2011 Şubat Anneleri

erva isminin anlamları;
1. Çok güzel genç. 2. Son derece cesur ve yiğit adam. ayrıca peygamberimizin (s.a.v) halasının adı diye yazıyor. başka bir yerde de peygamberimizin halasının cesur olduğu için bu ünvanı aldığı yazıyor

valla zor ki ne zor
ikisinden de vazgeçmek istemiyorum
ama iki isim de olmasın istiyorum
hep en iyisini istediğimizden böyle oluyo heralde
sonradan keşke şunu koysaydım demek istemiyorum
bakalım daha neler çıkacak????

herkese iyi geceler kızlar ben çıkıyorum yarın görüşürüz

merhaba canım ben perşembe günü detaylı ultrasona gidicem. 11. haftamda risk görülmüştü. istanbulda nişantaşında recep hasa gidiyorum. 19. haftamda gitmiş olucam ama 23. haftada da 2. detaylının olacağını söylediler bana.. yani o doktor hep riskli gebeliklere bakıyor ve mutlaka 18-19 ve 23. haftalarda bakıyormuşş. fiyatı 300tl

yasemincim Allah senden de razı olsun.. keşke başka faydalarımız da olabilse.. gönül daha neler isterrr.. innnşallah her şeyimiz çokk güzell çıkar.. perşembe günü eve gelir gelmez hemen yazmak istiyorum detaylının sonucunu, hatta belki hemen bavul hazırlayıp tatile bile gidebilirizzz :))

canım ben de fetih suresini neredeyse ezberledimm :)))

ben 7 kilo aldım herhalde 4 ü göğüstür :kedi:...yakında patlayacaklar sanırım ohaoldumsmileohaoldumsmile

ben de ayyyynen söylemeye utanıyordum ama artık tam 7 kilo olmuş aldığım kilolar.. resmen 2 gündür diyet yapıyorum ve göğüslerim normaldi şimdi ağzıma gircekler mübarekler :))) buarada annemler bahçeli evlerde sizinki armadaya benziyordu sanki..

merhaba geçmiş olsunn canım.. inşallahh tüm sonuçlar güzel gelir.. ama üzlüyorum geç öğrendiğiniz için.. burda bir laboratuvar 3 tam günün sonunda riskin en yüksek görüldüğü kromozomlara bakıp sonucu söylüyor. 21, 18, x filan işte en sorunlu kromozomlarmışş onlar.. geri kalanı sonra öğreniyorsun. ben labratuvardan öğrendim bize gelen kromozom testlerinden yalnızda %5i kötü çıkıyor dedi. çoookk büyük ihtimalle iyi çıkacak yanii.. en azından hemen öğrenir rahatlardınız.. :) dualarım sizinleeee..

urası ben ilk kez duydum. arasa da benziyor. efe güzel isim bence.. gerçi onu da artık çok duyuyorum ama önemli olan güzel olması.. ben zeynep adını düşünüyorum mesela kızım için:) şimdilerde bir de azze ismi üzerinde duruyoruz :)

ben erva ismini ilk kez duyuyorumm.. anlamı neymiş kii.. ben de şimdi azze ismini söylüyorum bi çok kişiye o da ne filan diyorlar :)) bikaç yıl sonra bunlar belki de en bilinen isimler olcaklar halbuki :)

alocum haklısın ilk duyulduğunda tanıdık gelmiyor . bende nette tesadüfen gördüm ve çok beğendim..
erva isminin anlamları;
1. Çok güzel genç. 2. Son derece cesur ve yiğit adam. ayrıca peygamberimizin (s.a.v) halasının adı diye yazıyor. başka bir yerde de peygamberimizin halasının cesur olduğu için bu ünvanı aldığı yazıyor
hanım sahabe ismi

ben anlamını net bilmiyordum ama gerçekten çok güzel....biliyorsunuzdur çocuğun anne baba üzerindeki en büyük hakkı isminin anlamının güzel olması....bizimde aklımızda DİLRUBA var ama emin diliz sadece bi fikir...sizce nasıl?

