banada yaptılar erken dogum olacak diye ama bilmiyorum zararı olurmu biraz erken alacak herhalde
kızlar kayra ismi nasıl sizce...
Kizlarrr kizim geri dönmüs çok sükürrrr bidaha dönermi dedim çok küçük bi ihtimal dedi ohhh
nstye bagladilar sanci cikmadi...
Ay cok sevindimm doktoru opesim geldi valla:)) Artik sancimin gelmesini bekliyecegim kizima iyi bakacagim..
Buarada kizlar merti sehir disindaa akademi hastanesine yolluyacaklarmis.Genis arastirma ve kontrol altinda olcakmis. Bi yandan zor olacak bize surekli gidip gelemiyecegiz ama olsun mert iyilessinde. Bi yandan çok iyi olacak çünkü çok iyi ve büyük bir hastane. Hemencik iyilesecegine eminimm.
slm kızlarrr ben geldimmm.........
öncelikle tüm geçmiş olsun dileklerini ileten arkdaşlara çok teşekkür ederim alıntı yapamdım...
doktorumuz hemen çağırdı apar topar hastaneye gittik....
hemen nstye bağladılar çok şükür ki sancı çıkmadı ....
kızım 2.400 olmuşş çok şükür....
suyumuz,eşimiz vs normalmiş....
ama erken doğum riskimiz hala devam ediyormuş...34 haftadan önce doğanlar erken doğum,34-37 haftaları arasında doğanlar erken geç doğum oluyormuş....artık ciğerleri ile ilgili bi sorun kalmadığı varsayılıyormuş ancak yinede doğmasını istemeyiz dedi doktor...çünkü erken doğarsa sarılık olma riski ve kilo problemi olabilirmiş aklımda böyle kaldı...
ara ara belim ağrıyordu normal dedi....
bacak aramdaki tam oramdaki kemiklerim ağrıyordu ara ara normal dedi genişlemeyle alakalıymışşş....bu ağrılarının olması iyi bile dedi....
haftaya çarşamba tekrar gidicez kontrole....bu arada bollllll sıvı tüketipp dinlen dedi
sanırım benim prensesimm anneannesini beklicekk....inş...
buarada moralimm yerine geldi çok şükür ya doktorumu beni çok rahatlatıyorr onu görünce mutlu oluyorum
Kizlarrr kizim geri dönmüs çok sükürrrr bidaha dönermi dedim çok küçük bi ihtimal dedi ohhh
Ay cok sevindimm doktoru opesim geldi valla:)) Artik sancimin gelmesini bekliyecegim kizima iyi bakacagim..
Buarada kizlar merti sehir disindaa akademi hastanesine yolluyacaklarmis.Genis arastirma ve kontrol altinda olcakmis. Bi yandan zor olacak bize surekli gidip gelemiyecegiz ama olsun mert iyilessinde. Bi yandan çok iyi olacak çünkü çok iyi ve büyük bir hastane. Hemencik iyilesecegine eminimm.
slm kızlarrr ben geldimmm.........
öncelikle tüm geçmiş olsun dileklerini ileten arkdaşlara çok teşekkür ederim alıntı yapamdım...
ama erken doğum riskimiz hala devam ediyormuş...34 haftadan önce doğanlar erken doğum,34-37 haftaları arasında doğanlar erken geç doğum oluyormuş....artık ciğerleri ile ilgili bi sorun kalmadığı varsayılıyormuş ancak yinede doğmasını istemeyiz dedi doktor...çünkü erken doğarsa sarılık olma riski ve kilo problemi olabilirmiş aklımda böyle kaldı...
bacak aramdaki tam oramdaki kemiklerim ağrıyordu ara ara normal dedi genişlemeyle alakalıymışşş....bu ağrılarının olması iyi bile dedi....
haftaya çarşamba tekrar gidicez kontrole....bu arada bollllll sıvı tüketipp dinlen dedi
buarada moralimm yerine geldi çok şükür ya doktorumu beni çok rahatlatıyorr onu görünce mutlu oluyorum
Kayra ismi çok güzel anlamıda bir okadar güzel bizde ilk başlarda hep Kayra ismini düşündük oğlum için ama sonra telaffuzu biraz zor geldi bana birde okadar çok Kayra varki her yeni doğan 5 çocuktan biri Kayra valla. Okul zamanı sınıflar Kayrayla dolacak bir zamanlar Mert furyası vardı şimdi Kayra :) Ama anlamı çok güzel
bana 30 haftada yaptılar ben hiç zararını düşünmemiştiminşallah zararı olmaz çarşamba doktora gidince sorayım bakalım.sen şimdi kaçıncı haftadasın.iğneyi kaçıncı haftada yaptılar.benim 33.haftada yaptılar şimdi 34+3 deyim.
