merhaba arkadaşlar emin olun bu topiği yeni gördüm:)bende şubat 2011 annesi olacağım inşallah:) 14 ünde doktora gitmiştim doktorum 21 cm ve 448( -50 gr +50 gr ) demişti bu normailmi sizce ? birde 29 unda tekrar çağırdı ayrıntılı ultrason için kağıt vereceğini söyledi,ben ve eşim tereddütteyiz ayrıntılı ultrason için yaptıranınız varmı?nerede yaptırdınız ve ne kadara yaptırdınız yardımcı olabilirmisiniz?boshayallersmile
kızlar atladığım varsa kusura bakmayın.. hepinize çok ama çok tşk ederim...
bunu anlatmak çok ama çok zor.. allahım kimseye yaşatmasın diyorum tekrar tekrar... ama insan böyle zamanlarda destek, teselli, dua istiyor... o yüzden geçmişte biraz sitemli yazdım.. umarım kimse kırılmamıştır...
ALOCUM özellikle sana çok ama çok tşk ederim... bana çok ama çok desteek oldun.. allah razı olsun... seninde yüce rabbim yar ve yardımcın olsun... dualarım seninle canım.. perşembe günü detaylı ultrasonunda ben inanıyorum hiç bişey çıkmayacak allahımın izniye.. sende inan inancını asla kaybetme...
DİLLERİM LAL bende amniyosentezi yaşayan bir insan olarak sana bir kaç kere yazdım ama okuyabildin mi bilemiyorum... umarım iyi geçmiştir... umarım iyisindir.. allahım yar ve yardımcın olsun...
Canım benim
bu testler Ömür törpüsü yahu! En azından senin için rahat olacak inşallah.fakat istirahatini hiç aksatma lütfen bol bol su içmen gerek gercekten.benim de başlarda düşük tehlikem vardı 2-3 hafta önce rahim ağzım enfeksiyon yüzünden kisalmisti.bebeğimi kaybetmekten çok korktum korkunç zamanlardı.böyle zamanlarda hep Fetih suresi rahatlattı beni Allahın izniyle.birtanem Allah OL demiş sen içini ferah tut hep dualarımizdasiniz sen ve dillerim lal.çok öpüyorum!
ben 7 kilo aldım herhalde 4 ü göğüstür :kedi:...yakında patlayacaklar sanırım ohaoldumsmileohaoldumsmile
merhaba arkadaşlar bi eski sayfaları okuyayım dedim ama maşallah uçmuşsunuz okuyamadım
evet amniyosentezi yaptırdık.çok kısa ve acısız bişiydi ama çok gerildim.doktorun eli çok hafifmiş hiç bişi anlamadım gerçi gözlerimi hiç açmadım iğneleri hiç görmedim.doktorum bana gayet başarılı geldi ne bir kan nede bir iz hiç birşey yoktu.5 dakikada bitti.
işlem sonrası 3 gün yatak istirahi verdi.önlem olarak.bende 2 gündür kayınvalidemdeydim 2 gün boyunca bir tek tuvalete kaktım.Allah razı olsunn çok güzel baktı yemeğimi meyvemi suyumu hep yatağıma getirdi.okadar çok uyudumki uykusuz stresli geçen günlerim çıktı heralde
işlem sonrası bizde kan uyuşmazlığı olduğu için bir iğne oldum.
sıvıyı özel bir laboratuvara verdik 10-15 gün içinde belli olur dedi.1 hafta sonra kontrole gidicez
amniyosentez 800 lira tuttu (özel sağlık sigortası %100 ödedi)
labaratuvar 194 lira tuttu
kan iğnesi 160 lira tuttu (oda devlet hastanesinde yazdırsaydık ödemeyecektik ama ne zamanımız nede halimiz vardı)
şuan iyiyim.yinede pek bir şey yapmıyorum istirahate devam.bir tek beklemek kaldı.Allah yardım eder inşallahta çabuk geçer bu süre ve güzel haberler alırım
bu arada bebişim son günlerde çok daha hareketlenmeye başladı artık net hissediyorum.tepinip duruyo..pıt pıt ediyo.hele sırt üstü yatınca bi debeleniyo ki sormayın
kızlar size bişi sorucam bana fikir verin lütfen
oğlum olursa adı efe olacak diyodum taa öncelerden
ama şimdi az önce uras ismini de çok beğendim
anlamı da şans, talih demekmiş
hem anlamı hem söylenişi çok hoşuma gitti
ama uras efe ikisi birlikte yakışmıyo sanki
sadece uras koysam efe dedim hep şi,mdiye kadar
sizce hangisi daha iyi???
kızlar az önce nihayet kızımın ismini kesinleştirdik..eşimle beğendiğimiz ilk ortak isim..
