2011 şubat anneleri doğum sezeryanmı normalmi olucak?

normal dogum insallah zaten bebisimin kafasi asaga inmis 2 hafta erken dogacak büyük ihtimal yavrum, saglikla glsin insallah

kızlar,öyle bi ayları geziyim dedim buraya takıldım.ben 2010 mayıs annesiyim.mesleğimi ayrıntılı olarak belirtmek istemesem de sağlıkçıyım.sadece bir kişi bile bu yazım sayesinde normal doğum yaparsa çok mutlu olurum..
öncelikle kadın doğumcular neden sezaryen olur onu belirteyim:
1-uzun bir eğitim süresi,geç gelen evlilik,geç gelen bebek
2-gebelikte bile yoğun mesailer,daha fazla erken doğum tehdidi,su gelişi
3-normal doğum eylemi sırasında karizmayı çiziktirme kaygısı,
4-zaten tek çocuğa zor bakarım ikincisi belki gelir belki gelmez ,20 saat normal doğum
eylemiyle işim olmaz düşüncesi
5-doğum fobisi
6-anatomik kaygılar
7-aslında en önemlisi, kontrolün elinden gitmesi,yani başka bir doktora güvenememek..
aslında çoğu :kaygı ile ilişkili durumlar ve sonuç:isteğe bağlı sezaryen.
..peki bu doktorlar isteğe bağlı karın ameliyatı geçirmiş olmaktan memnun mu? hayırrrrrrrrrr.
ben 21 saatlik normal doğum serüvenimin sadece son 2 saatinde ağrı çektim.epidural ya da başka hiç ağrı kesici ilaç gereksinimim olmadı.(bizde malesef ailede hakettiği değeri göremeyen kadın için normal doğum avazı çıtığı kadar bağrılan tiyatral bir eylem, kendini ifade edebilme fırsatı,kadının askerlik hatırası ,kasılmayı yanlışlıkla ağrı olarak algılayan kadın elbette rol yapmıyor ama,ağrı zannettiği şeyi süsleyip diğer kadınları doğumdan soğutuyor).anatomik ve estetik açıdan bir değişiklik yaşamadım.açıkçası hiç doğum yapmamış gibi hissediyorum.
yani doğum korkulacak değil,eğlenceli ve mutlu bir olay.en azından lamaze felsefesinde öyle..
gerektiği zaman gerektiği şekilde doğurun.
umarım sizler de ister sezaryenle , ister normal doğum yapın, doğum sonrası çok dinç ve mutlu olursunuz. en önemli mesele de zaten bu..

Ben sezaryen doğum tercih etmek zorunda kaldım. Spinal anestezi oldum, yan etkileri görüldü. Hala bazı sorunlar yaşadığımı düşünüyorum onca zaman geçmesine karşı. Bende enfeksiyon vardı doktorum normal tercih et ama herşeyde risk var deyince açıkcası bebeğimi riske atamadım hamilelik psikolojisiyle. Ama içimde kaldı keşke normal yapabilseydim. Başkalarına enfeksiyon var diyemediğim için de millet korktum da sezaryen oldum sanıyor bir de bu salaklığı yaşadım. Sütüm de 4 gün sonra geldi bebek perişan oldu. Çektiğim ameliyat ağrıları da ayrı.

bana çokkk zor geliyor normal doğum. o saatler geçmez gibi geliyor. ama bu kadar fobimin oluşması, nasıl olsa isteğe bağlı sezaryen olabilirim fikrimden doğuyor bence.... kesinlikle yasak olsa etrafımızda bunca sezaryenli olmasa bence biz de ne olursa olsun normal doğuma kanalize olucazz..

ayrıca birçooookk insan normal doğumun bütün acılarını uzun uzadıya çekip sonunda sezaryenle sonlandırıyor doğumunu. görümcemin öyle oldu meselaa.. sanki 2 doğum yaptı:)

buna benzer hikayeleri nette okuyunca sezaryen bana daha yakın geliyor. çok yakın bir arkadaşım 8 yıl önce normal doğumundaki zorlanmadan kaynaklanan bir kisti geçtiğimiz yıl bir ameliyatla aldırmak zorunda kaldı. bir akrabam normal doğumunda idrar torbası sarkması olduğu için yıllarca bu sorunla uğraştı. kendi ablam normal doğumda inanılmaz zorlandı dikişlerinden çok çekti ve haala belinde doktorun doğumdan kalma diye nitelendirdiği bir ağrıyla yaşıyor...

