2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızımda cok bişey söylemiyor canım benzer şeyler bana anne diyor ama gel git diyosa cok kafana takma babayı gecmiş cünkü
2. yi dun sorsan düşünüyordum aMA bugun eşimle çok pis kavga ettik hemde cocuk başlattı bilmiyorum artık ama tek kalmaması lazım eğer evdeysen hemen yap derim ikisinin dağınıklığı bir arada çıkar çünkü arayı acıp rahata erince ikinci zor geliyormuş calıştığım için birini büyütüp ikinci gelir heralde nasipse tabi

slm kızlar cok yavaş gidiyo sohbet nerdesiniz
bişi sorcam kan ilacı veriyomusunuz veriyorsanız neleri kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim

Kızlar selam, uzun zamandır gelemedim buralara. önce sorularınıza cevap vereyim kısaca:) ben vermiyorum kan ilacı. zaten artık her şeyi yiyor kan ilacı neden alsın ki? eğer kanı ölçüldü ve düşük çıktıysa o ayrı tabi. onun dışında her şeyi doğal yollarla almalı benim fikrim. ben bebekken bile vermedim. babasının zoruyla verdim birkaç sefer o kadar. zaten sonra haberlerde çıktı paraben içeriyormuş vs. güvenilmiyor hiçbirine.
konuşma konusunda oğlum bayağı bir kelime söylüyor. gel, gitti, aç vs gibi temel filleri de söylüyor. ama anne demiyor benimkide. yani birkaç kez ağzından çıktı. ama bana seslenmiyor hiç anne diye...

bu arada oyun gruplarına gideniniz var mı hiç? anne bebek beraber gidilenler var ben gitmeyi düşünüyorum araştırdım birkaç yer bakalım. hem yaşıtlarıyla aynı ortama girecek hem de takip edebileceğim onu. merak içerisindeyim, haftaya gideceğim inş. haber veririm nasıl birşey olduğunu:) he benden önce giden bilen varsa deneyimlerini paylaşsın lütfen.
daha yazacaklarım vardı ama işe dönmem lazım:) bir dahaki sefere inş.

gidince deneyimlerini bekliyoruz canım gerci zaten artık kres yaşlarıda geldi, bu yasta bi sürü çocuk gidiyo artık sosyalleşmleri lazım tek sorun bulaşıcı hastalıklar ama ondanda kacamayız girip evded cıkmadanda buluyor nasılsa

bişi sorcam kan ilacı veriyomusunuz veriyorsanız neleri kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim
Benim kızımın kanı düşük çıktığı için doktor kan ilacı yazdı...ferifer kullanıyoruz...4 ay kullanacaksınız dedi...

BAYADIR İŞLERDEN FIRSAT BULUP GİREMEDİM KIZLAR BAYA TENHALAŞTIRDIK ORTALIĞI ARADA Bİ UĞRAMAK LAZIM KONUMUZ KAPANMASIN DİYE

BEN KAN İLACI OLARAK FERİFER-40 ORAL ÇÖZELTİ 40 mg/5 ml KAŞIK VERİYORUM ELA NUR A BİDE YENİ ZINCOVER ŞURUP(ÇİNKO) VE FOSFOKALSİYUM GRANÜLE BAŞLADIK TIRNAKLARI ACAYİP KIRILIYO HELE AYAK TIRNAKLARI KAT KAT NE BİÇİM ANLAMADIM GİTTİ KUZUM

BİDE ELA HİÇ SÜT İÇMİYO DEVAM SÜTÜDE İÇİREMİYORUM NE YAPACAM KARASIZIM SİZİNKİLER NELER YAPIYO BU KONUDA

BİZ KONUŞMAYI BAYA İLERLETTİK YENİ KELİMELERİ ACIYOR, GİDELİM, OTURİM Mİ DİYO CİMCİME YATİM Mİ KALKİM Mİ ÇIKAR GİYDİR DOYDUM YEDİM VS VS ÇOK ŞEKER OLUYOR VARYA

herkese merhaba uzun zamandır yazamadım. arada bakıyorum okuyorum.

biz iyiyiz eren büyüyor herşeyi anlıyor konuşmaya çalışıyor ama tembeliz o konuda.
konuşuyormuş gibi birşeyler anlatıyor süreli ama ne dediği anlaşılmıyor.
bitti kalmadı,açsana,gülegüle yeni kelimelerimiz.
kan ilacı kullanmıyorum ben büyüdü artık herşeyi yiyor.dr. gerek yok dedi.
ikinci azıları çıkan oldu mu sizde. erenin diş sıkıntısı başladı yine.16 diş var ikinci azılar mı gelecek acaba.

