- 27 Aralık 2009
- 27.155
- 25
- 408
Sagol canim insallah kuzum hemen iyilesirde ben dogurrum
Mertcik sayesinde baya bi tecrube kazandim kizlar dahada kazaniyorum birazda mertin bakicisi sayesinde. Aklima gelenleri yaziyim canim.
Yeni dogan bebeklerde yastik ve yorgan kullanmak tehlikeliymis canim.
Sadece üstüne gögüs hizasinda asagiya ince bir battaniye örtülüyor üstüne.
Oda sicakliginin ne kadar olmasi gerektigini tam bilmiyorum canim ama sanirim 20-22 dereceydi sorarim yarin. Eger bebegin yataginda sicak su termostu varsa oda sicakligi degisiyor. Sicak su termostunu bebegin arkasina bir el sigacak sekilde koyuluyor.
36,5 ile 37,5 bebegin normal derecesiymis. Ha birde bebegi her 2 saate bir emzirmek gerekiyormus. Her emzirdiginde bebegin yatma pozisyonunu degistircekmissin. mesela sag gogsunu emzirdiysen bebegi sag tarafina yatir. 2 saat sonra tekrar emzirdin ya o zamanda sol tarafina yatir. sicak su termostunu hep sirti donuk olan tarafa koy on tarafta olmasin. birde bebegin genzi kapali ise sogani ortadan ikiye bolup yataginin bas ucuna koyarsan genzini aciyormus. bizde fayda etmedi cunku mert 2. gun hastanee gitti.
Yengem sutunu sagdigi icin bi kac birsey soyleyim
Sutunu gunde 3 saat aralikta sagmak iyiymis zaten yengem saatini gecirince gogusleri agriyor.
her bir gogusu 10 dk sagmak gerekiyormus yani 20 dk sagacaksin
Onuda 3-5 derecede buzdolabinda saklicaksin
Canim simdilik bunlar aklimda kalanlar
çok geçmiş olsun, son mesajlarına baktım galiba biraz daha iyisin şimdi, dikkat et canım saçma sapan insanlar içinde hiiiç sıkıntıya sokma kendini değmez!geçmişe bakamadım inşallah herkes iyidir
kızlar dün akşam belimde bir gariplik vardı,adet olacakmışım gibi bir his oldu,bu gece saat 5 gibi sancıyla uyandım,rahimimde aşağı doğru kuvvetli bir baskı,beraberinde kasıklardan belime giden bir sancı vardı,1 er dakika arayla düzenli gelen bir ağrı,geçer diye bekledikçe şiddetlendi,ne yaptım ne ettim kesilmedi sancı,6 buçuk saattir bu sancıyı çekiyorum,ne yapmam gerekiyor ya,adet sancısının şiddetli olanı,çok korkuyorum,buna normal olarakmı bakmalıyım,sizdede oluyomu ne olur cevap verin,dün temizlik yaptım misafir ağırladım,onamı bağlıyim bu durumu şaşırdım kaldım,bugünde pazar hangi hastaneye gidebilirimki,halen ağrım var
Süprizzzzzzzzzzz
Biz geldik teyzeleri kızımla ama bilin bakalım nerdeyizzzz bizzzz eveet bildiniz işteyizzz
teyzeleri kızımla 10:00 gibi işe geldik yılsonu işlerini toparlıyalım diye...
Babamızda aşağıda sayım yapıyor abilerle annesiyle kızıda yukarda iş yapıyor....
günaydın kızlar nasılsınız biz dün yine acildeydik benim sıpam hiç hareket etmedi perşembeden beri dün gittik uyuyormuş sıpa nst bağlayınca tekmelemeye başladı nst aletini tekmeleyip kaydırdı kaç kere en sonunda hemşire sıkıca bağladı bide oğluşuma kızdı hadi şimdi atta görim seni benimki iyice coştu içerde atamadıkça daha sert tekmeler atıyodu gülmekten doğuracaktım az kalsın eşimide ilk defa nst odasına aldıar oğlunun kalp atışlarını duydukça mest oldu epeydir gelemiyordu kontrele çok sevindi tlf sesi kaydetti her gördüğüne dinletiyor
günaydın şekerler
nasılsınız ???
