2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

mrb kızlar
herkes iyimi bebişler nasıl
bizde iyiyiz şükür..yoğunluk yorgunluk idare ediyoruz..kızımı çok özlüyorum..bakıcı eh işte elin iyisi olmaz kabullendim bunu..kimse benim gibi olamaz tabiki..beklemiyorum artık mükemmel bakmasını..
duru ya tuvalet eğitimi vermeye başlıcam ben yavaş yavaş 15 tatilde..zaten konuşuyor herşeyi söylüyor maşallah deyin.. kasınıda söylüyor anne tut kaka diyor elimi tutup kaka yapıyor hep..geçen lazımlığa oturttum azıcık yaptı sonra kalkıp kalkıp ona bakıp durdu oturtamadım..devamını beze yaptı..çok araştırdım erken diyen var çocuğa göre değişir diyen var..bende 2. gruptanım bencede çocuğa göre değişir ama 2 yaşına kadar genital kasların gelişmeyeceği için söyleyip tutamamasıda normal...o yüzden hhiiçç zorlamadan oyun olsun alışsında korkmasın sonra diye ara ara denemeye karar verdim..sonrada tuvalete döküp bay bay diyoruz kakalara (bi blogda okudum)araştırdım kızım söylüyorken bu kadar bu karara vardım tecrübeli arkadaşlar söylüyorken ara ara tut dediler sonra unutur söylemez bak dediler..şimdiye kadar 1 kez tuttum 2 hafta mola sonra 15 tatilde ben evdeyken başlıcam yeniden..eee duru 18 aylık oldu geçti bile...
ben böyle karar verdim asıl hedefimse bu yaza tam ve kesin öğretmek..yaza kadar alıştırma benimkisi..
ayrıca klozet adaptörüde almıştım zaten vardı küçültücü yani onun için baya erken gibi geldi bana lazımlık daha iyi gibi sonra ondan ona geçiş zor olur diyorlar ama bakıcaz zaman ne gösterecek ..
anne okuldan gediii....anne okula dittiii........diyor kuzum teyzeleri...baba delllll...baba çukuçuku al....anneane sucuk al.... 3 kelime cümle kuruyor...
ama dişler yok hala..önde 4 diş 1 de yukardan azı dişi var..bide alttan azı patladı geçen..bu kadar köpek dişler ok,ön yan kesiciler yokken azı çıktı 2 tane..

bizden böyle öptüm sizi yazın arada haber edin

papatya masallah yavruna allah nazarlardan saklasin surekli ugra birazcanlandiralim burayi koniz kapanacak nerdeyse

Yavaş yavaş öğretmek en iyi bencede alıştırmalara bizde başladık cişini kakasını söylüyor zaten yaza bende kesin alıştırmayı düşünüyorum o zaman kreşe daha rahat başlayabilir

Ela ya annem bakıyo kendi evinde bizim eve geliyo arada biz sabah eşimle evden çıktıktan sonra sürekli ağlıyor uyumuyor anneme bıraktığımda ağlamıyor uykusunu uyuyor evde bizsiz durmuyo

Calısan anne olmak ne kadar zor
eabbım hepımıze sabır versın
bende kızımı mutlu edebılmek ıcın elımden
gelenı yapıyorum tvde toz mamalarla ılgılı haber
canımı sıkmadı desem yaalan olur mamalarda bulunan
melamıın ne ıcırıcez ne yedırıcez anlamıyorum
elanın dort tane azı dısı cıktı sımdıde kopek dıslerı cıkıyo
sıvrı uclar cıkmıs ama on dıslerı ayrık sızın bebeıslerın nasıl
annennesı kızıma bebegı ıcın bebek arabası almıs koyyo bebegını
evın ıcınde gezdırıyo egılıyo opuyo emzırıyoo altıno kendı bezlerınden alıyo
bezlıyo en komıgıde bebegın altını acıyoı guffff dıo goturuyo banyoya suyun altında
poposunu yıkıyo bebegının havluya sarıyo bıde pudralıyo
cok zevk alıyorıum onu ızlerken defalarca egılıyo opuyo
bırde sandalyeyı mutfak lavobosunun onune cekıyo
sıvı sabundan elıne sıkıyo ellerını agzını yıkıyo artık herseyı kendı yıyebılıyor

merdıven ınıp cıkabılıyo uzun zamandır
hersey onun menım babam dıo ama anne demıyo dedecım babacım
lala yanı hala deyze borba corba demek ıstıyo bokbor yanıdoktor

