2011 Temmuz Anneleri Olarak 2010 Temmuz Annelerinden Tavsiyeler İstiyoruz

tesekkur ederim canım cvp için sorular devam edecek emin ol:))

2010 temmuz anneleriiiiiiiii nerdesiniiiiiizzzz.. size çook ihtiyacımız var..lütfen tecrübelerinizi bizimle paylaşın, şubattan beri hiçbişey yazmamışsınz:2:

arkadaşlar vakit gec oldu , tüm sayfaları okuyamadım ama kendimden biliyorum sizin neleri merak ettiğinizi , en baştan başlayayım ;
-- bol bol çıtçıtlı body (yaz da olsa , kollar bacaklar açık da olsa ayaklarda çorap olacak ama)
-- bol bol penye battaniye
-- kıyafetlerini mutlaka sabun tozu ile yıkayın , ben önce hacı şakir aldım ama dalan roxy cok daha iyi beyazlatıyor, çok daha iyi kokuyorve çok daha ucuz.ilk 3-4 ay yumuşatıcı kullanmadım , hem gerek olmuyor hem de bebişe zaralı ama daha sonra dalinin yumuşatıcısını aldım.cok memnunum.
-- bez en başından beri prima kullanıyorum , pişik önleyici krem olarak da sebamed kullanıyorum , doğumda almıştık hala bitmedi , kullanıyorum ve oğlum hiçpişik olmadı.günde 1 kez filan yeterli oluyor.
-- hem oda yaptım ben hem de park yatak aldım.cok kullanışlı park yatak , daha bir kaç yıl götürür bizi.
-- ıslak mendil en başından beri bebedor kullanıyorum , hem çok kaliteli hem de cok guzel kokuyor.
--şampuan sebamed , vücüdunu dalinle yıkıyorum.
-- bebeyağı , pudra , losyon filan almadım,siz de almayın hiç lüzumu yok.para tuzağı onlar , faydasından çok zararı var.
-- doğumdan sonraki günler için; gögüs uçlarınız mutlaka çatlayacakkremle filan hiç uğraşmayın , baktınız çatlamaya başlıyor hemen sütünüzle masaj yapın ve silikon gögüs uçlarından alın , birkaç gün kullanınca geciyor.emin olun hayatta başınıza gelebilecek en berbat acılardan gögüs ucu acısı.
-- tırnak makası alın ve bebek uyurken kesin tırnaklarını , ilk bir kaç ay kulağını kulak temizleme çubuğu ile değil daha yumuşak bir şeylerle cok da içine sokmadan dışarıdan pisliğini alarak temizleyin ,
--ilk aylar çok çabuk kilo alıyor ve büyüyorlar , bez ve kıyafet stoğu yapmayın , giydiremeden küçülen bir sürü kıyafetiniz olur.bezde de 2 numaradan 3'e ne ara gectiniz anlamıyorsunuz.stok yapmayın , bir market en fazla ne kadar uzagınızda olabilir ki? :) bittikçe alırsınız.
--ana kucağını biz hala kullanıyoruz , içine pek sığmıyor ama vazgecemiyor kereta , hatta oyuncak olarak bile kullanıyoruz.

walla gece gece bu kadar aklıma geldi , uzun bile oldu hatta , sormak istediğiniz bir şey varsa seve seve cevaplarım ..

ateş ölçer meselesine gelince , benim annem hemşire ve asla güvenmedi kulaktan filan ölçenlere.
eski ve en güvenilir yöntem derece kullanıyoruz.hatta çantamızdan hiç çıkarmıyoruz.