ben bugun biraz tuhafım
işyerimde son günüm
doğum iznine cıkıyorum
izin bitimindede çalışmayacağım
kendimi çok tuhaf hissediyorum
6 senedir burdayım ve bugün son
günaydın kızlar,
bende dün acildeydim biliyosunuz boğazlarım çok fenaydı vücudumda iltihap vardı antibiyotikten korkuma dr gitmemiştim dün dayanılacak gibi değildi iltihap bütün suratımı kaplamış gözlerimi bile kapatamıyodum ateşim çıktı istifar ediyodum hemen acile gittik kan ve idrar tahlili sonucunda bütün vücudumda aşırı bir iltihaplanma varmış ve bu iltihap bebeğimin su kesesini delmiş bebeğimin suyu azalmış acildeki dr hemen drun seni doğuma hazırlasın dedi ama bekletebiliyosa 3 hafta bekletsin dedi yoksa küveze girme ihtimali varmış 36 dan sonra korkma bişey olmaz dedi bebeğin suyunada iltihap karışmasın diye 1 hafta iğne yiycem hiç kalkmadan yatıcam yarın kendi druma gidicem tekrar çok moralim bozuk inşallah bebeğime bişey olmaz sağ sağlim onu kucağıma alırım:85::85:
50ADT NAZARBONCUKLU KELEBEK BEBEK ŞEKERİ +SEPETİ GittiGidiyor.com'da #34195385
50 ADET FİGÜRLÜ BEBEK ŞEKERİ - KARGO BİZDEN GittiGidiyor.com'da #32637230
Kızlar bunlar nasıl sizce..İkinci seçenek sanırım evridikinin aldığı..
İlk seçenekte fiyat yüksek ama sepetide içinde geliyor.Siz ne dersiniz hangisinden alıyım.
mrb kızlar ya Allah kayınvalidesi ile birlikte yaşamak zorunda olanlara sabır versin...malum yatak istirahatinde olduğum için kayınvalidem geldi henüz bir hafta dolmadı ama sanırım ben çıldırcam...
temizlik için kadın çağırcaktım ne gerek var dedi...bende anne sen yorulma ben zaten bişi yapamıyom madem kadın gelsin zor işleri yapsın cam,kapı sende vitrin içlerini dolap içlerini falan yap dedim iyi sen bilirsin dedi sabah kalktık ben hergün bi odayı temizlicem ama sen istiyosan yinede çağır kadını dedi...kadını napmaya çağırcam ben çaya mı töbe töbe...bende çağırmam o zaman dedim eşime....bugünde eşime soruyomuş nur hala kadın çağırmayı düşünüyo mu diyeBU BİRRRRRRRR.....
düğünde ben çocuk odasına halı almamıştım ilerde çocuk olunca ona uygun alırım diye geçici bi kilim atmıştım...şimdi kızıma prenses odası gibi oda yaptım gelmiş bana diyo ki oturma odasındaki halıyı kızımın odasına sercekmişiz odadaki kilimide oturma odasına...olmaz dedim bende ben öle deyince gitmiş eşime sölemiş....o da olmaz demiş tabiki....geçende yazmıştım halı bakmaya gittik diye biz eşimle beğeniyoruz ya pembeli morlu falan bizim beğendiğimiz her halıya istinasız kulp buldu...yok çiçekleri çok büyükmüş,yok rengi koyuymuşş falan...sonra bellonada bi halı beğendi açıkçası bende beğendim(içimden) ama o ısrarla bu halı olsun dedi diye bende yok ben bunu beğenmedim istemiyorum dedim....BU İKİİİİİİİ
bugün kahvaltıyı yaptık ben mutfaktan çıktım...buzdolabındada borcamın içinde bişi vardı üstü açık koymuşum...zaten ölçüsünü tutturamamıştım biraz sert olmuş...açmış dolabı resmen azarlar gibi bunlar buraya üstü açık konmuş taş gibi olmuş yazık günah diye söyleniyo....lavobadaydım ben nasıl çıktığımı bilemedim hemen bittim orda anne zaten o olmamıştı atılcak dedim...atılır mı hiç olmuştur o diye söyleniyo bende anne kendi yaptığımı bilmicek miyim ya dedim...ay sanki günahı sevabı haramı helali biz bilmiyoruz....evet bişi dökmek günah ama yenmicek bişeyi tutmanında bi anlamı yok bugün olmasa yarın dökülcek yani aşikar....BU ÜÇÇÇÇÇ
tabi bunun üzerine benim sinirlerimm hooopladı geldim odama çektim yorganı başıma başladım ağlamaya eşim geldi hemen işte üzülme canım falan filan...gel içeri gidelim dedi yok dedim gelmicem yattım odamda onlarda ana oğul oturma odasının duvarlarını silmeye başlamışlar...onlar işe dalınca kalktım bende gittim mutfağa dolapta söylendiği şeylerin hepsini attım ama napimm ya....
