2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

tuyacım doğum günün kutlu olsun canım...eşinle yavrunla nice mutlu yaşlara insallah....

Kizlar aranizda en once ben doguracagim galiba
Bugunden itibaren bebisim gelirse hic uzulmeyecegim artik. Yeter ki sagsalim gelsin

Bugunden itibaren bebisim gelirse hic uzulmeyecegim artik. Yeter ki sagsalim gelsin

zaten 38 e girmişsin artık doğsa bile sorun olmaz insallah... sağ sağlim gelir bebeklerimiz insallah.... ben artık her hafta başında bu hafta kimler doğurcak bizim topikte diye düşünmeden edemiyorum...

yan yatışta olması durumu %0.3 müş canım bir o yüzdeliğe girdik yaa helal bize gerçi benim daha zamanım var Normal istediğim için dönmesini ummaktan başka bişey yok
Senin düşüncende aslında çok doğru , hayırlısı olsun herşey hepimiz için....

Bakin benim haftamda ne yaziyor, hepimize lazim bu bilgi:
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.
Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.

zaten 38 e girmişsin artık doğsa bile sorun olmaz insallah... sağ sağlim gelir bebeklerimiz insallah.... ben artık her hafta başında bu hafta kimler doğurcak bizim topikte diye düşünmeden edemiyorum...
Insallah canim Artik yavas yavas baslar diyecegim ama vakti cok olanlar cogunlukta. Aman yeter ki saglikli olsunlar. Kilo onemli degil, disarda alacaklar nasilsa. Hepimiz asagi yukari 2.500 kiloyu gecmisizdir degil mi?

slm kızlar çok sık giremiyorum ben iş yerinden girdiğim için herkes iyidir umarım
size bişe danışmak istiyorum çok sıkıldım patlıcak gibiyim ben kendime güvenmiyorum ve başından beri sezaryan istiyorum ama eşim annem ve kayınvalidem dahil herkes normal yap diyor herkes sezaryanın kötülüğünü anlatıyor beni hiçbiri anlamaya çalışmıyor en son dün hepsiyle tartıştım gecedan beri de ağlıyorum karar veremiyorum bana sen bebeğini düşünmüyosun diolar yapabileceğime inansam neden yapmiyim zaten benim evlenmeden öncede vajinal problemlerim çok fazlaydı tekrar eder kötü bişey olur diye korkuyorum ama anlamıyorlar napacam ben ya

Bak canim bana gore fevri davranmissin. Akillica davran, adimini usulca at. Doktorunla konus, sezaryen olman gerektigine dair bahane soylesin esinin yaninda. Eger doktorunla yalniz gorusme olanagin yoksa, evde kimse yokken ara oyle konus. Sikintini dile getir. Bu senin tercihin, senin bedenin. Onceki derdini anlayabiliyorum, bunu da doktoruna soylemelisin. Yapacagin en son sey tartismak olsun sizinkilerle. Onlara he de gec, bildigini yap.

biz de de tam tersi durum söz konusu,kaynanam riske atma sezeryan olsun ya doğumda bebeğe bişey olursa diyor,annem de kızım normal yapabilecek misim ya sana bişey olursa diyor beni deli ediyorlar ben normal doğum istiyorum o duyguyu yaşamak bebeğime ilk höşgeldini demek istiyorum ama beni hiç cesaretlendirmiyorlar.yani tersi de olsa seni anlıyorum senin fikrini desteklemelerini istiyorsun...

evet bu yüzdeye girmek hakkaten büyük başarı kendimizi ve bebeklerimizi tebrik ediyorum... benim dr 36 nın sonuna kadar dönme ihtimali yüksek demişti ben hissediyorum dönmediğini ama senin daha 10 günün var insallah döner de normal yaparsın tatlım ötle istiyorsun çünkü dönmesse de yapcak bişey yok zaten sağlıklı sıhhatli doğsunlar da nasıl doğdukları önemli değil....

