- Konu Sahibi medicalsecreter
-
- #4.281
bu kadar azmi kendimden hiç beklemiyodum açıkçası 5 aydır uğraşıyorum olsun ama artık dimisenin kaç ay olmuştu canım
canım artık belirtileri dikkate almak istemiyorum kaç aydır hep belirti var sonuç yok ovulaston testi ile denedim silik ama hemen çıktı ama onu yapalı 3-4 gün oldu
Bende 6 aydır bu sınava giriyorum canım . Arasıra bana da sağdan soldan geliyorlar , buna da şükür deyip , yine gün saymaya dewam ediyorum , ciyaaaakkkk
canım artık belirtileri dikkate almak istemiyorum kaç aydır hep belirti var sonuç yok ovulaston testi ile denedim silik ama hemen çıktı ama onu yapalı 3-4 gün oldu
bende dün yapmıştım hafiften bi çizgi vardı ondan sormuştum canım sağol.ayy inşallah güzel haberler verirsin
Hay maaşallahGüzel haberlerinizi bekliyorum inşaallah
inşallah ikimizde aynı günlerde müjdeli haberi alırız canım ve tüm isteyenler tabi ben çıktım canım görüşürüz
aslında yumurtalam günlerimi çok net biliyorum çünkü çok fazla ağrım ve akıntım oluyor ve her zaman tahin ettiğim günden tam14 gün sonra adet olurum ama emin olmak için ovulasyon testini bu ay ilk defa kullandım pek de beceremedim hani çizgi tam kalın olacak falan derken ben hissetmesem yumurtlama gününü kaçıracaktım birşey soracam yumurladıktan sonra adete yakın ovulasyon testinde silikte olsa çizgi olmaz mı?gebelik yoksa
Ovulasyon testinin ne olduğunu bile bilmiyorum benBu konuda da yardım edemeyeceğim .
Hiçbir konuda da bilgim yokmuş yaww
vallahi canım bende ilk defa kullandım pekde birşey anlamadım zaten
listeye bende eklenmek istiyorum ama regl gunumu bilmiyorum cunku 25 ocakta düsük yaptım doktor hemen hemile kalırsın ara verme 25 ocagı sat olarak kullan dedi o zaman 27 subat olması lazım yanınada BEKLİYOR İSTİYOR COOK COK DENİYOR yazarmısınız:)
Hoşgeldin canım
Öncelikle çok çok geçmiş olsun . Doktorunun dediği gibi , hemen hamile kalırsın inşaallah , amiiiiiiiinnn
Listeyi Medi hazırlıyor canım , topice geldiğinde ekleyecektir seni .
OVÜLASYON TESTİ NEDİR OVÜLASYON TESTİ NE İŞE YARAR
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için en önemli soru, en doğru zamanın hangisi olduğudur. Her kadının bildiği klasik yöntemde, düzenli adet görülüyorsa, ilk gününden itibaren saymaya başlanır, 11 ve 18’inci günler arasında gebe kalma ihtimali olduğu bilinir.
Planlı hareket eden çoğu çift, bu hesabı yapar. Kimilerininki tutmaz, bebek hayali sonraki aylara ertelenir… Gebelik testinin yaratıcısı ve aynı zamanda tüm dünyada kadınların en güvendiği markalardan biri olan Predictor, “Ovülasyon Testi” ile çiftlere, zahmetsiz bir yöntemle hamile kalmaya en elverişli iki günü gösteriyor. Ürüne, Türkiye çapında tüm eczanelerden ulaşmak mümkün.
Gebeliğin ilk koşulu, yumurta hücresinin yumurtalıktan serbest kalması, yani ovülasyon. Bu dönem, ayda yalnızca bir kez gerçekleşiyor. Bebek sahibi olmak isteyen çiftler için en garantili yol, bu dönemi tespit etmek! Laboratuar ve hastane ortamında bu testleri yapmak çiftler için oldukça can sıkıcı olabilir. Predictor Ovülasyon Testi ile artık evde, birkaç dakikada doğru zamanı öğrenmek mümkün. Üstelik testin yüzde 99’un üzerinde kesin sonuç verdiği laboratuar testi ile de kanıtlanmış.