bu gidişle benim kız erken gelir gibime geliyo ama bakalım hayırlısı artık
kızlar herkese selam uzun süredir ortalıkta yoktum
çünkü 26 kasımda hastaneye yttım 1 hafta kaldım şekerim düzene girsindiye ki girdide ama yinede insüline devam ve hastanede dozlarım arttırıldı sonra 2 hafta sonra kontrole gel dediler tetkikler tekrar yapıldı ancak kanı pıhtılaştırdıkları için sonuçlar bozuk çıktı ve 1hafta sonra tekrar tetkikleri tekrarladık bu seferde idrarda protein atımı çıkktı tansiyon yüksek olduğu için apar topar tekrar yatış yapıldı ve 29 aralıkta beni doğumhanenin preklampsi bölümüne yatırdılar ve sonrada servise çıkardılar 24 saatlik idrar toplamamı söylediler ilk topladığım olmadı bir sonraki gün tekrarlandı yine toplamaya başladım ve sonucu 386 çıktı ve çok şükür taburcu ettiler yılbaşı günü şimdi evdeyim,tansiyon - şeker ikilisini takip altında tutmaya devam ediyorum ve son olarakta sancılarım oluyor ama ben anlayamıyorum...
Allah hepimize yardım etsin.
çok geçmiş olsun canım, ne zamandır yoktun. inş. artık bir sorun çıkmaz
inşallah hayatım ama zaman daraldı ve ben ufak ufak sancılar hissetmeye başladım cuma gününe tekrar randevum var artık beni hiç bırakmaz hastane herhalde.
saol canım evet çokk zormuş bunu anladım...ben kendi anneme babama katlanamıyorum eşimden uzaktayım onun stresi ayrı zaten...bir de kayınvalide olsa kafayı yerdim heralde...Allah sabır versin.
Nurcum allah sana sabır versin canım.Okurken bile ben burda nasıl sinir oldum o kaynana senin allahtan eşin iyide sana birşey dedirtmiyor yoksa işin çokta daha zor olacaktı.
Az daha sabret canım ama temizlikçi kadında çağır sen boşver bakma ona nasılsa o yapsa bile yaptığı içine sinmeyecek senin.[/a
amin canım....çok şükür eşimden iğne ucu kadar bile şikayetim olmadı beni yalnız bırakmaz asla...
hiç böle bi şey yaşamamıştım ne zormuş meğersem....sesimi çıkarmamm ben aman saygısızlık olmasın,aman kırılmasın diye ama galiba en mantıklısı dediğin gibi davranmak...eltim var bi senelik evli kaç defa yediler birbirlerini ama eltimm söylerr hiç bakmazz....en güzeli o galiba...canım anlıyorum seni benim demek istediğim dediklerini duymamazlıktan gel bir şey deme (kolay değil tabi ama )sen bildiğin gibi devam et.ne istiyorsan onu yap.temizlikçi gelecekse gelir.halı seçerken haklısın anne oda güzelmiş ama şu daha iyi değilmi diyip gidip beğendiğini al.ben yıllarca eşim üzülüyor diye katlandım ama şimdi geldiklerinde normal de ne yemek yapcaksam onu yapıyorum.normal de nasılsam öyle olmaya çalışıyorum.başarıyorum da 5.yıl tabii zor oldu.ben çok doğrucu takılırdım iki yüzlülükten nefret ediyorum diye açık olup hak aramaya çalışırdım hiç öyle olmuyor maaalesef şşmdi oyunu kuralına göre oynuyorum.yien benim istediğim oluyor.