kızlar geçmişi okumadan yazıyorum.bugün dr kontrolümüz vardı.bebişim 400 gr almış ve 2600gr olmuş.yanakları aynı ben:)tombiş bişey.dr gelişimi çok güzel dedi.sadece sağ böbreğindeki büyüme dewam ediyormuş bide boynuna kordon dolanmış.böbrek büyümesi için doğumdan sonra mutlaka takip ettirin dedi.kodon içinse senin yapabileceğin bişey yok sadece hareketlerini takip et dedi.bebeği erken almamızı gerektirecek kadar sıkı dolanmamış dedi.canımız sıkıldı yaa.hele eşim kafayı yiyeycekti.morali bozuldu.niye böyle sıkıntılar oluyor dedi durdu.allah başka dert vermesin başkaları ne sıkıntılar yaşıyor dedim biraz sakinleşti.çocuk gibi dewamlı moral veriyorum.sanki hamile o
herkese hayırlı akşamlar
merhaba kızlar
hasta olan hamilelerimize geçmişler olsun
bebişlerini görenler gözünüz aydın
biz iyiyiz çok şükür arada kasıklarımda ğarılar oluyor buradan okuyorum dr a gidenler yazmışlar normalmiş
bizim görüş günü haftaya pazartesi
bu arada iyice ağırlaştım canım bişey yapmak istemiyor ya
yarına 3 yazılı var soru hazırlanacak bulaşık duruyor offfff iş yapmaktan nefret ediyorum
bu hafta acayip yoğun bir hafta yazılı haftası sonra notları falan girerim haftaya son zaten
arada giremezsem merak etmeyin doğum falan yaparsam eşime öğrettim yazacak buraya
allahım yinede gününde gelsin bebişim
daha doğrusu herşeyin hayırlısını versin Rabbim
şimdilik öptüm mucakkkk
canım birisinde daha duymustum kordon dolanması ıcın dru bol su içip sol tarafına yat demıstı ne kadar dogru bılmıorum ama soluna yatmanda yarar olabılcenı dusunuorum.. sıkıntı etme ınsallah sorun cıkartmaz. masallah kocaman olmus kuzucunda benım kı nasıl oldu acabaaa
kız valla şu normal doğum azmin yokmu hayranım sana.. bende bi bahane olsa bebişim inmese ters felan olsada sezeryan olsam daha mı ii olur acaba diorum
normalide tabiki isterim ama hiç cesaretim yok seninkinden ecik versen ya
ay mertcikte kuzum minicik canıyla sıkıntılarına bak.. inşallah tez zamanda iileşirde gelir evinize..
bi gelişme olmadımı hiç?
şu çalışarak hamileliği geçiren sizlere helal olsun valla canım yaa.. insan yeri gelio canı bişi yapmak istemio ama siz mecbursunuz hele ki bide bunun yanında ev işi hele bide senin bi miniğin daha var Allah yardımcın olsun valla.. neyse ki coğu bitti azı kaldı sabır canım..
