2011 Şubat Anneleri

ya benimkide her dakika bir yerde ama en kötüsü kaburganın altına girmesi
o çok fena bir acı canım biliyorum, ben hamileliğin 3. ayından bu yana hep yaşıyorum ama son haftalarda biraz daha seyrek oluyor. galiba kaburganın altında kafayı sokacak kadar yer bulamıyor artık oğlum) kafası büyüdükçe anneyi rahat bırakmaya başladı. dr. tek yolu hafif egzersiz ve esneme hareketi demişti bana, ama pek fayda etmedi

canım geçmiş olsun, neyseki şimdi adı konmuş oldu sen de ona göre önlemini alırsın. zaten dikkat ediyordun beslenmene, bebişi sık görmek de bonusu olmuş bu gebelik diyabetinin sana.şekeri düşürmeye çalışırken en şeker şeyle doya doya görüşeceksin ne güzel.

büyük sıkıntı atlatmışsın, çok geçmiş olsun. inş. bundan sonrası rahat gecer canım
bebişini gören arkadaşlar gözünüz aydın.

Ben de isim bulamayanlardanım(( sadece aklımda AYAZ ismi war ama babamız olumsuz bakıyor. Kış mevsiminde doğacağı için Ayaz çok hoşuma gidiyor ama daha netleştiremedik.

biz de karar veremedik hala Busecim. farkettim de topikte kızların isimleri neredeyse belli ama erkek bebişler beklemede( çok zor gerçekten karar vermek.

iyi akşamlar nurberracımi güzel haberlerini bekliyoruz

karnın büyüdüğü için gerilitor olabilirmi benimde olurdu epeydir yok sanki içerden bişi batırıyo gibiydi.aklıma başka bir neden gelmiyo valla

umarım öyledir canım ya, kimseye söylemedim sizden başka)) eşime desem hemen hastaneye götürmeye kalkacak daha cok panikliycez. bekliyorum kendi kendine geçsin diye.

lal isim konusunda ben de manikciğime katılıyorum.alperenler batuhanlar çok yaramaz oluyorlar

canım meslektaşım bana uslu bir erkek öğrenci adı söylermisin???? ben 6yıllık öğretmenim düşünüyorum düşünüyorum bir tane bile bulamadım)))
ben de çok çektim alperenlerden valla Dillerim_lal demedi deme.

öfff pöfffff valla düşünmüyorum artıkın hekese söledim bana liste yapın diyeee

bende bir word dosyası var 7 sayfa falan erkek bebek isimleri ve anlamları canım, ama karar verdin mi dersen hayır tabi ki. buraya eklemeye çalıştım ama word formatı kabul etmiyormuş.
dillerim_lal ve diğer arkadaşlar isteyen özelden mail adresini yazsın mail olarak göndereyim size de.

Son düzenleme:
sağol şenayım öyle oldu hakikaten her hafta görecek şekilde ayarlayacağım kızımı..
öfff pöfffff valla düşünmüyorum artıkın hekese söledim bana liste yapın diyeee
sen listeyi koy buraya isim anneleri oylasın canım
canım meslektaşım bana uslu bir erkek öğrenci adı söylermisin???? ben 6yıllık öğretmenim düşünüyorum düşünüyorum bir tane bile bulamadım)))
.

şenay en az yaramaz olanlar
Emre-hem çok zeki hemde az yaramaz oluyorlar
ahmet-genellikle ağırbaşlı ve çalışkan oluyorlar

başka aklıma gelmedi gerçekten ama batuhan-alperen-emirhanlar fena gerçekten

slm kızlar :)) melocum geçmiş olsun canım..bende de şeker çıktı diyetisyen e ancak bayramdan sonra gidebilirim.diyet listeni görmek isterdim doğrusu
şenaysn doktora gitmeyi ihmal etmemelisin bence benim geçen hafta su gibi akıntım oldu ne olduğunu anlamadım.ağrı sızı felan da olmayınca unuttum bebeğimin sıvısı çok azalmış çok üzüldüm bugün (

canım geçmiş olsun... görümcemde de vardı.. iğne vurulmaya başlamıştı.. doğumunu yaptı.. çok sağlıklı bir kızı var şuan...

bu arada erkek isimleri vermişsinde.. kız isimlerinden var mı yaramaz-uslu-zeki dediğin ??

kızlar göbüş ekledim ben yine ama bende gözükmüyo eklenmişmi ki bendemi bi sorun var yoksa ekleyememişmiyim reca etsem bi bakarmısınız

geçmiş olsun canım...benimde oluyordu.. genişlemeden kaynaklı olur dedi doktorum.. şıuan iyiyim geçti..hatta rahim kenarlarında da kasılma tarzı bir anlık ağrıda oluyor... artık büyüyoruz.. genişliyoruzz.. doktorum bir sorun yok dedi bana.. ama sen yinede bi doktorunu ara istersen.. ihmale gelmez nede olsa..

