ii aksamkar kızlar 3 gundur gıremıodum pc bozuldu sankı bana daha uzun geldı yaw. gecmıste halıyle baya bırıkmıs ama bakamadım.
bı yandan pasta borek yapıorum yarına mısafırlerım var uzun zamandır pasta borek ısıne gırmıodum malumunuz kılo sıkıntımız var ama sımdı gozumun onunde de yemeden nası durcam bılmıom ama kararlıyımmm..
sizlerıde beklıorum hadeeee caya
olur tatlım bal gıbı olurrr hem kendıme es bulmus olurum suc ortagıııı amaaan ne demısler bır dırhem et bın ayıp ortermıssss
haklısın canım oku oku bitmedi geçmiş
ee nasılsınız bakalım..ben de ii diyeyim ii olsun..ağrılarım var biraz ama olacak o kadar da:))))))))))
doğum iznimi hesaplıyordum bende..8 hafta öncesinden ayrılıp ikinci dönemin sonunda okula gitme taraftarıyım çünkü şu an zorlanıyorum ders anlatmaktan..merdiven çıkmaktan ve dolmuşla gidip gelmekten..emzirme olayı aklımı karıştırıyo..bebeğimi de düşünüyorum ..ama karar veremiyorum((((((((
umarım hakkımda hayırlısı olur:)))
sizler neler yapıyorsunuz...
ben geldiiimm var mı buralarda olan? bütün gün misafirlerle uğraştım pasta börek derken öldüm vallahi,siz de çok ayakta kaldığınızda beliniz ağrıyo mu yaa?ben artık pek ayakta kalamıyorum sırtım ağrıyo hemen...
keşke yapabilsem ama işte onu yapamam,apartmandakiler ilk kez geleceklerdi yapamadımbiz de geçen gece izinlerden konuşmuştuk, herşey bebişlere bağlı. umarım çok erken gelmezler. zaten haziran sonuna kadar yetmiyor doğum izni. artık raporla falan halletmeye çalışıcam ben Fufukacım.
keşke hazır birşeylerle geçiştirseydin, artık halimiz malum. gündüzleri çok zorlanıyorum ben, oturarak ders anlatmayı hiç sevmem ama artık zorluyorum kendimi, fırsat bulup oturmaya çalışıyorum. yoksa aynen o bel ve sırt ağrıları öldürüyor
ben kurabiye vericem gelenlere eşim yapıo çünkü kurabiyeleri:) kızımızın adı Melek olacak ve tüm misafirlere melek şeklinde kurabiye hediye edicez. ilginizi çeken birşey varsa bana danışabilirsniz kızlar her şekilde yardımcı olurum www.hayalpasta.com
ben geldiiimm var mı buralarda olan? bütün gün misafirlerle uğraştım pasta börek derken öldüm vallahi,siz de çok ayakta kaldığınızda beliniz ağrıyo mu yaa?ben artık pek ayakta kalamıyorum sırtım ağrıyo hemen...
Hadi bakalım inş kotayı tamamlarsın cnm, cicileri güle güle kullansın kızçenayy yoruldum gene ama çok güzel bişi olduu bir patronum aralık ayında 100 milyar satış yapana çeyrek altın vericekmiş hehe alırım inş. ikincisi kız kardeşim geldi kızıma ciciler almışş supiz yaptııı ayy görseniz takımlarını çok mutlu oldum yaa
Cnm 4 kilo baştan beri çok çok iyi tebrikler, kağanda prima yenidoğan kullandım hiç birt sıkıntı yaşamadık, göbek bağı ilk hafta düşüyor zaten, göbeğin üstünede temiz sargı bezi koyuluyorselam kızlar bende bugün son aşımı oldum oğluşumun kalp atışlarını dinledim 135 di tansiyonumu nabzımı ölçtüler tarttılar 69 kilo olmuşum yani toplam 4 kilo aldım hamileliğin başından beri çok sevindim ama şuan çok halsizim aynı zamanda oğluşumun cicilerini yıkıyorum dalin almıştım misler gibi koyuyo çok beğendim bide arkadaşlar primanın premium care 3-6 lık paketinden almayı düşünüyorum am a nasıldır acaba göbek bağı için uygun mudur o bilginiz var mı acaba?
