tam olarak çıktıktan sonra anneye narkoz veriliyormuş böylece son işlemleri dikişi filan görmüyor ve hissetmiyormuş.sanırım ben sezeryanla doğurcam çünkü normal doğumdan korkuyorum.

fatma bişey sorucam canım çiçekte söylemiş bu epiduralden sonra bel ağrısı olabiliyormuş herkeste olmasada görümceminde başına gelmiş bu ağrı olayı sende oldumu

hayır canım ne başağrısı ne bel ağrısı hiçbirşey olmadı bende
inşallah bu seferde olmaz
dr umda baş ağrısı olabilir ama türk kahvesi içersen hemen geçer demişti bana:)

canım inanki hiçbirşey hissetmedim ben hatta belime yapılan iğneyi bile hissetmedim
zaten sonlarına doğru uyuyakalmışım ilacın etkisiyle

Kizlar trdeki doktorlar sezeryana ne kadarda meraklilar yaa
kimi görsem sezeryan olacagim diyor.
sezeryanla normal dogumun arasinda fiyat farki mi varda sezeryan diyorlar
burdaki drlar sezeryana hiç sicak bakmiyorlar bir sorun olmadigi sürece

evet canım fiyat farkı var..

ortalama ne kadar canim:44:

canım her şehre ve her hastaneye göre değişiyor.. benim hastanemde 580 normal 735 sezeryan.. bu fiyatların içinde 2 gece yatak+ refekatçi+ oda süsü+ yenidoğan muayene ve aşıları var.. ama bu şimdilik.. yılbaşından sonra değişecek.. ama ne kadar eklenecek belli değil..

ooff ne zor bı karar bu dogum seklı.. ben myomumdan dolayı sezeryana sartlandırmıstım kendımı ama bu kontrolumde drum myomuda aldırayım dıe sırf sezeryan dusunme myoma yapcagım her mudehale rahıme zarar verebılır dedı oncelıkle normal dogum düşünelım dedı aslında normal yapabılsem keske tabıkı ısterım ama cok ta korkuyorum yaaa ama drumun yonlendırmesı benı az da olsa cesaretlendırdı. normal olursa epıduralı tavsıye edermısınız dedım ıstedıgın an takarız dedı zaten sımdı kadınlar normalı denıyolar az zora gelınce hemen kesın benı dıolar dedı kesıcegımıze en azından agrını hafıfletırız dedı gercı ona kalsa epıdrual bıle ıstemesemde normal dogursaymısım.. 38. haftada bı catı muayenesı yaparız duruma gore normalı denerız olmucak gıbıyse zaten ben senı fazla zorlamadan bu bole gelmıcek der sezeryana alırım dedı.. heralde bı benım dr var sezeryan yanlısı olmayan.. kısaca ben hala karar verebılmıs degılım kızım kendısı karar verıcek nasıl gelıcegıne hakkımızda hayırlısı kızlar

benm doktorumda öncelikle normali düşün aklına sezeryan sokma diyo ama korkuyorum işte yaa
sezeryandan da korkuyorum ben ne kokrak bi kadınım aman ya hayırlıs neyse o olsun diyorum inş normla ve kolaycacık bi doğum olur bi avazda çıkıverirler hepsi Allah yardımcımız olsun kızlar

benimde kesin belli değil ama sezeryan olursa genel istiyorum ben.çünkü çevremdeki diğer anestezilerle olanlar hep bi sorun yaşadı.bi arkadaşım uyuşma olmadığı için 2.defa iğneyi olmak zorunda kaldı.birde çok bel ağrısı yaşamıştı.bebeğini eğilip yatağından alamıyordu.keşke genel olsaydım der hep.şuanda bile ağrı yaşıyor.

ben isteğe bağlı sezeryana karşıyım,bebeğimi tehlikeye atacak bi durum olmadığı sürece normal doğumdan asla vazgeçmek istemiyorum...o anı yaşamak,bebeğimin sesini ilk duyduğumda eşimin elini tutmak istiyorum...ama tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığım için doğum şeklini belirlemek pek mümkün olmuyomuş...açılmama gibi bi ihtimal varmış....umarım herşey yolunda gider ve normal olur çünkü ben ameliyat ve narkoz olayından korkuyorum...

sakıncası yoksa hangi hastane öğrenebilir miyim?

mrb kızlar bende sezeryan olmak istiyorum çnkü normal doğumdan korkuyorum ben çok panik bi insanım ıkınamamktan yada bebğimin çatıda kalmasından vakumla çekilmekten çok korkuyorum araştırdım biraz normal doğum anne için sezeryan bebek için iyiym,ş çünkü normal doğumda bebğin zarar görme beyni hasar görmesi osijensiz kalmasıvb. gibi durumlar oluyormuş 500\1 sezeryanda bebğin zarar görmesi 4000\1 miş bu kadar bekledim 30 dk geç görsem ne olurki bebeğimi yanında babsı olacak ya zaten yani sezeryan istememin sebebi bebeğimin zarar görmemesi beni doğumda vakumla çekmişler hala sorunlarım var boyun damarım hasar görmüş boyun eğriliği var ameliyat olucam şimdi bu sıkıntıları bebğimin yaşamsını istemiyorum iaşlllah sağlıklı sıhhatli kucaklarımızı alırız bende dua ediyom başı aşağıya dönmüş iaşlallah bi daha gittiğimde yukarı dönerde sezeryan olurum tabiki önce hayırlısıç....

ben epidural normal istiyorum ama çatı muayenesinde görcez bakalım engel varmı. gerçi bazen çatı müsait olsa da kanala girmio fln olmuyo yani..
aman en önemlisi sağ salim bebişler de biz de kurtulalım da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…