çok moralim bozuk, üzüngünüm kızlar. 100lük şeker yüklemem vardı, hem 1. saat hem 2. saat yüksek çıktı ayrıca idrarda da şeker çıktı. un-şeker tamamen yasak dedi dr. çok sıkı bir diyet yapmam lazımmış durum ciddi dedi. 15 gün izin verdi, diyetle çözülmezse insüline başlatacak.
50lik yüksek çıkınca o kadar dikkat etmiştmşm halbuki, dr. yemekle çözülmeyebilir bebek şeker hormonu fonksiyonlarını bozduğu için yükselir dedi. bebek büyüdükçe problem de büyüyor tabi.
allahım yardım et diyorum daha 13 hafta var, nasıl geçer kızlar. kendimi geçtim bebeğe birşey olacak diye aklım çıkıyor. zor tutuyorum kendimi ağlamamak için.
şenaycım üzmemeye çalış kendini moralini yüksek tut artık daha dikkatli olursun allahım çaresiz dert vermesin
geçmiş olsun canım...aklına kötü şey getirme dikkat edersin halolur inş...streste çok etkilio malum...ağlarsan hem kendini hem bebişini üzersinn....
kızlar benim çıkma vaktim teşekkürler herkese şenay sık dişini canım az kaldı pazartesi ayrıntılı konuşuruz kendinize iyi bakın
canım dikkat et dikkat ederek geçer inş.kaç çıktı değerlerin.diyetisyene yönlendirmedmi seni drun.ayy valla hepimiz şeker anne olduk:)
bu arada gebelik şekeri yüksek çıkan bayanların daha sonra şeker hastası olma ihtimali daha fazlaymış hepimiz dikkatli olalım kızlar
Şenaycım bende ilk zamanlarda senin gibi düşünüyordum moralim çok bozuktu ama inan ki üzüntü streste şekeri yükseltiyor moralini bozma. bende de gestasyonel şeker çıktı 24.haftada 100lük yüklememde yüksek çıkınca çok üzülmüştüm.Ama sonra diyetisyen tarafından verilen listeye harfiyen uyunca şekeri kontrol altına alabiliyorsun Allahın izniyle.15 gün boyunca verilen diyetine lütfen sadık kal.biliyorum çok sıkıcı bir durum,canın neler çekiyor ama yiyemiyorsun.saatli yemek zorundasın.gezmeye gittiğinde yemek taşıyorsun yanında falan ama hepsi bebek için.bensebzeden nefret eden birisi olarak hergün evde sebze yapmaya alıştım.hergün salata yıkamaktan bunaldım ama bak 1 ay geçti bile.şimdi biraz daha alıştım.sabredicez.inşallah sonra istediğimizi yiyeceğiz.diyetini harfiyen uygula insülüne gerek kalmaz o zaman Allahın izniyle. Kaldı ki insülün kullanmanın da bir sakıncası yok diyetisyenim de doktorumda aynısını söyledi bana.bebişimiz için yapıyoruz bunları.hem vücuduna zararlı gereksiz birşeyler girmiyor.bebekler çok sağlıklı besleniyor öyle böyle değil yani..sağlıklı bomba gibi bebekler inşallah.hem kilo almamakta cabası.31.haftaya girdim aldığım toplam kilo 6,5 kilo..bir de bu yönden düşün.tatlım bebeğe hiç bir şey olmuyor sadece çok sağlıklı besleniyor.ağlamak yok ..
Cnm benimde yanaklarım çıktı , ismi beğendim cnm adıyla yaşasın kuzucukmerhaba güzel anneler şeker bebişler....bugün bi türlü giremedim malum tatil dönüşü valiz boşalt yıka katla ütüle...
siz nasılsınız...geçmişi okudum şimdi çok şükür ki çok fazla yazmamışsınız
hediye çekilişi varmış galiba topiğin linkini yazarsanız sevinirim....
ya arkadaşlar ben acaip şiştim...aldığım kilo çok aşırı dil gibi en son doktor kontrolüne gittiğimizde toplamda 8 kilo almıştım...ama yüzüm falan şiş resmen aynı sıkıntıyı yaşayan var mı yada tavsiyesi olan:26:
bu arada kızımızın SELMA BETÜL koymayı düşünüyoruz...teyzelerinde yorum bekliyoruz....
