2011 Temmuz Anneleri Olarak 2010 Temmuz Annelerinden Tavsiyeler İstiyoruz

çok sağol canım yaa aklım almıyordu bir türlü diyorum ateşte ısıtılırmı, sıcak suda ısıtmak aklıma gelmedi hiç tekrar sağol canım

Kızlar, size bi de şu soruyu sormak istiyorum: bebeklerimiz temmuz ayında doğacaklar. Peki odalarımızın camlarını 40 ları çıkmadan açabiliyor muyuz?

Biz en sıcak yazlardan birini yaşamıştık geçen sene ; cam acık olmadan durmak mümkün değildi . ben salonda emzırıyordum bebegı ve balkon kapısı sonuna kadar acıktı : DD Cok sıcak olacak yani geceleri ise kapatıyorduk .

Hmm, geceleri de gündüz gibi çok sıcak burada.. Acaba isilik olmasın bebek?

hepinize öncelikle huzrlu ve sağlıklı bir hamilelik dilerim.

herkes güzel tavsiyeler vermiş benim aklıma gelen en önemli şey süt sağma makinesi ve çıtçıtlı badiler.

benim ilk günlerde sütüm gelmemişti maalesef. bu dönemde hem emzirdim hemde süt sağma makinesi ile sağmaya çalıştım ki uyarıyı alsın diye. ve sıcak suyun içine göğsümü koyup buharda tutmuştum o sütümü indirmişti aşağıya.
eğer başınıza böyle bir olay gelirse inşallah gelmez bunları uygulayın ben başta bilmiyordum bunları çok üzülmüştüm. sonunda bir artkadaşım telefonda söylemişti anında süt gelmişti.

birde göğüs uçlarınızın yara olmaması için bebeğinizin iyi kavramasını sağlayın ben çok çektim tepiniyordum yerimde emzirirken.

birde c&a mağazasında indirim varmış haberiniz olsun...

valla süper bi konu olmuş. tavsiyelerin hepsini okudumm. aklımda kalanlar
baston bebek arabası( almayı düşünmüoyrdum ama kullanışlıymış)
süt sağma makinası ( sütü stoklamak hiç aklıma gelmemişti dorusu. süt bitince iii olabilir)
tşk ederim yeni anneleree

süt deyince aklıma geldi. doğumdan sora daha ilk kez emzirmeden bir iki damla nar suyu vermek ilerde bebekte olacak gaz sorununu çözüyormuş. bunu çok deneyen var ve bebek kendi kendine gazını çıkarıor rahatsızlanmıormuş. bunu duyan bilen uygulayan var mıı

Sağol Baharcım. Sanırım, tüm anneler süt sağma makinasını öneriyor. Peki önereceğin bir marka var mı?
Göğsü buhara tutmak fikri için de teşekkürler :))

Süt sağma makinesi almak sanırım farz oldu.

Teşekkürler güzel önerin içinde. Umarım dediğin gibi böyle birşeyle karşılaşmayız.

öncelikle bu topiği açan arkadaşa teşekkür ederim, gerçekten çok yararlı...
ardından belirtmek isterim 1. sayfadan beri yazan 2010 annelerinin yazılarını aldım burdan daha rahat okuyabilirsiniz...
bizimle bilgilerini paylaşan tüm 2010 annelerine yürekten teşekkürler, bu yazılardan sonra bebek arabası, park yatak, hastane çıkışı, çıt çıtlı bady, süt sağma makinası gibi aklıma takılan bir çok soruya cevap buldum....
aklınıza gelen detayları bizimle paylaşmaya devam ederseniz seviniriz...

canım ben ilk başlarda manuel almıştım sonra oğlum emmeyi bıraktı bende sağıp veriyorum onun için elektrikli aldım.

ilk önce medela diye birşey kullandım ki pek çok kişi bunu kullanıyor ama ben memnun kalmadım arkadaşımdan almıştım belki kullanılmıştır diye performansı düşüktür.