Test, şöyle bir yöntem ile sonuca ulaşıyor: Ovülasyon öncesinde, kadın vücudunda luteinizan (LH) adı verilen hormon kısa ve ani olarak yükseliyor. Bu yükselişi takip eden ilk 24-36 saat içerisinde cinsel ilişkiye girildiğinde hamile kalma olasılığı en yüksek seviyeye çıkıyor. Test, bu yükselişi tespit ediyor. Ayda bir kez gerçekleşen ovülasyondan sonra ise yumurta yalnızca 24 saat yaşayabiliyor.
(alıntıdır)
rica ederim canım umarım işine yarar:)Bilgilendirme için teşekkürler tatlım
Bu ay olmazsa , önümüzdeki ay bu testten edinmeliyim :)
listeye bende eklenmek istiyorum ama regl gunumu bilmiyorum cunku 25 ocakta düsük yaptım doktor hemen hemile kalırsın ara verme 25 ocagı sat olarak kullan dedi o zaman 27 subat olması lazım yanınada BEKLİYOR İSTİYOR COOK COK DENİYOR yazarmısınız:)
geçmiş olsun canım bende benzer şeyler yaşadım zordur bilirim allah birdaha yaşatmasın ovulasyon testinin ne işe yradığını nasıl kullanıldığını biliyorum da sonuçların nasıl yorumlanacağını bilmiyorum mesela adet öncesi silikte olsa çizgi çıkar mı yoksa hiç çıkmaz mı
SONUÇLARI OKUMA :
Lütfen test sonucunu 10 dakika sonra okuyunuz! Pozitif sonuç, süre uzasa da değişmez. Ancak negatif sonuçta 20 dakika sonra silik bir (T) çizgisi meydana gelebilir. 20 dakikadan sonra oluşacak sonuçları dikkate almayınız.
LH-Artması yok (test sonucu negatif)
(C) bölgesinde 1 çizgi test sonucu negatiftir.
veya (C) bölgesinde 1 çizgi ve (T) bölgesinde daha silik 1 çizgi test sonucu
yine negatiftir. (LH artması henüz başlamamış) Lütfen teste ertesi gün devam ediniz.
LH-Artması var (test sonucu pozitif)
(T) bölgesindeki çizgi, (C)bölgesindeki çizgi kadar koyu ise veya daha koyu ise, test sonucu pozitiftir. LH artması başlamıştır. 24-36 saat içersinde
yumurtlama olacaktır. Hamile kalmak isteyenler pozitif test sonucunu takip eden 2 gün üst üste cinsel ilişkide bulunmalıdır.
Bu siklus için başka bir test daha yapmanız gerekmez.
Çizgi yok
Test sonucu geçersizdir. 4 saat idrarınızı tuttuktan sonra, yeni bir test kasetiyle testi tekrarlayınız. Bu süre içersinde normalden fazla içecek tüketmeyiniz. Şayet testin tekrarı için ertesi günü beklerseniz, LH artmasını kaçırabilirsiniz.
Lütfen aşağıda, kullanılan idrarla ilgili kriterlere dikkat ediniz:
*Testleri hergün yaklaşık olarak aynı saatte yapmaya gayret gösteriniz (mesela hergün saat 15-16 gibi). Ancak sabah ilk idrarınızla test yapmayınız!
*Test öncesi 4 saat kadar idrar yapmayınız!
*Bu 4 saat içerisinde normal tükettiğinizden fazla su içmeyiniz! Fazla su hormonu inceltip, test sonucunun yanlış çıkmasına neden olabilir!
umarım cevap olmustur soruna[/QUOTE
o zaman adet öncesi silik çizgi çıkması gebelik belirtisi olabilir çünki gebeliktede LH artıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?