valla canım ben yapacaktım yufkadan bikaç börek vs.. ama ayağım böyle olduktan sonra,
bi de annem dahil kimse gelemediği için
bebiş hazırlıklarını yapsam yetecek bana..
millete ikramla uğraşamıycam artık, yakında güzel bi pastane açıldı, oraya abone oluruz arık napiym..
bebek için;
Burun aspiratörü
1 paket prima premium care 1 no.
Islak mendil (unibaby, ıslak pamuk)
Pişik kremi (sebamed)
Yan yatma yastığı
Ağız mendili (6 tane aldım yanıma)
Silikon kaşık (sütü emmezse kasıkla veririz diye)
Alt değiştirme örtüsü (hazır almıstım ama hastaneye canbebenin kullan atlarından götüreceğim)
Biberon (dr browns, sütüm olmaz da mama vermek zorunda kalırsak diye aldım, sterilize edip koydum cantama)
Emzik ve emzik saklama kabı(avent, her ihtimale karsı)
Emzik biberon temizleme fırçası
Göbek bağı bandı (kumastan bir parca, sevibebenindi sanırım, ikili satılıyor)
Ateşölçer
Kulak çubuğu
Çorap
Battaniye (bir tane hastane cıkısında vardı, bir tane de yedek aldım)
Ayaklı tulum (bunun iç badisi de var, hastane cıkısında giydirmeyi istiyorum)
Penye yelek
Mamalık
Şapka
Hastane çıkışı (10’ lu)
Zıbın takım (3’ lü, zıbın üst, alt ve şapka)
Oto koltuğu
bebek şekerleri
kendim için;
Gecelik/ pijama (2 gecelik, bir pijama bir de sabahlık)
Lansinoh merhem
Göğüs pedi 60’ lı
4 tane alt çamaşır
2 tane atlet
1 yüz havlusu
1 el havlusu
1 emzirme südyeni
Göğüs pompası
terlik
2 çift çorap
aklıma bu kadarı geldi canım, eksiğim avrsa siz de bana deyin hele
ben çamaşrılarını yıkadım ütüledim. odasını düzenlicem temizlicem. bana da yok yardım den yavaş yavaş yapıom artık.
ya ben evlenirken aldırmıştım ilk kez ağdayla. 1 ay ii oldu şaşırdım ben de. ondan tekrar ona gitcem. jilet milet yapamam her yerini göremiom zatenbugün doğumhaneye baktım hastanede. aneem oraya öle oturcaksam tek kıl kalmaması lazım valla utancımdan doğuramam yoksaa
isimlerden hüseyin eren i beğendim. hüseyin kimin ismi?
ben tek isim istediğimden bulması çok zor oluo. kerem dedik en son ama tam karar vermedim daha
ben hiçbişi yapmamaya karar verdim misafirlere. herkes başının çaresine baksınuraşamıcam. kayınvalidem yapsın çok lazımsa. zaten onların tarafı gelir kendi akrabalarına yapsın iştee
al benden de o kadar!benim dr da nst ye almadı bende accayip merak ediyorum offff..zaten ayırt edemiyorum ki kasılma mı yoksa bebiş mi diye
canım yok sağlık ocaklarında benimde doktorum bağlamadı pazar gün acilden giriş yaptım hastaneye sol kasığımda ağrı var dedim tek taraflımı dediler evet dedim sancı çift taraflı vururmuş yinede alalım dediler nts ye aldılar 20 dk falan durdum akşam eşin gelince bi git hastaneye acilden giriş yaptınmı 30. haftayı geçince ağrım var diince hemen bağlıyolar zaten için rahat eder hiç yoktan
herkes bana ucuzluk bi gecelik giy dedi doğuma girerken kirlenir filan die. sanırım bazı hastanelerde o dediğin önlükle girilio bazılarında kendi geceliğinle.
bi de bugün hastanede sordum ped yeter mi hasta bezi gerekio mu die. yok yeter ped dediler. bilmiom artık. ben gecelikle hiç rahat edemiom da ne götürsem bilemedim.
