2011 Şubat Anneleri

Herkese merhaba,
Bende bugün bel ağrısı var ve can sıkkınlığı hat safhda sormayın. Arabam arızalanmıştı, 3200 tl masraf çıkmış. Tamda bu zamanda olucak iş mi Allah aşkına. Tamam sağlık olsun ama yarın son iş günüm izne ayrılınca bi yere gitmek istesem fenamı olurdu elimin altında araba?
Ben daha hastahane çantamı hazırlamadım sanırım daha vakit vardır doğuma :))
Bu haftasonu inşallah hem oğlumun dolabını düzelticem hemde çamaşırlarını yıkayacağım hemde biraz dinleneceğim. Yarın son iş günüm ona bile nasıl gelicem bilmiyorum izin havasına girdim iyice

selam kızlar ben geldiimm

valla öğlene kadar yatmışım biraz uyudum biraz yattım dinlendim falan.iiyi oldu ama günün yarısı gitti.neyse kalktım kahvaltı falan ütü yaptım topu topu 4 gömlek yaa canım çıktı ayaklarım nasıl ağrıdı 10 dk ayakta kalayım ayaklarım ağrıyo taşıyamıyomu bedenimi nedir bilmiyorum ama.

valla koltuğa yığıldım kaldımm.birazdan kalkıp bi ortalığı süpürüp silmek istiyorum inşallahhhh

geçmişi okuyamadım tam umarım herkes iyidir.bi sorun yok dimi kıslarrrr

merhabalar canım;
bende epudral anestezi düşünüyordum ama doktorum direk genel anesteziye yönlendirdi çok daha rahat olacağını söyledi.
yanii bebeği kucağına verdikleri falan yok dedi epoudral de 2 saniye görüyorsun o kadar dedi genel en rahatı dedi.

ayyy kızlar bugün çok mutluyum
uzun süredir tartılmıyordum
sabah bi tartılayım dedim çok kilo almışım gibi geliyordu amaaaaa

Hamile kaldığım kilo 94 kg
Şükürler olsunki 9. aya girdiğimde kilom 97,9
yani hamileliğim boyunca 3,9 kg almışım sadece:)

yaşasınnnnnnnnnnnnn

çok geçmiş olsun babana acil şifalar canım

hayır canım olurmu
ilk doğumumda epidural anestezi ile sezeryan oldum
ben bebeği 10 dakika sonra kucağıma aldım ve hemen emzirdim sütümde geldi ayrıca

kızlar bu arada humana still tea bende bi işe yaramamıştı!!!

öylemii
vallahi bilmiyorum öyle söyledi doktorum
demekki ona en kolayı genel anestezi geliyor((

höönnkkk 4 kilomuuuu nassıı becerdin kızzz

ben 2 günde 2 kilo almışımm oohhh 1 göbemeeeee 1 popomaaaa 2 belimeeeee ohhh ohhh

sedacım valla ben artık hep oturarak ypıyorum ütüyü sende ööle yap canım yoksa belin çok ağrır

canım belki 2 sn görüyosun doğumhanede ama ilk yarım saat bebeği emzirmenin çok önemli oluğunu sööliyolar genel anestezide bu pek mümkün olmuyomuş ayılmak epey zaman alıyomuş epiduralde en azından emzirebiliriz

ayy fatma kilo topiğine de yazdım nasıl oldu o iş? ilk aylar kilo vermişmiydin?
ayy ben 10 kilo aldım nerdeyse şu 2 hafta hiç kilo almasam ii

way beee maşallah ya
doğumdan sonra hamilelik öncesinden daha zayıf olucaksın desene,süpermişş

höönnkkk 4 kilomuuuu nassıı becerdin kızzz

ben 2 günde 2 kilo almışımm oohhh 1 göbemeeeee 1 popomaaaa 2 belimeeeee ohhh ohhh

eee vücut zaten geniş daha nereye genişlesin demi hahahahhah
abru şallının rekorunu kırdım kızlar heheheh :)

