arkadaslar ben yaklasık ıkı aydır 57kıloyum,doktoruma göre herşey normal,30 haftalıkkken bebegım 1450gr dı,fikri olan var mı sizce normalmı bu haftalarda kılo alamamak?
bir de iice sıcaklara gelcek dogumlar iki tane batteniyeye,2 takımdan fazla hastane çıkısına ve biberon fırçasına gerek yok gibi geliyor bana.
hadi ya. hmm. şeyimize mi bakıolar? ay ilk defa dooğum yapmak ne zor. tam fransızım. bi de normal doğum olunca ne kadar kalınıo ki hastanede bi gecemi?
ben şimdilik almıcam pompa. ama göğüs kalkanı aldım onu götürcem. yara yapmasını çok engelliomuş.ilk zamanlar onu kullancam.
aneem sizinki de mi kerem. valla o kadar çok araştırdım en son bunda kaldık bizde.
bende dondurmalı pasta doldurcam buzluğa
kaynanayada börek yaptırdıkmı oldu bitti
zaten sıcakta bişey yenmiyor
evdeysen ılık bi duş alcanım uzat ayakları dinlen
hala devam ederse de doktoruna git...
normal doğumda bi gece kalınıyo..epidural ya da sezeryan doğumda 2 gece kalınıyo canım..evet gelir alt tarfı kontrol ediolar sürekli kanama var mı die dikişlere filan bakıolaar..
ben de henüz pompa almadım doğumdan sora lazım olursa alıcam..
daha ne istion ne güsel kilo almıon. doktor sorun yokdediyse endişelenme bence
bibreon fırçası almadım bile ben. hastanede gerek yok bence de ona
bebek için endışeleniyorum,hamilelık boyunca bişi yiyemedım hala da yıyemıyorum,yoksa kendı kılomdan memnunum ellerım ayaklarım da şişmedi şükür,eşimin tabiriyle bir bezelye dogurmaktan korkuyorum:))
bide bellik diyorlar ondan oluomuş tülbent gibi normal doğum olursa belini sarıolarmış şişin insin diyeondan alanınız var mı :44:
bide bellik diyorlar ondan oluomuş tülbent gibi normal doğum olursa belini sarıolarmış şişin insin diyeondan alanınız var mı :44:
yok mu bana yardımcı olcakk:26:
ben hazırladım çantamı.yazıyorum hemen içindekileri.bu arada ben bebek için hazırladıklarımı bi sırt çantasına ayrı koydum.kendiminkileri de ayrı bi çantaya.
Bebek için:bir tane 10 lu hastane çıkışı,
1 tane 5 li hastane çıkışı,
bebek için banyo havlusu(bi arkadaşım söyledi ihtiyaç olabiliyomuş)
bebek bezi(yenidoğan huggies)
uni baby ıslak mendil
henüz biberon koymadım ama koymayı düşünüyorum
Kendim için:1 pijama takımı,1 gecelik,1 sabahlık,gece boyu ped,2 tane havlu,kağıt havlu,ıslak mendil,2-3 tane çorap,terlik,hastaneden çıkarken giyilecekler,emzirme atleti,5-6 tane külot ,göğüs pedi,göğüs kremi,fotoğraf makinesi,şarj aletleri,tarak,toka,tülbent....
şimdilik hatırladıklarım bunlar.
kızlar bişi soracam bebek şekeri yapacak olan varmı
bugün doktorumuza gittim. 2433 gr 41 cm olmuşuz yaklaşık. ilk defa ntsmiz çekildi. normalmiş çok şükür. 2 hafta sora gelceksin dedi. benden haberler bu kadar. geceleri uyuyamıorum yahu ben. sıcak sıkıntı basıo.
ebet ben yapıcam evde
ben hazır aldım canım, malzemeleri alabilecegim bir yer yoktu sivasta, getirttirsem de aynı fiyata geliyordukızlar bişi soracam bebek şekeri yapacak olan varmı
pelinim ben emzik vermeyi istiyorum ama gece versek dahi zaten inşallah da sütümüz olursa 2 saatte bir uyandırıp emzircez, ama o 2 saatlik arada da emsin bebiş, hem ben pek bi severim ağzında emzik dolasan bebekleriya size sey sormak istiyorum diyelim
sütümüz var ve 2 saatte bir emziricez
yenidogan bebişlerimizi emzige alıştıracakmısınız?
ben yapabilirsem eger sadece uyurken vermeyi
dusunuyorum sizin bu konuda tercihiniz nedir?
maşallah bebeğine canım ya. böyle güzel haberler alınca mutlu oluyorum ben. geceleri bende uyuyamıyordum. nefessiz kalıp tıkanıp uyandığım çok oluyordu. ona iki yastık kullanarak çözüm buldum. burdan bir iki arkadaş yazmıştı. kim yazdıysa Allah razı olsun valla. rahat ettim. ama uykusuzluk sıcak sıkıntı bende de var. bi horluyomuşum ki geceleri. kocam çok rahatsız bu durumdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?