2011 Temmuz Anneleri Olarak 2010 Temmuz Annelerinden Tavsiyeler İstiyoruz

merhaba kızlar bende temmuz annesi olucam kısmetse...
rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin .. tecrübeli annelere bi sorumda benim var özeldemi yapmışlar doğumlarını acaba devlettemi ben sevlette yapıcam kısmetse ve normal doğum istiyorum.. siz ne önerirsiniz.. birde devlet hastanesine doğum için giderken bu yazdıklarımız dışında götürmemiz gereken bişiler varmı.. benim duyduğum kadarı ile bazı hastaneler alez(yatak koruyucusu) falanda istiyorlarmış...
alışveriş listelerinizi gördüm kızlar ne çok şeyler almışsınız..
benimde ilk gebeliğim ama hevesimi doğumdan sonra oğlum büyürken ki kısma saklıyorum..
ben almasamda anneanne babaanne ve teyze hiç durmadan bişiler alıyor zaten :))

Çok teşekkür ederim canımm. Ben sanırım 0-3 aylık bodyleri biraz abarttım. 7 tane askılı, 7 tane de yarım kollu alttan çıtcıtlı body aldım. Ne bileyim, yaz bebekleri... Sık sık kıyafet değiştirmem gerekir diye düşüdüm

ben doğum evınde yaptım hatayda berbattı dogumuma temızlıkcıler yardım ettı özel oda da kaldım bıraz daha rahattı dıger odalara gore ama dıger ınsanlar berbat durumdaydı bence bır daha devlette yapmam dogum hanede 1 saat catalda beklettıler dogumdan sonra erkek temızlıkcıler falan hep o vzıyette gırıp cıktılar odaya her 5 dakıka da bır catala cıkarıp baktılar cok ıgrenctı

ben doğum evınde yaptım hatayda berbattı dogumuma temızlıkcıler yardım ettı özel oda da kaldım bıraz daha rahattı dıger odalara gore ama dıger ınsanlar berbat durumdaydı bence bır daha devlette yapmam dogum hanede 1 saat catalda beklettıler dogumdan sonra erkek temızlıkcıler falan hep o vzıyette gırıp cıktılar odaya her 5 dakıka da bır catala cıkarıp baktılar cok ıgrenctı

Son düzenleme:
Selam hanımlar,

Kızıma ilk etapta giymesi için genel olarak kısa kollu çıtçıtlı badiler aldım, tulum ve pijama takımlarımızda var bazıları kısa bazıları uzun kollu. şimdi zıbın almama gerek var mı ya zaten alacağım 4-5 tane ama çıtçıtlı badiler varken kullanılır mı? ya da kısa kollu badinin altında uzun kollu iç zıbın komik olmaz mı?

Kafam karışık aydınlatırsanız sevinirim:26:

sevgili 2010 temmuz anneleri,

tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
benim sizden yararlanmak istediğim konu şu:

spinal sezeryandan sonra baş ağrısı yaşamamak için neler yapılmalı?
sezeryandan sonra çabuk toparlanmak için nelere dikkat edilmeli?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

canımben epidural sezeryan oldum , baş ağrısı için bol bol su içmen gerektiğini biliyorum..doktor altını çizerek söylemişti.

ben normal bir iğneyi bile ''bi dakka , bi dakka'' diyerek yarım saatte yaptırırım , o kadar kıymetlidir canım ama doğumdan 3 gün sonra evde temizliğe yardım ediyodum.
korkmayın doğum o kadar zor değil , sadece yataktan kalkarken ilk bir iki gün yaranız acıyor , kalktıktan sonra problem olmuyor..Normalde cekeceğiniz acı dayanılmayacak gibi değil yani.
Bol bol su için , kabız olmamaya çalışın çünkü çok zorlanırsınız,cok canınız yanabilir.
Aklıma bu kadar geldi şimdilik.

bol miktarda büyük beden almak şartıyla çünkü bebişler çok çabuk büyüyorlar kısa kollu çıtçıtlı bady
prima
alkolsüz ıslak mendil (biz başlarda huggies kullandık)
bebek banyosu küveti
banyo filesi banyoya uygun ölçüde olanı
dalin şampuan
ayaklı uzun kollu tulum(uzun kollu çünkü bebişlerin hiç yağ tabakası yok üşürler)
pişik için en iyisi bepantene merhem
çorap(lastikleri gevşek ince)
eldiven(40 günden fazla kullanılmıyor)
bebek banyo havlusu 4 adet alın.
penye bebek battaniyesi en az 4 adet alın hatta daha fazla.
hastane çıkışı almanıza gerek yok zaten bol miktarda büyük boy uzun kollu altı çıt çıtlı tulum alıcaksınız
ince penye bacaklı alt alın bulunsun
penye şapka alın
bebek arabası en şart olan şey biz 7 ay uyuttuk bebek arabasında evde iş yaparken yanınıza bebişi alıp iş yapabiliyorsunuz en gereklisi bu.
ana kucağı şart başlarda çok gerekli oluyor bir yere giderken doktora falan onda götürüyorsunuz.
yelek hırka büyük boy ilerde gerekli
popo kurulamaya tülbent bol bol alın benimki 9 aylık hala kullanıyorum
tırnak makası chicko nun makas şeklinde olanı kullanıyorum uyurken kesiyorum çok rahat
burun temizleme aspiratörü en önemlisi ama ucunda hortumu olan ağız yoluyla çekilen çok rahat ettim çok önemli hala onunla temizliyorum
burun açıcı spreyi
banyo derecesi
ev termometresi
ateş ölçer (fakat kulaktan ölçeni almayın şimdiye kadar hiç doğru ölçmedi) dijital yada cıvalı olandan alın
bebeğe çarşaf alın
kesinlikle park yatak
şimdilik aklıma gelenler bunlar
ve hiç gaz ilacı kullanmayın hiçbiri etkili olmuyor zamanı gelince gaz sorununu kendi halletmeye başlıyor bizimki 6 ay sürmüştü 6 ay ağladı sakın ağladı diye her ağladığında doktora koşturmayın SAKIN LAVMAN YAPTIRMAYIN