"erva" ismini düşünüyoruz. yanına kısa bir isim eklesek mi..fikir verir misiniz..bu isimde tanıdıklarınız var mı
alocum haklısın ilk duyulduğunda tanıdık gelmiyor . bende nette tesadüfen gördüm ve çok beğendim..
erva isminin anlamları;
1. Çok güzel genç. 2. Son derece cesur ve yiğit adam. ayrıca peygamberimizin (s.a.v) halasının adı diye yazıyor. başka bir yerde de peygamberimizin halasının cesur olduğu için bu ünvanı aldığı yazıyor
hanım sahabe ismi
ben anlamını net bilmiyordum ama gerçekten çok güzel....biliyorsunuzdur çocuğun anne baba üzerindeki en büyük hakkı isminin anlamının güzel olması....bizimde aklımızda DİLRUBA var ama emin diliz sadece bi fikir...sizce nasıl?
evet ara ara üzüntü hali geliyor ama çabuk geçiyor inşallah güzel gelecek sonuçlar
dünden beri belki 5 litre su içmişimdir...bol bol su içiyoruz işte birde dinleniyoruz şu an yapacak bişi yok
Merhaba. Biraz göz gezdireyim dedim sayfalara ama gözlerim kapanıyor. Çok yorgunum.
Belimden kalçama dogru iğne gibi batmalar bebiş büyüdükçe artıyor malesef
Dillerim lal ve yaseminkamu güzel haberlerinizi bekliyoruz arkadaşlar. Allah yardımcınız olsun...
Farsça isim kaynaklarından derlediğim ; bazı isimleri ;sizlerle paylaşacağım.
Umarım fikir edinmenize yardımcı olur.
اعظم:
Azem : Ulu. Yüce
آفری:
Afari / Aferi : Övgü (Aferin)
افرا:
Afra : Hanım sahabilerden. Övgü. Akçağaç
افروز:
Efruz / Efruze :Göz kamaştırıcı
افرند:
Efrend: Gösteriş .Süs.
افسان:
Efsan/Efsun: Masal. Efsane.
افسر:
Efser: Taç
افشان:
Efşan :Saçan;dağıtan (Nur Efşan:Nur saçan)
الیا:
AlyA: Pembe çiçekli çok yıllık bir bitki Osmalınca da:Yükseklik;gökyüzü.
عنبر:
Anber / Anbar : Güzel kokular
امیره:
Emire: kadın komutan;emir.
آندیا:
Endiya/Andiya:Şebnemler;çiyler
آنوش:
Anuş:Ebedi;sonsuz
آرا:
Ara: Süslemek,bezemek (Cihanara:dünyayı süsleyen)
آریا:
Arya: asil. soylu
ارزین:
Arzin: arzlar. değer ve kıymet vermek.
عسل:
Asel/Asal: Bal.
آسمان:
Esman/Esmane: Gökyüzü
آیدا:
Ayda: Ayda olan.Aydan .
آذرین:
Azerinapatya. Aynı zamanda İran prensesi.
آذین:
Âzîn: Süs .güzellik (arapçada ki Azin başka bir anlama gelir)
Anuş: Sonsuz . Ebedi.
--------
بها:
Baha: Değer .Paha
بامین:
Bamin : Parlak
باران:
Baran /Beren: Yağmur .Rahmet
برسین:
Bersin: Yonca.
به آرا :
Behara: Süsleme. Bezeme
بهدیس:
Behdis: Güzel renk
بههن:
Behin: En iyisi.
---------
کاملیا:
Kamelya : Çiçek (Latince Camellius :)
دانه:
Dane : Tohum . Tane
دل آرا:
Dilara: Gönül okşayan.
دل آسا:
Dilasa : Dinlendiren . Huzur veren
دلربا:
Dilruba: Gönül alan.
دینا:
Dina: Yargıç .
درناز:
Dürre: Büyük İnci.
درسا:
Dorsa: İnci gibi.
الیکا:
Elika: Toprak ana. Çiçek aça verimli ağaç
فریماه:
Ferimah: Ay ışığı.
فرین:
Ferin: En iyi. En faziletli.