Sanki söylemek biraz zor, çocuk için diyorum, ama güzel

arc_en_ciel
hoşgeldin canım bende henuz dun kesfettım burayı emın ol cok eglenıceksın burda aynı kaderı paylasıoruzz...herkes bırbırıne ınanılmaz destek oluorr..ıykı varızzz.cnm ayrıntılı ultrason dedıgın anomalı taraması mı,benım doktorum kendı deılde bu konuda özel ultrason egıtımı almıs bırıne yonlendırdı ben suanda 20hft+5gunlugum 2 hafta sonra gıdıcem ve bakılcak eger bahsettıgın bu ıse..fıyatıda 140tl akdenız unıversıtesınde.

alocum
merhaba canım ben perşembe günü detaylı ultrasona gidicem. 11. haftamda risk görülmüştü. istanbulda nişantaşında recep hasa gidiyorum. 19. haftamda gitmiş olucam ama 23. haftada da 2. detaylının olacağını söylediler bana.. yani o doktor hep riskli gebeliklere bakıyor ve mutlaka 18-19 ve 23. haftalarda bakıyormuşş. fiyatı 300tl

arc_en_ciel
sağol canım aslında çok önceden keşfetmiştim ama daha yeni yeni yazmaya vakit buluyorum,ayrıntılı ultrason 2. düzey ultrason diye geçiyor anne karnında bebeği iyice bir inceleyceklermiş sadece biraz tedirginim okadar

alocum
umarım riskin hemen iyileşebilir boyutta olur Allah hepimizin yardımcısı olsun

Farsça isim kaynaklarından derlediğim ; bazı isimleri ;sizlerle paylaşacağım.
Umarım fikir edinmenize yardımcı olur.

اعظم:
Azem : Ulu. Yüce
آفری:
Afari / Aferi : Övgü (Aferin)
افرا:
Afra : Hanım sahabilerden. Övgü. Akçağaç
افروز:
Efruz / Efruze :Göz kamaştırıcı
افرند:
Efrend: Gösteriş .Süs.
افسان:
Efsan/Efsun: Masal. Efsane.
افسر:
Efser: Taç
افشان:
Efşan :Saçan;dağıtan (Nur Efşan:Nur saçan)
الیا:
AlyA: Pembe çiçekli çok yıllık bir bitki Osmalınca da:Yükseklik;gökyüzü.
عنبر:
Anber / Anbar : Güzel kokular
امیره:
Emire: kadın komutan;emir.
آندیا:
Endiya/Andiya:Şebnemler;çiyler
آنوش:
Anuş:Ebedi;sonsuz
آرا:
Ara: Süslemek,bezemek (Cihanara:dünyayı süsleyen)
آریا:
Arya: asil. soylu
ارزین:
Arzin: arzlar. değer ve kıymet vermek.
عسل:
Asel/Asal: Bal.
آسمان:
Esman/Esmane: Gökyüzü
آیدا:
Ayda: Ayda olan.Aydan .
آذرین:
Azerinapatya. Aynı zamanda İran prensesi.
آذین:
Âzîn: Süs .güzellik (arapçada ki Azin başka bir anlama gelir)

Anuş: Sonsuz . Ebedi.
--------

بها:
Baha: Değer .Paha
بامین:
Bamin : Parlak
باران:
Baran /Beren: Yağmur .Rahmet
برسین:
Bersin: Yonca.
به آرا :
Behara: Süsleme. Bezeme
بهدیس:
Behdis: Güzel renk
بههن:
Behin: En iyisi.
---------

کاملیا:
Kamelya : Çiçek (Latince Camellius :)
دانه:
Dane : Tohum . Tane
دل آرا:
Dilara: Gönül okşayan.
دل آسا:
Dilasa : Dinlendiren . Huzur veren
دلربا:
Dilruba: Gönül alan.
دینا:
Dina: Yargıç .
درناز:
Dürre: Büyük İnci.
درسا:
Dorsa: İnci gibi.
الیکا:
Elika: Toprak ana. Çiçek aça verimli ağaç
فریماه:
Ferimah: Ay ışığı.
فرین:
Ferin: En iyi. En faziletli.
فریا:
Ferya: Arkadaş
فریّن:
Farrin: En iyi . En ala

گیلدا:
Gilda: Altın
گوهر:
Güher:Mücevher
گلاب:
Gülab: Gül suyu
گلاره:
Gülara:Güllerle bezenen.