Canım bende iki aylıkken ayağımı burkmuştum. Röntgende çekilemedi haliyle istemedim kalkanla falan.
Çatlak gibi demişti doktor 15 gün üstüne basamadım. 2 ay topalladım resmen. Halada sağa sola döndüremiyorum.
Çok zordu ki senin durumun benimkinden beter ne kadar zorluk çektiğini tahmin edebiliyorum. Umarım bir an önce iyileşirsin
sürekli kontrol mü ediolar.:26: o ne be biz bakamıcaz mı kanama var mı
çok güzel bi liste olmuşş canımmm.. ben hala pompayı hemen alsam mııı doğum sonrasına mı bıraksam diye düşünüp duruyorum..bebek için;
Burun aspiratörü
1 paket prima premium care 1 no.
Islak mendil (unibaby, ıslak pamuk)
Pişik kremi (sebamed)
Yan yatma yastığı
Ağız mendili (6 tane aldım yanıma)
Silikon kaşık (sütü emmezse kasıkla veririz diye)
Alt değiştirme örtüsü (hazır almıstım ama hastaneye canbebenin kullan atlarından götüreceğim)
Biberon (dr browns, sütüm olmaz da mama vermek zorunda kalırsak diye aldım, sterilize edip koydum cantama)
Emzik ve emzik saklama kabı(avent, her ihtimale karsı)
Emzik biberon temizleme fırçası
Göbek bağı bandı (kumastan bir parca, sevibebenindi sanırım, ikili satılıyor)
Ateşölçer
Kulak çubuğu
Çorap
Battaniye (bir tane hastane cıkısında vardı, bir tane de yedek aldım)
Ayaklı tulum (bunun iç badisi de var, hastane cıkısında giydirmeyi istiyorum)
Penye yelek
Mamalık
Şapka
Hastane çıkışı (10’ lu)
Zıbın takım (3’ lü, zıbın üst, alt ve şapka)
Oto koltuğu
bebek şekerleri
kendim için;
Gecelik/ pijama (2 gecelik, bir pijama bir de sabahlık)
Lansinoh merhem
Göğüs pedi 60’ lı
4 tane alt çamaşır
2 tane atlet
1 yüz havlusu
1 el havlusu
1 emzirme südyeni
Göğüs pompası
terlik
2 çift çorap
1 paket uzun ped
humana anne sütü artırıcı çay
aklıma bu kadarı geldi canım, eksiğim avrsa siz de bana deyin hele
ben çamaşrılarını yıkadım ütüledim. odasını düzenlicem temizlicem. bana da yok yardım den yavaş yavaş yapıom artık.
ya ben evlenirken aldırmıştım ilk kez ağdayla. 1 ay ii oldu şaşırdım ben de. ondan tekrar ona gitcem. jilet milet yapamam her yerini göremiom zatenbugün doğumhaneye baktım hastanede. aneem oraya öle oturcaksam tek kıl kalmaması lazım valla utancımdan doğuramam yoksaa
isimlerden hüseyin eren i beğendim. hüseyin kimin ismi?
ben tek isim istediğimden bulması çok zor oluo. kerem dedik en son ama tam karar vermedim daha
ben ağdacıdan çok utanıyorum bi de ben tek tek alıyorum canım, acıya anca öyle katlanabiliyorum
şimdi ağdacı cart curt yaparsa orda doğurmaya filan kalkarım diye korkuyorum..
Hüseyin eşimin askerde şehit olan abisinin ismi canım..
Kerem de çok güzel isim bu arada..
Ama isim olayı şu an en kolayı gibi
Benim ev baştan aşağı temizlenmeli
çamaşırlar yıkanıp ütülenmeli, valiz hazırlanmalı
beşik, portbebe vs. alınmalı, o kadar çok iş var ki..