bebişlerimiz galiba iyice büyüdü bizim kızın tepikleri resmen sarsıyor artık...eşimle oturup göbüşü izliyoruzz çok güzel oluyor çok özledikk prensesi çarşamba günü görcez inş...
arkadaşlar ne kadar marifetlisiniz maşallah...sedacım kapı süsün çok güzel olmuşş esracımm seninde sepetinn keşke bende becerebilsem ama ümidim yokk
Cnm üzülme lütfen,sayılı gün çabuk geçiyor bak kaç aylık olduk, insülin olan bir arkadaşımın söylediğine göre iğneleri acımıyormuş, eğer bebek içinde senin içnde en iyisi insülin olacak ise böyle olsun cnm, sağ sağlim ikinizde kurtulun sonunda yeterçok moralim bozuk, üzüngünüm kızlar. 100lük şeker yüklemem vardı, hem 1. saat hem 2. saat yüksek çıktı ayrıca idrarda da şeker çıktı. un-şeker tamamen yasak dedi dr. çok sıkı bir diyet yapmam lazımmış durum ciddi dedi. 15 gün izin verdi, diyetle çözülmezse insüline başlatacak.
50lik yüksek çıkınca o kadar dikkat etmiştmşm halbuki, dr. yemekle çözülmeyebilir bebek şeker hormonu fonksiyonlarını bozduğu için yükselir dedi. bebek büyüdükçe problem de büyüyor tabi.
allahım yardım et diyorum daha 13 hafta var, nasıl geçer kızlar. kendimi geçtim bebeğe birşey olacak diye aklım çıkıyor. zor tutuyorum kendimi ağlamamak için.
Bende sıkıldım cnmEn sonunda 30'lu haftalara girdik çok şükür.. Bende aşırı bir sabırsızlık başladı arkadaşlar bir an önce geçsin haftalar ve bebeğime kavuşayım istiyorum. biraz sıkıldım açıkçası..tabi yaptığım gebelik şekeri diyeti de sıkıyor beni..Uzun zamandır yazamadım buraya herkes iyidir inşallah..Nasıl geçiyor?
Canım eline sağlık, çok güzel olmuş
Cnm ben medela mini elektrikli kullandım çok memnunm, sağıp bırakmak için, yada saç boyayacağım zaman için süt biriktirmek için, mastit olunca fazla sütü sağıp deefreezede saklamak için çok kullandım, çok memnunumgünaydın kızlarr nasılsınız ?
medela süt pompasından bahsetmişsiniz eltim 6 aylık doğum yaptı bebişimiz yoğun bakımdayken almıştık vallla çok memnun kaldı eltim ben burdan bi arkadaştan buldum 2. el almıştık 2 ay yoğun bakımda kaldı sayesinde sütsüz kalmadı bebişş manueller okadar süt sağmıyor ayrıca medela bebişin emmesyle aynı şekilde sağıyor
Hoşgeldin cnmslm kızlar ben de şubat annesi olcm inşallah. okumasına hep okuorum ama tembellikten anca bgn yazıorum,bi de evde oturuorum yanisat ım 22 mayıs bu arda tam da düğün günüm evlendim evleneli hamileyim yani
Amin cnm inş., dün benim karnımda ağrıdı, ama ben zorladım biraz sanırım, kağanı bebek arabası ile gezmeye çıkardım ve marketlerin girişlerinden kaldırıp geçirmek zorunda kaldım, ama kucaklamadım arabayı sözde dikkatliydim ama akşam ağrım olduselam kızlar..nasılsınız..uzun zamandır forumu takip edemedim..umarım herkes iidir..bugün dersim yok..evdeyim:))))bu aralar özellikle akşamları sancılarla boğuşuyorum..bebek büyüdükçe karın ağrılarım da artıyor..şaka bir yana az kaldı doğuma..Alllah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..haftaya kontrol var..bebeğimizi çok özledik:)))
Cnm bende aynıyım…merhaba kızlar nasılsınız biz çok yorgunuz geceleri artık uyuyamıyorum kızım hiç durmadan dünden beri haraket halinde ne tarafa yatsam battı sabaha kadar oturur vaziyette durdum bu iki ay geçmez gibime geliyooo(
Cnm ben katılamıcam bu seferSüper gidiyor canım 22 kişi olduk daha 3 günde 30 son gün olsun diyorum sanırım o zamana kadar gene bir 25-30 kişi arası oluruz
Hakkında hayırlısı cnm inş.Kızlar ben akşamları artık çok zorlanıyorum.Resmen gögüs kafesime baskı yapıyor ama öyle böyle değil iş yerindede artık yorgunluğum öğlene doğru çıkmaya başlıyor 37 hafta diyordum bende ama 32.hafta'da kaçsam çok iyi olacak burdan.
