2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Temmuz Anneleri Selamlar!
Bu konuyu kim actiysa iyi etmis; uzun zamandir Temmuz Anneleri'nde bir hareket yoktu. Sanirim herkes Facebook'ta

Ben de 18 Temmuz'da dogum yaptim. 9 ay normal dogum turkusu cigirirken, sezaryenle dogum yaptim. Oglusum 3700gr, 51 cm dogdu. Gecen Pazartesi doktorumuza gittigimizde kilosu 5200gr, boyu da 60cm'di. Ertesi gunu Saglik Ocagi'na gittigimizde de kilosu 5300 gr cikti. Doktorumuz kilo alisini biraz az buldu. 15 gun sonraya yine cagirdi. Kilo alisini yine az bulursa, sanirim mamaya yonlendirecek. Ama ben mama vermek istemiyorum Doktorumun aksine, aile hekimi de kilosunu iyi buldu. Ben de biraz sasirdim.
Sizin bebekleriniz kac saatte ve ne kadar sure ile emiyor? Her emziriste, iki gogsunuzu de veriyor musunuz?

bu rotavirüs denen aşı bana uyduruk para tuzağıymış gibi geldi doktorumuz da söylemedi ben yaptırmıcam galiba,çok gerekli olsa sağlık bakanlığı yaptırdırdı ocaklarda..

Kizlar!
Benim oglusa da Rota asisini gecen hafta yaptirdik. Bizimkisi 3 doz. 1.doza 114 TL verdik. Piyasada 2 markasi varmis. Birisi 2, digeri 3 dozmus.

Gecenlerde ya bir gazetede ya da bir dergide okudum. Bu asi Saglik Bakanligi'nin kapsamina girecekmis. Belki de bizim 2. ve 3. dozlar da Saglik Bakanligi kapsamina girer ve yetisir; bedava da olabilir:)

Bence yaptirin. Ozellikle de bebeginzii ileride krese gonderecekseniz. Cunku kreslerde bu hastalik cok bulasici olabiliyor. Tehlikeli bir hastalik. Ben kizimda ozel olan sucicegi asisini yaptirmistim. Kreste sucicegi salgini oldugunda, benim kizim bu hastaligi cok hafif gecirdi. Vucudunda sadece 1 tane kucuk nokta cikmisti. Ama asi olmayan arkadaslari krese 10 gun gelemediler. Asi yaptirmayinca, ileride hem cocugunuz daha ciddi hasta olabilir, doktorlarla hastaneyle ugrasirsiniz, hem de siz de ise gidemeyip isiniz gucunuzden olursunuz. Aslinda asi pahali gibi gorunuyor ama ilerideki olasi sonuclari dusununce, yaptirmaya deger. Yaptirmadiginizda o para zaten sizden cikabilir. Parasi da bir kenara. Boyle hastaliklarla ugrasmak zor. Tecrubeli bir anneden size nacizane bir tavsiye..

walla korkuyordum be canım ama doğru diyorsun içinde bulunduğun her duruma alışıyorsun hatta daha bile zevkli olur belki:))
canım benim tamam eskiden yokmuş aşılar ama eskiden bu kadar hastalıkta yokmuş vücutlar daha dirençliymiş şimdi herkez pamuk ipliğinde hemen hastalık kapıyor bağışıklık sistemi çok düşük Rabbim yavrularımızı korusun bizler sadece önlem alıyoruz vasıtayız arada koruyan kollayan Allah,çocuklarımızın sağlığı sıhhati yerinde olur inşallah.aayyy canım beniiiim,ne yaptı yeni bi tat alınca annesi mutlu oldu mu ben çok merak ediyorum kızıma yeni yeni tatlar verdiğimde ne yapacak diye:))buarada kızına maşallah canım Allah nazarlardan saklasın gelişimi güzel öpüyorum bebişini.
canım iyice araştır hemen karar verme,ben yaptıracağım inşallah.
canım benim sütünü arttırıcı şeyler yiyip içiyor musun ve herşeyden önemlisi sütünün olduğunu düşünmek..

canım haklısın katılıyorum bencede yapılmalı,ben kızımı kreşe göndermek istiyorum:))

benim gibi face kullanmayan ama bazı paylaşımlara ihtiyacı olan anneler gelin burdan konuşalım

evet iyi olur bizim bütün anneler face kaydı
evet kızlar evet,
bu çok iyi oldu açıkcası....................
bakın göreceksiniz bizim diğer kızlarda tekrardan aramıza dönecekler.......
gerçekten buna çok sevindim.......
her ne kadar nete her zaman giremesemde girdiğimde sizleri görmek beni mutlu edecek arkadaşlar...................

arkadaşım seni emiyorsa sakın verme, taze de versen günümüzde hormonsuz sıkma meyve suyu bulmak zaten çok zor sen bol bol emzir sık sık, bağırsakları da zamanla gelişecek annesi sen endişelenme....
evet rezene çayını dene derim kesinlikle, işe yarıyor....
ama metsili benim hemşire arkadaşım ve doktorumuz kesinlikle önermedi,
metsilde kimyasal bileşimler varmış onun yerine zinco yu tavsiye ettiler , bilginiz olsun arkadaşlar.....

aaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy evet evet git ya bende düşünüyordum bak,,,,,
bizimle paylaşırsan doktorunun önerilerini sevinirim arkadaşım....

selam bayanlar benide alın aranıza ikinciye oğlum oldu temmuz 22 doğumluyuz allah sizinde bebeklerinizi bagıslasın
hoşgeldin arkadaşım.....