Helya: Güneş
هما:
Hüma: Efsanevi cennet kuşu. Fatih Sultan Mehmetin annesi.Huma Hatun.
حمیرا:
Hümeyra: Gül yanaklı kadın.
همای:
Hümay: Mutlu .

کیمیا:
Kimiya : Kimya. Hz Mevlanın manevi kızı.
لادن:
Ladin:Çiçek
لیان:
Leyan: Parıldayan;parlayan
لیدا:
Lida: Hanımefendi.
لیلا/ لی لا:
Lila: Leylak
لیما:
مهان:
Mehan: Aylar (moons)
مهفام:
Mehfam /Mehfem : Ayın renkleri;ışıltılar.
مهسا:
Mehsa: Aya benzeyen. Ay gibi ('sa' gibi;benzeyen anlamı katar)
مه سیما:
Mehsima / Mahsima : Ay yüzlü.
ملیحه:
Melihe / Meliha: Güzel
میشا:
Mişa: Sonsuzluğa çiçek açma.
نادیا:
Nadia: Arzu etmek
نجوی/ نجوا:
Nejva:Sır
نوا:
Neva: Ses .TInı
ندا:
Nida: Çağırmak .Seslenmek
نیکا:
Nika: Güzel. Kibar. İran'da bir nehir ismi.
پالیز:
Paliz / Faliz: Bostan. Bahçe.
پرین:
Perin: Peri gibi.
پیرایه:
Piraye: Güzellik.
رعنا:
Rana: Kibar.
ریحانه:
Reyhan /Reyhane / Rihanna :Güzel kokulu bitki.
ثمن:
Semin: Çok değerli.Pahalı.
ساره:
Sare: Hz İbrahim'in eşi.
شهلا:
Şehla / Şeyla: Koyu mavi gözlü kadın. İri göz . Tatlı şaşı
شیما:
Şima / Şeyma (A): Beni olan kadın. Güzel kadın. Hz Muhammed sav in süt kardeşi.
(İki türlü de kullanılır arkadaşlar)
شیوا:
Şiva: Büyüleyici. arındıran saf duru.
سیمین:
Simin:Gümüşten yapılan.Gümüş gibi.
سیمیا:
Simya: Nişan .işaret. alamet. büyü.
تارا:
وینا:
Vin/ Vina:Renk. Siyah üzüm.
یکتا:
Yekta: Biricik .Tek.
زرافشان:
Zerefşan / Zirefşan:Altın saçan.
Zirasa / Zerasa : Altına benzeyen.
زیبا:
Ziba (A):Güzel. Süslü. Yakışıklı.

NEYLA: deniz mavisi . arzusuna ulaşan.
TARA: yıldız
ARDİN:deneme.sınav.
LİDYA: kültürlü ve görgülü kadın
MEYZİ: inci; değerli .birşeyleri diğerinden üstün tutmak
ROKSAN: Büyük İskender’in karısının adı
EFRUZE: ışık saçan
ANAHİT: Pers mitolojisinde su tanrıçası
AYSAN: aya benzeyen, ay yüzlü
BERSİN: Pers prensesi
BEHİN: en iyi
BEHNAZ: süslü, bezeli
DİLEFRUZ: gönlü aydınlatan
DİLYAR: sevgili kişi
İLMİRA / ELMİRA: Oba güzeli (iran -azeri lehçesi)
LEYAN: parıldayan, ışıldayan

İsimler - özellikle KIZ İSİMLERİ hakkında ,detaylı araştırmalarım oldu.
Bu alanın bilirkişisi olmasam da , isimler , köken ve anlamlarına dair sağlam bilgilere ulaştım.