kızlar kızım 2.400 olmuş....normal mi kilosu yoksa miyon mu olcak acaba geldiğimden beri aklıma takılıyor....:26:
maş kuzuna cnm, doğumdan sonrada böbreğin takibini yaptırırsınız, kağandada kordon dolalıydı çok şükür sorunsuz doğdu, inş seninkide böyle olur,bu konuda dua etmekten başka yapabileceğin hiç bişi yok cnm, sende sağ sağlim al kucağına inş.kızlar geçmişi okumadan yazıyorum.bugün dr kontrolümüz vardı.bebişim 400 gr almış ve 2600gr olmuş.yanakları aynı ben:)tombiş bişey.dr gelişimi çok güzel dedi.sadece sağ böbreğindeki büyüme dewam ediyormuş bide boynuna kordon dolanmış.böbrek büyümesi için doğumdan sonra mutlaka takip ettirin dedi.kodon içinse senin yapabileceğin bişey yok sadece hareketlerini takip et dedi.bebeği erken almamızı gerektirecek kadar sıkı dolanmamış dedi.canımız sıkıldı yaa.hele eşim kafayı yiyeycekti.morali bozuldu.niye böyle sıkıntılar oluyor dedi durdu.allah başka dert vermesin başkaları ne sıkıntılar yaşıyor dedim biraz sakinleşti.çocuk gibi dewamlı moral veriyorum.sanki hamile o
herkese hayırlı akşamlar
Dönmesine çok sevindim cnm, gözün aydın, ya mert üşütmüştü dimi ondan hastanedeydi, ama niye bu kadar uzun sürdü, şimdide başka hastaneye yatıracakmışsınız cnm tam olarak nesi var minişin, inş. Hemencecik atlatır ya bebekler hasta olunca çok üzülüyorum, bazen biz sabredemezken onlar küçücük vücutları ile o kadar hastalık yükünü çekiyorlarKizlarrr kizim geri dönmüs çok sükürrrr bidaha dönermi dedim çok küçük bi ihtimal dedi ohhh
Kız ilahi valla bi çatlak ancak bu kadar komedi şekilde anlatılabilir  neyse cnm görünen yere değilmiş çok takmahellooo kızlar, nasılsınız?
giremedim haftasonu doğru dürüst. bi arkadaşımız güney afrikadaydı bi yıldır,o gelmiş,onla takıldk biraz,sinemaya fln gittik,alışveriş vs...
aa ne dicem burda pazarda bi amca cicikomun pijamalarını geceliklerini satıo,bildiiniz orjinal yani ve 15 liraaa
ee dururmuyum hiç alım 2 tane,haftaya bida bakcm yenileri gelcekmiş:32
yaaa bu arada nolduuuu
ben karnım çatlıycak die böyle kutu kutu kremleri bitirirken nolsa beğenirsiniz.....
k.çım çatlamışşşşşş
ayy gülüorum ama çok üzüldm yaaa,ay bendeki de akıl yaniii,hiç k.çın 3 katına çıkar da çatlamazmı dimi
eşşek kafam ora gelmedi aklıma işte
amaaan canm saolsun be yaw
hee bu arada dün kocama sinir oldum kudurttu beni,hala küsüm ona,eşşek sıpası
akşam saat 10u geçiodu geldiinde sinir etti beni..
aslında çıkmıo dişarı pek ama ettiği laflara uyuz oldum
amann neyse anası babası gelsin toptan saldırcam hepsine,soykırım yapcam eheeeee
Cnm her şeyi,n yolunda gitmesine sevindim, bahsettiğin ağrılardan bende bol miktarda varslm kızlarrr ben geldimmm.........
Cnm benim genelde bacaklarımın yanları kabarıp kızarıyor dr olabilir demişti, ama sende daha yaygınsa çok rahatsız edici olur gerçekten, inş faydası olacak bir şeyler önerirmelocum canım kaşıntılarım çok fena vücudum hep kabardı kıpkırmızı 5 gündür uyumuyorum gece azıyo yarın cildiye doktoruna gidicem bakalım ama artık sinirlerim bozuldu
Cnm Allah kavuştursun, inş eşin yokken doğum olmaz cnm, sen içini ferah tutyaaa ben daha hastane çantamı bile hazırlayamadım...listelerinizi yazsanıza kızlar zahmet...zaten moralim bozuk kocişim 1 haftalık göreve gittive yazık aklı bende kaldı garibimin..telefonlada ulaşamıyacak bana..bi tane telefon bulmuş yazık önemli bişey olursa burdan ara dedi durdu... bide taksi numaraları bıraktı....yazık o yokken doğuracam diye korkuyo...:98: dedim artık bekleriz biz seni..doğurmam tutarım kendimi dedim ama....şaka bi yana allah korusun bende korkuyorum çaktırmadan:18: olmaz inş öyle bişi...bebeklerimiz zamanında ve sağlıklı doğar inş...
