2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

buzluğa bende pratik dondurmalı pastalar var ya onlardan yapıp atıcam..ama börek filan uğraşamam sanırım..buzluğa atmak ii fikir gerçi..ben kurabiye yapıcam şu nişastalı yapılan bayatlamayan kurabiyeler varya onlardan yapıcam bu ay sonu..idare eder yani bi kaç hafta..

valllaa fena sıcak canım akşam misafirlerim vardı sıcaktan duramadık gelenlerden biride hamileydi..kocişler gülüyo..kız istemeye geldik onunkide erkek..doğumuna 2 hafta var..oda erken gelicekmiş.

alıyomuşuz canım..dikişlere sprey sıkıyolarmış zaten etkilemiyomuş..ben havlumu filan aldım yanıma minik de şampuan alcam..zaten hava sıcak mutlaka bi duş almamız lazım die düşünüyorum..

yani bence de alırıs duş. ben bi tane gecelik giycem doğuma girerken doğumdan sora pijama giymeyi düşünüorum. illa gecelik mi giymek lazım ki doğumdan sora

senle aynı zamandayız. ben de h sonu filan hazırlamayı düşünüorum. 1 hafta sora da ağdaya gidicem bakalım. 37 den sora gelebilir her an:) ne koycan adını
evet canım aynıyız..
ben de haftasonu yıkama ütüleme işini yapayım diyorum, valizi de hazırlarım belki ama yardım eden kimsem yok, ayağımın durumuna göre ne kadar yapabilirsem artık..

ağda olayını ben çatıya gitmeden önce yaparım herhalde, yani 36. haftada
ya benim tüyler 2 haftaya kalmadan çıkmaya başlıyo,kendim aldığım için tam beceremediğimden sanırım,gerçi doktorum bana jilet yap, hiç kasma kendini dedi..

adına henüz tam karar verememekle birlikte Hüseyin Eren ya da Hüseyin Ömer yada Hüseyin Çağrı(gerçi eşim bu son şıkka pek sıcak bakmıyo ama) olabilir..

siz ne koyacaksınız canım?

evet ya haklısın aslında ben de alkolsüz kolonya aliim bak..bebe kolonyoları varya çok hoş kokuyo onlardan alırım artık :44:

kızlar merhaba.bişiy sorcam sağlık ocağında nst olur mu?off kasılmam mı var bebek mi hala farkı anlıyamıyorum ya

canım eli yakmayacak kadar soğumayacak pasörize süt kullanırken eli yakmayacak kadar ısıtacaksın soğutmaya gerek kalmamalı yoksa fazla ısındığından içinde kalan yoğurt yapmaya yarayacak yararlı bakteriler de ölür yoksa. El yakmayacak kadar ısıtınca seyreltilmiş yoğurdu karıştıcaksın süte. ve yazın 4-6 saat yeterli olur dışarda bekletmeye kışında 6-8 saat yeterli. İçerinin sıcaklığına göre değişiyor

Son düzenleme:

ben hiçbişi yapmamaya karar verdim misafirlere. herkes başının çaresine baksın uraşamıcam. kayınvalidem yapsın çok lazımsa. zaten onların tarafı gelir kendi akrabalarına yapsın iştee

yani bence de alırıs duş. ben bi tane gecelik giycem doğuma girerken doğumdan sora pijama giymeyi düşünüorum. illa gecelik mi giymek lazım ki doğumdan sora

yok da daha rahat olur diye gecelik koydum ben..kontrol edicekler ya sürekli gelip kanama var mı diye..pijamayı çıkarmakla uğraşamam diye gecelik giycem ben..

EVEEEEET preseedda konusmustuk seninle dogru, hele bir yerden gözüm ıssırıyor allah saglıkla kucagımıza da almayı nasip etsin sincaplarımızı

hehehe :)hamile kalmak için denemediğim yol kalmadığından yolum preseed e de düşmüştü :)) inşallah canım benim sağlıkla gelsin artık sincaplar !

maşallah anacım nası yaptın ku kadr işi..sanırım insan anne olunca extra bi güç kazanıyorr

maşallah sanaaa, şimdi de bakem yogurdu hangi sütten mayalıyorsun, pastörize mi acık süt mü? ben acık süt kullanamam, kokusuna dayanamıyorum, kutu sütle de yogurt yapabilir miyim ki? tutar mı?

ben de bazen mayalıyorum..pastörize sütten ya da günlük sütten.ama kaynatmıyorum ısıtıyorum hafiften.bi de yoğurdu toprak kaba mayala o zman bi nebze daha güzel oluyor

maşallah bebeğineee.büyümüşşş artık 2 haftada bire düştü görüşmelerimiz.yalnız nst'ye bağlamadı beni hiç dr.um :26: belki sancım var anlamıyorum insan bi bağlar dimii yaaa!
sıcak olayını sanırım hepimiz yaşıoruz.. saçımın değdiği yer yanıo sanki..bi de gecede 3-4 wc ye kalkmalar..uyku yok artık

yok da daha rahat olur diye gecelik koydum ben..kontrol edicekler ya sürekli gelip kanama var mı diye..pijamayı çıkarmakla uğraşamam diye gecelik giycem ben..