Selamlar... Bende 2011 temmuz annesi olucam insallah :) siteye onceden beri üyeyim ancak yeni yeni yazmaya basladım :) bende size duydugum ve bıldıgım kadarını anlatayım bizim neredeyse butun listemiz tamam :) sadece ameda süt sagma maıknası ve braun 4520 ates ölcer.. bunlarıda uzun arastırmalarım sonucu ogrendım tavsıye ederim.. Ayrıca aldıgım urunler ve markaların cogu asagıdaki gibi.. hepsini arastırarak ve tecrube sahıbı arkadaslardan ogrenerek aldım kızlar asagıdaki ürünler cok pahalı olmasına ragmen oyle arastırmalar yaptım ki neredeyse yarı fiyatına aldım hepsını :)) özel bebek sitelerinde %70 varan indirimlerden de faydalanmadım değil...
Sebamed: şampuan, vucut losyonu, yüz kremi, pişik kremi,güneş losyonu : 92,58 TL
Mother care puset ve ana kucagı : 349 TL
Arzum Biberon ıstıcı ve termometre : 40 TL
Kuvet+File+Maşrafa+kova+2 adet sünger
Exoroyun parkı+viskoleks yatak+dönence+veobaby uyku seti+şifonyer :520 TL
Tüm kıyafetlerinden alt acma minderi+kanguru+battaniye+nevresim takımı+guvenli yatış yastığı+cıtcıtlı bady+tulum+tek alt+iç dış zıbın+elbise+hastane cıkışları +bornoz takımı+ilk adım ayakkabısı(converse) +çorap+mendil+eldiven+şapka saymakla biteremem bu kısmı :) bircok yerden aldım mohtercare+zeyland+bücürük+civilbaby+idilbaby+azizbebe bilmediğim bebek sitesi kalmadı :) 500 TL civarı burası
bunların yanında kendim icin pijama takımı+gecelik+emzırme suytenleri ve badileri +lansinon göğüs ped+lansinoh göğüs kremi +Philips Avent Göğüs Kalkanı 2`li +unibaby pamuk su mendil+anent biberonlar+emzikler+avent süt saklama kapları+göbek bağı bandı son olarak telsizimizi dayımız alacak :)) vee boylece geriye tek kalan prensesimiz ceylin'i beklemek...

Herkese Hayırlı dogumlar diliyorum...

selam kızlar

defalarca kez konusulmus ama yine de göğüs pompasını dogumdan önce alıp almamakta kararsızım ben, dogumdan hemen sonra ihtiyac olursa eşim gider alır diyorum, bir yandan da alsam da dursa mı ki? ama diger taraftan ya alır da hiç kullanmazsam:)) yani sürekli git gellerdeyim:)

bir tane dr browns biberon aldım bebegime, emzikleri de avent. kıyafetler de tamam neredeyse. bir tek bel destek yastıgı gibi bişey varmıs ondan almadım. uyku seti de almadım ben hala, çünkü oyun parkı ya da karyola arasında da sürekli gidip geliyorum:)

kendime henüz emzirme südyeni almadım, ama bir pijama bir de gecelik aldım. her carsıya gitmemde bişeyler alıp dönüyorum valla, böyle böyle gececek sanırım son 3 bucuk ayım:)

2010 temmuz anneleri çok teşekkür ederiz yardımlarınız ve fikirleriniz için

Sevgili 2010 Temmuz anneleri,
Hastane çıkışı konusunda kafam çok karışık. Çok çeşitlileri var. 10 parçalıklarda kadife hırka bile var. Herhalde temmuz anneleri olarak böyle bir sete ihtiyaç duymayacağız. Chicco'da şapka, eldiven, bir yarım kollu bir de uzun tulumdan oluşan bir hastane çıkışı var. Bu da az mı olur dedim. Bilemiyorummmm.
Bir de ben ilk üç ay için hiç uzun alt ve üst almadım. Almalı mıyım?
Beni aydınlatırsnız çok sevinirim, teşekkürler.

ateş ölçer meselesine gelince , benim annem hemşire ve asla güvenmedi kulaktan filan ölçenlere.
eski ve en güvenilir yöntem derece kullanıyoruz.hatta çantamızdan hiç çıkarmıyoruz.