Ohh rahatlamışsın valla ne güzel sefan olsun cnm iyi olmuşkızlar ben geldimmmm
kuafördeyim arkadaşımın yanında ağdamı yaptırdım kaş bıyık saçlarımı yaptırdım makyaj felan insan kılığına döndüm yani :)))) kocam eve gidince tanımayacak beni
herkes iyidir umarım biraz geçmişe bakayım gelirim
Cnm inş bi kaç güne geçer, sen milletin dediklerini düşünme onlar sadece şu anı düşünüyorlar sen sonrasınıda düşünüyorsunokuldan gelip yemeğimizi yedik kızlar.boğazım çok kötü soluk borum ve ciğerlerim sızlıyor.
okulda bugün herkes okulda mı doğurcan daha ne kadar gelcen demeye başladı sinir oldum sanki ben bayıla bayıla keyfimden gidiyorum ve daha 3 haftam var
ücretsiz alırsam da eylülden başlatmak istiyorum yazın niye ücretsiz alayım ki?
gitme okulaaaaaaaaaa...demiyorlarmı kaygısız kaygısız
Cnm gözün aydın bebişini görmüşsün, kaşar peyniri, kırmızı et tavuk eti , köfte, bakliyatlar yani bol protein cnmslm arkadaşlar uzun zmandır giremiyorum girsemde yazmaya vaktim olmuyo öle bi okuyup çıkıyorum
bugün kontrol vardı bizimde oğluşum başı aşağıda ayakları kaburgalarımda tekmeleyip duruyo çok şükür:)
ama kilosu az gibi geldi bundan sonra daha çok ona yarıcak şeyler yememe gerek bildiğiniz etkili bi yiyecek varmı ben mısır süt muz bunları biliyorum ama başka varsa sizden de öğreneyim kızlar
buarada çok şükür herkeste herşey normal sanırım geçmişi çok okuyamasamda ii gididyo herşey
bizimde bugün doğum ücretlerini konuştuk hemşirelerle normal doğum 540 sezeryan350 niyeyse normalin fiyatı fazla sanırım doktorlar normale teşvik etsin diye bide hemşireler ısrarla normali istememi sölediler kendimi öle hazırlamam gerekmiş ama korkuyorum neyse hayırlısı olsun sağlıklı olalımda hangiis olursa artık
Bebeğini görmüşsün gözün aydın cnm, normalde sezaryende bir süre geçince hikaye oluyor cnm hakkında hayırlısı olan olsun inşkızlar nasılsınız..son sayfaları okuyum dedim anca bitti..rahatsız olan arkadaşlara Allah şifa versin..
uzun zamandır yazamadım..cum.si kontrol vardı..bebeğim hala ters duruyormuş..sancıyla dönmesini bekleyecekmişiz..dönmezse sezeryan olacak..
kilosu biraz az çıktı..2.5-3 kilo arasında doğması bekleniyor..küçük bebek olacakmış bizimki..Anasına çekmiş kuzum:)))))
sizler nasılsınız..sanırım bir arkadaşımız daha doğum yapmış ama kim olduğunu bulamadım..4. bebek kimin..
kızlar öpüyorum hepinizi..
görüşürüz:)))
Cnm gözün aydın çok sevindim, sende dr unu mutlaka bilgilendir bu konudagüüüünnnnnnnaaaaaaaaaaayyyyyyyyyddııııııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnn
şimdidiyceksiniz gece kaynanatörden bahsederek gittin bu ne neşe diye.
sabahannemin telefonuyla uyandım bugün yada yarın taburcu etceklermiş.iyiye gidiyomuş.dr 10 gün sonra gidebilirsin kıznın yanına demiş
gerçi o iyi olsunda uzaktada olsa olur diyodum ama hep kendimi avutuyomuşum meğer.çok mutlu oldum
tek sıkıntı kızınada sööle druna söölesin bu rahatsızlık genetik drunu mutlaka bilgilendirsin demiş doğumdan önce.
nur geçmiş olsun canım sen ne takıyon allah aşkına ayıp olurmu falan diye teyzenle rahat etcezksen teyzeni çağır bence.