çokkk geçmiş olsun Rabbim şifa versin canım....kızlar herkese selam uzun süredir ortalıkta yoktum
çünkü 26 kasımda hastaneye yttım 1 hafta kaldım şekerim düzene girsindiye ki girdide ama yinede insüline devam ve hastanede dozlarım arttırıldı sonra 2 hafta sonra kontrole gel dediler tetkikler tekrar yapıldı ancak kanı pıhtılaştırdıkları için sonuçlar bozuk çıktı ve 1hafta sonra tekrar tetkikleri tekrarladık bu seferde idrarda protein atımı çıkktı tansiyon yüksek olduğu için apar topar tekrar yatış yapıldı ve 29 aralıkta beni doğumhanenin preklampsi bölümüne yatırdılar ve sonrada servise çıkardılar 24 saatlik idrar toplamamı söylediler ilk topladığım olmadı bir sonraki gün tekrarlandı yine toplamaya başladım ve sonucu 386 çıktı ve çok şükür taburcu ettiler yılbaşı günü şimdi evdeyim,tansiyon - şeker ikilisini takip altında tutmaya devam ediyorum ve son olarakta sancılarım oluyor ama ben anlayamıyorum...
inş canım elimden geleni yapmaya çalışıyorum işte durum şuan riskli olduğu için şimdi git sonra gel diyemiyorum çünkü kızımın ne zaman geleceği belli değil...diyorum ki eşime gelişimini tamammladıktan sonra çok beklemesin minik kızım diye hayırlısı inş ya...sürmeli çok güzel şeyler paylaşmışsın sağol, mert bebeğe acil şifalar inş. en kısa zamanda toparlar kuzucuk kendini
çok geçmiş olsun, son mesajlarına baktım galiba biraz daha iyisin şimdi, dikkat et canım saçma sapan insanlar içinde hiiiç sıkıntıya sokma kendini değmez!
bravo yani canım pazar bile çalıştırıyorlar bu halde. senin kız da işkolik olacak bu gidişle)
çok geçmiş olsuni korkutmuş biraz sizin yaramaz, bir daha olursa ihmal etme burda gecen konuşmuştuk bu kontrolde özellikle sordum dr.a sabah 8den ertesi sabah 8e en az 10 hareket sayman lazım normal şartlarda dedi
bebişin hazırlıklarıydı, doğumdu, bebekle uğraşmaktı derken sıkılmaya fırsat kalmaz senacım, sonra bebiş birazcık büyüyünce istersen gene çalışırsın.
çok üzüldüm geçmiş olsun canım, ama dr. kontrolündesin şimdi en azından, inş heyşey yoluna girer, üç hafta geçer göz açıp kapayınca. kendini de boşa suçlayıp üzme, hepimiz aynıyız bebeğe birşey olur korkusuna ilaçlardan kaçıyoruz. bundan sonrası önemli.
canım fiyatları biraz farklı ama çok fazla yaptırmayacaksan ben kelebekli olanı çok beğendim, sepeti de çok kibar tam kızlar için.
aman nur sakın sinirlenip üzme bebeğini de. ne çok germiş seni, sorarsan iyilik için yardım için yanında ama yaptıkları hiç olmamış. duymamaya çalış, bir kaç gün sonra da artık iyi hissediyorum idare edebilirim diye göndermeye çalış bence. isterse doğuma yakın gene gelsin, daha 1 ay gerilimle nasıl katlanacaksın, sana yazık. ama tek güzel tarafı eşin seni üzmemiş, ona da bravo.
çok geçmiş olsun canım, ne zamandır yoktun. inş. artık bir sorun çıkmaz
canım kasım başında eşimin kuzeni doğum yaptı 36. haftasındaydı. bebekte hiç bir sorun çıkmadı küveze falan gerek olmadan hemen ertesi gün eve gönderdiler. sen de 36+lardaymışsın, hiç üzme kendini, doğum bile olsa sıkıntı yaşamazsın umarım.
çokkk geçmiş olsun Rabbim şifa versin canım....
yok canım benim kız kanala girmişti en son gittiğimizde normal doğumda olabilr dedi doktor plesanta yukarı çıkmış biraz daha.
ama şimdi 12sinde gitcez tekrar o zaman 37. haftada olcaz belki çatı muayenesi falan da yapar netleşir sanırım bende bekliyorum sabırsızlıkla
Gözdecigim kizin kanala girmis miiiiAy benimki acaba napti
Persembe günü ögrenecez bakalim insallah daha girmemistir:90:
Kizlar gunum yaklastikca ben korkmaya basladim ya.. Sanirim yengemin dogumundan biraz etkilendim..
Mert hastanede oldugu icin stresli gunler geciriyoruz birde ben dogurursam ikimize birden bakilmasi cok zor olucak o yuzden kizim az daha beklesin diyorumm:44:
Sagol canim insallah kuzum hemen iyilesirde ben dogurrum
Mertcik sayesinde baya bi tecrube kazandim kizlar dahada kazaniyorum birazda mertin bakicisi sayesinde. Aklima gelenleri yaziyim canim.