Insallah canim Artik yavas yavas baslar diyecegim ama vakti cok olanlar cogunlukta. Aman yeter ki saglikli olsunlar. Kilo onemli degil, disarda alacaklar nasilsa. Hepimiz asagi yukari 2.500 kiloyu gecmisizdir degil mi?

geçmişizdir bence... ben en son 34+4 de gitmiştim 2350 demişti heralde geçmiştir..
benimki zaten garip bir durum hem kim doğurcak diye düşünüyorum sonra da diyorum ki bre saf kadın sen ilk doğurcaklardan birisin başkalarını düşüncene acaba bu hafta doğurcam mı diye düşünsene

walla denizcim bence kimseyi dinleme sonuçta bu cocuğu sen doğuracaksın.. ne demek yani sezeryanla doğuran bebeğini düşünmüyor kusura bakma da çok sinirlendim walla bizi bizden başka kimse anlamıyor aslında benim eşimde baştan beri hep normal yap dedi hatta bende normal yapıcam derken şimdi istemiyorum sezeryan yapıcam diyorum başta eşim hık mık etti ama sanane dedim bende... sen mi doğurucan dedin... herkesin senin kararına saygı duyması şart bunu onlara uygun bir dille sööylemelisin bence böyle davrandıkları müddetçe seni ve dolayısıyla bebeğini ne kadar üzdüklerini bilmeliler....

gelcekk artık seçimlerden soraa işalaaa :44: ya sıkılıorum yalnız yalnız napiim..evde hamileliğin son zamanları geçmio malsef..bi de stres var tabii..insan gerilio ister istemezz

Evet canım, haklısın. Yanlız kalmamaya bak, komşularına falan git, fazla sıkılmamaya çalış canım :)))))

Canım, içinden nasıl geliyorsa, kendini nasıl rahat hissediyorsan doğumunu o şekilde yap. Bu insanın başına sık sık gelmiyor. Karar senin. Bence doktorun da böyle düşünür :)))

İşlerin de bitti tabi :)))))) Ohhh :))) Darısı başıma. Cumartesi oğlumun mobilyası da gelecek inşallah :))) Önümüzdeki hafta ben de hazırlıklarımı bitirmeyi planlıyorum :)))

Denizcim, vücut senin. SOn karar senin. Tabi ki adı üstünde normal doğum, normal olan. Ama senin hislerin çok önemli. Eşin de olsa son kararı sen ver bence :))

hıhh işte benden bi tane dahabende dun face de yakındım bu konuda,kafamı allak bullak ettıler

canım dayanamadım artık çok üstüme geldi hepsi birden evlenmeden öncede 3 tane kist vardı yumurtalıklarımda çok zor atlattım hepside biliyor ama nerde

canım keşke benim de öyle olsa yapabileceğime inansam zaten yaparım daha ne ısrar ediyolar

tamam ne yaparsan yap diolar ama sezeryan olursan şöle olur yok bebek böyle olur sana şu olur psikolojimi bozdular iyice

canım keşke benim de öyle olsa yapabileceğime inansam zaten yaparım daha ne ısrar ediyolar

canım bende başından beri sezeryan diyorum ve kimseyi dinleyip fikir sormuyorum bu konuda... sen ne istiyorsan onu yap tatlım.. kimseyi takma bütün güzelliklerinide zorluklarınıda sen çekeceksin...

tamam ne yaparsan yap diolar ama sezeryan olursan şöle olur yok bebek böyle olur sana şu olur psikolojimi bozdular iyice

Allah ın izniyle hiç bişey olmaz tatlım... evet sezeryan ameliyat sonuçta kesilip dikilicez sonrasında bir süre sıkıntımız olacak zaten bişeylerin kararını verirken artısını eksini göz önüne alıyoruz dimi... sen diyosun ki ben güvenmiyorum kendime artık bunun üstüne söylencek söz yok kimsenin seni daha fazla korkutmaya hakkı da yok... Allah korusun normal doğumda da bir sürü terslik olabilir Allah esirgesin... tamam normal adı üstünde normal Rabbimin yarattığı şekilde ama şimdi teknoloji bu kadar gelişmişken normal istemeyen birini de zorlamanın alemi yok... seni etkilemek istemem sonuçta ama ben senin yerinde olsaydım kimseyi dinlemez hatta bu konuda konuşmalarına dahi müsade etmezdim....
sen dr unla konuş bu konuyu istemediğini söyle sezeryan yapın de söz konusu doğum olunca herkes herşeyi çok biliyo ona kızıyorum başka bişeye değil...
ayy amma dolmusum heeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…