ben japonesin doğum hikayesinii çooook merak ediyorumm:44:

gelsede anlatsaa

ben çamaşrılarını yıkadım ütüledim. odasını düzenlicem temizlicem. bana da yok yardım den yavaş yavaş yapıom artık.
ya ben evlenirken aldırmıştım ilk kez ağdayla. 1 ay ii oldu şaşırdım ben de. ondan tekrar ona gitcem. jilet milet yapamam her yerini göremiom zaten bugün doğumhaneye baktım hastanede. aneem oraya öle oturcaksam tek kıl kalmaması lazım valla utancımdan doğuramam yoksaa
isimlerden hüseyin eren i beğendim. hüseyin kimin ismi?
ben tek isim istediğimden bulması çok zor oluo. kerem dedik en son ama tam karar vermedim daha

valla canım ben yapacaktım yufkadan bikaç börek vs.. ama ayağım böyle olduktan sonra,
bi de annem dahil kimse gelemediği için
bebiş hazırlıklarını yapsam yetecek bana..
millete ikramla uğraşamıycam artık, yakında güzel bi pastane açıldı, oraya abone oluruz arık napiym..

kızlar merhaba.bişiy sorcam sağlık ocağında nst olur mu?off kasılmam mı var bebek mi hala farkı anlıyamıyorum ya
bizim burdakinde yok canım, sadece kalp atışını ölçen küçü bi alet vardı ama sizin ordakinde var mıdır bilmiyorum ki..

sürekli kontrol mü ediolar.:26: o ne be biz bakamıcaz mı kanama var mı

Canım doğuma girerken kendi geceliğini giymiyorsun zaten. en azından benim ilk doğumumda öyle olmuştu. Hastanenin yeşil geceliklerinden giydirdiler. Çıplak vücut üstüne. Arkası açık bağcıkla kapatılanlardan. Doğumdan sonrada kendi geceliğini giyiyorsun. Sezeryanda olsa normal de olsa ilk 1-2 gün gecelik giymeyi öneriyorlar dikişler olduğu için daha rahat oluyormuş.
Zaten doğumdan sonra hasta bezi kullanıyorsun kanama fazla olduğundan ilk gün gecelik rahat oluyor o yüzden

al benden de o kadar!benim dr da nst ye almadı bende accayip merak ediyorum offff..zaten ayırt edemiyorum ki kasılma mı yoksa bebiş mi diye

bebek için;
Burun aspiratörü
1 paket prima premium care 1 no.
Islak mendil (unibaby, ıslak pamuk)
Pişik kremi (sebamed)
Yan yatma yastığı
Ağız mendili (6 tane aldım yanıma)
Silikon kaşık (sütü emmezse kasıkla veririz diye)
Alt değiştirme örtüsü (hazır almıstım ama hastaneye canbebenin kullan atlarından götüreceğim)
Biberon (dr browns, sütüm olmaz da mama vermek zorunda kalırsak diye aldım, sterilize edip koydum cantama)
Emzik ve emzik saklama kabı(avent, her ihtimale karsı)
Emzik biberon temizleme fırçası
Göbek bağı bandı (kumastan bir parca, sevibebenindi sanırım, ikili satılıyor)
Ateşölçer
Kulak çubuğu
Çorap
Battaniye (bir tane hastane cıkısında vardı, bir tane de yedek aldım)
Ayaklı tulum (bunun iç badisi de var, hastane cıkısında giydirmeyi istiyorum)
Penye yelek
Mamalık
Şapka
Hastane çıkışı (10’ lu)
Zıbın takım (3’ lü, zıbın üst, alt ve şapka)
Oto koltuğu
bebek şekerleri

kendim için;
Gecelik/ pijama (2 gecelik, bir pijama bir de sabahlık)
Lansinoh merhem
Göğüs pedi 60’ lı
4 tane alt çamaşır
2 tane atlet
1 yüz havlusu
1 el havlusu
1 emzirme südyeni
Göğüs pompası
terlik
2 çift çorap
1 paket uzun ped
humana anne sütü artırıcı çay
aklıma bu kadarı geldi canım, eksiğim avrsa siz de bana deyin hele

Son düzenleme:

canım yok sağlık ocaklarında benimde doktorum bağlamadı pazar gün acilden giriş yaptım hastaneye sol kasığımda ağrı var dedim tek taraflımı dediler evet dedim sancı çift taraflı vururmuş yinede alalım dediler nst ye aldılar 20 dk falan durdum akşam eşin gelince bi git hastaneye acilden giriş yaptınmı 30. haftayı geçince ağrım var diince hemen bağlıyolar zaten için rahat eder hiç yoktan

Son düzenleme:

herkes bana ucuzluk bi gecelik giy dedi doğuma girerken kirlenir filan die. sanırım bazı hastanelerde o dediğin önlükle girilio bazılarında kendi geceliğinle.
bi de bugün hastanede sordum ped yeter mi hasta bezi gerekio mu die. yok yeter ped dediler. bilmiom artık. ben gecelikle hiç rahat edemiom da ne götürsem bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…