Selam kizlar. Yaaa bebegim yine donmuss.anam ne donek cikti bu sipa. Ebe donderebiliriz dedi istemedim allah korusun bi yerine bisey yaparlar falan donderdikten sonra hadi geri donerse. Karnim cok genis oldugundan kolayca donebiliyormus. Bende sezeryan istedim mertin hastanesinde sali gunu randevum var o zaman belli olacak. Kizlar sizcede sezeryan iyi secim degilmi bu durumda. :26:
mrb arkadaşlar..dr dan yeni geldim..devlet has. ne gitmiştim...moralim biraz bozuldu..kızımda bir problem yok..ama benim kan problemim baya ciddi sanırım..bu dr a 6. ayımdan sonra gelmeye başladım..kendi dr 1 saat uzaklıkta ve sürekli gidemiyorum diye devletten de takibini yaptırıyordum...ilk 6 ay kendine dikkat etmemişsin,kan sorunu var ilaç kullanmamışsın ve bana 6. ayında geliyorsun..üstelik kan düşük ve bebeğin ters..sorumsuz davranmışsın..kendine kollamamışsın dedi..eğer kanın düşükse seni ameliyata almam dedi..gecenin bir yarısı ben sana kanı nerden bulacam en yakın kan merkezi 1-2 saat uzakta dedi..hiç ses çıkarmadan dinledim..biliyordum suçumu çünkü...kendimi önemsemedim..kendi drum da ilk zamanlar ne test yaptı ne de kan soununu takibe alıp ilaç verdi..durum böle olunca da bünyem baya düşmüştü..neyseki 3 aydır ilaçları kulaandığımdan biraz yükselmiş..herhalde ameliyata alır artık:
hiç bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum..dr çok sinirliydi..
slmm kızlarr bn geldim dr a giittik bugünn herşeyimiz iyi cıktı ama suyumuz gene az dedi doktorumuz bu sefer byaa inceledi suyu az oldugu için kordon dolanmasından korkuyorum dedi haftaya doopler için randevu aldıkk eşinlee gel dedi niye esimide cağırdı anlamadımm ama eşimm şöyle bir yorum getrdii telikeli görücek bebeği sexeryanla almak istiyebilir dedii bakalımm hayrlısı neyse o olsunn
bugün doktora gittim bebeğimim suyu azlamış.oğluşum poposunu dönmüş göstermedi yüzünü.nst yede girdik.12 şubat sezaryan dedi doktorum bakalım hayırlusı
Selam kizlar. Yaaa bebegim yine donmuss.anam ne donek cikti bu sipa. Ebe donderebiliriz dedi istemedim allah korusun bi yerine bisey yaparlar falan donderdikten sonra hadi geri donerse. Karnim cok genis oldugundan kolayca donebiliyormus. Bende sezeryan istedim mertin hastanesinde sali gunu randevum var o zaman belli olacak. Kizlar sizcede sezeryan iyi secim degilmi bu durumda. :26:
Sağ Kalçamda Baya Baya Bi Ağrı Var Bacağıma da İniyor Bazen, Sizde de Oldu mu Hiç?
ehh bide dövseymişşş
olan olmuş .belkide ters psikoloji uygulamıştır.böyle söyleyip senin dahada dikkat etmeni sağlamaya çalışmıştır.sanırım işede yaramışş.dikkat canım yaa kendine.kansızlık önemlii...
şu reflü ne illet bişimiş kızlar yaa insanın bütün yaşam kalitesini mahvediyo.
hiç bişi yemek gelmiyo içimden zaten ne yesem ağzımda off
şu reflü ne illet bişimiş kızlar yaa insanın bütün yaşam kalitesini mahvediyo.
gülcancan;
canım okadar düşük bir seviyeden 12 ye yükselmen çok ii..hangi ilaçları kullanıyordun canım..benim şu an 10.3 ama 11-12 ye çıkması lazım..ben maltofer kullanıyorum..faydalı olmuyor mu acaba..bide seninki 12 ye ne kadar sürede çıktı..
ööle yüksek yastıktada sırtım çok ağrıyo ben artık doğurmak istiyorum yaakesinliklee ölee.. uykuda bile rahat bırakmıo yaa.. ama burcunun 3 yastıkla yatma önerisini denedim dün ağzıma gelmedi yanmadı.. bi ara yastıktan boynum ağrıdı kaldırdım yıne miğde yanmasıyla uyandım tavsiye ederim..
ayyy allahtan reflüm falan yok çok şükür...sadece bi kaç kez mide yanması yaşadım ama o bile çok kötü bişeydi...şu reflü ne illet bişimiş kızlar yaa insanın bütün yaşam kalitesini mahvediyo.
