sizde olan yani hem araba koltuğu hem de bebek arabasına monte edileni evde de kullanabilirsin rahat rahat.
bizdekini evde arabada hep kullandık.ama tabi ilke 4,5-5 aylık olunca fingir fingir hareket ettiği için korktum kullanmadım.
sonra da mama sandalyesine geçtik zaten.
canım çok iyi düşünüyorsun zaten o sıcaklarda bebekler öyle terliyolar ki günde iki kere yıkadığımız oluyodu bizim...
geceleri bazen serin olabiliyo o zaman giydirmek için birkaç tane alt pijama alabilirsin ama tulum almayın giyemiyolar...
ben 1 adet dangoz babymax marka araba aldım,3 tekerlekli.
şimdi çok pişmanım çok para vermedim (160tl)ama toplasan 10 kere ancak kullandık.hem bebek küçükken çok fazla dışarı çıkmadık hem de ilke kucakta gezmek varken arabada yatmayı çoook sıkıcı buldu:)
oturmaya başladığında migrostan 50tlye baston puset aldım. tek elimle açılıp kapanıyo acayip rahat.
bence yatabilen ve hafif bir baston puset çok kullanışlı...
bebek arabası ile ilgili fikirlerimi yazdım canım babayı dinleme arabayı genelde sen kullanacaksın bu yüzden hafif birşeyler al bence:)
eğer sezeryan olursanız 2 gün normalde 1 gün hastanede kalıyosunuz 10 fazla olur 5 yeterli bence.
siz evde bulundurun şu babaanne donu denen büyük geniş çamaşırlardan ihtiyaç olursa getirirler hastaneye. ama toplamda 10 tane falan olsun çünkü zaten sürekli terliyosunuz kanama var ancak yetiyo...
yerin varsa evde ayaklılar çok kullanışlı.
b,zdeki ayaksız kullanırken belim çok ağrıyodu benim eğilmekten...
gerçi ilke huysuzu küvette çığlık çığlığa bağırdığı için ben 3-5 kere ancak kullanmışımdır.
biz cadı kızımla banyoda beraber yıkanıyoruz benim kucağımda oturuyo babası da su döküyo:))
Ben baktım bgn Bim'e ama bulamadım. Sanırım bitti
canım ben dun fuardan aldım chicco nunu ateş olcerini 23,90 istersen sende alabilirsin Civcivbebe.com : Ucuz ve Kaliteli Bebek Alışveriş Sitesi bu magazadan aldım sipariş verebilirsin internetten
ateş ölçer meselesine gelince , benim annem hemşire ve asla güvenmedi kulaktan filan ölçenlere.
eski ve en güvenilir yöntem derece kullanıyoruz.hatta çantamızdan hiç çıkarmıyoruz.
canım vakitini ayırıp yazdıkların için cok saol ben senin dedigin gibi kolsuz ve kısa kollu cıtcıtlı bady olayını abarttım 0-3 , 3-6 olarak aldım benim sormak istedigim ilk dogdugunda iç zıbın ve üstüne yandan cıtcıtlı tulum giydirmeyi dusunuyorum gobegi dusene kadar yandan cıtcıt diyorlar ve dikişsiz ince iç zıbın bi 10 gun bu sekilde giydirip bebegi yavaş yavaş acın diyorlar bi sorayım dedim bide gobegi dusmeden yıkadın mı bi yıkayın bi yıkamayın diyorlar sastım kaldım şimdiden tesekkur ederim cok yazdım seni sıkmayalım
Sevgili 2010 Temmuz anneleri,
Hastane çıkışı konusunda kafam çok karışık. Çok çeşitlileri var. 10 parçalıklarda kadife hırka bile var. Herhalde temmuz anneleri olarak böyle bir sete ihtiyaç duymayacağız. Chicco'da şapka, eldiven, bir yarım kollu bir de uzun tulumdan oluşan bir hastane çıkışı var. Bu da az mı olur dedim. Bilemiyorummmm.
Bir de ben ilk üç ay için hiç uzun alt ve üst almadım. Almalı mıyım?
Beni aydınlatırsnız çok sevinirim, teşekkürler.