Zaten karar verdim eşimlede konuştum doğumdan sonra buraya geri dönmek istemiyorum dedim.Sen bilirsin dedi.Sonuçta benim doğumdan sonra sütüm olması gerek bunlarla bende süt falan kalmaz maalesef.
Ama 37.haftaya kadar çalışıpta maaşımı düzenli alıyım diyorum.Bakalım nasıl olacak bu işler
Cnm benim faede ekli kadriye kaplan, çektiği resimler harika ben sürekli takip ediyorum onu çok başarılıkızlar doğum fotografcımızı bulduk hem tanıdık vesilesiyle haftaya buluşmaya karar verdik ay çok heycanlıyımm güzel çalışmlar yapmış bakın sizde doğum fotografçısı kadriye kaplan :))
Cnm güle güle kullan aldıklarınıiyi aksamlar kizlar.. bugun carsiya ciktik bebislerimizin eksiklerini aldik.. 3 saat zar zor gezdik eski halim kalmamiss pff hemen yoruldum
yarin kizimi gorecegim insallah bakalim ebe ne diyecek :44:
Cnm ben nane çayı, ıhlamur ve papatya çayı içiyorum genelde, naneyi tavsiye ederim sakinleştiriyorHangi Bitki Çayının Ne Faydası Var ?
Ihlamur, zencefil, papatya, rezene, kuşburnu, yeşilçey ve tüm meyve çayları gebelik döneminizde, sizin için çok faydalıdır. Bu yüzden gebeliğiniz boyunca bitki çaylarını günde iki fincana kadar tüketebilirsiniz.
Gebelikte Ihlamur :Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, grip ve soğuk algınlığına karşı sizi korur. Ihlamurun ödem çözücü etkisi olduğundan, böbreklerinizi yormadan vücudunuzda biriken ödemi indirir.
Gebelikte Papatya Çayı :Sindiriminiz kolaylaştırarak, sizi ruhsal açıdan rahatlatır. Sakinleştirici etkisi bulunur. Uykusuzluk probleminiz varsa, papatya çayı iyi gelecektir.
Gebelikte Rezene Çayı:Bağırsaklarınızda gaz oluşmasını engelleyip, sizi rahatlatır ve sindiriminize zardımcı olur. İştahsızlık probleminize iyi gelir. Ayrıca emzirme döneminizde de süt veriminiz artırır.
Gebelikte Zencefil Çayı :Bulantılarınızı önler, şişkinlik hissinizi azaltır, hazımsızlığı düzeltir.
Gebelikte Kuşburnu Çayı :C Vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Hastalıklarınızda vücudunuzdaki genel direnci sağlar. Ayrıca ödem söktürücü özelliği bulunmaktadır.
Gebelikte Yeşilçay :Yeşilçaydaki kafein, siyah çaya oranla daha az olduğundan tercih sebebiniz olmalıdır. Kan dolaşımınızı düzenleyici, soğuk algınlığına karşı koruyucudur.
Gebelikte Adaçayı :Bu dönemde rahim kaslarınızı uyarıcı ektisi bulunduğundan, gebeliğinizin son dönemlerinde adaçayı tüketmemelisiniz.
Keten Tohumu :Omega 3 açısından zengin olmasına rağmen kanama riskinizi artırır. Bu nedenle gebeliğiniz boyunca tüketmemeye özen gösterin.
Gebelikte Ahududu : C vitamini ve organik asitleri içeren bir çok hastalığa iyi gelir, ancak doğum kasılmalarınızı başlatıcı etkisi bulunduğundan gebeliğinizin son dönemlerinde tüketmenizi önermiyoruz.