şu anda santebeb diye bir marka kullanıyorum ondan memnunum. eşim medicalcilerden almış fiyatıda uygun.

eğer çalışıyorsanız hiç manuelle uğraşmayın elektrikli alın hem süt stoklarsınız hemde çift masraf yapmamış olursunuz.

bne bunu aldım ama arkadaşımda var ondan bulamadım.daha sağlam

bu daha sağlam ve güzele benziyor.kızlar şiddetle tavsiye ediyorum.benim elim ayağım oldu.hala kullanıyorum uyuturken

aşağı tarafına bakarsanız sağa sola beşik gibi sallanıyor.hemde yer kaplamıyor fazla.gerçi bebişlerinize bakın baştan belli oluyor huysuz ve gazlı bebek ona göre alırsınız

Son düzenleme:
Kızlar aklıma gelmişken yazayım .Bunun icin cok erken ama unutmadan yazayım dedim

Çok önemli bir şey ve siz o an loğusa oldugunuz icin zaten pek de saglıklı düşünemeyeceksınız etrafınızdakılerde bunun ki logusa kırılganlıgı vara yoğa sızlanıyor dıyecek ama bılmenizde fayda var ;;;

Ilk gelen süt cok az gelir ve akışkanlığı katıdır rengı de sarımsıdır buna Kolastrum denıyor ( ilk süt ) .

Yaklaşık 1 hafta sonra bırden sutunuz cogalacak ve bebek sureklı olarak uyudugu ıcın bır kac emzırme atlanınca goguslerınız davul gibi şisecek .

Logusalıgın tam bu evresine cok dikkat edin . Goguslerınız şişip emzırememeye basladıgınız anda ;direk gogus pompasıyla gogsunuzu sagın pompanız yoksa en yakın hastanede sagdırın .

Aksı takdırde ; gogus kanalları tıkanıyor ; Mastite kadar yolu var ve yüksek ateş ve aşırı duyarlılık yapıyor .

Ben bunu yaşadım ve evime tesadufen gelen hemşire bir tanıdıgım sayesinde mastit olmaktan son anda kurtuldum . Göğüs ucuma kadar şişmişti göğüslerim ne emzirebiliyordum ne de sağabiliyordum kaskatı olmuştu . Ve öyle bir ters döngü ki ; emzırdıkce cogalıyor emzırmezsen yine cogalıyor tek çözüm fazla sütü boşaltmak .

"Arina" açtığın konu çok faydalı senden ve yardımı dokunan tüm annelerden Allah razı olsun...
benim için çok faydalı oldu çünkü benim bu konulara hiiç ama hiç merakım olmadığından hiç bir şey bilmiyordum.burada yazan terimleri kopyalayıp googldan bakıp görüyorum bide benim fazla eşyaya karşı alerjim var gereksiz hantal eşyalar canımı sıkıyor bu yüzden yer kaplamayan kurulup, kaldırılabilen, hafif, pratik mümkünse ucuz olan şeyler tercih edicam. mesela park yatak ve baston puset. bu ikisi hakkında sorum olacaktı sanırım park yatağın aparatları var onu takınca sallanıyor dimi? bide bu baston puset denen araba aynı zamanda araba koltuğuda mı oluyor?eğer öyleyse süpermiş.o yukarıda resmi olan yani ana dizi cocuk onda güvenli olur mu etrafı açık nasıl uyuyacak

bende o davul gibi durumda şıp şıp damlıyor ne çok var diye sevinenlerdenim. oysaki sağma makinesi almak aklıma gelseydi, ne çok stok yapardım. o yüzden önemliymiş. sonra azaldı,el pompasıda bi yere kadar işe yaradı. baştan almadım, şimdide gerek duymuyorum. ama yazın o kadar süt boşa gitti, sağma makinesi çok gerekli olabilir. duruma göre bakın ve alın derim primera arkadaşımızın dediği gibi..

ilk önce hepinize hayırlı doğumlar diliyorum temmuz anne adayları.
inşallah yavrularınızı sağsağlim kucağınıza alırsınız.
ben haziranda doğum yaptım.biraz erken geldi benim cimcime.o yüzden hazırlıklı olun herzaman.
hatta ben 6 aylık hamileyken çantam bile nerdeyse hazır durumdaydı.ilk hevesler var ya ondan.
heves demişken,doldurdum dünya kadar kıyafet kızımın dolabını.
sonuç,
hiçbirini giyemedi.
hatta üzerine kıyafet almak zorunda kaldım aldıklarım haricinde.
tam kollu çıtçıtlı badi hiç kullanmadım.
çünkü ilk zamanlar zıbın giydiriyordum.yeni doğduğu için üşümesin diye..ondan sonra bir baktım,kızımın boyunları,yüzü,koltuk altları sivilce dolmuş.(ilk annelik tecrübem ya)isilik belası başladı.ve poposuna mutlaka ve mutlaka ıslak pamuk kullanın.
sonra alışverişe.çünkü kzımın hiç yarım yada sıfır kollu badisi yoktu.ona olabilecek kilodu bile yoktu yavrumun:2:
ve ardından katılaşan ve ağrıyan göğüsler.en büyük acınız bu olacak sanırım.(sezeryan haricinde.ki allah göstermesin)normal doğum yanlısıyım.ama sezeryan oldum nedense.
o yüzden göğüs pompası şart.sütleri israf etmemek sartıyla.hele ilk gelen süt çok önemli.birde göğüs ucu kremi alın mutlaka.
uykusuz geceler yaşayacaksınız.o yüzden bana göre sallanan bir beşiğiniz olmalı.hafiften sallanıyorda olsa.ben cok çektim.alışmasın diye sallamadım.uyumuyordu psikolojim alt üst olmuştu.pes ettim.ve sonuç
evet salladım.
uyutmayı başarabildim mi..?
hayır...:96:

