- Konu Sahibi efsun_zeren
-
- #2.741
merhaba hanımlar ;
bende 2011 temmuz annesiyim :) merak ettiğim 1-2 konuda fikirlerinizi almak istiyorum .
1 si bebeklerinizin konuşması nasıl ,, benim kızım baba, dede, gel , git, abooo :))) ,, bitti ,, diyor daha anne demedi malesef(((
2 si de 2 . bir bebek düşünüyormusunuz merak ediyorum ben başladım düşünmeyede erken mi acaba
Kızlar selam, uzun zamandır gelemedim buralara. önce sorularınıza cevap vereyim kısaca:) ben vermiyorum kan ilacı. zaten artık her şeyi yiyor kan ilacı neden alsın ki? eğer kanı ölçüldü ve düşük çıktıysa o ayrı tabi. onun dışında her şeyi doğal yollarla almalı benim fikrim. ben bebekken bile vermedim. babasının zoruyla verdim birkaç sefer o kadar. zaten sonra haberlerde çıktı paraben içeriyormuş vs. güvenilmiyor hiçbirine.
konuşma konusunda oğlum bayağı bir kelime söylüyor. gel, gitti, aç vs gibi temel filleri de söylüyor. ama anne demiyor benimkide. yani birkaç kez ağzından çıktı. ama bana seslenmiyor hiç anne diye...
bu arada oyun gruplarına gideniniz var mı hiç? anne bebek beraber gidilenler var ben gitmeyi düşünüyorum araştırdım birkaç yer bakalım. hem yaşıtlarıyla aynı ortama girecek hem de takip edebileceğim onu. merak içerisindeyim, haftaya gideceğim inş. haber veririm nasıl birşey olduğunu:) he benden önce giden bilen varsa deneyimlerini paylaşsın lütfen.
daha yazacaklarım vardı ama işe dönmem lazım:) bir dahaki sefere inş.
Benim kızımın kanı düşük çıktığı için doktor kan ilacı yazdı...ferifer kullanıyoruz...4 ay kullanacaksınız dedi...slm kızlar cok yavaş gidiyo sohbet nerdesiniz
bişi sorcam kan ilacı veriyomusunuz veriyorsanız neleri kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim
slm kızlar cok yavaş gidiyo sohbet nerdesiniz
bişi sorcam kan ilacı veriyomusunuz veriyorsanız neleri kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim
slm hanımlar
denizcim ben de uzun zamandır bakıp çıkıyorum foruma
artık kimse yazmıyor buraya
ben bir ara çocuklardan fırsat bulup pc başına oturamamıştım hiç
yorucu, zor bir dönem geçirdim her ikisiyle de
bu aralar daha iyyiiz şükürler olsun
burdaki yazışmalarımızı ben de özledim, konumuzu yeniden canlandırsak güzel olur aslında
enes tam bir afacan oldu; yorulmak, durmak nedir bilmiyor hiç
sürekli boğuşmaca, koşmacaoynayalım istiyor, abisnin tepesinden inmiyor:)
12 dişimiz var; köpek dişleri ve azıları çıkmadı henüz
konuşmayı da epey ilerlettik, iki kelimelik cümlele kurabilyor
kan ilacınıçok uzun zamandır kullanmıyorum ben de, bir şişeyi bitirmedim bile
kan değerleri normalse gerek yok demişti doktorumuz
eviniz hayırlı olsun denizcim, allah güle güle oturmayı nasip etsin
canım çok teşekkür ederim özledim valla burdaki sohbetleri.
eren de aynı okuldan geliyoruz yorgun argın hadi bakalım oynayalım. durmak yok. en çok saklanbaç ve top oynamayı seviyor.
gol gol diye koşuyor ortalıkta.
büyük kardeşi olanlar daha çabuk konuşuyor herhalde. eren iki kelimeyi ardarda getirmedi hiç.
telaşlı telaşlı birşeyler anlatmaya çalışıyor ama hiçbir şey anlamıyorum.
herkese merhaba uzun zamandır yazamadım. arada bakıyorum okuyorum.
biz iyiyiz eren büyüyor herşeyi anlıyor konuşmaya çalışıyor ama tembeliz o konuda.
konuşuyormuş gibi birşeyler anlatıyor süreli ama ne dediği anlaşılmıyor.
bitti kalmadı,açsana,gülegüle yeni kelimelerimiz.
kan ilacı kullanmıyorum ben büyüdü artık herşeyi yiyor.dr. gerek yok dedi.
ikinci azıları çıkan oldu mu sizde. erenin diş sıkıntısı başladı yine.16 diş var ikinci azılar mı gelecek acaba.
süt içmiyor bnim kuzu devam sütünü ağzına almadı zaten.