Gebelikte Sinameki Çayı :Kuvvetli müshil görevi görür, bağırsaklarınızdaki vitamin, mineral emiliminizi azalttığından gebeliğiniz süresince tüketmeyiniz.
Fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kanturan, melisa yaprağı, aloe vera, karahindiba gibi bitki çaylarını da, hamilelik döneminizde içmeniz erken doğum, kana ve düşük riskinizi artırır. Bu nedenle tüketmenizi önermiyoruz.
Cnm lezzetli olmuştur eminim, ben tatlıyı çok severim bir ara iştahı bastırmak için denicembu arada tatlı isteğime ve kabızlığa bir çözüm buldum belki arkadaşlarında işine yarar
özellikle şekeri olan arkadaşlar için tatlı niyetine
1 bardak yy süt içine
1 kuru incir 2 kuru kayısı doğra
iyice ısıt
meyveler yumuşayınca
blenderla iyice parçala
1 tatlı kaşığı tarçın koy
lezzet muhteşem ve tatlı isteğimi ciddi oranda azalttı,bağırsaklarımı da çalıştırdı
Kilolarrr kilolarrr yapıştı kaldı üstümeeebugün benim de diyetisyen randevum vardı...bayramın bana hediyesi 10 günde 3 kilo olmuş epey üzüldüm ama biliyordum böyle olacağını hemen kendime çeki düzen vermem gerek:44:
okulda 45 öğretmeniz 30 tanesi bayan bunlardan 15 i ile günümüz var güne gittim bugün ,güzeldi
yarın da kızımla randevum var bakalım bana neler diyecek:26::26:
Cnm ben yarım bardak suya 1 şase karıştırıp içiyorumkızlar magnezyum nasıl içiliyor ????
portakal suyuyla mı içiyordunuz suyla mı_?
bir de bir bardak suyla mı yoksa yarım mı?
Güle güle kullansın bebiş cnmevet daha iyiyim teşekkür ederim bugün YKM ye uğradım wenice in bebek ürünleri acayip indirime girmişti kızıma kışlık bi sürü şey aldım biraz kendime geldim.Ah biz kadınlar işte paraları saçınca rahatlıyoruz:) birde hafta sonu bebişimin odasını boyuycaz onun heyecanı sardı beni haftaya cumayada mobilyalar geliyor iş çıktıkça kendime geliyorum bende
Cnm ağızdakibakterileri öldürmek için tuzlu su ile gargara yapabilirsinkızlar artık dişlerimi fırçalamak istemiyorum. diş etlerim sürekli kanıyor. ne yapmak lazım bilen? dişçiye gitmek istemiyorum hamile hamile. aynı sorunu yaşayan ya da nasıl geçeceğini hangi vitamin mineral vs. almak gerektiğini bilen var mı?
Geçmiş olsun cnmforum cok kotu olmus kızlar ya cok karısık olmus bayadır gıremıyordum hastaydım 10 gundur ısede bugun basladım bı ıkı kere antıbıyotık kullandık ıns bı zararı olmamıstır bebegımebıde cok oksuruyorum dıye mı bılmıyorum ama bebegım cok hareketsız bı ıkı gundur
Cnm milimlik şeyler olduğu için oynar, ben oğlumda dr a hep en düşüğünü söyleyin demiştim,kağanın doğum kilosu için ultrasonda en az 2.800 demişti oğlum 3400 doğdu, değişiyo yanigözdecim gözün aydınn canım çok sevindik oğluşla okurkende yazarkende tepikler yolluyor size bu doktorlar bi acayip bana iri diyolardı bebek için salı günü 1.300 dedi doktor irimi dedim hayır normal sadece uzun dedi bende anlamadım valla geçenlerde ilaç yazmak için bi polikiniğe gittim madem muayene ücreti ödüyecem oğlumuda görim dedim doktor doğum şeklini almış dedi ama benim doktorlarımda ters durduğunu söyledi :26:hangisine inancağımı şaşırdım valla