MAAŞALLAH, SÜBHANALLAH arkadaşım...

bu rotavirüs denen aşı bana uyduruk para tuzağıymış gibi geldi doktorumuz da söylemedi ben yaptırmıcam galiba,çok gerekli olsa sağlık bakanlığı yaptırdırdı ocaklarda..
ilk olarak bende öyle düşünmüştüm ancak doktorum önerdi, ve doktoruma güveniyorum...
aynı şekilde abim ve yengemde bu rotavirus sebebiyle yeğenimin hastanede yattığını söyledile8r bende hemen yaptırdım arkadaşlar........

merhaba arkadaşlar nasılsınız bebişlerimiz nasıllar benim kızım babannede kalıyor ve alışamadı ağlıyor keyifsizim biraz
dün kızıma bebelac mama vermek zorunda kaldım doymuyor oburis kızım saat akşam 10 da uyudu gece 3 de kalktı normalde 2 saatte bir uyanıyordu anladımki doymuyor

kızlar kızıma uni baby ıslak pamuklu mendil kullanıyordum içinden 40 tane çıkıyor ve hemen bitiyor fiyatıda 6 tl şimdi canbebe kullanıyorum ıslak pamuklu vee emin olun aynı fiyatıda 2 tl bi deneyin derim ben bulmakta biraz zorlanıyorum ama gerçekten güzel kremlerim şampuanım bübshen ve çok memnunum kızım maşallah daha hiç pişik olmadı

ah ben bu kızımı babanneye nasıl alıştırıcam

benim kızımda babaannede hiç durmuyor onun kucağına gidince başlıyor mızmızlanmaya,negatif elektrik alıyor galiba annesi gibi:)))
kızlar ben şimdi diyetisyene gidiyorum hospıtal var kapımızın önünde diyetisyen gelmiş diyorlar kendi hastaneme gidecektim buraya geldiğini duyunca duramadım bi gideyim bakayım neler olacak:))

hadi bakalım canım güle güle de kilolara

hadi bakalım canım güle güle de kilolara

sağol canııım gittim randevulu oluyormuş yarına randevu aldım bakalım kaç kilo fazlam varmış doğumdan sonra kilolar gitti derken 4kilosu geri gelmiş acil önlem almak lazım emzirdiğim için kafama göre yapmak istemedim inşallah hayırlısıyla veririm
sizlerde ne var ne yok kilo durumları nasıl kızlaar

canım ben çok kilo verdim şimdide almaya çalışıyorum ama ben stresten verdim

bende 13 kilo almıştım 3 kilo kaldı şimdi o da kalsın istiyorum. eskiye dönmek istemiyorm yalnız şu karnımı sıkılaştırsam daha güzel olacak:2:

canım ben çok kilo verdim şimdide almaya çalışıyorum ama ben stresten verdim
hayırdır canım benim stresinin sebebi nedir özel olmazsa??
bende 13 kilo almıştım 3 kilo kaldı şimdi o da kalsın istiyorum. eskiye dönmek istemiyorm yalnız şu karnımı sıkılaştırsam daha güzel olacak:2:

neden be canım sevmeyeceğin kadar çok mu zayıftın önceden?

GÜNAYDIN KIZLAR..
kimse yokmu kaynatmışsınız ben yokken..
biz saat 11.30 da doktora gidicez bakalım kızım ne kadar kilo almış,aşıyıda sorucam..ishal oldu bide kızım ne verecek acaba 5 gündür geçmedi...koyu yeşil parlak yağlı pis kokulu
bi ishal...
canbebenin pamuk mendilini hiç görmedim ben ya nerelerde bulunur acaba...

canım migroslarda felan oluyo walla biz artık beze ve mendillere para yetiştiremez olduk havalar sıcakken kızımın altını yıkıyordum ama şimdi soğuduu çok iyi maaşlar almamıza rağmen insanın gözüne görünüyoo hemen bitiyo çünkü 2 gün de ben şimdi dönüşümlü kullanıyorum jansın baby nın ıslak mendili var alkölsüz göz yakmayan förmüllü olandan 3 lü paketi 7 tl içindende 72 tane çıkıyo kızıma iyi geldii

ne yalan söyleyim önce ben kendimde denedim gayet iyi hem makyajımı temizledim gözlerimi yakmadı hemde .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…