2011 Şubat Anneleri

evet canım ben de katılıyorum sana...allah hepimize kolay doğumlar nasip etsinn..umarım bir anormallik olmaz..

KIZLARRRR LÜTFEN OKUYUN....BELKİ ÇOĞUNUZ OKUMUŞSUNUZDUR AMA OKUMAYANLAR İÇİN BELKİ İİ Bİ PAYLAŞIM OLUR...

Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

kızlar bişey soracağım. doktorunuz tansiyonunuzu ölçüyor mu? kaç çıkıyor.?
benim tansiyonum 8/4 çıktı doktor çok iyi falan dedi çok şaşırdım

her gidişimde ölçüyorrrr..normalde 12/8 iyidir dimi..ama öyle sonuç çıkınca aaaaaaaa yüksek tansiyonun takip edelim diyo..gebelik zehirlenmesine tipim de müsaitmiş doktoruma göre...benim anladığıma göre hamilelikte düşük rakamlar tansiyon için daha iyi....ama benim tansiyon bir günü bir günün tutmuyo..büyüğü bazen 13 bazen 8...ama ben bişey hissetmiyorummm..kendime göre çokkk iyiyimm..

benim de genelde 9/5 çıkar..hep böyleydi..hiç 11 12 görmedim...

selam kızllarr...buğün iş güçten girip bakamadım hiç size...geçmişte okuyamadım...zaten çok kötüydüm dün gece...sırt ağrımdan ağlayacaktım....uyuyamadım hiç..salak gibiyim buğün....nasıl geçer bu bana akıl versenize....şöyle bi uyusam geçecek ama kocişim geldi...uyuyamıyorumda...çok yorgunuuum

sorma cnm o sırt ağrıları bende de çok kötü...her gün akşam eşime masaj yatırıyorum...uyku için ayran iç,yada sıcacık bi papatya çayı falan iç,sonra yatak odana git,gir yorganın altına,hiç bişey düşünmeden uyumaya çalış:))) ayy benim uykum geldi yaww:))

kızlarrr yapıyorsunuzzz..........
eşim nöbete gitti ve benimm sabahtan beri içim sıkılıyoreee ve geçmiyoreeee napıcamm benn yaa

benimde her defasında ölçülüo 12\8 görmedim hiç.. benımde 10\5-6 felan öle..
düşük tansion gebelikte ii die biliorrum da senın kı biraz fazla düşük deilmi canım yaa.

eşim nöbete gitti ve benimm sabahtan beri içim sıkılıyoreee ve geçmiyoreeee napıcamm benn yaa

doğum stresi olabilir mi canım ben ne zaman canımı sıkkın yakalasam altında doğum korkum olduğunu farkediorum
seninkini de hayırlara yoralım hayıra gitsin inşallah..

açlıktan elim ayağım titremeye başladı resmennnn....koçiş gelemedi halaaaa

canım o kadar aç kalma yahu sen atıştır yinede bişiler bebişinede yazık sana da.

açlıktan elim ayağım titremeye başladı resmennnn....koçiş gelemedi halaaaa

off ben de ölüyorum açlıktan ve benim kociş de gelmedi hallaaaa,sinir oldum ekmek de yok evde...güya bugün dışarı çıkcaktık balık yemeye...hayatta gitmem artık,görür o gününü şimdi bi gelsin nasıl surat yapıcam,bi de duygu sömürüsü kızını açlıktan öldürdün die

ayneeeennn

üfff çok sıkıldım şu yeni diziyi izliim bari..adını feriha koydum...grşz kızlar açlıktan ölüyorum hala.((

slm kızlar,ben geldm geri:)
az geziim dedimmm saatlerdir fıldır fıldır geziomuşum meğerse yine
kociş aradı geliom ben die de aklm başıma geldi,evde yimek yokkk:)
sonra geldm uyduruverdim bişiler
geçende ark.laryla çıktı geç kaldı die ben küsmüştm ona bu sefer de o bana misilleme yaptı haspamm
heee humana still tea aldm,bide kolonya aldm hastanede gelen gidene tutmaya,bide hastane için çikolata veya desenli badem şekerlerinden aliim diorum böyle üstü bebek figürlüolanları fln vardı,bebek şekerlerimden götrmycm hastaneye,eve ziyarete gelenlere vericm
anam en komik şeyi halledemedim halledemiorumON!
don beğenemedim ben yaaa:26:
ama yarn artık halletmem lazım..