Yeni dogan bebeklerde yastik ve yorgan kullanmak tehlikeliymis canim.
Sadece üstüne gögüs hizasinda asagiya ince bir battaniye örtülüyor üstüne.
Oda sicakliginin ne kadar olmasi gerektigini tam bilmiyorum canim ama sanirim 20-22 dereceydi sorarim yarin. Eger bebegin yataginda sicak su termostu varsa oda sicakligi degisiyor. Sicak su termostunu bebegin arkasina bir el sigacak sekilde koyuluyor.
36,5 ile 37,5 bebegin normal derecesiymis. Ha birde bebegi her 2 saate bir emzirmek gerekiyormus. Her emzirdiginde bebegin yatma pozisyonunu degistircekmissin. mesela sag gogsunu emzirdiysen bebegi sag tarafina yatir. 2 saat sonra tekrar emzirdin ya o zamanda sol tarafina yatir. sicak su termostunu hep sirti donuk olan tarafa koy on tarafta olmasin. birde bebegin genzi kapali ise sogani ortadan ikiye bolup yataginin bas ucuna koyarsan genzini aciyormus. bizde fayda etmedi cunku mert 2. gun hastanee gitti.
Yengem sutunu sagdigi icin bi kac birsey soyleyim
Sutunu gunde 3 saat aralikta sagmak iyiymis zaten yengem saatini gecirince gogusleri agriyor.
her bir gogusu 10 dk sagmak gerekiyormus yani 20 dk sagacaksin
Onuda 3-5 derecede buzdolabinda saklicaksin
Canim simdilik bunlar aklimda kalanlar
Süprizzzzzzzzzzz
Biz geldik teyzeleri kızımla ama bilin bakalım nerdeyizzzz bizzzz eveet bildiniz işteyizzz
teyzeleri kızımla 10:00 gibi işe geldik yılsonu işlerini toparlıyalım diye...
Babamızda aşağıda sayım yapıyor abilerle annesiyle kızıda yukarda iş yapıyor....
günaydın kızlar nasılsınız biz dün yine acildeydik benim sıpam hiç hareket etmedi perşembeden beri dün gittik uyuyormuş sıpa nst bağlayınca tekmelemeye başladı nst aletini tekmeleyip kaydırdı kaç kere en sonunda hemşire sıkıca bağladı bide oğluşuma kızdı hadi şimdi atta görim seni benimki iyice coştu içerde atamadıkça daha sert tekmeler atıyodu gülmekten doğuracaktım az kalsın eşimide ilk defa nst odasına aldıar oğlunun kalp atışlarını duydukça mest oldu epeydir gelemiyordu kontrele çok sevindi tlf sesi kaydetti her gördüğüne dinletiyor
günaydın şekerler
nasılsınız ???
ben bugun biraz tuhafım
işyerimde son günüm
doğum iznine cıkıyorum
izin bitimindede çalışmayacağım
kendimi çok tuhaf hissediyorum
6 senedir burdayım ve bugün son
günaydın kızlar,
bende dün acildeydim biliyosunuz boğazlarım çok fenaydı vücudumda iltihap vardı antibiyotikten korkuma dr gitmemiştim dün dayanılacak gibi değildi iltihap bütün suratımı kaplamış gözlerimi bile kapatamıyodum ateşim çıktı istifar ediyodum hemen acile gittik kan ve idrar tahlili sonucunda bütün vücudumda aşırı bir iltihaplanma varmış ve bu iltihap bebeğimin su kesesini delmiş bebeğimin suyu azalmış acildeki dr hemen drun seni doğuma hazırlasın dedi ama bekletebiliyosa 3 hafta bekletsin dedi yoksa küveze girme ihtimali varmış 36 dan sonra korkma bişey olmaz dedi bebeğin suyunada iltihap karışmasın diye 1 hafta iğne yiycem hiç kalkmadan yatıcam yarın kendi druma gidicem tekrar çok moralim bozuk inşallah bebeğime bişey olmaz sağ sağlim onu kucağıma alırım:85::85:
mrb kızlar ya Allah kayınvalidesi ile birlikte yaşamak zorunda olanlara sabır versin...malum yatak istirahatinde olduğum için kayınvalidem geldi henüz bir hafta dolmadı ama sanırım ben çıldırcam...
