- Konu Sahibi efsun_zeren
-
merhaba kızlar :)
benim oğlumda 3 aylık oldu aşılarının tamamını oldu ancak bu ay rotavirüs aşısı yaptırıp yaptırmamakta çok kararsız kaldım çünkü aşının henüz güvenilirliğinin kanıtlanmadığını okudum. oğlumda deneme tahtası değil ki malum bu yıl aşılardan çok güvenilirliği tartışıldı hatırlarsanız:))) domuz gribi aşısı gibi yok vurdurun yok vurdurmayın yok ben yaptırırım ypk ben yaptırmam :44::44::44::44::44::44:
ben kesin ve net bir bilgi olsa hemen yaptırırırm ancak kesin olmadığı için çok tereddütteyim açıkçası
Biz rotavirüs aşımızı 2. ayda olduk, 2.dozuda bir sonraki ay olucaz.
140 liracık :)
1 gün önce de diğer aşılarımızı olmuştuk.
2. ayda iyi eziyet oldu yavruma.
Aşılar sıkıntısız geçti şükür, ateş filan olmadı.
canım rotavirüs aşısı iki doz mu?ben de aşımız sıkıntısız geçiyor diyordum ki baktım kıımın ateşi çıkmaya başladı ölçtüm hemen çıkmaya başlamış fitili yarıdan kestim ıslattım okuya okuya attım babası çıngırakla oyaladı derken gidiverdi korktuğum gibi geçmedi sebebi inceceik yapmamdı herhalde:))şimdi geçti allah a şükür inşallah çıkmaz bir daha.
bu rotavirüs denen aşı bana uyduruk para tuzağıymış gibi geldi doktorumuz da söylemedi ben yaptırmıcam galiba,çok gerekli olsa sağlık bakanlığı yaptırdırdı ocaklarda..
walla korkuyordum be canım ama doğru diyorsun içinde bulunduğun her duruma alışıyorsun hatta daha bile zevkli olur belki:))yetişiliyomuş cnm ben hep korkularım yüzünden oğlumdan sonra 5 sene kadar cesaret edemedim ama şimdi bakıyorum insan içindeki her duruma alışıyor hamileyken öyle ağırlaşmıştı ki uykularım 24 saatin 20 sini uyuyarak geçiriyordum ve iyice korkuyordum bebek doğunca ben napıcam diye ama şimdi3 aydır şöle güzel bi uyku uyumadım demek ki alışılıyo benim gibi yapma korkutma gözünüü...
baya bi sürmüş kanaman ben öle olsam kansızlıktan ölürüm heralderegl oldum öle yoğun falanda değil kaç gündür gene başım dönüyo
bende yaptırdım rotavirüs aşısını bu ay 2. doz uygulanacak bakalım hayırlıısı
canım benim tamam eskiden yokmuş aşılar ama eskiden bu kadar hastalıkta yokmuş vücutlar daha dirençliymiş şimdi herkez pamuk ipliğinde hemen hastalık kapıyor bağışıklık sistemi çok düşük Rabbim yavrularımızı korusun bizler sadece önlem alıyoruz vasıtayız arada koruyan kollayan Allah,çocuklarımızın sağlığı sıhhati yerinde olur inşallah.aayyy canım beniiiim,ne yaptı yeni bi tat alınca annesi mutlu oldu mu ben çok merak ediyorum kızıma yeni yeni tatlar verdiğimde ne yapacak diye:))buarada kızına maşallah canım Allah nazarlardan saklasın gelişimi güzel öpüyorum bebişini.günaydın kızlar
bebişlerinizin boyu kiloları nedir kaç aylıklar onlarıda paylaşalım
aşı mevzusuna gelince bizim doktorumuz özel aşıları kendi çocuklarına yaptırmadığını söyledi ve ekledi siz yada anneniz olmuşmusunuz dedi ayrıca bebeğin bağışıklık sistemi güçlü olur kendi karşı koysun hastalıklara dedi
hangi hastalığa aşı yaptıracaksınız onu bu şekilde koruyamazsınız dedi ben yaptırmadım çevremdeki kimsede yaptırmadı
bu arada benim kızımın 23 eylülde kızımın 3 ayı bitti şuan 65 cm boyunda 7 kilo 600 gram ağırlığında sadece anne sütü veriyorum çalıştığım için bazen kaynanam durduramazsa çok nadir bebelac mama veriyor
hafta sonu kızıma minik bir üzümün suyunu sıktım mama kaşığıyla içirdim bayıldı dahada istedii ama vermedim tabiki hafiften tattırmaya başlıyorum doyumluk değil sadece tadımlık
canım iyice araştır hemen karar verme,ben yaptıracağım inşallah.canım maşallah senin kız baya iyi kilo almış biz hala 6 olamadık
bişey yemiyo benimki 10 gündür falan...2700 doğmuştu benimki ancak bu kadar toparlayabildik şükrediyorum...
