2010 anneleri göğüs kalkanı ya da göğüs ucu koruyucu hakkındaki tavsiyeleriniz nedir? hangi markayı tavsiye edersiniz ben avent ve chicco arasında kaldım?:44:
benimde bi sorum olucak hasta bezi nasıl olmalı acabaaa :26:
merhaba tecrübeli anneler
park yataklarda hangi yatağı kullandınız? viscolex için bebeklerde uygun değil diyorlar vücut gelişimi açısındanama düşünüyorum da normal karyola yatakları (yataş istikbal vs.) ara katında kullanılabilinir mi sizce? çok ağır olur gibi geliyor bana ama tamamen tecrübesizlik, bildiğimden söylemiyorum
yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba arkadaşlar,
2010 temmuz annelerine çok teşekkür ederim.gerçekten çok faydalandım.bugün gidip bikaç eksik şeyi daha aldım.takip ettiğim kadarıyla yatağı,elektronik eşyaları,termometresi filan herşeyi almışım.en sona kıyafetleri kaldı.çünkü insan ne alıcağını bilemiyor.çok açılmak istemiyorum.ama eksik kalsın da istemiyorum.aldıklarımı yazsam siz bana eksikleri söleseniz çok sevinirim.
2 tane 10lu hastane çıkışı
1 banyo havlusu
5 çorap
4 zıbın takımı(ayaklı)
7 kısa kollu body(3-6 ay)
4 kısa kollu body(0-3 ay)
2 penye yelek
2 ayaklı pijama altı
sizce daha neler eklemeliyim kıyafet olarak?gerçekten çok zor işmiş.tabi yaşayıp görünce öğrenicez ama yaz bebeği olduğu için isilik yapmıcak şeyler olmasına dikkat ediyorum kendimce tabi:)şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar şu an 2011 temmuz anne adayıyım ama ikinci kez anne olduğum için süt konusundaki deneyimlerimi aktarmak istedim.Gördüğüm kadarıyla kafası karışık bayağı arkadaş var.Oğlum 32 haftalık prematüre olarak doğmuştu.Ayrıca böbrek rahatsızlığı vardı ve doktorlar mamayı kesinlikle yasaklamışlardı.Yani ne yap yap süt ver diyorlardı.Oğlum hastanede 40 gün kaldığı için hastanenin elektrikli sağma makineleriyle sütümü sağıyordum.Oğlum emmeye başladığında o kadar çok sütüm geldi ki onun ihtiyacı günde 20 cc iken ben 80 cc süt sağıyordum ve hastanedekiler dolaba koyuyorlardı.Doktorlar bebeğim erken doğduğu için pek ememese de her 3 saatte bir emzirmem için yanına alıyorlardı.20 gün sonra oğlum küvezden çıkıp bizi çocuk nefroloji bölümüne aldıklarında ben bebeğim yorulmasın diye sütümü makineyle sağıp biberonla vermeyi düşündüm.Çünkü çok küçüktü ve çok çabuk yoruluyordu.Emzirmeyecektim.3 gün içinde 80 cc olan sütüm 30 cc'ye düştü.Emzirmenin ne kadar önemli olduğunu o zaman anladım.Bir de altın tavsiyem arkadaşlar.O süre zarfında hastanede kaldığım için dışardan pek bir şey yemedim hastane yemekleri yiyordum genellikle.Yani şu süt yapar bu süt yapar denir ya hep.Bence pek doğru değil onlar.Üzüntü sütü keser derler bebeğim rahatsız diye her gün ağlıyordum diyaliz meseleleri filan ...Pek kendimde bile değildim.Ama sütümü bıraksam fışkırıyordu.Üzüntü değil ama stres sütün düşmanı arkadaşlar.Hastaneden sonra eve geldik benim hastanede fışkıran sütüm şak diye kesildi.Eve çıkınca ben stres yaptım çünkü.Bebeğiniz sürekli ağlıyorsa bazen tuvalete bile gidemiyorsunuz saatlerce.O stresle sütüm durma noktasına geldi .Dünyaları yedim içtim denemediğim şey kalmadı 20 kilo birden aldım ama sütüm artmıyordu.Oğlum bir kaç ay sonra enfeksiyon geçirip hastaneye yattığımızdaysa sütüm yine fışkırmaya başladı.Kısaca:
1.Sütüm olmayacak diye kesinlikle düşünmeyin.Hamile kalmak nasıl doğal bir süreçse sütün gelmesi de öyle arkadaşlar.Kesinlikle stres yapmayın gerekirse yakınlarınızdan bebek bakımı için yardım alın.