canım çok ama çok güzel olmuş hikayen çıktısını alıyorum hemen kızıma büyüdüğünde okuycam bizim sitede böyle böyle güzel hikayeler yazan bir seda teyzen vardı bak o yazmış bizim için diycem moralim sıfırdı ama şimdi keyfim yerine geldi canım yazını okuyunca teşekkür ederim
Pamuktan Prenses Ve 7 Cüceler
Bir varmış bir yokmuş.çookk eski zamanlarda dağların ardında KK diye bir krallık varmış...bu krallıkta Diilerim_lal adında güzelmi güzel ama bir okadarda kötü kalpli bir prenses varmış...sürekli mayyak gibi aynanın karşısına geçer “ayna ayna söyle bana benden güzeli varmı bu dünyada ” dermiş.ayna birgün dayanamamış şöyle cevap vermiş
“kraliçem siz çok güzelsiniz hatta harikasınız ama size denk biri daha var bu dünyada maalesef” demiş
kraliçe dillerim_lal duydukları karşısında çılgına dönmüş ve bu kişinin kim olduğunu sormuş
ayna “çağlayan çiçek” diye cevap vermiş tırsak tırsak
bunu duyan dillerim-lal hemen hain planlar kurmuş...kraliyetteki en acımasız ve kötü cellat olan keser i çağırmış ve çağlayan çiçek i öldürmesi için emir vermiş
keseri ve hiçbirşeyden habersiz laylaylom gezen çağlayan birlikte ormana fare avlama bahanesiyle geziye gitmişler.ormanda çağlayan hoplayıp zıplayıp çeçek toplarken kötü cellat keser bıçağını çıkarmış ki çağlayan onu görmüş
-aman Tanrım ne yapıyorsun demiş ağlamaklı gözlerle
keser
-kraliçenin emri var seni öldürüp kanlı giysini ona götüreceğim oda bana birsürü topik verecek demiş
çağlayan yalvarmış onu öldürmemesi için...onu öldürmezse yılbaşı çekilişinde onun kime çıktığını söyleyeceğini hatta herkesin kime eşleştiğini göstereceğini söylemiş.keser nasıl olduysa ikna olmuş çağlayanın hayatını bağışlamış ormandan bir tavşan kesip kanını çağlayanın kıyafetine sürüp kraliçe dillerim_lal e götürmüş.
çağlayan olanların şokuyla sarayından çok uzakta ormanda yapayalnız koşmaya başlamış.az gitmiş uz gitmiş bir kulübeye varmış.kulübede içindeki eşyalarda çok ufakmış.tam 7 tane yatak varmış ve herbirinin başında isimler yazıyormuş
Uykucu cüce oğuzhan
bilgin cüce beste
Somurtkan cüce ceren
Utangaç cüce zeynep beren
Mutlu cüce canfize umay
Şakacı cüce elvin dila
Tembel cüce yağız nuh
çağlayan ormanda koşarken herbiryerine dikenler batmış kanatmış..evde bulduğu pamukları kanayan yerlerine yapıştırmıış yüzünde ellerinde okadar çok kesik varmışki pamuktan eli yüzü gözükmüyormuş...koşarkende okadar yorulmuşki 7 yatağın üzerinde uyuyakalmış(eh anca sığmış yedisine)
İşten eve geden cüceler kapının aralık olduğunu görünce telaşlanmışlar
--hanginiz kapıyı açık bıraktı demiş bilgin cüce beste
utangaç cüce zeynep beren utana sıkıla temebel cüce yağız nuh kapatmaya üşenmiştir demiş
tembelcüce yağız nuh hemen şakacı cüce elvin dila şaka yapmak için açık bırakmış olmasın demiş
bu sırada uyuklayan uykucu cüce oğuzhan horlamaya başlayınca mutlu cüce canfize umay gülümseyerek içeri girip baksak ya demiş.
İçeri girip yatağın üzerinde yatan çağlayanı görünce somurtkan cüce ceren hemen somurtmuş.