mrb bugün int.te süt pompalarını araştırırken bi sitede medela hakkında çok fazla şikayet okudum.bir ay falan sonra pompanın motorunun emiş gücü zayıflıyomuş ve servis hizmetleri de kötüymüş.hiç bir servis bedelini karşılamıyomuş.acaba 2010 temmuz annelerinden medela kullanan var mı.bu tarz sorunlar yaşadınız mı size.ayrıca hangi marka süt pompalarını tavsiye edersiniz???:26::44:

2010 anneleri göğüs kalkanı ya da göğüs ucu koruyucu hakkındaki tavsiyeleriniz nedir? hangi markayı tavsiye edersiniz ben avent ve chicco arasında kaldım?:44:

2010 temmuz anneleri bol bol citcitli badi alin derken 0-3 ve 3-6 ay toplamda 20 tane yeterlimi

Bebeği yıkamak için neler alalım peki zor mu yıkamak göbek bağı vs korkutuyor beni en pratik nasıl yıkarız aksesuarlar faln cvplar için şimdiden tşk ederim

mothercareden bebek küveti almıştım.bi arkadaşım küçük olduğunu söyledi.deneyimli annelerden mothercare in bebek küvetini kullanan varsa orum yapabilirmi lütfeeennn.çünkü ona göre değiştirmeyi düşünüyorum....:26:

Canım ben kullandım , tabanında sünger var değil mi? hiç kullanışlı değil ve evet çok küçük..ben 2 ay kadar ancak kullandım , tabandaki süngeri hiç kullanmadım , başka bi küvetim daha vardı onun filesini takarak kullandım..bebeği filenin üzerine yatırıp yıkamak çok kolay , tabi emniyetini sağlayacaksınız.

Bende değiştir.dediğim gibi 2 küvetim vardı , diğeri baya büyüktü 10 aylık oldu benim oğlum biz hala onu kullanıyoruz.

benim mothercarden aldığım küvetin içinde sünger yok.dün ölçtüm.boyu 80 cm.eni de 40-42 cm. kadar falan.ama fileyle kullanılcak şekilde .dediğim gibi sünger yok içinde.bu ölçülere göre yine de küçük sanırım.arkadaşınkinin eni 50 cm.miş çünkü.ne yapsam bilemedim ya.:26:

küvet ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre ve rahat kullanırsın bencede değiştir. ayrıca büyük ve yumuşak bi havlu al bebek havluları genelde sert oluyo benım bebeğimın cıldı çok hassastı mesela. ilk doğduğunda tülbentle yıkamıştım 1 ay kadar küçük kare çift kat bi tülbent yapmıstı annem beyaz yumuşacıktı. doktor bana nıvea yada sebamed sampuan al demişti nivea daha güzel bence bebek yağınıda kullanıyordum: banyo fileside büyük rahatlık oluyor. bebek tarağı al mesela başının az da olsa derisi soyuluyo kalınlaşmadan banyodan sonra yumuşadığı için tarıyodum ben çok çabuk geçti

merhaba kızlar:)

Bebeği yıkamak için neler alalım peki zor mu yıkamak göbek bağı vs korkutuyor beni en pratik nasıl yıkarız aksesuarlar faln cvplar için şimdiden tşk ederim

canım ben küvet aldım ama hiç kullanmadım desem yeridir.
en pratik kucakta yıkanıyo bebek.
ben giriyorum banyoya babası ya da ananesi soyup getiriyo kucağımda yıkıyorum doğduğundan beri.
böyle çok rahat...

2010 temmuz anneleri bol bol citcitli badi alin derken 0-3 ve 3-6 ay toplamda 20 tane yeterlimi

yeter canım yeter daha ne olsun...

zıbın hiç kullanmadık biz, yaz bebeklerine gereksiz canım almayın boşuna...

Ben ozelde yaptim cok rahattim butun kaprisimi cektiler kontrolumu kendi doktorum yapti hep pansumanima kadar en onemlisi yeni dogan hemsireleri 2 gun boyunca hep yanimdaydi ve ne zaman ne yapmam gerektigini bebekle ilgili hersey icin yardim ettiler anlattilar. En onemlisi RAbbim kimseye yasatmasin! Benim bebegim dogdugunda kalbi atmiyomus ve nefes almiyormus devlette yapsam olu dogdu die atarlardi butun hastane oglum icin seferber olmus sukurler olsun Allah ima suan cok iyi..

zıbın bende almıştım ama hastane çıkışı ve zıbını hiç kullanmadım ben gereksiz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…