2.Süt yapan şu gıdalar bu gıdalar diye her duyduğunuza inanmayın.Sütün kalitesi için elbette protein almanız iyi beslenmeniz önemli ancak sütün miktarı bunlara bağlı değil.
3.Bebeğinizi ilk doğduğunda 2 saatte bir emzirin.Emzirmezseniz makineyle sağsanız bile sütünüz az gelir.
4.Fazla sütlerinizi sağıp saklamanızı ben de tavsiye ederim.Bebeğinize verebileceğiniz en sağlıklı besin sadece sizin sütünüz bunu unutmayın.
Canım benim teşekkür ederim bilgiler için bende etrafımda işte bebek emdikçe yiyorum diyenlere bunu söylemeye çalışıyorum tabii ben tecrübeli olmadığımdan pek takan olmuyor . ne zor günler atlatmışsın. şükür geçmiş hepsi. sağlıcakla bebeğine kavuşursun inş.
merhaba tecrübeli anneler
park yataklarda hangi yatağı kullandınız? viscolex için bebeklerde uygun değil diyorlar vücut gelişimi açısındanama düşünüyorum da normal karyola yatakları (yataş istikbal vs.) ara katında kullanılabilinir mi sizce? çok ağır olur gibi geliyor bana ama tamamen tecrübesizlik, bildiğimden söylemiyorum
yardımcı olursanız sevinirim.
eşim sağlıklı olmadığını düşünüyor..benim annem park yatağımızın içine hafif bir yün döşek yaptı hem yumuşak hem sağlıklı
Merhabalar benim bebeğim de temmuzda doğacak İnşallah sizin tecrübelerini zi okuyup duruyorum adana sıcağında isilikten pisik ten nasıl koruma gerekiyor klima açabilir miyim acabilirsem kaç derecede acabilirim kordonu düşmeden yikayabilir miyim kafamda deli sorular resmen şu anda aklıma gelenler tecrubelerinizden daha da yararlanmak isterimKızlar öncelikle Allah bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı
ve bir ömür boyu mutlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin...
Erkenden başlayın bebeklerinize birşeyler almaya..
Sonradan bulmuş gibi oluyorsunuz.
Ben nerede indirim görsem girdim, seçtim, beğendim, aldım.
(Hatta şimdi de sezon sonu indirimlerden yararlanıp
seneye kış için giyeceklerini tamamlamaya çalışıyorum.)
Cinsiyetini bilmeden nasıl aldın diyenleri duyar gibiyim.
Ben hem kız hem de erkek çocuğun giyebileceği unisex ürünleri tercih ettim.
Cırtlak pembe bir ürün asla almadım, bunun yerine
kırmızı, beyaz, yeşil, turuncu ve açığından koyusuna mavinin her tonunu
kısacası kız ve erkek bebeğin rahatlıkla giyebileceği ürünleri tercih etmeye çalıştım.
Yalnız ben pembe almamama karşın kızıma gelen her hediye pembeydi.
Bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Yeni doğan kısa kollu body aldım.
Bir poşetin içinde 7 tane vardı.
Fakat bunları yaklaşık 1,5 ay giyindi.
Yeni doğan 6-9 tane tulumu vardı. Bunları neredeyse 2-3 kere falan giyinmiştir.
Başlarda evde üşür korkusuyla tulum giydirdim.
Ama çok geçmeden çocuğun vücudu isilik oldu.
Johnson Baby Bedtime Lotion bu konuda bana yardımcı oldu.
2-3 sürmemde isilik kalmadı. Aynı ürünün vücut şampuanını da kullanıyorum halen.
Ayrıca losyonumuz da hala bitmedi.
Her banyodan sonra ya banyoda bebe yağı sürerim
ya da banyodan çıkıp kurulandıktan sonra vücut losyonu sürerim.
Yeri gelmişken belirteyim, saç şampuanı olarak da Nivea kullanıyorum.
