2011 şubat ayı azimli anne aday adaylarının mekanı

ayyy çok kızarım yaa... benim kuzucum daha bir gün eline alıp bisküvi dolaşmamıştır evde mutlaka tabak ya da tepsi verirdim eline oturturum
herkeste çok şaşırırdı biz böyle çocuk görmedik diye

herşey anne babanın alıştırmasına bağlı hata çocukların değil

tabi canım çocuğa nasıl gösterirsen onu öğrenir
gözlerimi bi belertiyorum hepsi hizaya geliyo valla

kınadığın şeyi yaparmışsın ya ben de öyle bi anne olurum gibime geliyo ama hadı hayırlısı

tamamen düşüncesizlik bu yaptıkları..benim eltimin kızıda yaramaz..birşey deyince kayınvalidem darılıyo.bende sesimii çıkarmıyorum artık napayım.

hahah aynısını bende yaşadım .. genelde kayın valideme hiç sert çıkmam.. en büyük görümcemin (3tane var bende) çocuklarına baktım belli bir süre.. ve kayınvalidemle oturuyordum ozamanlar, okadar çıldırttılar ki beni, şımarıklığı geçtim.. aşırı pislik yapıyordular.. ben her gün ev süpürüyordum.. bazen de günde 2defa.. bir gün patladım.. terbiyesizliklerinizi annenize babanıza yapın dedim burda adam akıllı oturacaksınız dedim.. okadar perişan olmuşum ki.. kayın validem de üstüme yürüdü resmen "sen kimsin de torunlarıma bağırırsın" tavrında.. torunların sa dedim oturup kendin bak dedim.. hem çocuklara ben bakıyorum kendi geziyor istediği yere hem de tavırlı.. bu eve geliyosalar uslu duracaklar dedim.. kendi evlerinde yaptıkları ilgilendirmez beni.. büyüye saygıyı bilsinler önce .. bu mu verdiğiniz terbiye dedim..

demez mi.. sen avrupadan geldiysen.. bizde de böyle ... üniversiteden çıkıp geldiysen bizde hayat üniversitesini öğrendik dedi üstte kalacak ya.. haklı oldukları zaman koru torunlarını dedim odama çekildim..

sana katılıyorum anne babaya bağlı herşey.
bizde kardeşimle biryere gittikmi annemin yanından kalkamazdık.yaramazlık desen anca evde yapardık oda bir yere kadar.çok şükür şimdi ikimizde okuduk elimize ekmeğimizi aldık toplum içinde beğenilen insanlar olduk.eğer çocuğum rabbim kısmet ederde olursa annemin büyütmesini çok isterim. kayınvalidem bakıyo eltimin çocuğuna hiç hoşuma gitmiyo ne konuşması ne hareketleri..eltimde çok kızıyo.annem çok yüz veriyo çok şımartıyo diye..eşim birkaç defa çıkıştı hatta annesine şu çocuğu oturt yanınada doğru düzgün şeyler öğret diye ama yok kayınvalidem anca şu şunun kocası şu şunun karısı gibi şeyler öğretiyo.napsın çocuk karı koca ilişkilerini

yok kuzum.. bilinçli anne farklı oluyor.. ve nene dede olmayacak etrafta.. onlardan çok yüz buluyor çocuklarda .. sonra anne babayı saymıyorlar.. oy benim kuzuma ne ettiniz.. ben doverim onları falan filan gibi konuşuyorlar ya.. kardeşimi resmen ben büyüttüm aramızda 9 yaş fark var.. annem babam çalışıyor ... evde ikimiz varız.. ve kreşe giden çocuklar da daha farklı oluyor.. disiplini orda öğreniyorlar evde öğrenmemişlerse... kardeşim okadar tertipli ve düzenli anlatamam.. hiç bir saygısızlığını da görmedim bu güne kadar.. şimdi 14 yaşında ve onunla gurur duyuyorum.. kendi başına karar alabileceği konularda kendi karar verir bize ben şunu yaptım der.. ama baktı ki yapamayacağı bişey var ... yardım ister akıl ister.. yanlış yapmamak için.. küçüklüğü de büyük bi insan gibiydi.. bazen diyorum acaba ben mi çok büyütüyorum bunları gözümde.. ama yok..

terbiye erken verilir

Bu devirde anne baba olmak çok zor..ortam çok kötü.o yüzden çocuk büyütürken önemli olan çocuğu şımartmak değil hayata hazırlamak.doğru eğitimi almasını sağlamak.

benim kayınvalidem de görümceminkızı çok kötü yetiştiriyo
kız acayip şımarık zırt deyince ağlıyo
görümcem ne zaman kızsa kvalidem hemen kuzum yavrum diye sarılır anneye ıh diyelim deyip istediğini yapardı şimdi görüyo işte çok şımarık bi çocuk oldu çıktı

benim annem kızsa babama gittiğimde annem haksız olsa bile, haklı derdi kimseden yüz bulamazdım
insanların bebeğe karşı aynı doğrultuda olmaları gerçekten çok önemli

YOKSA ÇOCUK İŞİNE GELEN TARAFTA OLUYO ANNECİ YADA BABACI OLABİLİYO

AMCA ÇOCUKLARIMIN BAZILARININ DA BABA TARAFLARIYLA YANİ BİZİMLE HİÇ İLGİLERİ YOKTUR VARSA YOKSA TEYZE ÇOCUKLARI TEYZELERİ..ÖYLE BAŞLADI ÖYE GİTTİ

BİZ HEPSİNİ SEVERİZ AMCA DAYI AYIRMAYIZ HİÇ

Son düzenleme:
Kızlar bakalım bizim çocuklarımız nasıl olacak

diyorum ya ben çok korkuyorum.. ve aynı ortamda büyütmem inşallah... tabi ki de ayırmam onlardan ama.. ne biliyim..
bazen eşim küçük görümceme takılır kızı huysuzluk yaptığında doğurdun madem ilgilen biraz bu ne böyle mız mız mız.. cevap tabi hazır.. "dur deyince duruyor mu sanki" öğretirsen durmayı bırak.. o huysuzluğu bile yapmaz:90::90::90:

dayanamayıp yarım saat önce test yaptım ama bişi çıkmadı yarıns abha birdaha yapıcam tabi bu arada gelemzse kırmızılaR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…