kardeşim 3 sene önce epiduralli sezaryen oldu. hep yanındaydım. çok şükür ağrı sızı hiç bişi yaşamadı aynı gün sütü geldi ve 3 gün sonra neredeyse hiç doğum yapmamış gibi rahattı.
abimin eşi yine genel anestezi ile sezaryen oldu yanındaydım ağrı ile çıktı ameliyathaneden ayılırken inlediğini hatırlıyorum ama bu sorunlar 2 saat bile sürmedi sanırım. yani ağrı olduğunda ağrı kesici filan verdiler sorunları çözüldü. bu arada ikisi de ilk 1 yıl içinde kilolarının tamamını verdiler:)

bir de normal doğumların hepsi dikişli oluyor. bazıları az bazıları çok.. ben de madem dikiş olacak aşağıda diil de yukarıda olsun diyorum. doktorum sezaryenci bir doktor anladığım kadarıyla. korkularımdan bahseder bahsetmez beni yüreklendirmek yerine sezaryenle alırız dedi hemen.. kendisi 2 çocuk annesi 2si de sezaryenle olmuş. ama sanırım son haftalarda içimin rahatlaması için zaten çatın müsait değil ya da çocuk ters gibi birşeyler söyleyebilir yani bilemiyorummm..

ama bu topikte sezaryenden çile çekenleri de okudum. bunlardan da etkilenmiyor değilim.. innşallah hepimiz doğru kararlar veriyoruzdur. tamamen içinde bulunduğum şart ve koşullara bakarak mantıklı karar vermeye çalışıyorumm:)

geçen hafta gittim doğum katını gördüm maslak acıbademde doğum yapmayı düşünüyorum. innşallah hayırlısıııııı......:) Rabbim hepimize sağlıklı konforlu hayırlı doğumlar versiiinnn :)

çok güzel yazmışın aklımdaki herşeyi yazmışın sanki of of hayırlısıyla bir kurtulsak.

Bence her ikisinde çekilen acı da kişiye gore değişiyor benım 3 gunde ayağa kalkan evde yemek yapan tanıdğım da var,amelıyatın ertesı gunu bebeğiyle kımseden yardım almadan emzirp yerıne koyan altını değiştiren tanıdğım da var 15 gun yatan tanıdığım da var...
Bir kısmı naz bır kısmı gerçekten bunyeden belkı ama bence kendımızı pozitif düşünceye itersek 1-0 önde başlarız.Negatiflere yoğunlaşırsak zaten son derece kaygılı olduğumuz şu dönemde kendımıze ve bebeğimize stres yaratmaktan başka ne işe yarar ki bu?
Bu bebekler bi şekilde çıkıcaklar içimizden elbette bıraz acı da olucak ama beynınızı bi noktaya kilitlersenız bi süre sonra beyın sadece ona odaklanır...Rahat olalım Allah hepımızın yardımcısı olur inşallah...

:18:Bu doğum mevzusu açılınca ben yine telaşlanıyorum... Aslında normal olsun istiyorum ama çok korkuyorum.Sezeryan olsun diyorum ama düşününce ondan da korkuyorum...
33. haftada hastaneye yattığımda ilk başta doğumhaneye çok yakın bir odaya yattım ve saatlerce normal doğum yapan kadınların bağırmalarını dinledim... O ortam beni çok gerdi.Normal doğumdan iyice korkar oldum...
Aslında normal doğumda korktuğum şey ilk baştaki sancılar değil.Doğum başladıktan sonra vajinadaki yırtılma olayı.Yada doktorun yapacağı kesi olayı. O acıyı kaldırabilir miyim bilmiyorum... Daha doğrusu düşüncesi bile beni çok geriyor. Sezeryanda ise farklı korkularım var ya epidural tutmazsa? ya bişey hissedersem? ya ameliyattan sonra çok sorun yaşarsam? v.s.
Ama korkunun ecele faydası yok!! ikisinden birini elbet yaşayacağız.
Eğer normal doğum olursa epidural normal düşünüyorum.Doktor doğumu 2 saat uzattığını söyledi ama olsun... Varsın 2 saat uzasın.
Kendimi normal doğuma alıştırmaya çalışıyorum şu sıralar.Bakalım sonuç ne olacak.

hanımlar şimdi atv haberde bir haber verdiler isviçreli mi ne bilim adamları bir jel bulmuşlar ve doğum sancısını engelliyormuş. Türkiyede biri bu jelli doğumu yapmış.Bunu gösterecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…