Sıhhatler olsun cnm kurtulmuşun kıldan tüyden, primada oyuk yok ama hiçbir sakıncasını görmedim
ahaha geç kaldın ben öteki topikte sordum bile
valla kaşları maşları toplatınca tipim düzeldi kızlar yauu meğer ne kadar yamulmuşumkoyvermişim kendimi.
sepet aldım süsliim diye ama içimden gelmedi artıkın oda yarına kaldı
hee bide molfixden numune istemiştim.cimriler 1 tane bez yollamışlar yeni doğan.ecik inceledimde göbek bağı için yeri oyuk falan iyi gibime geldi.ben prima diyodum ama ondada varmıkş böyle bir özellik
eline sağlık cnm, düşündümde ben pek brokoli yemedim hamişlikte, alayımda salatasını yaparım bendesağol canım.yok dokunmuyor ben hamileliğimin başından beri her doktor kontrolümden önce gidiyorum ne olur ne olmaz diye.1 ay çokda güzel idare ediyor.
akşam oldu heni çekiliş hani hani hani hanievet çok az ama napalım ne koparırsak kardır
kızlar karnıbahar ve brokoli salatası yaptık tavsiye ederim.malum brokoliyi bol bol yiyin diyolar.
karnıbahar,brokoli ve havucu haşlıyorsunuz
suyunu süzüp soğumaya bırakıyorsunuz
sonra bir kasede zeytinyağını dövülmüş 1 diş sarımsağı limon suyunu ve tuzu karıştırıyorsunuz
karışımı üzerine döküüpppp salata gibi gidip gelip yiyorsunuzz
afiyet olsun:86:
Cnm bende gitmedim, hamilelikte bile gitmediysem dahada gitmem sanırım, ama yaptıranlar memnunlarbenimde birçok arkadaşım eşine yaptırmış ama bende cesaret edemem ona kuaföre ilk gittiğin zaman utanıyorsun ondan sonra alışıyo insan
Cnm işe gireyim ilk işlerimden biri lazer olacakya şu ağda olaylarına toptan bir çözüm bulsalar ne süper olacak bayan olmak bu yönden çok dertli yaaa
her sıkıntı bizim üzerimizde yok tüydü yok saçtı yok makyajdı ...... saymakla bitmiyor ki
Geçmiş olsun cnm, ne kanseri?şimdi şekerimi ölçtüm 113 çıktı 2.saat.iyi yani
gece elvin hanım üç buçukta uyandırdı beni tekmeyle 5 e kada uyuyamadım sonra uyumuşum okul için de altıbuçukta kalktım veli toplantım vardı sersem gibiydim.gelince de kanser olan arkadaşıma yemek hazırladım ama uyuyacağım artık.ben biraz şekerleyeyim gelirim kızlarrr
Cnm şu diyet topiği bize farz oldu sanırım slm kızlar valla okumak öyle güzelki yazılarınızı her yazıda biraz kendimi görüyor gibiyim. hepimiz öyle herhalde aşağı yukarı benzer şeyleri yaşıyoruz :)) şimdi ufak bir telaş aldı beni yok hiçbirşey yetişmeyecek yok zaman geçmeyecek yok ben bu ev işlerini yapamıcam gibi herhalde bedensel yorgunluktan ileri geliyor. Herşey gözümde büyüyor resmen. Umarım geçer.
Kilo demeyin valla benim aldığım kilo şimdi 10'dan fazla zaten kiloluydum bakalım son 2 ayda bizleri neler bekliyor?
Yürüyüşe nasıl zaman bulucaz bilmiyorum ki eve gel 7 gibi yemek yap yemek ye topla al sana saat 10 sonra da hangi kanepeye yatağa kendimi atarım bilemeden uyuyorum resmen.