süt içmiyor bnim kuzu devam sütünü ağzına almadı zaten.
emmeye devam ama çok düşkün oldu nasıl bıraktırırım bilmiyorum çok zor olacak.
sütüm de iyi maşallah o yüzden içim rahat.

ikinciyi düşünen var mı aramızda. ben düşünüyorum açıkcası araları fazla açılmasın istiyorum.
ama ev işimiz var şu anda önceliğimiz o. evimiz epey ilerledi. mutfakçı ile anlaştık banyoyu portmantoyu da yapacak.
mayısın ortasında taşınırız büyük ihtimal.
bu ara koşuşturmamız çok yani. ama tatlı telaşlar allah herkese nasip etsin.

allahım kar yağıyor kış boyu doğru düzgün kar görmedik bahar geldi kar geldi
kızlar özledim valla sohbetleri boş bırakmayalım burayı.

slm hanımlar

denizcim ben de uzun zamandır bakıp çıkıyorum foruma
artık kimse yazmıyor buraya
ben bir ara çocuklardan fırsat bulup pc başına oturamamıştım hiç
yorucu, zor bir dönem geçirdim her ikisiyle de
bu aralar daha iyyiiz şükürler olsun
burdaki yazışmalarımızı ben de özledim, konumuzu yeniden canlandırsak güzel olur aslında

enes tam bir afacan oldu; yorulmak, durmak nedir bilmiyor hiç
sürekli boğuşmaca, koşmacaoynayalım istiyor, abisnin tepesinden inmiyor:)
12 dişimiz var; köpek dişleri ve azıları çıkmadı henüz
konuşmayı da epey ilerlettik, iki kelimelik cümlele kurabilyor
kan ilacınıçok uzun zamandır kullanmıyorum ben de, bir şişeyi bitirmedim bile
kan değerleri normalse gerek yok demişti doktorumuz

eviniz hayırlı olsun denizcim, allah güle güle oturmayı nasip etsin

canım çok teşekkür ederim özledim valla burdaki sohbetleri.
eren de aynı okuldan geliyoruz yorgun argın hadi bakalım oynayalım. durmak yok. en çok saklanbaç ve top oynamayı seviyor.
gol gol diye koşuyor ortalıkta.
büyük kardeşi olanlar daha çabuk konuşuyor herhalde. eren iki kelimeyi ardarda getirmedi hiç.
telaşlı telaşlı birşeyler anlatmaya çalışıyor ama hiçbir şey anlamıyorum.

evde büyük bir çocuğun olması çok farkediyor gerçekten
emir'in bebekliği ile enes'in bebekliği arasında çok fark var.
enes de saklambaç oynamayı çok seviyor; gözlerini kapatıp bir bir bir bir diye sayıyor:)
sonra da kafasını sallaya sallaya bizi arıyor evde:)

enes resmen meme bağımlısı oldu bu ara; yapışık yaşıyoruz artık
2 yaşını doldurunca bırakmayı düşünüyordum ama bazen çok bunaltıyor, emir de isyan ediyor hep onla ilgileniyorsun diye
napsam bilemedim:44::44:

Merhaba,
valla bir hareket görünce sevindim. paylaşmak güzel oluyor.
Ben tekrar çalışmaya başladım 2 yıl ara vermiştim tekrar başlamak çok hoşuma gitti gerçi haftada 3 gün çalışıyorum buda benim kişisel tercihim böylelikle oğlumdan çok fazla ayrı kalmıyorum. bakıçı çok aradım bulamadım ve sonunda oğlumun halası bakmayı kabul etti benim için bulunmaz fırsat, oğlum halasını çok seviiyor ve benimde gözüm hiç arkada kalmıyor.

ben 2. çocuk düşünmüyorum çocuk bana göre çok yorucu çok zorlandım. kardeşi olmayacak ona çok üzülüyorum ama ne yapalım. benim çevremde üstüste çocuk yapan kişiler çok zorlanıyor vede büyük çocuğa yazık olduğunu söylüyorlar bu yüzden benim fikrim aralarında en az 4 yaş olması.