-buda kim demiş uykucu cüce oğuzhan
-galiba pamuk prenses bakasana heryerinde pamuk var bunun demiş hemen bilgin cüce beste
onların sesine uyanan çağlayan cüceleri görünce çok şaşırmış hemen kendini tanıtmış..kötü kalpli kraliçe dillerim_lal dan kaçtığını ve gidecek bir yeri olmadığını söylemiş..iyi kalpli cücelerde yanlarında kalmasına izin vermiş.zaten yemek yapacak döküklerini toplayacak birine ihtiyaçları olduğundan hemen atlamışlar...
zaman geçtikçe cüceler pamuk çağlayana pamuk çağlayanda cücelere alışmış...
bu sırada sarayda kötü kalpli güzel prenses dillerim_lal aynanın karşısına geçip yine o tarihi soruyu sormuş
-ayna ayna söyle bana benim gibi güzeli varmı bu dünyada
ayna
- evet var çağlayan demiş
- kraliçe mayyaklaşma o öldü diye karşılık vermiş
- sen öyle san senin kötü dediğin keser onu öldüremedi şuan cücelerin yanında yaşıyor sen hala uyuuu heyyygidi heeyyy demiş
bunu duyan kraliçe çok kızmış ve hemen hain planlar yapmış....
tüm bunlar olurken çağlayanın yavuklusu prens burcuu beyaz atının tepesinde dere tepe çağlayanı arıyormuş ...fakat bir türlü bulamıyormuş
bu sefer çağlayanı ortadan kaldırmaya kesin kararlı dillerim_lal kılık değiştirip cücelerin klübesinin kapısına dayanmış
kapıyı açan çağlayan karşısında yaşlı bir teyze görünce onun kötü kalpli kraliçe olduğunu anlamamış tabi safım.
Yaşlı kadın kılığındaki dillerim_lal çok yorulduğunu içeri girip giremeyeceğini sormuş...
Evden çıkarken içeri kimseyi almaması için sıkı sıkı tembihleyen cüceleri hatırlayınca içeri alamacağını söylemiş çağlayan üzülerek.
- ozaman bana bir bardak su ver yavrucum demiş yaşlı kadın
çağlayanda ölmüşlerinin canı için sevabına bir bardak su vermiş...
yaşlı kadın bu iyiliğin için bende sana bir şey vermek istiyorum demiş ve sepetinden kocaman kıpkırmızı bir elma çıkarmış çağlayana uzatmış...tabi obur çağlayan hayır dermi zoru derdi boğazı serde aşermekte var tabe almış elmayı.zaten rejimde olduğu için hiçbirşey yemeyen çağlayan elmada kalori yok diye düşünerekten büyük bir iştahla ısırmış.ısırmasıyla yere yığılması bir olmuş...kötü kalpli kraliçe dillerim_lal hain emellerine ulaşmanın sevinciyle oradan ayrılmış...
7 cüceler eve gelipte pamuk çağlayanın bayıldığını görünce şok olmuşlar..somurtkan cüce ceren hemen somurtmuş mutlu cüce canfize umay gülememiş uykucu cüce oğuzhan esneyememiş bile...yüzüne su dökmüşler sarsmışlar yok uyanmıyormuş çağlayan...çok üzülmüşler çok ağlamışlar...çağlayana camdan bir bölme yapıp başında beklemeye başlamışlar...belki uyanır diye...
işte tam bu sırada beyaz atıyla bir prens belirmiş karşılarında....
-haydaaaa sende kimsin demiş tembel cüce yağız nuh
- atlı süvari galiba diye şaka yapmaya çalışmış şakacı cüce elvin dila
- hayır hayır beyaz atlı prenses diye bilmişlik etmiş bilgin cüce beste
- yaşasın çağlayan kurtulacak galiba diye sevinmiş mutlu cüce canfize umay
açılın lan naptınız çağlayana diye hiddetlenmiş burcuu....aman tanrım geçmi kaldım yoksa diye endişelenmiş.
-çağlayanı öpmen lazım demiş bilgin cüce
-olmaz evlenmeden olmaz demiş şakacı elvin dila
-çok uykum geldi hadi çabuk olun demiş uykucu cüce oğuzhan
ama öğle yemeğinde lahmacun yediydim demiş prens burcuu
utangaç cüce zeynep beren utana sıkıla cebinden naneli şeker çıkarıp burcuu ya vermiş
burcuu da çağlayanı öpmüş..çağlayan gözlerini açınca tüm cüceler bayram etmişler....
burcuu çağlayanı beyaz atının sırtına atıp mutlu sona doğru koşarak uzaklaşmışlar....
aa burcu hoşgeldin epeydir denk gelemiyoduk
nur_45+,dillerim_lal+,emotion99,meloni84,gulisko1980,battal853,sulezehra,izmirliigulsah, kızlar iyi akşamlar, nasılsınız?