İşyerinde bile saat 4 buçuktan sonra yürümem yavaşlıyor resmen pil bitiyor galiba :))
Cnm 36 dan sonra bakılıyor, geç bakılma nedeni doğumu tetikleyebilmesibirde alttan ne zaman baklıyor cidden aslında bu soruları 2010 annlerine sormak lazımdı değilmi
Cnm güzel haberlerle dönmüşsün, bide eğer ilk defa ağda yapılacak ise tehlikeli olabilir son aylarda, daha önce yaptırdıysan git bence, yada işlem yapılırken kendini kasmayacağından eminsenKızlar geldim ben rutin kontroller varmış aylık olarak yapılan benimde gitmem lazımmış ama haberim yok ki gidiyim tansiyonuma baktı kg ölçtü.çok kg almışsın sen ellerinde ayaklarında yüzünde şişme varmı dedi yok dedim.Peki başka şikayetin varmı dedi yok dedim.Kanında yada şekerinde birşey çıktımı dedi yok çıkmadı dedim olsun biz genede yapalım dedi yarın gene çağırdı beni kontrole tekrardan gidicem sabah bu kadar ilgi çok hoşuma gitti doğrusu hamile olmak çok güzel bir duyguymuş :))
Moonsun82 canım ben hamiş kalmadan önce gidiyordum ağdacıya bizim burda bir güzellik salonunda ama sonradan bıraktım şu aralar jiletle alıyorum ama önümü göremiyorum ki doğru dürüst yapıyım.Bu ay itibariyle ağdacıya yeniden gidecem ben.Diğer topiklerde okudum herkes gidiyordu çatır çatır ağdacıya hissetmiyoruzda diyorlardı ağrıyı sızıyı bende onlardan cesaret aldım gidiyorum bu ay
Prima cnmkızlarr hangi bebek bezini almayı düşünüyosunuz yada aldınız ben karar veremedim yaa en iyisi prima diyolar ama sizede sorayım dedim :44:
Hormonlaaaar, hormonlaaaaral benden de o kadar canım
bende bugün kendimi mutsuz hissediyorum ve canım bişey yemek istemiyor
etrafımdaki herkes batıyor bana bugün kımseyı görmek istemiyorum(
Cnm sezaryeni hafife almanı hiç tavsiye etmem, şahsen ben keşke bi kaç saat daha sancı çekip oğluma kavuşabilseydimde aylarca ameliyat acısı çekmeseydim diyorum, birde uyanamama ve sakat kalma riskide var, imza atıyosun ameliyata girmedenayyy maşallah yaa kocaman olmuş egemen çok güzel bir isim.Beğendim damadımın adını güzel isim bulmuşsunuz :))
Tabiii en kolayı sezeryan dimi.banada dese bende sevinirdim orası kesin
Cnm senini için riskli ise bencede çok yorma sen kendinigünyadın kızlr nasılsınız.ben bugün yine öğlenciyim :)
kilolardan yürüyüşlerden bahsedilmiş kızlar valla bende bundan sonra almasam iyi olur heralde o 8 le başlayan rakamları görmüş olmak çok kötü.çok almadım ama başlangıç kötü olunca bu hafta hiç almadım 6 kilo oldu toplamada da.yürüyüşü bana diyetisyende öneerdi ama kendi doktoruma sormadan yapamıyorum malum riskli gebeliklerden benimki.ama kızlar yürüyüş ve merdiven inip çıkmak doğumu tetikliyor diye biliyorum her ihtimale karşı abartmadan yapmak da yarar var.