Ömürün şuan 16 dişi var 2. azılar henüz çıkmadı bende merak ediyorum ne zaman çıkacak diye. keyfi çok yeriinde artık daha bağımsız hareket ediyor daha mutlu, dışarı çıkmaktan, arabada zaman geçirmekten çok hoşlanıyor bu yüzden hergün mutlaka dışarı çıkartıyorum çok iyi desarj oluyor. Ömür konuşuyor sayılır tüm kelimeleri söylüyor ama henüz çümle kurmuyor.

ben düzenli olarak vitamin veriyorum doktor 5 yaşına kadar kullanacağız dedi.

benden ve Ömürde bu kadar. herkeze sağlıklı günler dilerim

yeni işin hayırlı olsun demel, evde küçük bir çocuk olunca haftada 3 gün çalışmak en mantıklısı olmuş
darısı bana olsun

2 çocuk büyütmek gerçekten çok zor bir süreç
ikisi bir arada büyür diyolar ama ben de baya bi yaşlandım bu arada
emir açısından ben de çok vicdan azabı çektim ama zamanla rayına oturdu herşey
bir de şu açıdan bakıyorum; işe başladığımda enes de en az 2 yaşını bitirimiş olacak inşallah
çocuklarımın ikisini de gözüm arkada kalmadan büyüttüm diyebileceğim

titaniacım allah kolaylık versin işin gerçekten zor.
ben de araları çok fazla olmasın uzatmadan ikinci olsun istiyorum
paylaşacakları çok fazla bir şey olamayacak 3 yaş iyi diye düşünüyorum.
zor olacaktır mutlaka şimdi bütün ilgi erenin üzerinde kardeş olunca ister istemez ilgi azalacaktır.
büyüyünce çok daha iyi anlaşılıyor kardeşin önemi.

canım hayırlı olsun yeni işin.
çok şanslısın halasının bakması çok iyi.
ben çok üzülmüştüm ilk işe başlayacağım zaman şimdi içim çok rahat. eren çok iyi anlaşıyor bakıcısıyla
arkasından ağlıyor giderken ona da anne diyor sıpa.

kaç zamandır öyle bakıyorum kimse bir şey paylaşmamış.
en son benim yazdığım duruyor.

biz iyiyiz eren çok hareketli bilmiyorum sizinkiler de aynı mı
dışarı çıkınca çok garip oluyor eren hiç durmuyor yerinde.
parkta sürekli bir oraya bir buraya herkesin topuna el koyuyor.
taktığı bir salıncak var oturanı indirmek istiyor.
deli gibi ordan oraya koşturuyor.
oturup da oynamıyor. çok üzülüyorum
sürekli peşinde koşturmaktan bir hal oluyoruz.
istediği olmayınca bağırıyor.
parktan alıp kaçıyoruz resmen eve.

neden böyle yapıyor anlamıyorum hergün de çıkıyor hemen hemen.
milletin çocuğu oturup kum oynuyor oyucaklarıyla oynuyor.
benimkinin gözleri fır dönüyor. acıyarak bakıyorlar bize.
yazık hiç durmuyor çocuk perişan oluyorlar peşine diye.
sizinkiler nasıl böyle mi
hele alışveriş merkezine hiç gidemiyoruz artık zapdetmek mümkün değil hayırdan anlamıyor.

bunun dışında iştahımız azaldı bu ara elleri ağzında sürekli ikinci azıları bekliyoruz sanırım.

merhabalar benim cocuğumda da aynı sorunlar var dışarı çıktığımızda sürekli birilernden özür diliyorum:)
çok hırcın olabiliyo istediği olmayınca cocukların elindekini alamayınca ısırmaya kalkısıyo hemen sasırdım napcağımı avm lere bizde gider gitmez pişman oluyoruz
yalnız bunlar değil benim oğlumun uyku düzeni hala vve hala oturamıyo cocuk 12 demeden uyuyamıyo vede hep bizim yatakta uyuyo beşiğine koyamıyoruz anne sütüne cok düştü süreklü emmek istiyo biksç kez denedk bırakamıyo ve evdede hiç oyuncaklarıyla oynamayan 5 dk oturmayan bi çocuk tv hiç seyretmez tabi bu guzel de bişey hep lavabo başında suyla oynasın kimse karışmasın istiyo fikirleri olan varsa verebilir mi

