2011 Şubat Anneleri

Günaydın Güzel Anneler ve Bebişleri, Bugün Pek Bi Keyifsizim Gece Uyuyamadım Heryerim Ağrıdı Bir de Horultular..

Keyifsizim Kısacası Bi Markete Gidip Alışveriş Yapsam da Kendime mi Gelsem Acaba Diye Düşünüyorum

Günaydın herkese.

Uzun bir aradan sonra gece bir kere uyanarak güzel bir uyku çektim.
Tuvaleti banyoyu yıkayıp geldim.

Dün saglık ocagına gittim. Kilo, tansiyona bakıldı.

Hemşire bir de kalp atışlarını dinleyelim dedi. Hemşire karnımda cihazı gezdiriyor ama kalp atışı sesi gelmiyor. Zaten 2 gündür bebişim az hareket ediyordu. En son ne zaman gittin doktora dedi pazartesi dedim. Tabi ben de bir telaş, yüregim agzıma geldi ya. Bizim aile hekiminin hemşiresi degişmiş. Kadın cihazı kullanmayı bilmiyormuş meger. Sonra doktoru çagırdı. doktor cihazı koyar koymaz buldu. Ay o anki duygularımı imkanı yok anlatamam

Zaten sona yaklaştıkça her an bir şey olacakmış korkusuyla yaşıyorum, bu da üstüne tuz biber oldu

Son düzenleme:

Geçmiş Olsun Canım, Sabah Sabah Stres Yaşamışsın.. Neyse Sonunda Duymuşsun ya Kalp Atışlarını Ferahlamışsındır..

günaydın kıslaar....
yorgun bitkin bi şekilde uyandım buğün...sola dönüyom sırttım ağrıyo, sağa dönüyom bebek rahat değil diyom,sırt üstü yatıyom nefes alamıyom böle durumda oturma odasına gidip yatardım hemen sızıverirdim.şimdi ordada annem yatıyodu..sinir oldum kendime...sızmışım sonra...
bu arada dün yakın bi arkadaşımla konuştuk msnde..oda 5.5 ay oldu dğum yapalı...doğum hikayesi falan dinledim..sezeryan oldu çatı darlığından,ama çok memenun..hiç ağrısı falan olmamış..ayrıca bana bişi tavsiye etti,hemen paylaşıyorum sizle...humana still tea al hastane çantasına dedi...hani sezeryandan sonra olan gazada iyi geliyomuş,hemde sezeryandan sonra hemen süt gelmiyomuşya onu getiriyomuş...buğün alcam inş veeee çantamı hazırlarsam inş bu sene ona koyacam aklınızda olsun kıslar..özellikle sezeryan düşüneneler... hadi size iyi günlleeerr

Geçmiş Olsun Canım, Sabah Sabah Stres Yaşamışsın.. Neyse Sonunda Duymuşsun ya Kalp Atışlarını Ferahlamışsındır..

Sagol canım, teşekkürler.

Ben de aldım çaydan ama dogumdan sonra içmek için. :) Süt hemen gelmiyor söylemi kişiden kişiye degişiyor. Ben de oglumu sezeryanla dünyaya getirdim ama sütüm hemen gelmişti.

Bende Duymuştum humana still tea acaba sadece sezeryan için mi normal doğumda da kullanılmaz mı? sütün hemen gelmesi için çok etkili olduğunu duymuştum ben

selam kızlar,
nasılsınız ???

senacım nerelerdesin ya özlettin kendini iyi daha doğurmamışsın haberleşelim bişey olursa canım

canım eğer sorun çıkmazsa ben normal düşünüyorum ama diretmiyorum bi sorun olursada hemen sezeryan olurum ama şansımı normalde bi denemek istiyorum

Günaydın kıslarrrr günaydınnn... tekmelerden ve hıçkırıktan uyuyamadık ne güzel bi gün bugün günlük güneşlik hepinizin günü güzel geçsin inşallah

Bende Duymuştum humana still tea acaba sadece sezeryan için mi normal doğumda da kullanılmaz mı? sütün hemen gelmesi için çok etkili olduğunu duymuştum ben

kullanılır canım niye kullanılmasın..ama normal doğumda doğal olarak hemen hormonların etkisiyle geeeliyomuş süt..ama sezeryanda doğum önce olduğu için zaman alıyomuş sütün gelmesi..ondan yani...

kullanılır canım niye kullanılmasın..ama normal doğumda doğal olarak hemen hormonların etkisiyle geeeliyomuş süt..ama sezeryanda doğum önce olduğu için zaman alıyomuş sütün gelmesi..ondan yani...

Anladım canım teşekkür edeirm alıp çantaya atsam mı bi tane acep

Offfff. Şaka gibi. Ne zaman gittin diye soracağına ben yeniyim, böyle aksilikler olabilir dese ya. İnsanlar hatayı önce kendilerinde arayacaklarına seni sorguluyorlar, böyle can alıcı bir konuda boşuna gergin dakikalar geçiriyorsun.

günaydın kızlar bu çayı ilk defa duyuyorum aklımda tutucam
sağlık ocaklarındakılerin dediklerine hemen inanmayın ya herkez dr sağlıkçı olmuş artık.
hizmet hastanesi demiş biri ben orda doğum yapıcam benim dr dışardan gelicek.
sanki hava yağmurlu gibi bende anneme gitmeyi düşünüyorum çok canım sıkkın 3 haftadır kedim hasta en son avcılar fakültesine götürdük tedavisi için fip die bir virüs dediler ölebilirmiş inanın yüreğim çok acıyor Allahtan ümit kesilmezmiş inşallah şifa bulur

canım öncelikle eşinin drun olması çok güzel..benim bebek ters duruyor o nedenle dönmezse zorunlu sezeryan olacak..
sezeryanda dikiş tipi ve sezeryan tipi olarak nasıl seçim yapacaz..bu konuları pek bilmiyorum..kimisi yapıştırma dikiş yaptırıyormuş..kimisi de epidural sezeryan..acaba eşin bu konularda neyi tercih ediyor..