yaz bebeği olduğu için bence bebek arabasını iyice arştırıp alın.gerekli bence.insan gezmek istiyor.küçücük bebek sonuçt.kucakta tasınmaz ki..
yani bol bol çıtçıtlı badi,battniye(özellikle ince ve yünlü olmamalı.)
ve eldiven alın bol bol.yüzlerini mafediyorlar.zombi gibi
neyse herkese kolaylık versin allah..aklıma geldikçe yazarım.

Son düzenleme:
kızlar çok sağolun tavsiyeleriniz için

ben bambaşka bişey sorucam, erkek annelerine,

Doğduktan hemen sonra sünnet yaptıran var mı aranızda? Doktorlar tavsiye ediyorlar araştırdığım kadarıyla. Zaten 48 saatte iyileşiyolarmış..

ben 3. ayda yaptırdım. hastanede 2. gün yapmak dahada rahat . biz önceden düşünmediğimiz için böyle yaptık. genede rahat oldu. doğum yapacağınız hastaneyle görüşün ve istediğinizi bildirin .hemen olsun.

ben bübchen krem-sampuan kullanıyorum. memnunum.
yan yatma yastığı ilk 3-4 hafta çok işimize yaradı.
şu an aklıma gelen bunlar...

Son düzenleme:
hayrlı doğumlar olsun kızlarrr ne gusel heyecanlar yaa daha erken ama hamılelığımı ozledım bı tane dahamı yapsam acaba
süt pompası demışler arkadaslar evet gercekten gereklı bn almamıştım ama goguslerı boşaltamadım ve kaç kere ateşlendım ve meme ucum yara oldu emzrmek cok zor oldu ama pompa almadığım ıçın mecburen katlandım sız temın edın derım..
bıde kesınlıkle katılıyorum ılk heves dıye almadığım kıyafet kalmadı ama gıyemıyorlar..10 gun olmadan kuçuluyo hepsi
çıtçıtlı badı ışe yarıyor bıde ben hıç sadece badıyle durdurmadım yarım kolluda olsa bıseyler gydrdım
tulumlar ınce olursa rahat oluyor katkat gydrmekten daha ıyı cunku yenı bebek dıye acamıyosun ama sıcak dıyede kapatamıyosun yaz bebeği zor aslında..
penye battanıye cok lazım 3-4 tane olmalı. bıde eldıven olmalı cunku ellerını yemekten ıslanıyor eldıenler..
pişik kremını ve bebeyağını sebamed sampuanı dalın aldım..
bebek arabası pahalıya gerek yok dıye duşundum sunny baby aldım..
bebek odası yaptım gardolap için şart bnce..bıde basucu beşiği aldım en buyuk hatam başucu beşiği oldu cunku 5 aydan sonra sığmamaya başlıyo şimdi park yatak alıcam..
aklıma geldıkce yazarım zaten bışeyler anlatmaya bayılırım
sünnet konusuna gelınce oğlum sunnetlı doğdu gerek kalmadı artık ılerde sadece duğun yapıcam.ama yapmam gerekseydı 2.gun yaptırıcaktım..

Son düzenleme:
Çok sağolun kızlar, tavsiyelerinizi dinleyeceğim.

ben oda yapacağım ama 5-6 ay kadar odamda yatırcam park yatak düşünüyorum. benim arkadaşlarım bebek arabası ve oto koltuğu set almayı düşünüyorlar, hani direk arabadan alıp bebek arabasına yerleştiriliyo ya travel sistem mi öyle bişi adı.

sizler de baston tavsiye etmişsiniz. arada kaldım şimdi ne yapsam oto koltuğunu ayrı alıp bastonu ayrı mı alsam set mi alsam?

Çok teşekkürler kızlar :)))

Ben doğumumdan sonra ücretsiz izin kullanacağım ama süt pompasının izinle çok ilgisi yok galiba.
Hepiniz tavsiye etmişsiniz.
Peki, deneyimlerinize göre hangi mark pompalardan almak lazım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…