Doğum sancısı önce bel 3-4 sn lik yoğun bel ağrısı ve arkasından 1 saniye sonra aşağıya doğru baskı ve yoğun bir itme sancısı şeklinde geliyor cnm, araları açık olunca pek zorlanmıyorsun ama 10dk da 1 in altına düştükçe gitgide ağrıdan yoruluyorsun, nefes alış bile değişiyor, ben bu kadarını yaşadım ama devamını yaşayığ nihayetlenen arkadaşımın anlattığına göre son dk larda bebeğin kafası çıkana kadar o sancı sürekli geliyomuş ve kafa kurtulunca kalanı çok rahatmış, zaten bebek çıkar çıkmaz vücut hemen gevsiyormuş , dr bebeğin eşini çıkarınca hamilelik ile ilgili herşey bitiyormuş, ne ağrı ne acı, eğer kafası çıkmakta zorlanırsa kesi atıyorlarmış, o da 2 dikişilik bişiAynı beni tarif ettin canım yemek konusunda ama inş.bu sefer kesin kararlıyım dr.da azar işitmeden gelicem bu ay :))
Korku varmı yokmu bilmiyorum canım ama kendimi böyle kötüye alıştırmamaya çalışıyorum,herkesin ki bir değildir seninkide onlar gibi kötü olacak değil ya diyorum forumda bazen bende okuyorum çok rahat yapanda olmuş çok sıkıntılı geçirende olmuş,senin dediğin gibi birde doğru düzgün ifade edemiyorlar,mesela ben en çok sancının nasıl olduğunu merak ediyorum bazen böyle hafiften sızı gibi birşeyler geliyor ama sancı mı değilmi bilmiyorum açıkçası.Kime sorcam onuda bilmiyorum
Benim bebeğim ters duruyor dr.a geçen ay gittiğimizde aşağıda bebiş demişti şimdide yukarı çıkmış dedi normalde dönmesi gerekiyor bu aylarda bekliyelim daha çok döner dedi.İnş.döner her zaman hayırlısı olsun diye dua ediyorum canım sende öyle birde çok olumsuz düşünme normal doğumla ilgili belki bizimkiler bir seferde bitecek ben kendimi öyle motive ediyorum.
Maş kuzuya, adıyla yaşasınmaşallah canım kocaman olmuş kızın biz de cumartesi günü günü dr. oğlum 1.232 gr. olmuuş isminede egemen diyoruz inşallah dr bebeğin balşına biraz büyük dedi sezryan olabilir dedi sevindim açıkcası sezeryan olmasına:)
Hakkında hayırlısı cnm, sezaryendede çok risk var, ölüm riski sakatlık riski daha ne olsun, aslında sezaryen bebek için iyi diyolar ama yanlış, çünkü bebek anneden ayrılırken normal doğumda ciğerlerindeki suyu atıyor, böylece astım gibi hastalıklara yakalanma riski az oluyo,sezaryende ise atamıyor, ilk 3 ay sürekli burnu tıkalı oluyor ve bu annenin bebeği beslemesini ve bebeğin bakımını zorlaştırıyor, senin ve bebeğin için en ideal olanı dr senin için belirler cnm merak etme, n isen ormale uygun değil sezaryene alır zatenHoşbuldum çağlayan,kızın alışverişi bitti sayılır,banada doktor doğum normal diyor,çatın dar değil esnekse doğurursun dedi,zaten haftalardır baş aşağı dönmüş durumda,doğmak için can atıyor sanki,zaman yaklaştıkça korkular başladı bende,sende korku varmı,birde şu normal doğumun risklerine baktımda hem forumda hem nette,içim daraldı,doğum sancısını doğum yapanların ifade edememeside beni korkutuyor,koca koca bayanlar sancıyı tarif edemeyince demekki berbat bişey diyorum kendi kendime,anneme sordum dudağını ısırdı falan,gerçi herkesin doğumu kendine özel ama ne bilim işte,hayırlısı,dualarla girelim doğuma Allah yardımcımız olsun
Geçmiş olsun cnmSelam kızlar,
bu aralar bende bi uğursuzluk var
Dünmerdivenden düştüm
3-4 basamaklı bi yerden.
Tabi apar topar acile.