temizlik için kadın çağırcaktım ne gerek var dedi...bende anne sen yorulma ben zaten bişi yapamıyom madem kadın gelsin zor işleri yapsın cam,kapı sende vitrin içlerini dolap içlerini falan yap dedim iyi sen bilirsin dedi sabah kalktık ben hergün bi odayı temizlicem ama sen istiyosan yinede çağır kadını dedi...kadını napmaya çağırcam ben çaya mı töbe töbe...bende çağırmam o zaman dedim eşime....bugünde eşime soruyomuş nur hala kadın çağırmayı düşünüyo mu diyeBU BİRRRRRRRR.....
düğünde ben çocuk odasına halı almamıştım ilerde çocuk olunca ona uygun alırım diye geçici bi kilim atmıştım...şimdi kızıma prenses odası gibi oda yaptım gelmiş bana diyo ki oturma odasındaki halıyı kızımın odasına sercekmişiz odadaki kilimide oturma odasına...olmaz dedim bende ben öle deyince gitmiş eşime sölemiş....o da olmaz demiş tabiki....geçende yazmıştım halı bakmaya gittik diye biz eşimle beğeniyoruz ya pembeli morlu falan bizim beğendiğimiz her halıya istinasız kulp buldu...yok çiçekleri çok büyükmüş,yok rengi koyuymuşş falan...sonra bellonada bi halı beğendi açıkçası bende beğendim(içimden) ama o ısrarla bu halı olsun dedi diye bende yok ben bunu beğenmedim istemiyorum dedim....BU İKİİİİİİİ
bugün kahvaltıyı yaptık ben mutfaktan çıktım...buzdolabındada borcamın içinde bişi vardı üstü açık koymuşum...zaten ölçüsünü tutturamamıştım biraz sert olmuş...açmış dolabı resmen azarlar gibi bunlar buraya üstü açık konmuş taş gibi olmuş yazık günah diye söyleniyo....lavobadaydım ben nasıl çıktığımı bilemedim hemen bittim orda anne zaten o olmamıştı atılcak dedim...atılır mı hiç olmuştur o diye söyleniyo bende anne kendi yaptığımı bilmicek miyim ya dedim...ay sanki günahı sevabı haramı helali biz bilmiyoruz....evet bişi dökmek günah ama yenmicek bişeyi tutmanında bi anlamı yok bugün olmasa yarın dökülcek yani aşikar....BU ÜÇÇÇÇÇ
tabi bunun üzerine benim sinirlerimm hooopladı geldim odama çektim yorganı başıma başladım ağlamaya eşim geldi hemen işte üzülme canım falan filan...gel içeri gidelim dedi yok dedim gelmicem yattım odamda onlarda ana oğul oturma odasının duvarlarını silmeye başlamışlar...onlar işe dalınca kalktım bende gittim mutfağa dolapta söylendiği şeylerin hepsini attım ama napimm ya....
bu gidişle benim kız erken gelir gibime geliyo ama bakalım hayırlısı artık
benim kayınvalidem bu bakım konularında falan çok iyidir.daha evinde bana 1 bardak bile yıkatmamşıtır.gittiğimizde herşeyi önüme koyar ben sofradan kalkar ellerimi yıkar otururum tabi benimle yaşıt görümcem evde bekar olduğundan işleri o yapar sağolsun bana pek elletmezler.
doğum sırasında bana iyi bakacağına inanıyorum görümcem zaten bebek hemşiresi.ama bu bakmanın dozunu arttırıp bebeğimi aşırı sahiplenmesinden korkuyorum,eşime de şimdiden dile getirdim,annemler uzak onlar burda bana annemlerin olmadığı dönemde görevlerini yapsınlar yeter fazlasını istemem diye ,eşinm onlara taviz vermez gerçi ama ilk torunları kalplerini de kırmak istemem.bakalım artık
görüyomusun minik cadıyı yolunu buldu demek.. hakkında hangı dogum seklı hayırlısıysa o olsun.. en cok korktugum ıkısınıde yasamak sancı cekıp cekıp olmayıp sezertana alınmak Allah korkularımızla yuzlestırmesınnnnn
ben de seni merak ediyordum bir ara yazdım sonra profiline baktım ama online gördüm o yüzden sadece yazmıyor diye düşünmüştüm.neyseki selincim artık 37.haftadasın doğursanda korkulacak bişey olmayacağını sanıyorum ama hayırlısı olsun tabikızlar herkese selam uzun süredir ortalıkta yoktum
büyükannem yatalak ve benim annem tek çocuk bakıcıya uzun süre bırakamıyor,bakıca akşam 6da gidiyor o yüzden birde annem yıllardır hasta baktığı için hastanelere girince bunalıma giriyor ama kızkardeşim yanımda olacak tabiki,aslında annem de olacak ama hemen manisadan yetişir mi bilemiyorummelocum sen sanslı olanlardansın demek.. ama yıne de annen gelse yaa.. ne olursa olsun ana gıbı yar olmaz onun yanında olması senı daha cok motıve eder gelemıcek durumdamı?