Vücudunu yıkamak içinde Bübchen’in banyo süngerini kullanıyorum.
(E-bebekte var. 2,5 TL-3 TL falan.)
Velhasıl-ı kelam isilik olunca evde tulum mulum giyindirmedim.
Yani yaz için giyer diye aldığım tulumlar elimde kaldı.
Zaten sokağa adım atamıyorsunuz aman birşey olur diye.
Banyo küveti kullanmadık ve almadık.
Her zaman eşimle beraber banyoda yıkadık.
Bir kere yalnız yıkadığımı bilmem. Hala da beraber yıkıyoruz.
Babası küvete giriyor, kucağına oturtuyor veya yatırıyor. Bende yıkıyorum.
Birde kızlar çok önemli bir nokta.
Bebeğin başı ilk 15-20 gün nasıl şekil alırsa öyle kalabiliyor.
Daha sonra aman öteki tarafa yatırayım geçer deseniz de o kadar faydalı olmayabiliyor.
O yüzden bebeğin hep aynı yere yatıp dönmesini bir şekilde engelleyin
ve bebeğinizi daha once ne tarafa yatmıştı şimdi nereye yatacak diye gözlemleyin.
Bu çok önemli! (Benim tecrübem bu yönde…
0-3 aylık aldığım sıfır kollu ve kısa kollu bodyleri yaklaşık 4 aylık olana kadar giydi.
Onun dışında eşofman takımlarını, kalın penye ceketlerini
(ki yazın ve özellikle sonbaharda en büyük kurtarıcılar),
tulumlarını hakkını vererek giyindi kızım. Şapka çok kullandık.
Yüzünü çizmesin diye eldiven aldım
ama 3-5 kere kullandım. Dokunmasını engelliyordu.
Sadece tırnaklarını keserek yüzünü çizmesini engelledim.
Kızıma 4 tane pamuklu çarşaf almıştım.
Kızım bu çarşafları çok sevdi. Şimdi onlar olmadan asla uyumuyor.
Bu çarşafların yanağına değmesine bayılıyor.
Çarşafları ve diğer eşyaları çoğunlukla Mothercare’in sezon sonu indirimlerinden yararlanarak aldım.
Chicco’dan da bir iki şey aldım ama bence Mothercare’in yerini tutmaz.
Chicco’nun tekstilini ben tavsiye etmiyorum.
Bana Mothercare kadar kullanışlı gelmedi.
Karyolasını Mothercare’den, gardolabını IKEA’dan,
yatağını İstikbal’in bebek yataklarından aldım.
Nevresim takımlarını Funnababy’den
(görsel olarak çok güzel ama asla tavsiye etmiyorum,
fiyatına göre çok kalitesiz, bir daha asla almam dediğim bir ürün),
Linens-Taç’tan (Outlet ürünlerinden almıştım çok memnunum,
Funnababy‘e göre muhteşem)
ve Mothercare’den (kenar koruyucuları az olduğundan dolayı
yaz için kullanışlı ve kumaş yapısı çok güzel) aldım.
Ayrıca Mothercare’den 2 tane polar battaniyemiz var ince ve kullanışlı.
Kızım çok seviyor, olmazsa olmazlarımızdan.
Funnababy’nin renkleri neredeyse ilk yıkamada hemen soluyor.
Ama diğer ikisi böyle değil, renklerini koruyor ve yapılarını da koruyor
ve kumaşları daha pamuklu. Diğeri resmen odun gibi oluyor.
Dalin Sıvı Çamaşır Deterjanı, Omo Baby ve Dalin Yumuşatıcı kullanıyorum.
Alışverişlerimde hep marka alırım ama markaya hiçbir zaman hakettiği parayı vermedim,
bunu da açık yüreklilikle söyleyeyim. Her zaman indirim takip ederim.
Mesela en son aldığım Dalin Sıvı Çamaşır Deterjanı yanında Dalin Yumuşatıcı hediyeydi.
Çoğu şeyi ihtiyacım olmazken indirimden alırım.
Ve gün gelir ihtiyacım olunca da ucuz ucuz kullanırım.
Mesela kızımın kozmetik ürünlerini Watsons’tan alıyorum.