emmeye devam ama çok düşkün oldu nasıl bıraktırırım bilmiyorum çok zor olacak.
sütüm de iyi maşallah o yüzden içim rahat.
ikinciyi düşünen var mı aramızda. ben düşünüyorum açıkcası araları fazla açılmasın istiyorum.
ama ev işimiz var şu anda önceliğimiz o. evimiz epey ilerledi. mutfakçı ile anlaştık banyoyu portmantoyu da yapacak.
mayısın ortasında taşınırız büyük ihtimal.
bu ara koşuşturmamız çok yani. ama tatlı telaşlar allah herkese nasip etsin.
allahım kar yağıyor kış boyu doğru düzgün kar görmedik bahar geldi kar geldi
kızlar özledim valla sohbetleri boş bırakmayalım burayı.
Merhaba,
valla bir hareket görünce sevindim. paylaşmak güzel oluyor.
Ben tekrar çalışmaya başladım 2 yıl ara vermiştim tekrar başlamak çok hoşuma gitti gerçi haftada 3 gün çalışıyorum buda benim kişisel tercihim böylelikle oğlumdan çok fazla ayrı kalmıyorum. bakıçı çok aradım bulamadım ve sonunda oğlumun halası bakmayı kabul etti benim için bulunmaz fırsat, oğlum halasını çok seviiyor ve benimde gözüm hiç arkada kalmıyor.
ben 2. çocuk düşünmüyorum çocuk bana göre çok yorucu çok zorlandım. kardeşi olmayacak ona çok üzülüyorum ama ne yapalım. benim çevremde üstüste çocuk yapan kişiler çok zorlanıyor vede büyük çocuğa yazık olduğunu söylüyorlar bu yüzden benim fikrim aralarında en az 4 yaş olması.
Ömürün şuan 16 dişi var 2. azılar henüz çıkmadı bende merak ediyorum ne zaman çıkacak diye. keyfi çok yeriinde artık daha bağımsız hareket ediyor daha mutlu, dışarı çıkmaktan, arabada zaman geçirmekten çok hoşlanıyor bu yüzden hergün mutlaka dışarı çıkartıyorum çok iyi desarj oluyor. Ömür konuşuyor sayılır tüm kelimeleri söylüyor ama henüz çümle kurmuyor.
ben düzenli olarak vitamin veriyorum doktor 5 yaşına kadar kullanacağız dedi.
benden ve Ömürde bu kadar. herkeze sağlıklı günler dilerim
yeni işin hayırlı olsun demel, evde küçük bir çocuk olunca haftada 3 gün çalışmak en mantıklısı olmuş
darısı bana olsun
2 çocuk büyütmek gerçekten çok zor bir süreç
ikisi bir arada büyür diyolar ama ben de baya bi yaşlandım bu arada
emir açısından ben de çok vicdan azabı çektim ama zamanla rayına oturdu herşey
bir de şu açıdan bakıyorum; işe başladığımda enes de en az 2 yaşını bitirimiş olacak inşallah
çocuklarımın ikisini de gözüm arkada kalmadan büyüttüm diyebileceğim
Merhaba,
valla bir hareket görünce sevindim. paylaşmak güzel oluyor.
Ben tekrar çalışmaya başladım 2 yıl ara vermiştim tekrar başlamak çok hoşuma gitti gerçi haftada 3 gün çalışıyorum buda benim kişisel tercihim böylelikle oğlumdan çok fazla ayrı kalmıyorum. bakıçı çok aradım bulamadım ve sonunda oğlumun halası bakmayı kabul etti benim için bulunmaz fırsat, oğlum halasını çok seviiyor ve benimde gözüm hiç arkada kalmıyor.
ben 2. çocuk düşünmüyorum çocuk bana göre çok yorucu çok zorlandım. kardeşi olmayacak ona çok üzülüyorum ama ne yapalım. benim çevremde üstüste çocuk yapan kişiler çok zorlanıyor vede büyük çocuğa yazık olduğunu söylüyorlar bu yüzden benim fikrim aralarında en az 4 yaş olması.
Ömürün şuan 16 dişi var 2. azılar henüz çıkmadı bende merak ediyorum ne zaman çıkacak diye. keyfi çok yeriinde artık daha bağımsız hareket ediyor daha mutlu, dışarı çıkmaktan, arabada zaman geçirmekten çok hoşlanıyor bu yüzden hergün mutlaka dışarı çıkartıyorum çok iyi desarj oluyor. Ömür konuşuyor sayılır tüm kelimeleri söylüyor ama henüz çümle kurmuyor.
ben düzenli olarak vitamin veriyorum doktor 5 yaşına kadar kullanacağız dedi.
benden ve Ömürde bu kadar. herkeze sağlıklı günler dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?