AYY KIZLAR ben geçen cumartesi günü yeni doğum yapan bir arkadaşıma gittim... bebek daha bir haftalık 4 gün kuvezde kaldı yavrumun kordonu kısaymış normalle başlayıp sezeryana döndü doğum ee bebek haliyle biraz hırpalanmış solunumu düzene girsin diye 4 gün küvezde kaldı sonra eve çıktılar... o kadar ufak ki üstelik 3550 doğum kilosu boyu da 51 cm ama minnacık duruyor arkadaşım kucağına almak istermisin dedi aman dedim yok çok ufak bu korkarım ben dedim yaa düşündüğüm de bizimkiler gelince napcaz yaaa nasıl tutcaz off o günden beri korkmaya başladım walla... ama gözleri falan daha yeni açılmış kaşlar çatık böle minnaık ağzı var zaten pek tatlıydı çok heyecanlanıyorum bir yandan korkuyorum:97:
AYY KIZLAR ben geçen cumartesi günü yeni doğum yapan bir arkadaşıma gittim... bebek daha bir haftalık 4 gün kuvezde kaldı yavrumun kordonu kısaymış normalle başlayıp sezeryana döndü doğum ee bebek haliyle biraz hırpalanmış solunumu düzene girsin diye 4 gün küvezde kaldı sonra eve çıktılar... o kadar ufak ki üstelik 3550 doğum kilosu boyu da 51 cm ama minnacık duruyor arkadaşım kucağına almak istermisin dedi aman dedim yok çok ufak bu korkarım ben dedim yaa düşündüğüm de bizimkiler gelince napcaz yaaa nasıl tutcaz off o günden beri korkmaya başladım walla... ama gözleri falan daha yeni açılmış kaşlar çatık böle minnaık ağzı var zaten pek tatlıydı çok heyecanlanıyorum bir yandan korkuyorum:97:
hiç deme canım kucapğıma nasıl alıcam nasıl sevicem başkalarının yannda ...bide emzirmeden korkuyorum ben ya almazsa..sonra yıkaması var...uykusu var...ne bileyim nasıl bakıcam ona şimdiden düşünüyorum:18::18:
benimde ark doğum yaptı o 3 kilo 150 gr dı senin gördüğün gene tombikmiş tuğçe
ayy bana almak istermisin dese hemen alırdım kızz ama tabi dediğin gibi korkardım da...
tutarız kız ttutarız nolacak o annelik içgüdüsüyle gaza geliniyo sanırımdüşün bunu en
tecrübesiziniz olarak ben sölüyosam ben korkmuyosam sen hiç korkmaaaa
ayyyynen nasıl bakıcam nasıl büyütücem konusu benimde hep aklımda annem düşünme bunları doğunca herşeyi yaparsın bize bile bırakmazsın diyo annelik içgüdüsü birden yıllardır anneymişsin gibi oluyosun diyo ayyyyy çok özeniyoruuuum zman geçimo
neden sevmiceksin canım başkası var diye bal gibi sevecez walla biz taşıyoruz onları sonuçta... Insallah sütümüz de bol bol gelir hepimizin... Yıkama işine gelince de bişey öğrendim kızlar bu işitme testi yapıyorlarmış doğumdan 10 gün sonra falan kulağında yapışıklık olmasın diye de bebeği yıkayın diyorlarmış... Arkadaşım eve getirdik hemen yıkadık dedi... Biz şanslıyız walla sıcaklara doğacak minikler üşütme korkumuz olmıcak...
ahh kaynanam yıkanmazmış canım kordonu düştükten sonra yıkarız biz dedi bende hastahanede yıkamadan veriyo o sıcaklarda kokmazmı dedim yok ne kokması sileriz tertemiz diyoo
Yeni değilim beennnnn( Hep burdayım ya fikir belirtiyorum yazdıklarınıza ya da öneride bulunuyorum ama kimse görmüyor demek ki. Neyse isyan ettim gördünüz beniiiii
İki oğlum var üçüncü bebeğime hamileyim çünkü inanılmaz kız bebek istiyordum ve allah gönlüme göre verdi çok şükür. Kızım içerde büyümeye çalışıyor.
Hazırlıklarımız devam ediyor. Eşyalarının hepsini aldık ( Hatta birazda fazla almışız yıkamak için çıkardım şimdi nasıl giyecek bu kadar şeyi bilmiyorum abartmışız ). Bebek odası aldım odasına. Kendi odamada sepet hazırlatıyorum bitmek üzere gelmedi daha. Biraz özel bişey istedim.
Sarılıkla ilgili de şunu söyleyebilirim. İki bebeğimde erken doğum bir tanesi 2500 kilo doğdu 2300 e düştü bir iki gün sonra küveze girmedi hiç ama sarılık oldu ve düşmedi küçük olduğu iiçin kanı değişmek zorunda kaldı. Ne kadar bol emzirirseniz o kadar faydalı bir de çocuk uyuyorsa ellemeyin uyusun uyanınca emer diye bişey yok baktınız iki saat kalkmadı uyandırıp emzirin çünkü sarılık olan bebekler çok uyuyor. Diğer bebeğim 2750 doğdu onun kendiliğinden düştü bir de bilinçlenmiştim her yarım saatte bir neredeyse emzirdim.