Hala kızımın saçları için doğmadan once aldığım Nivea Şampuanı kullanıyorum.
750 ml (500+250‘lik şişe) 8-10 TL’ye falan almıştım.
Bütün biberonlarımız Nuk First Choice ve %0 BPA Polycarbon
(Çünkü cam biberonlar anne sütünün içerisindeki bir proteini öldürüyor).
Emziklerimiz de Nuk (kauçuk).
Aman ha yanlışlıkla sakın Nuk Sağma Makinası alayım demeyin, elinizde kalır.
Sağma Makinem Lansinoh ve çok memnunum.
Tırnak makasımız Nuk. Taraklarımız Chicco.
Emzik kutumuz ve zincirimiz Nuk (ama pek memnun kalmadım çünkü kısa).
Ateş ölçerimiz Braun marka 22 TL’ye falan almıştım.
Deli gibi emzirme sütyeni ve atleti aldım asla kullanmadım.
Gerçi benim bebeğim meme almadı. Ben hala sağıyorum sütümü ve biberonla veriyorum.
Bana diyecesiniz ki emzirmedin nerden bileceksin, gerek duymamışsın.
Ama öyle değil. Bende günde 7-8 kere sağım yapıyordum.
Benim imdadıma da sporcu sütyenleri ve alttan çıtçıtlı bodyler yetişti. Bende böyle rahat ettim.
Tercih meselesi.
Lansinoh göğüs ucu kremini doğuma 1-2 ay kala sürmeye başlarsanız iyi edersiniz hanımlar.
Yoksa acılı göğüs uçlarıyla karşılaşmanız an meselesi olabilir.
Bana da böyle söylemişlerdi, dinlememiştim ama başıma gelince keşke dinleseydim dedim.
Göğüs pedlerim Lansinoh, süt poşetlerim de Lansiloh.
Şimdi gelelim şu sağma işine. İlk 4 ay sadece anne sütü verdim.
Tabi bunda ilk 2-3 ay derin dondurucuda istiflediğim sütlerimin de payı çok.
İyi ki istiflemişim.
5. ayı da sadece bir öğün mama takviyesi alarak geçirdik.
5. Ayın bitiminde meyve püresi ve muhallebiye geçtik.
Şu an 6. ay bitti ve menümüze çorbaları da ekledik.
Ama hala günde 400-500 ml anne sütü alıyoruz.
Ana kucağını uyduruk birşey aldım.
İyi ki de çok para vererek almamışım asla durmadı, kullanmadık.
Kızım hiç sevmedi. Bu arada kangurumuzu da önce dandik birşey aldım.
Baktım kızım içinde mutlu bende Chicco’nun You and Me Fizyolojik Konforu’nu aldım.
Çok memnunum, mükemmel birşey. Asla belinizi ağrıtmıyor ve verdiğiniz paraya değiyor.
Hatta eşim ve ben kavga eder hale geldik ben taşıcam, sen geçen taşımıştın falan diye.
Bazen evde iş yaparken bile kullandığım olmuştur ve hala oluyor.
Alt değiştirme bezi, sterilization makinesi kullanmadım.
Hastane için bir dolu gecelik götürdüm asla giyinmedim.
Dolu iç çamaşırı alın arkadaşlar. Sürekli üstünüz başınız kan oluyor.
Ayrıca da ince pijama alın.
Bebek arabasını babamız Mothercare’den bebeğimiz olduğu ilk hafta aldı
(0 aylıktan başlayarak kullanılıyor). Baston-katlanabilir, 250-300 TL civarı.
Çok memnunum. Arabanın bagajında duruyor. Yukarı çıkarmıyorum.
AVM’lerde rahat oluyor özellikle uzun süreli kalacaksam.
Ama ben ikisini de alıyorum yanıma. Kızım kangurusunu da çok seviyor.
Nivea’nın Pişik Önleyici kremini toplasanız 10 kere falan kullandım. Fazla gerek kalmadı.
Havlu olarak 3’lü banyo havlularından aldım.
Bir pakette 3 tane bebek boyu havlu vardı. Onları kullandım.
Daha sonra ananemiz Soley’in büyük boy havlusunu aldı. Ben hala hepsini kullanıyorum.