:
Merhaba herkese.
Mapuci geçmiş olsun canım.
Sürmeli Mert bebek inşallah kısa sürede hastaneden çıkar.
Sevimli, selomex, nuryasemin sizlere de geçmiş olsun.
Çaglayancım bebek şekerleriniz çok güzel. Güle güle kullanın.
s3nna canım demek dogum iznine çıkıyorsun. Bol bol dinlen...
Nurcum kayınvalidene hakikaten sinir oldum. Ama sen onu düzeltmeye çalıştıkça daha çok yıpranırsın. O bildigini yapsın, sen bildigini. Hiçççç takma.
Benim kayınvalidem çok iyidir ya. Kendi kızından ayırt etmez. Bir şey alacak olsa hem bana hem kızına alır.Oglumun dogumunda da gelmişti. Biz hiç öyle sorunlar yaşamadık. Maşallah diyeyim nazar degmesin.
kızlar dün gece saat 11 gibii dr beni ultrasyona aldıı suyuma bakmak için vee suyum olağanüstü bi şekilde artmışş dr bile şaşırdııı:)bebeğin ghareketleri kalp atışları herşeyi çok iyi dedii ve gece beni taburcu ettii.Allahm kmseyi hastaneye düşürmesin..yarında annem geliyooo:)şimdi biraz geçmişi okuyayım
kızlar dün gece saat 11 gibii dr beni ultrasyona aldıı suyuma bakmak için vee suyum olağanüstü bi şekilde artmışş dr bile şaşırdııı:)bebeğin ghareketleri kalp atışları herşeyi çok iyi dedii ve gece beni taburcu ettii.Allahm kmseyi hastaneye düşürmesin..yarında annem geliyooo:)şimdi biraz geçmişi okuyayım
canım benim çok sevindim,hadi gözünaydın sen dikkat et kendine
gözünaydın canım..Geçmiş olsun..maşallah bebeğine...
selam şekerlerrr
bi kaç gün uzak kaldım baya doldurmuşsunuz..biz de bebişimize beşiğini, uyku setini, küvetini filan aldık..odayı düzenliyeyim dedim oda boş kaldı:))bende minderlerden dekor yaptımm..oyuncaklarımla süsledimm:)kapı süsünü astım..gidip gidip bakıyorum..ama o odayı boşaltacam dye evi bir dağıttım..1 oda için hol ve 2 oda karıştı birbirinee...belimi ağırttım...şimdi uslu uslu yatıyorum...bebeğimin odası dışında heryer karmakarışıkk...koçiş gelince devam ederim...
bide hasta oluyorum galiba..boğazım çok kötü..öksürükte başladı..cuma sağlık ocağındaki dr. sende bronşit var dedi antibiyotik yazıyım dedi..hiç bir şikayetim olmadığı için kabul etmedim...şimdide bu hale geldim..adamın bildiği varmış..sen yinede pztsi, yada salı gene uğra demişti..sırtını tekrar dinlemek istiyorum demişti...dize geldim galibaaa
ama antibiyotik kullanmak istemiyorummm((
canım sinir olunmucak gibi değil...annemle konuştuk biraz önce annemde hiç sesini çıkarma aklındaki neyse onu yap eğer birşey söylerse ağır bi cevap ver bi daha bişey diyemez dedi...normalde annem hep tembihler aman kızım kayınvalidene kayınpederine saygısızlık yapma onlar büyükk sen küçüklüğünü bil der ama yazıkk kadıncağızda zıvanadan çıktı sayesinde...Merhaba herkese.
Mapuci geçmiş olsun canım.
Sürmeli Mert bebek inşallah kısa sürede hastaneden çıkar.
Sevimli, selomex, nuryasemin sizlere de geçmiş olsun.