hee kan meselesi:
ben hamile kaldıımda yapılan sayımda 7.4 çıktı kanm,derin bi kanszlığım vardı zaten bilioduk.
tabi ben daha 3. haftamda gebeliği öğrendiim için hemen çözdü dr.umuz sorunu saolsun,şööyle ki;
hastaneye izinli yatış yaptık 10 gün boyunca günde 2 kere 2 doz demir ilacı içeren serum yedim,böyle koyu renk oluo ilacı koynca küçük paket serumlardan. ilacn adını hatrlayamıorum.
yani günde 4 ampulden 40 ampul tükettik ve kanm 11.8 e çıktı.
sonra 4. aya kadar bişi kullandrtmadı bulantı yapar die,4. aydan sonra gynoferron a başladık,yanlz günde 2 tane içirtio,ve kanm 12.8 5. aydan beri bu değerde ufak tefek oynamalar oluo tabi.

yemeklerle ya da yemeklerden hemen sonra çay içmemeye dikkat ediorum,kalsiyum da demir emilimini etkiliomuş bu arada kalsiyum içeren gıdaları da ayrı tüketmeye gayret ediorum.. böle işte..

tansiyona gelince bi dr.um her gittiimde ölçüo hep düşüük çıkıo,dieri hiç ölçmüo,o da ikide bi kan idrar testi yapıo,birbirlerinin eksiklerini tamamlıolar işte

faygen evde sıcak su torban varsa doldur ve sırtının tam ağrıyan yerine koyup uzan. Ben bu şekilde kurtuldum sırt ağrılarımdan şimdi ağrıyacak olursa hemen yapıyorum geçiyo sıcak rahatlatıyo kemikleri kasları. Eğer yeterli gelmezse bi tane Parol iç ağrı kesici.

selam kızlarr nassınız muhabbet uzamış gi,tmiş daha bakmadım 3 saatlik geçmişe daldım hemen

ayy kociş akşam elinde koca bi buket çiçekle çıkageldii ayy nasıl sevindim anlatamam.öyle içinden gelmiş süpriz yapmışş canım benim yaaa

Allahım böyle erkekler varmı maşallah diyim nazar değmesin Benimki bu konularda tam bir... neyse demiyim hadi
ne güzel sevinmişsin seda bende sevindim senin adına aferin kocana

maşallah kız öp de başına koy

maşallah geziyo seninkide heeee fıldır fıldırr

ya aslında başta normale teşvik eden doktorların sonlara doğru sezeryana çevirdiklerini görüyorum ben.bir nevi doktor stratejisi gibime geliyor.bakalım benimkide dönecekmi.bilmiyorum yanlış söylemeyeyim ama genelde özel hastanelerin doktorları sanırım bunlar değilmii.ee bizde zaten pek anlamıyoruz doktor ne derse o.katı kurallarım yok ama normal doğurabileceğimi düşünüyorum.ama arkadaşlar gibi yok suyun azaldı bebek dönmedi kafası büyük kilosu çok gibi nedenlerle önüme gelirse doktor bende sezeryana kayabiliirim.dediğim gibi elimizde değil zaten endişeliyiz.ama keşke normal olsa hemen bitse gitse

hamilelilkte tansiyon düşük olurmuş ve bu normal bir durummuş.aksine yüksek olursa tehlike arzedeermiş.benim normalde tansiyonum hep düşüktü hamileliktede düşük ve hiç bir problem olduğunu söylemedi doktorlar

annem sıkı can iyidir çabuk çıkmaz derdi bu durumlarda heeee evet bende sinir olurdumm

yaa ben sıcak su torbasının iyi gelmediğini duymuştum.yani sırt ağrısına diil hamilelikte çok sıcağın iyi olmadığüını.koyacaksan bile çok durdurma ve çok sıcak olmasın bence

ne güzel canım sevindirmiş seni kocacın....kocalarımızdan başka kimseden hayır yok zati

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…