LİBYANANIN SİTESİNDEN ALINTIDIR

Merhaba. Biraz göz gezdireyim dedim sayfalara ama gözlerim kapanıyor. Çok yorgunum.
Belimden kalçama dogru iğne gibi batmalar bebiş büyüdükçe artıyor malesef

Dillerim lal ve yaseminkamu güzel haberlerinizi bekliyoruz arkadaşlar. Allah yardımcınız olsun...

geçmiş olsun...bende ayakta kaldığımda yaşıyorum benzer ağrıları...inş sağ salim gelir bebeklerimiz o zaman unuturuz ağrıları,sızıları

tek tekk bütün isimleri değerlendirdim. yaaa ismi netleştirmek ne kadar da zorrrr.. bana haala Azze çok yakın geliyor. Zeynep Azze..

merhaba arkadaşlar, bugün biraz geç girdim baktım ki sayfalar almış başını gitmiş, 24 saatte 25-30 sf yazmışsınız tebrik ederim hepinizi)
umarım hepinizin keyfi yerindedir. ben biraz gezdim bugün mağazalarda ne var ne yok fikir olsun diye. bir de dün bahsetmiştim kom'da %50 indirim vardı, oradan da gecelik & sabahlık aldım kendime. resmini koyarım cicilerin olduğu topiğe. maşallah oğlum da pek memnun oldu gezmekten bütün gece kıpır kıpır hiç durmadı.

güzel demişsin gaye, gerçekten kendimiz açıp bakamayacağımıza göre ne derseler yapacağız. ben de normal istiyorum ama bir aksilik çıkarsa da itiraz etmem sanırım. hepimiz için hayırlısı

bu güzelmiş mısra bebek için ilk aylarda uygun gibi görünüyor. bu arada sana kilo topiğinde yazmıştın ama mesajımı görmedin sanırım????

bizim de babamız balık melocum; eğer oğluşum acele etmezse iki balığımız olacak)

pireden sana zarar gelmez canım tabi tahmin ederim ne kadar rahatsız edici olduğunu... ama iş yeri ilaçlandıktan sonra bir süre izin al alabilirsen, kimyasallar zarar vermesin güzel kızınakaydirigubbakcemile2

aramıza hoşgeldin selomex

kızlar yaa sizin göğüsleriniz ne durumda? benim göğüslerimde hiç büyüme yok gibi

ben şimdiden bir beden büyük almaya başladım çamaşırlarımı canım, gerginlik ve kaşıntı oluyor arasıra. umarım daha çok büyümeyiz))

aramıza hoşgeldin nils. Tanem ismi yaygınlaştı buara bence de çok hoş

rahatına bak canım, ne güzel kayınvaliden de bakıyormuş... bak yavrun bile "annem üzme kendini artık ben iyiyim" demiş sana.

güzel haberlerle gelirsin inş. Nur.

erva güzel bir isim canım, benim 2 öğrencim vardı erva adında. burda arkadaşlar erkeğe de konuyor demişler ama bizimkiler kızdı. ikisi de çok uysal ve sakin çocuklardı.

yarın nöbetçiyim okulda kızlar. kaçıyorum şimdilik. kendinize iyi bakın. dua edin bana yarın için deli gibi koşup duran afacanlar çarpmasın göbüşüme) :CüvCüv:

Son düzenleme:
arkadaşlar göbeğinize göğsünüze çatlamayı önlemek için bişey sürüyormusunuz sürdüğünüz bir marka bişey varsa yazarmısınız...

canım ben henuz bısey surmeye baslamadım bıle ama vazalındeden tutta bebek yagına kadar degısık onerıler var sanırım benımde baslama zamanım geldı ama karar veremedım henuz

pööff benide uyku tutmadı kalktım ılık ballı bir süt içtim ama daha saatim gelmedi sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…