aşıya hala karar veremedik bizde galiba yaptırmıcaz..
canım benim sütünü arttırıcı şeyler yiyip içiyor musun ve herşeyden önemlisi sütünün olduğunu düşünmek..Arkadaşlar benim oğlum da 22 Temmuz doğumlu. Ben de Temmuz annesiyim beni de aranıza katarsanız çok sevinirim.
Oğlum 3.380 gr, 50 cm doğdu. Şu an 59 cm 5.400 gr.
Ben anne sütü artı aptamil mama veriyorum. İlk günden beri kendi sütüm oğlumu doyurmuyor mecburen mama vermek zorunda kalıyorum. Bir türlü sütüm artmadı gitti.
Kizlar!
Benim oglusa da Rota asisini gecen hafta yaptirdik. Bizimkisi 3 doz. 1.doza 114 TL verdik. Piyasada 2 markasi varmis. Birisi 2, digeri 3 dozmus.
Gecenlerde ya bir gazetede ya da bir dergide okudum. Bu asi Saglik Bakanligi'nin kapsamina girecekmis. Belki de bizim 2. ve 3. dozlar da Saglik Bakanligi kapsamina girer ve yetisir; bedava da olabilir:)
Bence yaptirin. Ozellikle de bebeginzii ileride krese gonderecekseniz. Cunku kreslerde bu hastalik cok bulasici olabiliyor. Tehlikeli bir hastalik. Ben kizimda ozel olan sucicegi asisini yaptirmistim. Kreste sucicegi salgini oldugunda, benim kizim bu hastaligi cok hafif gecirdi. Vucudunda sadece 1 tane kucuk nokta cikmisti. Ama asi olmayan arkadaslari krese 10 gun gelemediler. Asi yaptirmayinca, ileride hem cocugunuz daha ciddi hasta olabilir, doktorlarla hastaneyle ugrasirsiniz, hem de siz de ise gidemeyip isiniz gucunuzden olursunuz. Aslinda asi pahali gibi gorunuyor ama ilerideki olasi sonuclari dusununce, yaptirmaya deger. Yaptirmadiginizda o para zaten sizden cikabilir. Parasi da bir kenara. Boyle hastaliklarla ugrasmak zor. Tecrubeli bir anneden size nacizane bir tavsiye..
benim gibi face kullanmayan ama bazı paylaşımlara ihtiyacı olan anneler gelin burdan konuşalım
evet kızlar evet,evet iyi olur bizim bütün anneler face kaydı
arkadaşım seni emiyorsa sakın verme, taze de versen günümüzde hormonsuz sıkma meyve suyu bulmak zaten çok zor sen bol bol emzir sık sık, bağırsakları da zamanla gelişecek annesi sen endişelenme....iyi olmuş bu başlık artık giresim gelmiyordu foruma.
bizim sorunumuz da kaka yapamama 10günü geçince fitille yaptırıyorum,2ay 1ogünlük olduk yavaştan taze meyve suları vericem belki çıkarmasına yardımcı olur
evet rezene çayını dene derim kesinlikle, işe yarıyor....evet canım benimde giresim yoktu aklıma geldi en azından burdan yazışalım
bence ek gıda için çok erken onun yerine sen yediklerine dikkat etsen mesela ben muz yediğimde kabız olurum kıızımda oluyo senin bağırsakların ne kadar rahat olurda onunda o kadar rahat olur doktorunla görüş rezene içirebilirsin ben metsil kullanıyorum damla günde bir kez çok rahatlıyo
aaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy evet evet git ya bende düşünüyordum bak,,,,,bencede daha ek gıda için çok erken bende verme taraftarı değilim en az 4 ay ondan sonra belki olabilir ama ben 6 ay bişey vermeyi düşünmüyorum doya doya emsin kuzucuk
en azından yakınmışsın cnm gerçekten bebekten ayrılmak çok zor oluyorr.