canım vakitini ayırıp yazdıkların için cok saol ben senin dedigin gibi kolsuz ve kısa kollu cıtcıtlı bady olayını abarttım 0-3 , 3-6 olarak aldım benim sormak istedigim ilk dogdugunda iç zıbın ve üstüne yandan cıtcıtlı tulum giydirmeyi dusunuyorum gobegi dusene kadar yandan cıtcıt diyorlar ve dikişsiz ince iç zıbın bi 10 gun bu sekilde giydirip bebegi yavaş yavaş acın diyorlar bi sorayım dedim bide gobegi dusmeden yıkadın mı bi yıkayın bi yıkamayın diyorlar sastım kaldım şimdiden tesekkur ederim cok yazdım seni sıkmayalım

canım ben doğumdan 1 hafta sonra yaylaya kaçtım , Adanadayım ve buranın sıcağı malum.
ben de iç zıbın almıştım ancak hiç kullanmadım , yaylada bile yani.
doğduğundan beri normal atlet üzerine de genelde yandan çıtçıtlı body girdirdim.
doktorumuz göbegiyle hiç oynamayın , ilaç alkol vs.sürmeyin , üzerini kapatmayın demişti öyle yaptık.
istediğimiz gibi de yıkadık.bizimki 11 günlük filandı düştüğünde biraz gec düştü yani , bazıları oynuyor , kurusun hemen düşsün diye alkol fln sürüyor.
banyosunu yaptırın , yavaşca yumuşak bir bezle kurulayın demişti doktorumuz.Doktor ne dediyse onu yaptık biz.
bir de tabiki kimse bebeği çok ağlasın istemez ama çok ağladığı zaman göbeğe dikkat etmek lazım , kanayabiliyor çünkü.
bu arada yazarken aklıma geldi , ben bir süre patikli pijamalardan almıştım , hiç birini giydirmedim.evet çoraptan fln daha sağlıklı belki ama çocuk hiç rahat edemiyor onun içinde.hiç giyilmeden kaldı hepsi.
tavsiyem patiklilerden de çok almayın.

aklına geldikçe sorabilirsin tatlım , gecen yıl bu zamanlar başlıktan başlığa atlıyordum ben daha fazla ne öğrenebilirim diye , anlıyorum yani sizi

2010 temmuz anneleri bebişlerinizden fırsat bulursanız listeme bir bakabilir misiniz? benim bebişime aldıklarım bunlar şimdilik:)
Buhar makinası Wewell
Tırnak bakım seti bambino
Saç fırçası, tarağı Chicco
Burun aspiratörü Kraft
Islak mendil Unibaby
Şampuan Sebamed
Bebe yağı Sebamed
Pişik kremi Sebamed
Yan yatma yastığı Bebetto
Ağız mendili (12 li)
Banyo ve oda termometresi Wewell
Silikon kaşık Wee
Küvet filesi İdilbaby
Küvet Tahliyeli
Alt değiştirme örtüsü Bir adet yastıklı
Bir paket canbebe
Biberon Dr browns
Emzik avent
Emzik biberon temizleme fırçası bebedor
2 takım nevresim Cotton box
Akyüz bebe
2 adet başlıklı havlu Taç linens
Uyku tulumu Ayak kısmı fermuarlı
Göbek bağı bandı İdilbaby
Banyo süngeri babyjem
Yumuşatıcı Dalin
Sıvı deterjan Dalin
Kulak çubuğu bebedor
Çorap 8 adet
Battaniye 2 penye, 1 örgü, 1 peluş, 1 kadife
Ayaklı tulum 3 adet
Penye yelek 1 adet
Mamalık 3 adet
Şapka 4 adet
Hastane çıkışı (10’ lu) 1 takım
Yarım kol çıtçıtlı bady 3 adet
Uzun kollu çıtçıtlı bady 1 adet
Sıfır kollu
Çıtçıtlı bady 1 adet
Alt üst takım(ayaklı altlar) 3 adet
Zıbın takım (3’ lü, zıbın üst, alt ve şapka) 1 adet
Gecelik/ pijama
Lansinoh merhem
Göğüs pedi 60’ lı bebedor

canım gıysı olayını abartmayın ben cogunu gıydıremedım hemen buyuyorlar ayda 1 1.5 kılo alıyorlar temmuz cok sıcak oluyor hep cıtcıtlı atletle durdu bebısler oyle hastane cıkısını bıle kullanamadık tek kullandıgım cıtcıtlı kolsuz bodyler eldıven sapka corap zıbın falan doldurmayın evınızı ben 3 hastane cıkısı aldım bırını hastaneden cıkınca kullandım dıgerlerının sadece atletlerını falan kullandım battanıyeler ınce olsun bu arada