Allatan biişi olmadı ama çok korktum ben
Totişimi merdivene çarptığım için mosmor
Cn mben sezaryendede gecelik kullandım çünkü sürekli kanamanın miktarı kontrol ediliyor, hatta 2 gecelik süper olurhanımlar günaydın,nasılsınız?
biz dün ananemizle gidip kızımın eksiklerini aldık,battaniyeler tulumlar hastane çıkışı vs. fakat artık yürümekte çok fazla zorlanıyorum,eve dönene kadar sancıdan öldüm bayılacaktım neredeyse,saatlercede kendime gelemedim,kızımıza bi şekilde bişeyler alıyoruzda kendime almaya henüz başlamadım,sanırım normal doğumda gecelik sezeryande alt üst pijama takımı isteniyormuş,bunu son aya bıraktım,her ne kadar doğumum normal görünsede son anda ne çıkacağı belli olmaz
ben kan hapını ve magnezyum hapını sabahları aç karına alıyorum iki hap arasına 5 dakika ara koyuyorum,1 saat sonra kahvaltı ediyorum doğru kullanıyormuyum?
birde şu çatı muayenesi dedikleri ne zaman yapılıyor,benim randevuma 20 gün kaldı
ya varya şu olup olmadık yerlerde enerjim boşalmıyormu fena oluyorum doğumda ne yapıcam şimdiden kara kara düşünüyorum,şu sıralar soğuk terler boşalıyor sırtımdan,çok terliyorum,ve sürekli hasta gibiyim,elim işe gitmiyor,yemeği birle zor bela yapıyorum,kendimi bıraksam inanın bayılıcam,direniyorum,inşallah düzelir bu demir eksikliği
geçmiş olsun, görünmez kaza vallaaman canım dikkat ya,çok geçmiş olsun,şükürki bebeğine bişey olmamış
dünde :) aşırı rüzgardan üzerime giyindiğim hırkanın yakasındaki metal gözüme girdi,saatlerce canım yandı,kan topladı gözüm,gözümü ovalarken bu seferde alnıma çarptı hızla,çok sinirlendim,hırkada ne kadar metal demir varsa söküp attım hepsini
Teyzemde aynısını söylüyor cnmBende şu kilo işine dur demem lazım.10,5 kilo almışım. Daha fazla almak istemiyorum.Diyette yapmak istemiyorum. Hareketlerimiz kısıtlandığı için kilo alma hızımız arttı. Aslında çok fazla yemiyorum. Bol bol yürüyüş yapmak lazım. Kızıma hamileyken son iki ay alamamıştım. rejim yapmadan hemde sadece çok yürüyüş yaptım rahat doğum olsun diye. ilk doğum olmasına rağmen doktorum çok rahat oldu demişti.Rahim hemen açılmıştı. Sizde bol bol yürüyüş yapın.
Doğumdan sonra kesin açıcaz şu rejim topiğini gibi gözüküyor cnm, ortak problem oldu hepimizeo irade bendede sıfır ay..ben 10 kilo aldım heray birer kilo almıştım bu ay biraz fazla almışım ama 1,5 kilosu bebek 1 kilosu su birde kıyafetlerim çıkar 7,5 kilo almış oluyorumne yapayım kendimi böle kandırıyorum
Hadi hayırlısı cnmBu sabah kızım ve kendim için çok önemli kararlar aldım kızlar,Hamile rejimine başlıyorum.Şu önümüzdeki 2 ayı kg almadan kapatmak istiyorum.Bugün itibariyle hayatıma bir çeki düzen veriyorum artık
Geçmiş olsun cnmkızlar iğnemi vuruldum geldim...3 tane kaldıı iğnem...yürüyerek gittim geldim yineee giderken pek bi havalıydım yürüyüş yolunda tempolu tempolu ama dönüşteee hahahaa çok komiktim tıslaya tıslayaaa geldim
Güle güle kullansın kuzucukgunaydiinn kizlar dun yatagimiz geldi cuma gunude dolabimizi alacagizz
Arada kaçamak olur cnm , eline sağlıkii aksamkar kızlar 3 gundur gıremıodum pc bozuldu sankı bana daha uzun geldı yaw. gecmıste halıyle baya bırıkmıs ama bakamadım.
bı yandan pasta borek yapıorum yarına mısafırlerım var uzun zamandır pasta borek ısıne gırmıodum malumunuz kılo sıkıntımız var ama sımdı gozumun onunde de yemeden nası durcam bılmıom ama kararlıyımmm..