Çaglayancım bebek şekerleriniz çok güzel. Güle güle kullanın.
s3nna canım demek dogum iznine çıkıyorsun. Bol bol dinlen...
Nurcum kayınvalidene hakikaten sinir oldum. Ama sen onu düzeltmeye çalıştıkça daha çok yıpranırsın. O bildigini yapsın, sen bildigini. Hiçççç takma.
Benim kayınvalidem çok iyidir ya. Kendi kızından ayırt etmez. Bir şey alacak olsa hem bana hem kızına alır.Oglumun dogumunda da gelmişti. Biz hiç öyle sorunlar yaşamadık. Maşallah diyeyim nazar degmesin.
tecrübeni bizimle paylaştığın için çok teşekkürler....banada son kontrolde eşi yaşlanmaya başlamış dedi...şimdi tırstım bende...inş hayırlısıyla alırız kucağımıza bizde...
Merhaba arkadaşım.. Konunuzu görüp balıklama daldım kusura bakmayın. Ben 15 şubat 2010 da doğum yapmış bir melek annesiyim...
Yazdıklarını görünce seni biraz rahatlatmak istedim...
Ben beklenen doğum tarihimden 15 gün önce plesanta yaşlandığı için yattığım hastaneye. Normal doğum konusunda çok istekli olduğum için dr um önce suni sancı verdi.. 9 saat kadar bu sancıyı aldım ancak rahim ağzımda açılma olmayınca benim isteğimle dr um beni sezeryana aldı..
Suni 'sancı' adı seni korkutmasın. Ben 9 saat boyunca bel ağrısı dışında hiçbişey hissetmedim. Sadece yatakta saatlerce yatacak olmak ve rahim ağzımın açılmamış olması beni demoralize etti...
Sezeryandan ise hep korkuyodum ameliyat olduğu için ama hiç de korktuğum gibi olmadı. Ameliyattan sonraki gün kolaylıkla ayağa kalktım. Dahası dr umun önerisiyle duş bile aldım. Eve geldiğimde de eğilip doğrulmak dışında her işimi rahatlıkla yaptım...
Emin ol doğum kesinlikle korkulacak bişey değil. o minicik bedeni kucağına verdiklerinde hissettiklerinse bambaşka, her anne için çok özel.. Sadece bebeğinle senin hissedebileceğin bişey.. Bebeğin daha ilk kez kucağına geldiğinde bile senin kokunu tanıyor. Ağlıyorsa bile senin sesini duyduğu anda susuyor.. Anlatırken bile tüylerim diken diken oldu..
Biraz uzun yazdım ama Rabbim hepinize bu tarifsiz mutluluğu yaşatsın
ayy canım benimm çok sevindimmm.....aminnn gerçekten Rabbim kimseyi hastanelere düşürmesin...senin adına çok sevindimm annen geliyormuşş benim annem gelemedi maelsefkızlar dün gece saat 11 gibii dr beni ultrasyona aldıı suyuma bakmak için vee suyum olağanüstü bi şekilde artmışş dr bile şaşırdııı:)bebeğin ghareketleri kalp atışları herşeyi çok iyi dedii ve gece beni taburcu ettii.Allahm kmseyi hastaneye düşürmesin..yarında annem geliyooo:)şimdi biraz geçmişi okuyayım
selam şekerlerrr
bi kaç gün uzak kaldım baya doldurmuşsunuz..biz de bebişimize beşiğini, uyku setini, küvetini filan aldık..odayı düzenliyeyim dedim oda boş kaldı:))bende minderlerden dekor yaptımm..oyuncaklarımla süsledimm:)kapı süsünü astım..gidip gidip bakıyorum..ama o odayı boşaltacam dye evi bir dağıttım..1 oda için hol ve 2 oda karıştı birbirinee...belimi ağırttım...şimdi uslu uslu yatıyorum...bebeğimin odası dışında heryer karmakarışıkk...koçiş gelince devam ederim...
bide hasta oluyorum galiba..boğazım çok kötü..öksürükte başladı..cuma sağlık ocağındaki dr. sende bronşit var dedi antibiyotik yazıyım dedi..hiç bir şikayetim olmadığı için kabul etmedim...şimdide bu hale geldim..adamın bildiği varmış..sen yinede pztsi, yada salı gene uğra demişti..sırtını tekrar dinlemek istiyorum demişti...dize geldim galibaaa
ama antibiyotik kullanmak istemiyorummm((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?