Islak mendillerdeki tehlike!
8 Kasım 2010 Pazartesi 17:50
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Gümrükçüoğlu, ıslak mendillerin kimyasal madde barındırdığının unutulmaması gerektiğini belirterek, ''Bu yüzden ıslak mendil kullanıldıktan sonra mümkünse eller suyla durulanmalı'' dedi.

--------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda ıslak mendil kullanımının yaygınlaştığına işaret ederek, ıslak mendillerin restoranlarda, okulda, evde, iş yerlerinde ve hastanelerde kullanıldığını hatta annelerin bebek alt temizliğini bile ıslak mendille yaptıklarını vurguladı.

Islak mendilin hijyen amacıyla kullanıldığını ve içinde kimyasal maddeler bulunduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

''Islak mendilleri sıktığınız zaman içinden genel itibariyle sıvı çıkar. Bu sıvı kimyasaldır. Islak mendil çok fazla kullanılırsa bu kimyasallar elde veya deride birikir. Yiyecekleri tuttuğumuzda veya elimizi ağzımıza götürdüğümüzde bu kimyasallar vücuda geçer. Uzun yıllar söz konusu kimyasalların vücutta birikmesi sağlık açısından olumsuzlar doğurur. Islak mendillerin kimyasal madde barındırdığı unutulmamalı, bu yüzden ıslak mendil kullanıldıktan sonra mümkünse eller suyla durulanmalı. En iyi temizlik şekli sabunla elleri yıkamak ve bol suyla durulamaktır. Ancak ıslak mendillerin kullanımı, suya ve sabuna ulaşılamayan durumlarda önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır.''

-BEBEKLERİN ALT TEMİZLİĞİNDE ISLAK MENDİL KULLANIMI-

Prof. Dr. Gümrükçüoğlu, bebeklerin alt temizliğinde de ıslak mendil kullanımının yaygın olduğuna dikkat çekerek, özellikle pişik ve tahriş durumunda ıslak mendil kullanımının sağlık açısından zararlı olacağını belirtti.

Islak mendilin içindeki kimyasalların tahriş olmuş deriden kolayca vücuda geçebileceğine işaret eden Gümrükçüoğlu, ''Çocuk eğer pişikse ya da bir yerinde başka bir yara varsa ıslak mendil kesinlikle kullanmamak gerekir. O yaralar ve pişik, vücutta çatlaklar meydana getirir siz de o yaranın üzerine kimyasal bir madde olan bu ıslak mendili sürerseniz çatlakları yakar ve bu da emilim yoluyla vücudun kan dolaşımına da geçebilir. Bunlar öldürmez ama cilt rahatsızlığını artırır. Annelerin buna dikkat etmesi gerekir'' diye konuştu.

Kullanım alanının yaygınlaşması, talebin yüksek olması nedeniyle ıslaK mendillerde de ''merdiven altı'' üretimin arttığını ifade eden Gümrükçüoğlu, kontrolsüz üretimlerin her zaman insan sağlığı için risk oluşturduğunun altını çizerek, ıslak mendil tercih ederken de tüm diğer ürünlerde olduğu gibi TSE işaretinin aranması gerektiğini vurguladı.

Cihan Haber Ajansı

kızlar bebeğimin suyu azalmış.bu konuda bilgisi olan var mı ?su içmek işe yarar mı dersiniz?erken doğum olmasını istemiyorum ama benim bebeğim bir yolunu bulup gelecek sanırım önce eş aşağıdaydı oyukarı çıktı şimdi de suyumuz azalmış :))

gözdecim yeni diyet listemi konunun en başına ekledim canım
gördüm canım inceledim listedini benim yediklerimden çok çok farklı diil.belki de ondan benim sınırda çıkmıştır ve belki de ondan çok kilo almamışımdır diye düşündüm bende.
bu arada sonunda göbüş fotosunu ekleyebildim bu sefer niye bööle oldu anlmadım.
ayy az önce bi arkdaşım aradı 4 hafta önce falan gelmişti en son konyaya faceden fotmu görmüş sen 4 haftada nasıl bööle kilo aldın dedi.bende aslında 1,5 kilo aldım dedim.ama o fotoğraf çok kilolu çıkmış sanırım.ayyy zaten dombalaktım iyice dombalak oldum allahtan çok kilo almadım.halbuki bana göre sadece göbekten ibaretim ama anlmadım dışardan bakınca farklı gözüküyo demekki :))

alla alla bi daha bi deniyim bari

burdaki öğretmen arkadaşlardan sınıflarında uslu zeki çalışkan öğrencilerin isimlerini yazarsa. belki isim konusunda fikir sahibi oluruz.

canım amniyon sıvısını tek dışardan takviyeyle su içmek arttırıyomuş.amniyon sıvısı zaten çoğunluk bebğin idrarıymış.bu nedenle su içmek tabiki faydaladır

burdaki öğretmen arkadaşlardan sınıflarında uslu zeki çalışkan öğrencilerin isimlerini yazarsa. belki isim konusunda fikir sahibi oluruz.

anıl diye b. öğrencim vardı benim geçen yıl hem çok zeki hemde çok efendiydi.hatta tam adı anıl berat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…