Molfıx reklamında kendını kaybedıyo ordakı cocuklar gıbı oynuyor
gamgam oynuyor o ellerını bı yapıyo gorsenız yere yatıp oynamalar
gecen gun eve kadın geldı temızlık ıcın kadın merdıvene cıktı kadına gıtmıs pat pat dıyomus
bı telasla yanıma geldı deyze pat dıyo tamam annem
teyze dıkkat etsın pat dıe yere dusmesın kadın dedıkı dusersem nolur ela dedı
uf olu bokbor dedı uf olursun doktora gıdersın dedı
bız sok olduk ben kadınla temızlık yaparken dolabı acmıs yogurdu almıs ceknmecende kasık almıs
bı guzel ıcı nede ekmek dogramıs yemıs bı gıttım ne yedın annem dedım bogurt dedı
anladımkı kızım buyumus
bu arada ıkıncı bebek dusunenler cvarmı yada hamıle olanlar ben allah nasıp ederse
ela uc yasındauken dusunuyorum benım kardesım yok tekım okadar zorkı bu zorlugu kızımda yasasın ıstemıyorum

merhaba hanımlar...
herkesler iyidir umarım.
biz iyiyiz yoğunluk devam ediyor okul kapanmadan önceki işler koşuşturma tam gaz.

eren iyi. kızların yaptıklarını okudum maşallah bıcır bıcır konuşmalar.
eren o kadar çok kelime söylemiyor. anne, baba, pilav, ayran, egi(su),mama, dede, ayak, al, allah, aman,bir,hayda,alo. aklıma gelenler bunlar.
maşallah her şeyi anlıyor bazen hayretler içinde kalıyorum ne dersek yapıyor getir dediklerimiz getiriyor.
git babanı çağır yemek yiyecez diyorum baba mama diye çekitiriyor.
süt yasak bizde devam sütünü sevmedi eren içiremedim. inek sütü de gaz yapıyor perişan oluyor çocuk.
efsuncum dişleri sormuşsun erenin dişleri seyrek değil tamamlanmak üzere köpek dişleri.
diş yapısı genetik kardeşimin oğlanın dişleri de çok ayrık babama çekmiş.

bu ara hastayız ailecek. önce babamız sonra eren en son da bana geldi. beni çok sarstı ama cumartesi yattım kalkamadım.
eren hiç dokunmadı bana babasıyla oynadılar yemek yediler.

biz de durumlar böyle çok bakamıyorum yoğunluktan.
herkes meşgul herhalde. kendinize ve kuzulara iyi bakın hanımlar

Merhaba herkese
erendeniz masallah erene cok tatlilaar allah bizlerebagislasin benim elamin kollarinda c
bacaklarinda egzema cikti okadar dikkat ediyörum bu aralar kafami bu mesgul ediyor pek keyfim yok isin acigi
hepinii zi cok opuyorum

iyi akşamlar kızlar bebişlerinize su çiçeği aşısı yaptırdınızmı yada hastalığını geçiren bebekler varmı

Merhaba herkese
erendeniz masallah erene cok tatlilaar allah bizlerebagislasin benim elamin kollarinda c
bacaklarinda egzema cikti okadar dikkat ediyörum bu aralar kafami bu mesgul ediyor pek keyfim yok isin acigi
hepinii zi cok opuyorum

canım erenin cildinde de sorun var uzun zamandan beri. tam olarak ne olduklarını da blmiyorum. doktor zamanla geçer dedi kimyasal kullanmıyorum sabunla yıkıyorum iki defa durulatıyorum çamaşırlarını yumuşatıcı da yok. pütür pütür oluyor cildi. mustela kullanıyorum şampuan sen ne kullanıyorsun. banyo sonunda da yine mustelanın kremi var onu kullanıyorum yumuşatıyor cildini. benim cildim de hassas bana çekti herhalde.
çok sorun etme geçer inşallah.
iyi akşamlar kızlar bebişlerinize su çiçeği aşısı yaptırdınızmı yada hastalığını geçiren bebekler varmı

canım biz yaptırdık epey oldu eylüldü herhalde. hiç sıkıntısı da olmadı. valla kimi iyi olur kimi de doğal olarak geçirsin diyor. biz yaptırdık inşallah iyi olur.

dün benim oğlan çıkarmış eşofmanını çiş diyor bezi de çıkarmaya çalıştı ama beceremedi.
tuvalete gidecekmiş çiş yapacakmış eg yapacakmış sıpa.
yazı bekleyeceğim ben tuvalet eğitimi için siz ne düşünyorsunuz. havalar da ısınmış olur hem hasta etmeyiz kuzuları.

bende nisan mayis gibi dusunuyorum tuvalet egitimini
sampuani bioderma kremide canim pismemesi icinde angel baby ve arko tup krem kullaniyor cok mnunum
deterjan amway kullaniyorum birde dalinin matik sabun tozu kullaniyorum

hepimizin kuzularına maşallah rabbim esirgesin.

hasta ettik kuzuyu. nezle ile başladı gçen hafta bahçe nöbetim sonrası hasta oldum yorgan döşek yattım resmen. cuma raporluydum.
dün de eren ateşlendi kıyamam kuzuma bulaştırdım.
bugün okul dönüşü acile gittik. iştahı da yok birkaç gündür hemen farketti kilosu.
penisilin kullanamıyor eren alerjisi varmış antibiyotikle ateşdüşürücü ağrı kesici verdi. iğne yaptılar. boğazı kötü olmuş dedi doktor. iyileşince kulaklarına da baktırın çocuk doktoru görsün dedi.
iyileşsin bakalım götürecem doktora. kulak ağrısından çok korkarım ben çok çektim çocukken hiçbir şeye benzemez.
çok canım sıkıldı.