2010 temmuz anneleribebişlerinizden fırsat bulursanız listeme bir bakabilir misiniz? benim bebişime aldıklarım bunlar şimdilik:)
Buhar makinası Wewell
Tırnak bakım seti bambino
Saç fırçası, tarağı Chicco
Burun aspiratörü Kraft
Islak mendil Unibaby
Şampuan Sebamed
Bebe yağı Sebamed
Pişik kremi Sebamed
Yan yatma yastığı Bebetto
Ağız mendili (12 li)
Banyo ve oda termometresi Wewell
Silikon kaşık Wee
Küvet filesi İdilbaby
Küvet Tahliyeli
Alt değiştirme örtüsü Bir adet yastıklı
Bir paket canbebe
Biberon Dr browns
Emzik avent
Emzik biberon temizleme fırçası bebedor
2 takım nevresim Cotton box
Akyüz bebe
2 adet başlıklı havlu Taç linens
Uyku tulumu Ayak kısmı fermuarlı
Göbek bağı bandı İdilbaby
Banyo süngeri babyjem
Yumuşatıcı Dalin
Sıvı deterjan Dalin
Kulak çubuğu bebedor
Çorap 8 adet
Battaniye 2 penye, 1 örgü, 1 peluş, 1 kadife
Ayaklı tulum 3 adet
Penye yelek 1 adet
Mamalık 3 adet
Şapka 4 adet
Hastane çıkışı (10’ lu) 1 takım
Yarım kol çıtçıtlı bady 3 adet
Uzun kollu çıtçıtlı bady 1 adet
Sıfır kollu
Çıtçıtlı bady 1 adet
Alt üst takım(ayaklı altlar) 3 adet
Zıbın takım (3’ lü, zıbın üst, alt ve şapka) 1 adet
Gecelik/ pijama
Lansinoh merhem
Göğüs pedi 60’ lı bebedor
çıtçıtlı body az canım agız mendılı cok kullandım alt acma mınderı 2 tane olsa ıyı olur kendınıze hasta bezı en az 2 paket alın dogum sırasında gıymek ıcın elbıse seklınde gecelık alın rahatınız ıccın pıjama cok zor olurr gogus pompası da bulundurun benım kızım sarılık oldu 3.gun hep sagdırıp bıberonla verdırdıler
canım ben doğumdan 1 hafta sonra yaylaya kaçtım , Adanadayım ve buranın sıcağı malum.
ben de iç zıbın almıştım ancak hiç kullanmadım , yaylada bile yani.
doğduğundan beri normal atlet üzerine de genelde yandan çıtçıtlı body girdirdim.
doktorumuz göbegiyle hiç oynamayın , ilaç alkol vs.sürmeyin , üzerini kapatmayın demişti öyle yaptık.
istediğimiz gibi de yıkadık.bizimki 11 günlük filandı düştüğünde biraz gec düştü yani , bazıları oynuyor , kurusun hemen düşsün diye alkol fln sürüyor.
banyosunu yaptırın , yavaşca yumuşak bir bezle kurulayın demişti doktorumuz.Doktor ne dediyse onu yaptık biz.
bir de tabiki kimse bebeği çok ağlasın istemez ama çok ağladığı zaman göbeğe dikkat etmek lazım , kanayabiliyor çünkü.
bu arada yazarken aklıma geldi , ben bir süre patikli pijamalardan almıştım , hiç birini giydirmedim.evet çoraptan fln daha sağlıklı belki ama çocuk hiç rahat edemiyor onun içinde.hiç giyilmeden kaldı hepsi.
tavsiyem patiklilerden de çok almayın.
aklına geldikçe sorabilirsin tatlım , gecen yıl bu zamanlar başlıktan başlığa atlıyordum ben daha fazla ne öğrenebilirim diye , anlıyorum yani sizi
coook teşekkür ederim tecrübeli anniş:) valla fırsat yaratıp cvp veriyorsunuz ya allah razı olsun
pompayı medelanın mini elektriklisinden alıcam, geceliğim elbise gibi sade şık, ama bir tane daha gecelik alıcam. pijama bir takım yeter diye düşünüyorum.
hasta bezi 2 paket mi, 2 tane mi? ayh cok korkunc, o kdar kanama olacak mı
çıtçıtlı bady yarım kollu mu alayım sence uzun kollu mu? bir de 0-3 ay için yukarda saydıklarım, 3-6 ay için hiç bady almadım, bedeni ne olsun sence?
alt acma minderi de canbebe paket aldım diye minder bir tane yeter diye düşünmüştüm, şu oyuncaklılardan almamıstım, hevesliydim, bir de ondan alırımo zaman
kızlar tecrubeyle sabıt eger bebeklerınız cok sık uyanırsa benımkı 5 dakıka da bır uyanıyordu kendı el kol hareketınden uyanırdı onun ıcın kundak yapın cahılce gelıyordu bana da ama ınsan rahat edıyor bebek korkuyor alıskın olmadıgı ıcın bır de sallanan ana kucagı almıstım halen kullanıyorum o da baya ıyı tıtresımlı onda uyuyordu gunduz sımdı tv ızlıyor ona oturarak yemek onda yıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?