Bi de ben daha 3 hafta gitmeyi düşünüyorum okula
Allah'ıma sığındım, O'nun yardımıyla olur herşey inşallah..
aynen canım bu sıcakta uğraşamıcam hiç..zaten bebek kurabiyesi yapıcam dolapta da dondurmam olur her zaman yeter bence..bize de gelirse kayınvalidenn akrabaları gelir onlara da kendi yapsın aynen
inşallah canım, sağol,
evet canım az önce okudum seni de
benim ayağım ayın 13'ünde 1 ay olacak burkulalı ama hala bastıkça sızlıyo sankii
Allah'ım doğumdan sonraya bi hasar kalmasın diye dua ediyorum hep..
aynen canım bu sıcakta uğraşamıcam hiç..zaten bebek kurabiyesi yapıcam dolapta da dondurmam olur her zaman yeter bence..bize de gelirse kayınvalidenn akrabaları gelir onlara da kendi yapsın aynen
aynennnn! ayırt etmek çok zorr!! sabahtan beri kasık ve bel ağrım vardı hiç bu kadr fazla olmamıştı!bebek de az hareket ediyor bugün normale göre.. şimdi bu ne nerden bileyim ben :)))
onları almadım daha yanıma, makyaj da yapmayı pek düşünmüyorum acıkcası, cok sıcak olursa habire el yüz yıkamak isterim gibime geliyor. bir de yanıma kraker falan da koyucam, acıkırım ben:)valla kapsamlı olmuş listen. tacını makyaj malzemelerini unutma süs püs:)
göbek bağı bandı ne ilk defa duydum.
canım allah yardımcın olsun, eşinin abisinin adı da oglunda yasasın uzun ömürle saglıkla inşallah...ben ağdacıdan çok utanıyorum bi de ben tek tek alıyorum canım, acıya anca öyle katlanabiliyorum
ben ağdacıdan çok utanıyorum bi de ben tek tek alıyorum canım, acıya anca öyle katlanabiliyorum
Canım doğuma girerken kendi geceliğini giymiyorsun zaten. en azından benim ilk doğumumda öyle olmuştu. Hastanenin yeşil geceliklerinden giydirdiler. Çıplak vücut üstüne. Arkası açık bağcıkla kapatılanlardan. Doğumdan sonrada kendi geceliğini giyiyorsun. Sezeryanda olsa normal de olsa ilk 1-2 gün gecelik giymeyi öneriyorlar dikişler olduğu için daha rahat oluyormuş.
Zaten doğumdan sonra hasta bezi kullanıyorsun kanama fazla olduğundan ilk gün gecelik rahat oluyor o yüzden
e heralde kontrole geliolar sürekli..biz ne anlıcaz nası bakcez kanamayasonuçta kanama tehlikesi olduğu için kontrol amaçlı tutucaklar bizi hastanede canım:94:
çok güzel bi liste olmuşş canımmm.. ben hala pompayı hemen alsam mııı doğum sonrasına mı bıraksam diye düşünüp duruyorum..
biz de ismini KEREM koyucazzzzz kısmet olursa :)) bizim aylardır belli ismi..artık herkes kerem nasıl diye soruyor
onları almadım daha yanıma, makyaj da yapmayı pek düşünmüyorum acıkcası, cok sıcak olursa habire el yüz yıkamak isterim gibime geliyor. bir de yanıma kraker falan da koyucam, acıkırım ben:)
göbek bagı bandı da ben de ilk duydugumda eczanede falan satılan bişey sanmıstım, megersem bildigin penye kuması kusak gibi kesip dikmişler, idilbabynindi aldıgım canım karıstırmısım, böyle cırtı dügmesi cıtcıtı yok, bildiğin kusak, göbegine sarmak için, oraya buraya takılmasın diye, ben de aldım, yıkadım ütüledim işte, göbek yerini steril ederler ya ben de üstüne onu koyarım degmez oraya buraya diyorum...
canım allah yardımcın olsun, eşinin abisinin adı da oglunda yasasın uzun ömürle saglıkla inşallah...
ayrıca agdadan ne cekiniyorsun ki benim agdacım iki lafın arasında cırt cekiyor hiç anlamıyorum bile, evde kendim oyalana oyalana yapıyorum daha cok canım acıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?