Merhaba erendenız cok gecmıs olsun
benım kızımda kabızdı dun ısten gottım 6dan 8e kadar agladı hatta ınledı
fıtılle rahatlattık ama caresızc.e gozune bakıyoya cok kptıyduu
sarıpapatya allah sabır versın ben bırgubde perısan oldum allah
yavrularımızı korusun
herkesın kandılı kutlu olsun allah tekrarına erdırsın

merhaba temmuz anneleri bende inşallah 2013 temmuz annesi olacağım, sizden tavsiye almaya ihtiyacımız var 2013 anneleri olarak,

-yeni doğan ve 0-3 ay olarak ne kadar ne alalım? en az ne kadar kısa kollu, yarım kollu, uzun kollu zıbın, tulum, elbise vb? kaç paket bez alalım? biberon emzik alalım mı? neler almayalım?
-3-9 aylık dönem için neler alalım?
-bebek arabası ana kucağı oda beşik alırken nelere dikkat edelim neler tavsiye edersiniz?
-doğum için önceden nasıl bir hazırlık yapalım? nelere dikkat edelim? ebelere veya dr'a önceden tembihlememiz gereken birşey var mı?doğumdan sonra giymek için gecelik mi alt üst pijama takımı gibi birşey mi alalım?

sıcakta doğum yapacak bizleri neler bekliyor???

hertürlü yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz :)

izmir'den selamlar!

bende yazı beklemeyi düşünüyorum canım zaten 3 yaşına kadar bile normal sanki arkadaşların kiler yeni, bşladı biri 3,5 oldu cocuguna bağlı sanırım

canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş normal doğum olur olmazsada geciyo nasılsa sezeryan ağrıları bebepin herseyi unutturuyo ama sen ıkınmaya calış eğer normal olursa bide ebeler karnına itecek sakın kızma birde doğumun olacağı gün çok enerjik oluyorsun ve azda olsa anlaşılıyor ac git biraz ıkınmaya utanıyorsun yoksa ben öyle oldum lavman dan sonra bilem öyle oldu (biraz açık oldu ama neyse) sezeryane gecmek zorunda kaldık ben ıkınmayı beceremediğim için keşke olsaydı ama olmadı neyse gelelim diğerlerine ilk doğduğunda biz bir çay kaşığı götürmüştük şekerli su verdik sarılık olmasın diye işe yaradı biri tavsiye etmişti. birde o gece sabaha kadar 2 saatt bir emzirilmesi lazım sarılık olmaması için uyanmazsa burnunu sıkın uyanıyo ozaman küvezde yatmasından iyidir.

küçük cam bir biberon al önce ilk gün sütün hemen gelmeyebiliyor mama verilir azcık emzik tavsiye ederim cunku surekli emmek isteyen bir bebek oluyor ilk aylar durdurmaya cook faydalı yoksa seni kullanır bir 3 gunlukken verdik bu ara almıyor artık,
ben bir hastane çıkışı seti aldım birde onun içindeki alt üstten tekli aldım ayrıca zıbın ve ayaklı alt aldım zıbın dediğim hani su bizede kullanmışlar sabahlık gibi yandan bağlanıyor 2 çift aldım yetti ayaklı alt 3 falan al bunlara ek çorap giydirmekten daha kolay hatta benimki belki 8 ay ayaklı giydi ayağını sıcak tutmak gaz içinde önemli ,yarım kollu alma çünkü üstüne bişi giydiremiyorsun sıyrılıyor ya atlet gibi yada kollu olsun zaten izmir çok sıcak olur atlet gibi giyer coğu zaman ,
ilk bez olarak prima premium care al diğerleri sert geliyo ilk aylar için çok alma sakın elinde kalır çabuk buyyo
bebek arabasının iki yönlü olmasna kesin önem ver birde hafif olsun chicco liteway bu anlamda süper
hastaneye ben 2 uzun gecelik götürdüm sonra hep onları giydim sonrasındada pijama bir tane yetti zaten battal boy almıştım Rabbim kolaylıklar versin başka seyler olursa sen sor özelden mesaj atabilirsin sevgiler

merhaba hanımlar ;
bende 2011 temmuz annesiyim :) merak ettiğim 1-2 konuda fikirlerinizi almak istiyorum .
1 si bebeklerinizin konuşması nasıl ,, benim kızım baba, dede, gel , git, abooo :))) ,, bitti ,, diyor daha anne demedi malesef (((
2 si de 2 . bir bebek düşünüyormusunuz merak ediyorum ben başladım düşünmeyede erken mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…