merhabaalarrrrrr............
nasılsınız bakalım....sabah 6da kalktım eşime güzell bi kahvaltı hazırladımm ne zamandan beri işe giderken böyle kahvaltı hazırlayamıyordum canım kocama....ya çikolata ekmek ya krem peyniri ekmek öle geçiştiriyordu garibim....içim rahat ediyo eşimle ilgilenince....
sonra uyumuşumm taa 10:30a kadar....
kalktığımda kayınvalidem kahvaltısını falan yapmış bende hemen hazırladım kendime bişiler yaptım kahvaltımı şimdi tembellik yapıyorum....
kayınvalidemle sanırım anlaşmanın yolunu buldum....ben ne dersem yapıyor ama ben bişi demeyincede bişi yaapmıyor bende söylücem artık napim yoksa kendim yapmaya kalkıyorum bu seferde ağrım oluyor eşim kızıyorşimdi diycem bi süpürge açsın her tarafı süpürü versin,yemeğide koysun herşey hazır olsun demi amaaa
hatta benim canımm şöyle hamurişi falanda istiyo ama o kadar yüzsüzlük yapabilir miyim bilmiyorumm

yaaa çok durgunnn burasıı nerdesinizzzzzzzzzzzz kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

mrb canım..üniversitede mi çalışıyorsun..tez deyince merak ettim...bende yük. lisans yapıyorum teze hala başlama fırsatım olmadı..nerde tez yazsa strese giriyorum..hamilelik boyunca hiç birşey yapmadığım için..tembellik yaptım bol bol :)))

günaydinnnn, ben cok güzel uyudum bugün yaaa ohhh sadece 3 defa uyandim cokda agrimadi biyerim, sabah kalktim ilk isim kizima tsk etmek oldu
benide stres aldi hem dogum yaklasiyo hemde 3 ay snra kendi evimize tasincaz ora müstakil esim orda kizimiz daha rahat eder derdi, bide ufak bebisle tasinma telasina gircez, allah yardimcimiz olsun valla

Selam annişler ve tatlı bebişler :)

Karamel'e bakmak için girmiştim sonra gözüm sizin mesajlarınıza takıldı,eski günleri yaadetmek adına biaraz okudum anında gözlerim doldu valla.

Kızlar belki bu yazacaklarımı çok duymuşsunuzdur ama birde ben yazayım dedim.

1.Vakit varken uyuyu uyuyun uyuyun...sonra hiç fırsatınız olmaya bilir.
2.Vakit varken tembellik etmeyin gezin gezin gezin...sonra çok zorlanacaksınız.
l3.canınız ne istiyorsa yemeye çalışın çünkü bebiş doğduktan sonra,o gaz yapar yiyemem bu kabız yapar yiyemem diyecek ve yiyecek bir şey bulamıyacaksınız belli bi süre.
4.Hastane çantanızda olması gereken tek şey rahat kıyafetler ve rahat bir terlik.
5.Bebeğiniz için fazla bir şey almanıza gerek yok zaten çoğu çantadan hiç çıkmadan eve geliyor.
6.Evet sezeryanda süt geç iniyor (istisnalar hariç.) humana ve milupanın süt çayları işe yarıyor.Ayrıca bu çayları daha sonrada içebilirsiniz sütü arttırmak için.
7.Gögüs pedi şimdiden alınacak bir ihtiyaç değil,herkesin sütü çamaşırını ıslatacak kadar çok olmuyor maalesef.
8.Sezeryandan sonra gaz çıkartmak ve kabızlık şikayatlerini en aza indirebilmek için kayısı hoşafı bir numaralı yardımcınız olacak sakın ihmal etmeyin.
9.Emzirirken göğüs uçlarınız yara olabilir lansinoh çok işe yarıyor yaralarnın iyileşmesnde.
10.Karın bölgesindeki çatlaklar tamamen yapıyla alakalı kullanmadığım krem kalmadı ama son 3 haftada çatlayaverdim haberiniz olsun.

Şimdilik aklıma gelen bunlar.
Doğuranlar hamişlere öğüt verir ama hamişler pek kulak asmaz bu öğütlere ne zamanki bebişlerini kucaklarına alırlar işte o zaman akılları başlarına gelir.Bu bi kısır döngü heralde hep böyle olacak zannımca.Bizede demişlerdi bizde hı hı deyip geçmiştik ama bebeğinizi kucağınıza aldığınızda kazın
ayağa öyle değilmiş anlıyorsunuz.
Kızlar inşallah güzel bir doğum sonrası yavrularınızı sağsalim kucağınıza alırsınız.Allah yardımcınız olsun.

Son olarak diyorum ki:
Dünyanın en muhteşem duygsuna hazır olun annelik tarif edilmez yaşanır...

canım uyku sorunu herkeste var sanırım..sağa sola dönmekten uyuyamıyoruz..her halde doğum sonrası için antrenman oluyor hepimiz için..
bu bitki çayını heryerde bulabilir miyiz acaba..ben sezeryan olacam ve almak isterim..eczanelere bir soralım umarım vardır..hastane çantasını hiç sorma eksikler var baya ve hiç oralı olmuyorum ne cesaretse..umarım doğumdan önce hazırlıklar biter:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…