cnm ben haziranda öğrendim hamile olduğumu o zaman başladım,geçen ay ölçüldüğünde 12 ye yükselmişti...şu an sana ilaç ismi vermem saçma olur...çünkü bi kaç hafta başka bi ilaç denedim ve her hafta tahlil sonuçlarıma bakıodu dr..ayrıca bi iğne vardı önce o iğneyi 15 gün boyunca her gün içtim sonra 15 günde bir içmeye devam ettim,ve emzirmeden kesene kadar içeceksin dedi iğneyi..o iğne b12 vitamin eksikliği için ama daha çok sanırım...şu an sadece gyno tardy feron die bi folik asit ve decavit die bi vitamin alıorum...bi de 15 günde bi o iğneyi içiyorum...bence sen de bi kan hastalıkları uzmanına görün...benim gittiğim dr prof.du iice araştırdı inceledi saolsun sebebi ne olabilir falan die...bi de ben acayip kahve içiyodum.sade türk kahvesi hastasıydım,içemezsem yiyodum artık,onu da bıraktım...çayı da şekersiz içiodum,onu da hiç içmemeye başladım...böyle işte...beslenmeme dikkat ettim daha çok..limonata içiodum yazın sürekli...böyle işte cnm...önemli bişey kan...gülcancan;
canım okadar düşük bir seviyeden 12 ye yükselmen çok ii..hangi ilaçları kullanıyordun canım..benim şu an 10.3 ama 11-12 ye çıkması lazım..ben maltofer kullanıyorum..faydalı olmuyor mu acaba..bide seninki 12 ye ne kadar sürede çıktı..
Kızlar geçmişi okuyayım önce dedim ama okuduklarımdan hiç memnun kalmadım. Herkesin 2 lafından biri sezeryan olmuş. Kızlar kendinize gelin sorun yoksa niye sezeryan.Normal doğum en güzeli.Sakin olursanız ben bunu yapabilirim derseniz herşey çok güzel ve kolay olacak buna emin olun.Asla sezeryan olmam demiyorum çünkü sezeryan zor anların kurtarıcısı.Bebeğim riske girecekse tabiki seve seve bıçak altına yatarım ama çoğunuzun hiçbir zarureti yok özelliklede ilk doğum yapacak arkadaşlar. Lütfen sadece sağdan soldan duyduklarınızdan ötürü korkuya kapılıp sezeryanı tercih etmeyin. Ben çok istiyorum güzel bir normal doğum yaşamak hep bunun için dua ediyorum. Bence güvenin kendinize ve yapabilirim deyin.
ewet cnm ben de senin gibi düşünüyorum,allah kısmet ederse,bi aksilik çıkmazsa önce normal diyorum tabiki...amaaa çatım darsa yada ne bileyim başka bi sorun olursa allahın emri sezeryan olacak...allah yardım eder de inş. hepimize kolay doğumlar nasip eder...
Aslında yapabilirim deyin kendinize güvenin lafları bile fazla bu durum için şöyle düşünüyorum.Kadınlar eskilerden beri bu işi kendi başlarına bile yapmak zorunda kalmışlar ve yanlarında acil durumlarda yardımcı olacak kimse olmadan.Buda gösterirki zaten vücudunuz yapması gerekeni biliyor size düşen sadece sakin olmak.Ablam normal doğum yaptı diyorki ebenin açılman şu kadar bu kadar ıkın demesine gerek yok zaten o ıkınma hissi sana geliyor diyor.Vucudumuz zaten bu eyleme uygun yaratılmış ve bizim yanımızdada doktorlar ebeler var.Korkulacak hiçbirşey yok.
aslında en güzeli tabiki normal doğum annem 1 hafta sancı çekmiş gitmiş gelmiş doktorlar yok normal olmaz doğuramassın filan demiş annemde düşüneyim sezeryanı eve gelmiş akşamı evde doğmuşum geçen ay kontrolde doktor bebek dönerse eğer normali denerim demişti tüp bebek olduğu için genelde normal yapmazlar normali deneriz demesi bile beni acayip mutlu etti ama benim sıpa kaburgalarımıu çok sevdi kafasını sokuşturuyor oralara ayacıklarda doğum kanalına sokmuş duruyor öyleee
Aslında yapabilirim deyin kendinize güvenin lafları bile fazla bu durum için şöyle düşünüyorum.Kadınlar eskilerden beri bu işi kendi başlarına bile yapmak zorunda kalmışlar ve yanlarında acil durumlarda yardımcı olacak kimse olmadan.Buda gösterirki zaten vücudunuz yapması gerekeni biliyor size düşen sadece sakin olmak.Ablam normal doğum yaptı diyorki ebenin açılman şu kadar bu kadar ıkın demesine gerek yok zaten o ıkınma hissi sana geliyor diyor.Vucudumuz zaten bu eyleme uygun yaratılmış ve bizim yanımızdada doktorlar ebeler var.Korkulacak hiçbirşey yok.
Canım daha haftan 36 belkide döner endişe etme.Tabiki bebek dönememkte ısrar ederse yapıcak bişeyde yok.Şu tüp bebek illa sezeryan olsun lafını da anlamıyorum.Sanki normal doğumda bebeklere bişey oluyor.Normal doğum anne için yararlıda bebekler için zararlımı? Ben hiç öyle olduğunu sanmıyorum.Ben inanıyorum ki Allah doğum için bu yolu uygun görmüşse vardır bir hikmeti.Zaten kimse hayır illa normal asla sezeryan olmasın diyemez.Bu da aptallık olur.Ama herşey normalken illaki normal doğum diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?