öylemii
vallahi bilmiyorum öyle söyledi doktorum
demekki ona en kolayı genel anestezi geliyor((

olabilir canım
ben çok rahat ettim tavsiye ederim:)

way beee maşallah ya
doğumdan sonra hamilelik öncesinden daha zayıf olucaksın desene,süpermişş

ayy öyle gibi görünüyor ama ben lohusa döneminde çok alıyorum
kızımda emzirirken 1.5 yılda 15 kilo almıştım
bu sefer daha dikkatli olacağım
kızlar benden size abla ve tecrübeli anne tavsiyesi
sütüm olmuyor diye sakın tatlı tuzlu vs vs şeyler yemeyin
anneler kaynanalar hatta komşular bile yapıp yapıp yedirmeye çalışacak yatağınıza kadar hoşaflar helvalar getiren olacak
SAKIN HA YEMEYİN
bol bol su
ahhh ben cok geç öğrendim ama siz yanmayın bari
bu sefer akıllandım bol ılık su içeceğim şişe şişe

evet ilk 3 ay 3 kilo verdim onlarla beraber toplamda 7 oluyor ama hamile kaldığım kilodan hesaplıyorum ben doğal olarak :)

Son düzenleme:
taamm 14.5 kilo almışımmm ohh yandan yandannn :86:

pişman değilim bidaha olsa bidaha alırım

yedim yiyorum yiceeemmmm

annem de aynısını söylüo ya su iç bolca abuk sabuk şeyler yime dio
doğuriym direk rejime başlıcam,sefa bitio artık

ben toplam 11 kilo almışım dr um hesapladı bana 1 kilo kalıomuş bebeği vs düştükten sonra aynen dediğin gibi çok gördüm ye ye bebeğe süt olsun diyenleri inşallah düşmicem bu hataya :))banada ye bebek zayıf doğmasın diolar ama takmıyorum abartmıyorum yemeğimi abur cubur yok hatta eskiye göre yüzüm zayıflamış bile

cevap için teşekkürler arkadaşlar... bir sonraki kontrolüm 28 ocakta.. ozamana kadar biraz daha düşüneyim.. :44:

Herkese merhaba

bugün sırtımın 2 tarafıda ağrıyıp duruyor,magnezyum hapını almayınca ağrılar tekrardan başlar oldu,birde büyük abdestimi sancılı yapar oldum,rahimim patlayacak gibi oluyor

doğum şekillerinden konuşmuşsunuz,çoğunluk sezeryan olmak istiyor anlaşılan,fakat şöylede bişey var,sezeryande kat kat kesi yapılırken uterusa yani rahimede kesik atılıyor

Sezaryen operasyonunda kesilen tabakalar
1. Cilt
2. Cilt altı yağ dokusu
3. Fasya (kas kılıfı)
4. Karın ön duvarı kası (Rektus kası) *
5. Pariyetal periton (Karın zarı) *
6. Visseral periton (Rahimi çevreleyen zar) *
7. Myometrium (Rahimi oluşturan kas)
8. Amniyon kesesi (Bebeğin çevreleyen zar) **

sonra o katlar tek tek dikiliyormuş,hatta bazıları açıkta bırakılabiliyomuş,,rahimdeki kesikde dikiliyor fakat rahim artık eskisi gibi olmuyomuş,sonuç itibariyle o bölgeye bi müdahale söz konusu,anlayamadığım nokta şu,iyileşme süreci daha uzun olmuş olmuyormu? herkes dikiş alta atılacağına karnımıza atılsın demiş, ama öyle olmuyoki,rahime atılan dikişi göz ardı ediyonuz heralde,40 günlük lohusa halimiz bitince ilişki esnasında çok kötü ağrı yapar gibime geliyor,iyileşme süreci nedir sezeryanda ben bunu merak ediyorum kaç ay çekiyor acaba o dikişlerin iyileşmesi? özelliklede rahimdeki dikişler? keşke sezeryan olmuş biri bilgilendirdirse bizi yaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…