biz iyiyiz burcucum sen nasılsın?bayadır görüşemedik oğluşların nasıll?yemeklerimizi yaptık babamızı bekliyoruz...zaman geçiriyoruzz işte
selam kızlar geçmişi okuyamadım hemende çıkmam lazım ama şenaycım şekerin çıkmış sanırım çok geçmiş olsun.napalım çoğumuzun derdi Allah başka sıkıntı vermesin
bugün mevlüte gittim.bitiminde bir ikram bir yiyecekler Allah ım nereye düştüm ben dedim
önümden pideler dönerler ayranlar kolalar lokumlar poğaçalar börekler sarmalar kurabiyeler 3 çeşit tatlılar geçti durdu.birde ısrar ısrar hamileyim diye.Ahh dedim bilsenizzz
yemedim ama sadece ayranla döner bir parçada pide yedim.bide yeşil salata.ne tatlı ne hamur işi nede bişi yemedim.zaten canımda çekmedi.ama kadınlar ısrar ettiler senin canın çekmese bile bebek ister diye ama yemedim.sonradanda aklıma takıldı acaba kötümü ettim diye.ama o yediğim kadarıyla bile midem ağrıdı.zaten kalabalık kargaşa falan hiç yiyesim gelmedi.
o hamur işi hakkımı dün kullandım zaten abim getirmiş bilmiyordu poğaçaları kırılmasın üzülmesin diye demedim yedim biraz.akşamda dayanamadım 1 tane gofret yedim.ama pişman oldum bugünde yemedim hiçbişi.listelerinizi çaldım bu arada çıktısını aldım.yarından itibaren tamamen uyguluyorum.hadi bakalım inşallah düzeliriz.kolay gelsin bize
selam kızlar geçmişi okuyamadım hemende çıkmam lazım ama şenaycım şekerin çıkmış sanırım çok geçmiş olsun.napalım çoğumuzun derdi Allah başka sıkıntı vermesin
bugün mevlüte gittim.bitiminde bir ikram bir yiyecekler Allah ım nereye düştüm ben dedim
önümden pideler dönerler ayranlar kolalar lokumlar poğaçalar börekler sarmalar kurabiyeler 3 çeşit tatlılar geçti durdu.birde ısrar ısrar hamileyim diye.Ahh dedim bilsenizzz
yemedim ama sadece ayranla döner bir parçada pide yedim.bide yeşil salata.ne tatlı ne hamur işi nede bişi yemedim.zaten canımda çekmedi.ama kadınlar ısrar ettiler senin canın çekmese bile bebek ister diye ama yemedim.sonradanda aklıma takıldı acaba kötümü ettim diye.ama o yediğim kadarıyla bile midem ağrıdı.zaten kalabalık kargaşa falan hiç yiyesim gelmedi.
o hamur işi hakkımı dün kullandım zaten abim getirmiş bilmiyordu poğaçaları kırılmasın üzülmesin diye demedim yedim biraz.akşamda dayanamadım 1 tane gofret yedim.ama pişman oldum bugünde yemedim hiçbişi.listelerinizi çaldım bu arada çıktısını aldım.yarından itibaren tamamen uyguluyorum.hadi bakalım inşallah düzeliriz.kolay gelsin bize
Şenaycım nabersin? nereleri geziyon bakalım bi bakıyorum online onların içindesin bi bakıyorum forumda değilsin
ne yapayım canım ya, şekerle ilgili kaç tane topik varsa okudum iyice aklım karıştı(
ay hayırlısıyla bir doğursam şu çocuğu bana kimse kolay kolay ikinciyi yaptıramaz
Şenaycım nabersin? nereleri geziyon bakalım bi bakıyorum online onların içindesin bi bakıyorum forumda değilsin
arkadaşlar bu şeker testi tekrarlanıcak mı bilgisi olan var mı?benm geçen kontrolümde önce 50lik sonra 100lük yapıldı acaba tekrar bakıcaklar mı?
nasıl gidiyor tuvalet alıştırmaları?
Cnm streslede çok alakalı şeker, bu kadar üzme kendini, bebiş doğunca hepsi geçmişte kalacak bak görürsün, heeee bide büyük konuşmaaaaa bizim gibi kaza kurşunu oluverir :)) belli olmuyo pek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?