فریا:
Ferya: Arkadaş
فریّن:
Farrin: En iyi . En ala
Güher:Mücevher
گلاب:
Gülab: Gül suyu
گلاره:
Gülara:Güllerle bezenen.
Helya: Güneş
هما:
Hüma: Efsanevi cennet kuşu. Fatih Sultan Mehmetin annesi.Huma Hatun.
حمیرا:
Hümeyra: Gül yanaklı kadın.
همای:
Hümay: Mutlu .
کیمیا:
Kimiya : Kimya. Hz Mevlanın manevi kızı.
لادن:
Ladin:Çiçek
لیان:
Leyan: Parıldayan;parlayan
لیدا:
Lida: Hanımefendi.
لیلا/ لی لا:
Lila: Leylak
لیما:
مهان:
Mehan: Aylar (moons)
مهفام:
Mehfam /Mehfem : Ayın renkleri;ışıltılar.
مهسا:
Mehsa: Aya benzeyen. Ay gibi ('sa' gibi;benzeyen anlamı katar)
مه سیما:
Mehsima / Mahsima : Ay yüzlü.
ملیحه:
Melihe / Meliha: Güzel
میشا:
Mişa: Sonsuzluğa çiçek açma.
نادیا:
Nadia: Arzu etmek
نجوی/ نجوا:
Nejva:Sır
نوا:
Neva: Ses .TInı
ندا:
Nida: Çağırmak .Seslenmek
نیکا:
Nika: Güzel. Kibar. İran'da bir nehir ismi.
پالیز:
Paliz / Faliz: Bostan. Bahçe.
پرین:
Perin: Peri gibi.
پیرایه:
Piraye: Güzellik.
رعنا:
Rana: Kibar.
ریحانه:
Reyhan /Reyhane / Rihanna :Güzel kokulu bitki.
ثمن:
Semin: Çok değerli.Pahalı.
ساره:
Sare: Hz İbrahim'in eşi.
شهلا:
Şehla / Şeyla: Koyu mavi gözlü kadın. İri göz . Tatlı şaşı
شیما:
Şima / Şeyma (A): Beni olan kadın. Güzel kadın. Hz Muhammed sav in süt kardeşi.
(İki türlü de kullanılır arkadaşlar)
شیوا:
Şiva: Büyüleyici. arındıran saf duru.
سیمین:
Simin:Gümüşten yapılan.Gümüş gibi.
سیمیا:
Simya: Nişan .işaret. alamet. büyü.
تارا:
وینا:
Vin/ Vina:Renk. Siyah üzüm.
یکتا:
Yekta: Biricik .Tek.
زرافشان:
Zerefşan / Zirefşan:Altın saçan.
Zirasa / Zerasa : Altına benzeyen.
زیبا:
Ziba (A):Güzel. Süslü. Yakışıklı.
NEYLA: deniz mavisi . arzusuna ulaşan.
TARA: yıldız
ARDİN:deneme.sınav.
LİDYA: kültürlü ve görgülü kadın
MEYZİ: inci; değerli .birşeyleri diğerinden üstün tutmak
ROKSAN: Büyük İskender’in karısının adı
EFRUZE: ışık saçan
ANAHİT: Pers mitolojisinde su tanrıçası
AYSAN: aya benzeyen, ay yüzlü
BERSİN: Pers prensesi
BEHİN: en iyi
BEHNAZ: süslü, bezeli
DİLEFRUZ: gönlü aydınlatan
DİLYAR: sevgili kişi
İLMİRA / ELMİRA: Oba güzeli (iran -azeri lehçesi)
LEYAN: parıldayan, ışıldayan
İsimler - özellikle KIZ İSİMLERİ hakkında ,detaylı araştırmalarım oldu.
Bu alanın bilirkişisi olmasam da , isimler , köken ve anlamlarına dair sağlam bilgilere ulaştım.
LİBYANANIN SİTESİNDEN ALINTIDIR
yok canım doktor normal doğuma uygun değilsin diyor çıkıyor işin içinden...
