- 10 Aralık 2007
- 1.561
- 9
- 356
- 44
çok geçmiş olsun canım, aklımızda bulunsun, gerçi ben de artık hiç kabız olmuyorum, hep ishal gibiyim, yada hayatım boyunca sürekli kabız olduğum için normal hali bana ishal gibi geliyo..neyse ben asıl size başka bişe anlatmak istiyorum. Çok afedersiniz cumartesiden beri fena halde ishalim. Bugun aile hekimime gideyim dedim acile sevk etti, mikrobik bişey olabilir dedi. Acilde serum bağladılar hemen, gaita tahlili aldılar. Çok şükür mikrobik bişey çıkmadı. Ama kanda enfeksiyon çıktı antibiyotik verdiler.Doktor çok korkuttu dediki "cumartesiden beri nerdesin neden gelmedin, ishal erken doğumu tetikler bilmiyor musun" bilmiyordum gerçektende. Aman aklınızda olsun, bebekle ilgisi yok deyip geçmeyin benim gibi.:79:
canım söylemesi kolay ama üzülmemeye çalış, inşallah erken doğsa bir sorun çıkmaz ve bir an önce büyür..bugün çok üzüldüm arkadaşlar....
size yazabilecek gücüde ancak bulabildim kızım maalesef bu 1 hafta boyunca hiç kilo almamış geçen hafta29+5 te 1160 gramdı şimdide 30+5 te aynı...muhtemelen 34.haftayı göremez dedi doktorum 32 de falan doğacak sanırım...şurda 9 gün kaldı 32 ye...çok küçük daha....bugün bir hevesle gittim doktora ve üzülerek çıktım bazen bir şeyi çok detayıyla bilmekte çok kötü ben 3 yıl bebek hemşireliği yaptım prematür bir bebeği nelerin beklediğini çok iyi biliyorum o yüzden daha da üzülüyorum annemi çağırdım bu haftagelecek inşallah ....
herkez kendine dikkat etsin ve lütfen aldığınız kiloları dert etmeyin bebeğiniz kilo alsında gerisi teferruat ben ilk altı ay 7 kilo aldım şuan 1 ayda tam 7 kilo aldım ama yinede bebeğime yaramadı...boşverin kiloyu verilir gider.....
Allah göstermesin canım, olumsuz düşünme, olmaz inşallah birşey..Allah hepimizi korusun..oglum iki gundur atesliydi, dun dusmustu. Baska sorunu yoktu. Pazartesiden beri okula yollamiyordum. Dun yardimcima tembih ettim atesi yine cikarsa ilac ver diye, aradi, ilac verdim dedi. Sonra eve geldik bir de baktim ki kollari bacaklari minik minik kizarmis. Hemen aldim doktora goturdum, doktor teshis icin erken dedi eve yolladi. Okulla konustum baska cocukta var mi diye, yok dediler. Bu sabah aradilar baska cocukta kizil cikmis. Ama belirtiler oglumla tamamen ayni degil. Mesela oglumda dilde kirmizilik yok, karni sirti temiz. Kusma bulanti olmadi. Sadece kollar ve bacaklarda hafif siddette dokuntu var. Doktoru aradim bir daha, bogaz kulturuyle cikar, 3 gun sonra belli olur dedi. Bu arada ogluma opus koklas hic bitmiyor, ya kaptiysam? Anneme sordum kizil gecirmedin dedi ama asin var dedi. Kendi doktorumdan haber bekliyorum, beni arayacak musait olunca.
Kizlar internette hamilelikte kizil hastaligi hakkinda hic iyi seyler yazmiyor. Dusuk tehdidi, olu dogum sagirlik korluk falan yaziyor. Oluyorum korkudan, ne yapacagim simdi ben yaa :18:
evet canım ben de aynen o durumdayım, bi de şimdi bütün yükü sağ ayağa vermeye çalışıyorum..Ben sabahları uyanınca ayaklarımın üzerine basamıyorum bile yan yan yürüyom 5-10 dk
Off Allah'ım geçecek mi bugünler?
canım bende face açılmıyo maalesef, açılsa ben eklerdim seni ama arkadaşlardan biri ekler mutlaka..Kızlar ben yazıyorum yazıyorum kimse cevap falan yazmıyor. Bende sessiz sessiz takip ediyorum ne yapayım artık. Bari face e ekleyin beni de oradan takip edeyim ne oluyor bitiyor diye.
Günaydın kızlar, bu saat olmuş günaydın diyorumgece ağlaya ağlaya uyudum. vücudumda ağrımayan tek bir yer yoktu, saç diplerim bile ağrıyordu. namazı zaten uzun zamandır oturarak kılıyorum dün secdeden kalkarken bile ağladım acıdan çok canım yandı. sanırım fazla yüklendim kendime...
sizler nasılsınız? bebeklerinizin hareketleri nasıl kızlar? ben eskisi kadar sık hissetmiyorum sorun mu yoksa bu zamanlarda böyle mi oluyor?
Ah canım sorma o acıları. dün gece kaç kere ağladım dönerken bi taraftan bi tarafa..
benim de 2-3 gündür azaldı hareketleri bide yer değiştirdi sanırım. tam yere dik duruyo sanırım, çünkü hareketlerin bi kısmı tam vajina civarında bi kısmı da göbek deliğimin üstünde..
Yıkama konusunda herkes bişey diyo sanırım. hatta doktorlar bile farklı şeyler söylüyo, kimisi doğduğunda üzerindeki sıvı koruyucu diye yıkatmazken, kimisi yıkayın diyomuş..ben de bilemedim :44:ahh kaynanam yıkanmazmış canım kordonu düştükten sonra yıkarız biz dedi bende hastahanede yıkamadan veriyo o sıcaklarda kokmazmı dedim yok ne kokması sileriz tertemiz diyoo