Neredeyse unutuyordum. Bir dolu önlük alın.
Bizim belki 25-30 tane var. Bize çok lazım oldu.
Bir de ağız silme bezi. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımız.
Şimdilik bu kadar… Eğer soracağınız sorular olursa seve seve cevaplarım…
Hepinize kolay gelsin...
arkadaşlar vakit gec oldu , tüm sayfaları okuyamadım ama kendimden biliyorum sizin neleri merak ettiğinizi , en baştan başlayayım ;
-- bol bol çıtçıtlı body (yaz da olsa , kollar bacaklar açık da olsa ayaklarda çorap olacak ama)
-- bol bol penye battaniye
-- kıyafetlerini mutlaka sabun tozu ile yıkayın , ben önce hacı şakir aldım ama dalan roxy cok daha iyi beyazlatıyor, çok daha iyi kokuyorve çok daha ucuz.ilk 3-4 ay yumuşatıcı kullanmadım , hem gerek olmuyor hem de bebişe zaralı ama daha sonra dalinin yumuşatıcısını aldım.cok memnunum.
-- bez en başından beri prima kullanıyorum , pişik önleyici krem olarak da sebamed kullanıyorum , doğumda almıştık hala bitmedi , kullanıyorum ve oğlum hiçpişik olmadı.günde 1 kez filan yeterli oluyor.
-- hem oda yaptım ben hem de park yatak aldım.cok kullanışlı park yatak , daha bir kaç yıl götürür bizi.
-- ıslak mendil en başından beri bebedor kullanıyorum , hem çok kaliteli hem de cok guzel kokuyor.
--şampuan sebamed , vücüdunu dalinle yıkıyorum.
-- bebeyağı , pudra , losyon filan almadım,siz de almayın hiç lüzumu yok.para tuzağı onlar , faydasından çok zararı var.
-- doğumdan sonraki günler için; gögüs uçlarınız mutlaka çatlayacakkremle filan hiç uğraşmayın , baktınız çatlamaya başlıyor hemen sütünüzle masaj yapın ve silikon gögüs uçlarından alın , birkaç gün kullanınca geciyor.emin olun hayatta başınıza gelebilecek en berbat acılardan gögüs ucu acısı.
-- tırnak makası alın ve bebek uyurken kesin tırnaklarını , ilk bir kaç ay kulağını kulak temizleme çubuğu ile değil daha yumuşak bir şeylerle cok da içine sokmadan dışarıdan pisliğini alarak temizleyin ,
--ilk aylar çok çabuk kilo alıyor ve büyüyorlar , bez ve kıyafet stoğu yapmayın , giydiremeden küçülen bir sürü kıyafetiniz olur.bezde de 2 numaradan 3'e ne ara gectiniz anlamıyorsunuz.stok yapmayın , bir market en fazla ne kadar uzagınızda olabilir ki? :) bittikçe alırsınız.
--ana kucağını biz hala kullanıyoruz , içine pek sığmıyor ama vazgecemiyor kereta , hatta oyuncak olarak bile kullanıyoruz.
walla gece gece bu kadar aklıma geldi , uzun bile oldu hatta , sormak istediğiniz bir şey varsa seve seve cevaplarım ..
Merhabalar benim bebeğim de temmuzda doğacak İnşallah sizin tecrübelerini zi okuyup duruyorum adana sıcağında isilikten pisik ten nasıl koruma gerekiyor klima açabilir miyim acabilirsem kaç derecede acabilirim kordonu düşmeden yikayabilir miyim kafamda deli sorular resmen şu anda aklıma gelenler tecrubelerinizden daha da yararlanmak isterimarkadaşlar vakit gec oldu , tüm sayfaları okuyamadım ama kendimden biliyorum sizin neleri merak ettiğinizi , en baştan başlayayım ;
-- bol bol çıtçıtlı body (yaz da olsa , kollar bacaklar açık da olsa ayaklarda çorap olacak ama)
-- bol bol penye battaniye
-- kıyafetlerini mutlaka sabun tozu ile yıkayın , ben önce hacı şakir aldım ama dalan roxy cok daha iyi beyazlatıyor, çok daha iyi kokuyorve çok daha ucuz.ilk 3-4 ay yumuşatıcı kullanmadım , hem gerek olmuyor hem de bebişe zaralı ama daha sonra dalinin yumuşatıcısını aldım.cok memnunum.