meraba hanımlar nasılsınızzzz
nerelere kayboldunuz yahu arada bakıyorum bende pek aktif olmayınca yazmıyorum bende fırsatta olmadı doğrusu
yine pek vaktim yok haberleri verip kaçayım ben
duru iyi şükür tuvaletini öğrendi söylüyor hiç kaçırmıyor gündüz uykusundan sonra sabah uyanınca hemen tuvalete koşuyor..ilk önceleri klozet adaptörüyle öğrettim ama sonradan kendisi diğer normal tuvaleti istedi orayada alıştı lazımlığı pek sevmedi ama arada onada yaptırıyorum alışsın diye..heryere yapsın öğrensin biyere gidince sıkıntı çıkarmasın diye...
konuşuyor bülbül gibi hatta hiç susmuyor..aynı bizim gibi konuşuyor artık masalllar bile anlatıyor...
çok inatçı bi çocuk değil güzellikle mantıklı bi açıklama yaparsam kabul ediyor...yaz olduğu için sokağa çıkartıyorum her akşam üstü işim olmazsa yemek varsa tabi alıştı iyiyce..bayramda yine gitcez memlekete kalıcam biraz daha çocuk için iyi oluyor...
tek sorunumuz yeme problemi...hala yemek yemiyor..çok iştahsız bi çocuk kanıda çok düşük değil daha yeni gittik dra...octamar kullanıyorum belki acıktırır diye ama çokkk zor...akşam yemeklerinde babasıyla masada oturup yemeyi seviyor ama birazda akşama kadar yemediği için acıkıyor galiba babası nasıl yerse oda yemeye çalışıyor...geçen gün babası tuza biber bana bana yedi aldı oda yedi 3-4 tane yeşil biber...ama genelde iştahsız ...
hepinizi öpüyorum inşallah siz ve bebişlerinizde iyidir..haber bekliyorum...

merhabalar..
2 yaş sendromu bizde de mevcut fazlası ile. tırmalama ısırma sıkmada oluyor. sitede çocuklar biliyor artık ve sarı bela diyorlar :) bize ve ablasınada uyguluyor bazen.
ama güzel şeylerde oluyor. 15 temmuzda 2 yaş olduk. ondan önce memeyi bıraktırdım ve aynı zamanda bezide kendi isteiyle bıraktı hiç zorlanmadık. her akşam yatsı ezanı sesi ile yatağa giriyor kendi isteiyle ekber diyerek yatağa gidiyor.kitap okuyorum yada nini söylerek oturuyorum o uyuyor. öğlen 1 dedimmi mutlaka yatıyor ve 2 saat uyuyor. dişlerimiz bitti 20 oldu. sabahları genelde yarım saat mutlaka park gölge oluyor diye indiriyorum. 5 den sonra 1 saat olsun havuza indiriyorum. havuz ve denize bayılıyor kollukları takıp atıyor kendini korkmadan. babasının gelmesine yakın bahçeye indiriyorum. hep koşuyor tehlikeli şeyler yapıyor ama dayanamıyorum. pepe ve caillou izliyor sadece ve müzik kanalları. anne benim şarkım çıktı diye geliyor. bu arada aşılar bitti en son 2 yaşda yaptırdık.
2 günde bir en az 2 litre meyve suyu yapıyorum kaynatarak süzgeçten geçirip. olmazssa kıyameti kopartıyor. içecek olarak birde ayranı çok içiyor. 2 yaş sendromunu atlatana kadar eve bir bayan buldum haftada 3 gün anlaştık. sabahdan öğleye kadar herşeyi bitiriyor. bana çocuklar ve yemekler kalıyor onlarda fazlasıyla yetiyor. bizden bu kadar herkese kolay gelsin.

merhaba hanımlar

kimse yamıyor diye ben de bırakmıştım forumu
bir hareket görünce ben de yazayım dedim.
2 yaş sendromu bizde de var çok şiddetli olmamakla beraber
herşeyi kendisi yapmak istiyor, bunda biraz abisinin de etkisi var tabi
abisini örnek alıyor herşeyde o yapıyorsa ben de yaprım modunda:)
yemek konusunda çok fazla bir sıkıntımız yok; hastayken ya da diş çıkarırken iştahımız azalıyor.
konuşmada da epey iyi; herşeyi anlatabilior emen hemen

amaaa gelgelelim tuvalet mevzuuna;
orda biraz sıkıntılıyız işte
hiçbir şekilde tuvalete oturmak istemiyor
ne klozete, ne normal tuvalete, ne lazımlığa; hepsini de reddediyor
herşeyde abisini örnek alan çocuk bu konuda onu bile görmüyo
tuvalete alışma konusu bizi biraz yoracak gibi
abisi hiç yormamıştı bizi.

bizden haberler bu kadar şimdlik
bütün bebişleri öpüyorum
kendinize iyi bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…