sizlerıde beklıorum hadeeee caya
Cnm melek hanıma melek şeklinde kurabiyeler :) gerçekten gelenler için çok hoş bir anı olur, beğeneceklerinden eminimben kurabiye vericem gelenlere eşim yapıo çünkü kurabiyeleri:) kızımızın adı Melek olacak ve tüm misafirlere melek şeklinde kurabiye hediye edicez. ilginizi çeken birşey varsa bana danışabilirsniz kızlar her şekilde yardımcı olurum www.hayalpasta.com
Cnm bendede var ağrı ama çok değil, bendeki gerilme ağrısına daha bi benziyor sankihaklısın canım oku oku bitmedi geçmiş
ee nasılsınız bakalım..ben de ii diyeyim ii olsun..ağrılarım var biraz ama olacak o kadar da:))))))))))
doğum iznimi hesaplıyordum bende..8 hafta öncesinden ayrılıp ikinci dönemin sonunda okula gitme taraftarıyım çünkü şu an zorlanıyorum ders anlatmaktan..merdiven çıkmaktan ve dolmuşla gidip gelmekten..emzirme olayı aklımı karıştırıyo..bebeğimi de düşünüyorum ..ama karar veremiyorum((((((((
umarım hakkımda hayırlısı olur:)))
sizler neler yapıyorsunuz...
Cnm şeker çıkmadı ama bendede var o aletten, her kullanımda iğnesi atılıyor cnm, tek kişi bile kullansa böyle, mikrop kapma riski var çünkü, hatta aletten el değmeden atılıyor tek düğmeyle vın çöpemelocum hani şu şeker ölçmek için kullandığımız delme aletleri var ya onlar tek kullanımlık mı? bugün başladım ya acemiyim biraz, kullanım klavuzunda tek kişi tarafından kullanmalı deniyor ama her kullanımda kalemin ucundaki deliciyi değiştirmeli mi tam anlamadım. nasıl yapıyorsun sen?
Cnm biz kağanın mevlütünde koçunuda kurban ettirmiştik, pilavlı kavurmalı ayranlı ve tatlılı yaptık, gelenlerede gülsuyu döküp ve bebek şekeri dağıttık hatıra kalması için, bebek kurabiyesi daha çok hastanede verilirse mantıklı olur gibi geliyor bana sonrasında gelenlere ikram edecek bişi olmalı diye düşündüm, hatıra kalabilecek bişi, mevlütte o kadar koşturmacada uğraşılmaz cnm bence, dışarı yaptırsan bile nasılsa tatlı olacak kurabiyeye gerek olmaz,kızlar ben bebek şekeri araştırmaları yaparken şu bebek kurabiyelerine takıldım acaba mevlütte ve hastaneye gelenlere bebek kurabiyesi versek nasıl olur çok tatlı şeyler yaa gerçi insan yemeye kıyamaz:)
Geçmiş olsun cnm, gaviskon surup kullanıyorum tavsiye ederim, kana karışmadığı için bebeğe asla geçmiyor güvenle kullanabilirsin, günde yarım şişe bile bitirsen zararı yok, dışkılama ile atılıyorselam kızlar uzun zamandır giremedim... evde griple boğuşuyordum.4 haftadır atlatamadığım grip yakamı bırakmamaya kararlı gibi.Öksürük bitti şimdi de ses kısıklığı var.
Bakıyorum da siz beyleri çekiştirmeye başlamışsınız... Ama dediklerinizde yerden göğe kadar haklısınız.Hatta x2 katı diyorum ben.
Bu arada kızlar son 1 haftadır ben mide konusunda çok sıkıntı yaşıyorum... Midem mütemadiyen yanıyor... Geceleri ağzıma kadar acı-ekşi su geliyor.Gün içinde de boğazıma kadar cayır cayır yanıyorum. Bi çok şey denedim ama ekmek-peynir bile yesem yanıyor
Sizlerde de böyle sorun yaşayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?