-- bez en başından beri prima kullanıyorum , pişik önleyici krem olarak da sebamed kullanıyorum , doğumda almıştık hala bitmedi , kullanıyorum ve oğlum hiçpişik olmadı.günde 1 kez filan yeterli oluyor.
-- hem oda yaptım ben hem de park yatak aldım.cok kullanışlı park yatak , daha bir kaç yıl götürür bizi.
-- ıslak mendil en başından beri bebedor kullanıyorum , hem çok kaliteli hem de cok guzel kokuyor.
--şampuan sebamed , vücüdunu dalinle yıkıyorum.
-- bebeyağı , pudra , losyon filan almadım,siz de almayın hiç lüzumu yok.para tuzağı onlar , faydasından çok zararı var.
-- doğumdan sonraki günler için; gögüs uçlarınız mutlaka çatlayacakkremle filan hiç uğraşmayın , baktınız çatlamaya başlıyor hemen sütünüzle masaj yapın ve silikon gögüs uçlarından alın , birkaç gün kullanınca geciyor.emin olun hayatta başınıza gelebilecek en berbat acılardan gögüs ucu acısı.
-- tırnak makası alın ve bebek uyurken kesin tırnaklarını , ilk bir kaç ay kulağını kulak temizleme çubuğu ile değil daha yumuşak bir şeylerle cok da içine sokmadan dışarıdan pisliğini alarak temizleyin ,
--ilk aylar çok çabuk kilo alıyor ve büyüyorlar , bez ve kıyafet stoğu yapmayın , giydiremeden küçülen bir sürü kıyafetiniz olur.bezde de 2 numaradan 3'e ne ara gectiniz anlamıyorsunuz.stok yapmayın , bir market en fazla ne kadar uzagınızda olabilir ki? :) bittikçe alırsınız.
--ana kucağını biz hala kullanıyoruz , içine pek sığmıyor ama vazgecemiyor kereta , hatta oyuncak olarak bile kullanıyoruz.
walla gece gece bu kadar aklıma geldi , uzun bile oldu hatta , sormak istediğiniz bir şey varsa seve seve cevaplarım ..
Merhabalar benim bebeğim de temmuzda doğacak İnşallah sizin tecrübelerini zi okuyup duruyorum adana sıcağında isilikten pisik ten nasıl koruma gerekiyor klima açabilir miyim acabilirsem kaç derecede acabilirim kordonu düşmeden yikayabilir miyim kafamda deli sorular resmen şu anda aklıma gelenler tecrubelerinizden daha da yararlanmak isterim doktorunuz kimdi acabacanım ben doğumdan 1 hafta sonra yaylaya kaçtım , Adanadayım ve buranın sıcağı malum.
ben de iç zıbın almıştım ancak hiç kullanmadım , yaylada bile yani.
doğduğundan beri normal atlet üzerine de genelde yandan çıtçıtlı body girdirdim.
doktorumuz göbegiyle hiç oynamayın , ilaç alkol vs.sürmeyin , üzerini kapatmayın demişti öyle yaptık.
istediğimiz gibi de yıkadık.bizimki 11 günlük filandı düştüğünde biraz gec düştü yani , bazıları oynuyor , kurusun hemen düşsün diye alkol fln sürüyor.
banyosunu yaptırın , yavaşca yumuşak bir bezle kurulayın demişti doktorumuz.Doktor ne dediyse onu yaptık biz.
bir de tabiki kimse bebeği çok ağlasın istemez ama çok ağladığı zaman göbeğe dikkat etmek lazım , kanayabiliyor çünkü.
bu arada yazarken aklıma geldi , ben bir süre patikli pijamalardan almıştım , hiç birini giydirmedim.evet çoraptan fln daha sağlıklı belki ama çocuk hiç rahat edemiyor onun içinde.hiç giyilmeden kaldı hepsi.
tavsiyem patiklilerden de çok almayın.
aklına geldikçe sorabilirsin tatlım , gecen yıl bu zamanlar başlıktan başlığa atlıyordum ben daha fazla ne öğrenebilirim diye , anlıyorum yani sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?