Bu arada ikisinide normal doğum yaptım. İkincisi epidural normal. Bunu da öyle yapmayı düşünüyorum bi aksilik olmazsa kesinlikle sezeryan istemiyorum. Korkmayın kesinlikle normal doğumdan.
doğru diyosun herkes nasıl tutuyorsa biz de öle tutucaz dimi ama... zaten ondan sonra bir kaç saniyeliğine aldım kucağıma minicik başını da dayadık kucağıma tabi ben bu arada salya sümük ağlıyordum eşim de diyor kendi yavrunu alırken napcan sen merak ediyorum
yalnız bebekte inanılmaz bir emme güdüsü var hemen kafasını benim göğsüme doğru çevirdi tişömrt üstünde emcek sıpa... dur dedim ben de daha süt neyin yok git anan emzirsin dedim....
ahh kaynanam yıkanmazmış canım kordonu düştükten sonra yıkarız biz dedi bende hastahanede yıkamadan veriyo o sıcaklarda kokmazmı dedim yok ne kokması sileriz tertemiz diyoo
ya evet yenidogan bebeklerde acı hissi olmuyormus
2.gunu yapıyorlarmıs canım 40 ınıda bekletmiyorlar
arastırdım ben ama kararsız kaldım ama erkek cocuk
oldugu içi ilerde o anı tatsın istiyorum yaparsam
zaten 4-5 yas gibi olur annemler yapalım die cok
baskı yapıyor eşim sen bilirsin dio kimsenin etksinde
kalma dio 9 ay sen taşıyorsun sen karar ver dio
bilemedim
kızlar ben de bebişin göbek bağı düşmeden yıkanmaz diye biliyorum, hangisini yapcaz acaba? ha bana kalsa yıkarım da enfekte falan olmasın kuzuların göbüşü allah muhafaza?
cocuk doktoruna sormak lazım, bu arada cocuk doktoru ayarlayacak mısınız kızlar? ben gittiğim özel hastanede bi çocuk doktoru var, çok övüyorlar, ondan randevu alıcam önümüzdeki ay, bebişim ilk dogdugunda o baksın istiyorum
bende karar veremedim yaa..:44:hemen mi yaptırsam acabaa..ama iyleşmesi zor olursa hem göbeği iğleşecek hem de orası yani bilemedimm..:26:ya iltihaap filan olursa nolcek o zaamann..ben göbeğinin düşmesini mi beklesem napsam acabaa..ama yaşına girmeden yaptırıcam ben
kızlar ben de bebişin göbek bağı düşmeden yıkanmaz diye biliyorum, hangisini yapcaz acaba? ha bana kalsa yıkarım da enfekte falan olmasın kuzuların göbüşü allah muhafaza?
cocuk doktoruna sormak lazım, bu arada cocuk doktoru ayarlayacak mısınız kızlar? ben gittiğim özel hastanede bi çocuk doktoru var, çok övüyorlar, ondan randevu alıcam önümüzdeki ay, bebişim ilk dogdugunda o baksın istiyorum
ben göbeğin düşmesini beklicem canım... yarı kırkı da geçsin öyle yaptırıcam...insallah başka bir sağlık sorunu olmassa tabi...
ama yazın sıçağında yıkanmazsa pişik olur çocuk uyumaz sora..:26:göbeğine su değdirmeden yıkıolar ben tw de izledim bi programda..ben de çocuk doktoru araştırıyorum ama ilk doğsuğu zaman bakmaya o hastanedeki çcocuk doktoru gelio heralde?:44:
ben de göbek bağı düşmeden yıkanmaz diye biliyorum..alkolle idi sanırım temizleniyo sadece..banyo değilde ıslak mendille silip temizliyoruz heralde bebiklerimizi..
yaa bir de o iş war doğru diyorsun ben dr karar verdim ama doğumdan önce gitmek gerekir mi ki:26:
ama yazın sıçağında yıkanmazsa pişik olur çocuk uyumaz sora..:26:göbeğine su değdirmeden yıkıolar ben tw de izledim bi programda..ben de çocuk doktoru araştırıyorum ama ilk doğsuğu zaman bakmaya o hastanedeki çcocuk doktoru gelio heralde?:44:
bence de pişik olur da ya yarası enfeksiyon kaparsa... bu yüzden böyle belden aşağısını yıkasak falan diye düşünüyorum ben ama bakalım, büyüklerimiz ne der ki:26:ben de göbek bağı düşmeden yıkanmaz diye biliyorum..alkolle idi sanırım temizleniyo sadece..banyo değilde ıslak mendille silip temizliyoruz heralde bebiklerimizi..
canım biz gidicez valla, çünkü gecen yıl eşimin yegeni oldu, bebek dogarken kakasını yutmus, onlar da midesini yıkamak için habire hortum salmıslar bebegin mideye, bebiş strese girmiş, hiç bir sey yemedi, emmedi, kuveze koymak zorunda kaldılar. dogumun akabininde hemen ebeler cocuk doktoruna gösteriyolarmıs ya asistan falan olsun istemem acıkcası, bu yüzden bi cocuk doktoruna öncesinde görüşmeye gidelim, parasını da yatıralım ki ilgilensin bebegimizle diye düşünüyorum ben.
bence de pişik olur da ya yarası enfeksiyon kaparsa... bu yüzden böyle belden aşağısını yıkasak falan diye düşünüyorum ben ama bakalım, büyüklerimiz ne der ki:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?