Şimdi şöyle düşün doktor muayene etse "Sezeryan olacaksınız normal doğuma uygun değil çatınız." falan dese ne yapacağız... Açıp kendimizi muayene edemeyeceğimize göre güvenip sözünü dinleyeceğiz doktorun. Doktorlar da ne yazıkki bunu biraz kullanıyorlar.
evet canım seni merak etmiştim.umarım bu kadarla gelir geçer canım sen sıkma canını
iyi olmana sevindim annenler nerde canım izmitte?hangi site?
canım benim 18+0 da yapıldı ultrasonum
babası kova bakalım kızı ne olacak
Kızlar yaaa çok korkunç birşey oldu bizim dükkanı pireler basmış ben bir haftadır kaşınıyordum vucudümda kızarıklı ve şişlikler var acayip şekildede kızardım.Dr.aradım ama izinliymiş perşembeye kadar yokmuş 15:30da cildiyeden randevu aldım ona gidicem.Pire birşey yaparmı hamileler için bilginiz varmı?
merhaba arkadaşlar emin olun bu topiği yeni gördüm:)bende şubat 2011 annesi olacağım inşallah:) 14 ünde doktora gitmiştim doktorum 21 cm ve 448( -50 gr +50 gr ) demişti bu normailmi sizce ? birde 29 unda tekrar çağırdı ayrıntılı ultrason için kağıt vereceğini söyledi,ben ve eşim tereddütteyiz ayrıntılı ultrason için yaptıranınız varmı?nerede yaptırdınız ve ne kadara yaptırdınız yardımcı olabilirmisiniz?boshayallersmile
kızlar yaa sizin göğüsleriniz ne durumda? benim göğüslerimde hiç büyüme yok gibi
Selam arkadaşlar bende yeni girdim ve yeni gördüm çok sevindim bu sayfanın olduğuna bende şubat annesi olucam kızım 15şubat gibi doğacak heyecanla kucağımıza almayı bekliyoruz.Bu arada isim arıyorum eşimle Tanem düşündük sizce nasıl?bana fikir verirseniz çok sevinirim.nasıl geçiyor hamilelik benim bu aralar tansiyonum çok düşüyor yerimden kalkmak istemiyorum.tam 20haftalık olduk bugün.inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi:)
merhaba arkadaşlar bi eski sayfaları okuyayım dedim ama maşallah uçmuşsunuz okuyamadım
evet amniyosentezi yaptırdık.çok kısa ve acısız bişiydi ama çok gerildim.doktorun eli çok hafifmiş hiç bişi anlamadım gerçi gözlerimi hiç açmadım iğneleri hiç görmedim.doktorum bana gayet başarılı geldi ne bir kan nede bir iz hiç birşey yoktu.5 dakikada bitti.
işlem sonrası 3 gün yatak istirahi verdi.önlem olarak.bende 2 gündür kayınvalidemdeydim 2 gün boyunca bir tek tuvalete kaktım.Allah razı olsunn çok güzel baktı yemeğimi meyvemi suyumu hep yatağıma getirdi.okadar çok uyudumki uykusuz stresli geçen günlerim çıktı heralde
işlem sonrası bizde kan uyuşmazlığı olduğu için bir iğne oldum.
sıvıyı özel bir laboratuvara verdik 10-15 gün içinde belli olur dedi.1 hafta sonra kontrole gidicez
amniyosentez 800 lira tuttu (özel sağlık sigortası %100 ödedi)
labaratuvar 194 lira tuttu
kan iğnesi 160 lira tuttu (oda devlet hastanesinde yazdırsaydık ödemeyecektik ama ne zamanımız nede halimiz vardı)
şuan iyiyim.yinede pek bir şey yapmıyorum istirahate devam.bir tek beklemek kaldı.Allah yardım eder inşallahta çabuk geçer bu süre ve güzel haberler alırım
bu arada bebişim son günlerde çok daha hareketlenmeye başladı artık net hissediyorum.tepinip duruyo..pıt pıt ediyo.hele sırt üstü yatınca bi debeleniyo ki sormayın
mrb arkadaşlar herkese iyi akşamlar nasılsınız?bi ara girmedim yanı aslında yazamadım...
çağlayancım geçmiş olsun umarım bir sorun çıkmaz....
fatmacım minik eylül ün okulu hayırlı olsun cimcime ne heyecanlıdır demi tabi sizde:)umarım bizde görürüz o günleride
biz bu gece yine yalnızız babamız nöbette...
yarın sabah 9buçukta doktor 10 buçukta ayrıntılı ultrason randevumuz var çok heyecanlıyızzzzemuszemus
kızlar az önce nihayet kızımın ismini kesinleştirdik..eşimle beğendiğimiz ilk ortak isim..
"erva" ismini düşünüyoruz. yanına kısa bir isim eklesek mi..fikir verir misiniz..bu isimde tanıdıklarınız var mı
arkadaşlar göbeğinize göğsünüze çatlamayı önlemek için bişey sürüyormusunuz sürdüğünüz bir marka bişey varsa yazarmısınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?