çıtçıtlı body az canım agız mendılı cok kullandım alt acma mınderı 2 tane olsa ıyı olur kendınıze hasta bezı en az 2 paket alın dogum sırasında gıymek ıcın elbıse seklınde gecelık alın rahatınız ıccın pıjama cok zor olurr gogus pompası da bulundurun benım kızım sarılık oldu 3.gun hep sagdırıp bıberonla verdırdıler

coook teşekkür ederim tecrübeli anniş:) valla fırsat yaratıp cvp veriyorsunuz ya allah razı olsun
pompayı medelanın mini elektriklisinden alıcam, geceliğim elbise gibi sade şık, ama bir tane daha gecelik alıcam. pijama bir takım yeter diye düşünüyorum.

hasta bezi 2 paket mi, 2 tane mi? ayh cok korkunc, o kdar kanama olacak mı

çıtçıtlı bady yarım kollu mu alayım sence uzun kollu mu? bir de 0-3 ay için yukarda saydıklarım, 3-6 ay için hiç bady almadım, bedeni ne olsun sence?

alt acma minderi de canbebe paket aldım diye minder bir tane yeter diye düşünmüştüm, şu oyuncaklılardan almamıstım, hevesliydim, bir de ondan alırımo zaman

tesekkur ederim canım bilgilerin için bizim ev biraz cehennem sıcagı gibi oluyor bende yaklasık 20 tane 0-3 ay arası kollu ve kolsuz bady var onlara uygun 15 tane corap 3 tane bere 3 tane eldiven seklinde aldım 3 tane penye battaniye 3 tane penye yelek genelde bady ve corapla durur die dusunuyorum ama gobek deligi olayı takılmıstı aklıma saol bide ilk 10 gun duruma gore uzun kollu yandan cıtcıtlı tulum giydirir yavas yavas acarım artık aklıma takıldıkca sorular gelecek saolun

herkeste farklıdır ama ılk 3 4 gun cok yogun kanamam oldu benım 2 paket kullandım zaten 10 tane falan vardı galıba ıcınde sonra normal ped 43 gun surdu kanama ona gore normal dogum yapacaklar elbıse gecelık cok ıyı sureklı catala cıkartıp kontrol edıyorlar daha rahat oluyor acılmanız var dıyıp lavman yapıldıgı sırada hıc beklemeden gıyın gecelıgı yoksa fırsat bulamazsınız kolsuz alırsan daha ıyı benımkızım ısılık olmustu dusunun yanı 0 3 ay 5 tane olsa yeter sırtına koymak ıcın bezler var onlardan da alın uyanınca terlı oluyorlar hemen koyarsınız sırtına paket alt acma kullanacaksan mınderegerek yok ama benım kızın kakası sureklı bezınden cıkıyordu cok ıs gordu mınder pamukla batıkonda alın dıkıslerınız ve bebısın gobegı ıcın ve tavsıyem sutunuz bol olacak ınsallah fakat bebek ememıyecek tasacak sagıp buzluga stok yapın 4.aydan sonra yetmıyecek mama yerıne onu verırsınız bu arada gaz sorunu olacak bu mılupanın falan bıtkı cayları falan bır suru sey var sakın almayın hıc ıse yaramıyor sız bol bol kımyon yıyın faydasını goreceksınız gaz ıcın neler kullandım bır bılsenız en son kımyonu kesfettık

kızlar tecrubeyle sabıt eger bebeklerınız cok sık uyanırsa benımkı 5 dakıka da bır uyanıyordu kendı el kol hareketınden uyanırdı onun ıcın kundak yapın cahılce gelıyordu bana da ama ınsan rahat edıyor bebek korkuyor alıskın olmadıgı ıcın bır de sallanan ana kucagı almıstım halen kullanıyorum o da baya ıyı tıtresımlı onda uyuyordu gunduz sımdı tv ızlıyor ona oturarak yemek onda yıyor

bende fuardan cok begenerek chicconun ana kucagını aldım titreşimli mp3 muzik calan falan eşim başımın etini yedi belki cocuk boyle bi seyde durmayacak die ama genelde ev için cok kullanıslı oldugunu duyunca cok seviniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…