bende bugün diyetisyene başlıyacağım kilo vermem lazım öğleden sonra gideceğiğm bakalım neler dicek
hoşgeldin arkadaşım.....selam bayanlar benide alın aranıza ikinciye oğlum oldu temmuz 22 doğumluyuz allah sizinde bebeklerinizi bagıslasın
hamileliğim boyunca 18 kilo aldım ve 20. gün hepsi gitti kilolarımın sezeryanla doğum yaptım ama gergin bi lokusalık dönemi geçirdim üzerine birde uykusuzluk sezeryandan kalma göbek bile kalmadı dümdüüz 1,70 boyum 57 iloyum
ilk olarak bende öyle düşünmüştüm ancak doktorum önerdi, ve doktoruma güveniyorum...bu rotavirüs denen aşı bana uyduruk para tuzağıymış gibi geldi doktorumuz da söylemedi ben yaptırmıcam galiba,çok gerekli olsa sağlık bakanlığı yaptırdırdı ocaklarda..
aynı şekilde abim ve yengemde bu rotavirus sebebiyle yeğenimin hastanede yattığını söyledile8r bende hemen yaptırdım arkadaşlar........aaa canııım lütfen bebeğinin sağlığı olur mu öyle uyduruk olsa yapılmaz izin verilmez böyle birşeye yaptırmayacağım diye hemen karar verme bugün tesadüf doğum sonrası-bebeğinizin aşıları kontrolleri aylık gelişim bilgileri-bebeğine rota virüs aşısı yaptıran var mı başlığını okudum bir bayan ilk çocuğuna yaptırmadığını ve bu yüzden bu hastalık yüzünden çocuğunun hastanede yattığını yazmış ikinci çocuğuma mutlaka yaptıracağım yazıyordu,fiyatının pahalı olma sebebide yoksul olan ülkelere bu parayla aşı alınıp gönderiliyormuş böyle paylaşmışlar,o topiği bi oku derim canım karar vermeden önce birde doktoruna danış tatlım bebeğin sağlıkla kalsın hep.
ah ben bu kızımı babanneye nasıl alıştırıcam
benim kızımda babaannede hiç durmuyor onun kucağına gidince başlıyor mızmızlanmaya,negatif elektrik alıyor galiba annesi gibi:)))
kızlar ben şimdi diyetisyene gidiyorum hospıtal var kapımızın önünde diyetisyen gelmiş diyorlar kendi hastaneme gidecektim buraya geldiğini duyunca duramadım bi gideyim bakayım neler olacak:))
hadi bakalım canım güle güle de kilolara
sağol canııımgittim randevulu oluyormuş yarına randevu aldım bakalım kaç kilo fazlam varmış doğumdan sonra kilolar gitti derken 4kilosu geri gelmiş acil önlem almak lazım emzirdiğim için kafama göre yapmak istemedim inşallah hayırlısıyla veririm
sizlerde ne var ne yok kilo durumları nasıl kızlaar
hayırdır canım benim stresinin sebebi nedir özel olmazsa??canım ben çok kilo verdim şimdide almaya çalışıyorum ama ben stresten verdim
bende 13 kilo almıştım 3 kilo kaldı şimdi o da kalsın istiyorum. eskiye dönmek istemiyorm yalnız şu karnımı sıkılaştırsam daha güzel olacak:2:
GÜNAYDIN KIZLAR..
kimse yokmu kaynatmışsınız ben yokken..
biz saat 11.30 da doktora gidicez bakalım kızım ne kadar kilo almış,aşıyıda sorucam..ishal oldu bide kızım ne verecek acaba 5 gündür geçmedi...koyu yeşil parlak yağlı pis kokulu
bi ishal...
canbebenin pamuk mendilini hiç görmedim ben ya nerelerde bulunur acaba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?