çağlayancım sanada geçmiş olsun doğurdun sandım bende
Cnm sen kimin yanında rahat edecek isen o gelsin benceay kızlar doğum olursa ben napıcam kayınvalidem var malum annem gelemez ya durumum kötü olursa bazılarında lavabo bile sorun oluyormuşş ben kayınvalidemden yardım isteyemem ancak eşim ya yardım ederse olur....şimdi teyzemi çağırsam kayınvalideme ayıp olur mu...teyzemden çekinmemm öff ya şu halimde neleri düşünmek zorundayım ya
Cnm maalesef kaynananla geçinmek istiyosan görmeyeceksin duymayacaksın,anca öyle olur, eğer benim gibi bunu yapamazsan dediklerini duyup yaptıklarını görürsen mesafe koyacaksın, maalesef böyle, evet senin çocuğun ama anlatamazsın, sen böyle dersen çocuğu sevmemi kıskanıyor der, olay dahada büyür, hazırlıkları tamamlamışsın gözün aydınkızlar yarın okul var ve uyuyamıyorum yorgunluktan size tüm günümü anlatayım
saat 9 buuk gibi kalktım canı hamur işi çekti yoğurdum açtım annem vardı pişirdi eşim ben annem güzel bi kahvaltı yaptık bu arada annem annem biraz memnuniyetsiz biridir sabah sabah dün düğündeydik kafasının ağrıdığından falan yakındı yorgunluğundan falan ben de güzel neşeli bi kahvaltı hayai kurmuştu o yüzden biraz annemi tersledim eşşim de kızdı annene böle söleme falan diye neysesonra daha neşeli hale geldik sonra arkadaşlargelecekti bebel şekeri sepeti kapı süsü yapacaktık onlar aradı 15 30 gibi gelecez dedi bende o zamana kadar yatak odası ortalık derken yoruldum anneciğimde sağolsun eşimin bütün eşyalarını ütüledi bitirdi yoruldu canım benim ardından kayınvalim geldi onada sende bebğin kıyafet lerini ütüle bak sna kaldı zevkli iş dedim ama o yine bi fırsatını bulup ütülemedi yine bana kaldı o başka mesele sonra arkadaşlar geldi melzemeleri ben almıştım öncede onlarda kendileri getirdi bazılarını başladık salonda kesip biçmeleree ardından eşim akşam yemeği için bişeyler allıp geldi yıkadı kayınvalidem ve eşim pişirmeye başladılar biz süsleri yaparken arkadaşların eşleride geldi hep beraber yemeği hazırladılar bize sadece yemesi düştü yemek çay derken erkekler bebeğin yatağnı odamıza koymamız için yer açtılar epey zorlanarak eşyaların yerlerini değiştirdiler 12 ye kadar bizlerde süslerin yarısından çoğunu sepeti kapı süsünü bitirdik çoook yoruldum hiç bişey yapmıyomuşum gibi görünüyo ama sürekli ayak üstüydüm ve tüm gece kayınvalidem bana karıştı ben bi lavaboya gideyim diyorum sonra git diyo gitmem lazım diyorum elini sonra yıka diyo anne dedim en sonunda el yıkamak için gitmiyorum diyince haaa dedi tatlktı geçtim sürekli böle hep bana karışıyo müdahele ediyo sağolsun çok iyi kadın ama bazen helede şu hamile halimle gerçekten çekemiyorum doğrusu bide diyoki göbeğine bakarak olumm beni duyuyomusun falan diyo sanki oğlum onun karnında bu çocuk benim diye bağırasım geldi valla okadar benimsiyolarki sinir oluyorum kızkanıyorum bebğimi doğunca kesin atrtışıcam hiç yapmadım ama dayanamamm sonra herkes gitti annem odasına çekildi eşim pc yi aldı geçti tek kelme yokkk ben tv izlerken ağlamaya başladım içim okadar sıkıldıki eşim benim ağladığğımı farketmedi bile ilgisiz davrandı çok üzüldüm sonra yattık uyurken eşime tekme atmışım :) farketmedim sonrada horladım bana çok horluyosun dedi bende oturma odasına geldim uykum yok sinirliyim öfkeliyim üzgünüm zaten sebebsiz bütün gün sinirliydim hormonlarım bunları yazmakla belki kendimi iyi hissederim dedim ağla ağla gözlerim ağrııdı yaaaaa
Bebeğini görmüşsün cnm gözün aydın
Günaydın kızlar... c.tesi ilk defa nts ye bağladılar... 20dk. çok heycanlandım... kızımız uyuyodu ama çok tatlıydı dudakları felan... dr. anneye benziycek dedi...
Cnm sıkma canını doğumdan sonra vericez merak etme senkızlaaarrr..bugün canım yazmak istemiyordu.yani üşendim diyelim :)) okuyordum sizi ama sedanın anlattıklarından sonra derdim i paylaşayım istedim ..geçen ay bir kilo felan anca almıştım yılbaşı gecesinden bu yana 3 kilo birden aldım ve hala yemiyorum şeker yüzünden diyette e devam ama geçen hafta gevşet,ince biraz bu kadar fazla olması çok zoruma gitti(en son pes edip abartmak çatlayana kadar yemek istiyorum ama tutuyorum kendimi .........bu arada afiyet olsun sana seda :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?