- Konu Sahibi efsun_zeren
-
kucak konusunda şanslıyım heralde tek başıma olduğum için ben kucağa alışmadı pek...salıncağa alıştı...sallıyorum..yinede kucakta daha mutlu tabi..
Koltuğa yatırıp destekleyip gidiyorum ben yarım saat öyle debeleniyo yoruluyo elini ayağını sallamaktan mıkırdanmaya başlayınca alıp salıncağa koyuyorum bi emzik 2 salla uyuyo...
Bu arada ben günde 1 tatlı kaşığı kadar sütümden arımama yapmaya vermeye karar verdim..15 gün sonrada cicibebe kırıntıları ezip vericem sütümle...
Bu çocuk sütten başka bişey istiyor..biz yerken sanki canı çeker gibi ağzımıza bakıyor..
Bugünde oturmak istiyor artık...yok kızım sen daha oturamazsın diyorum kendini kaldırtıyor..oturunca çok mutlu oluyor...
Napcamı şaşırdım artık işte...
Süt olayına bi çare varmı arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum..14 günde 250 gr almış zayıflıyor..
canım bizim doktorumuz bir bebek ayda 600 gram alıyorsa normaldir demişti bence kendi sütünü sağ muhallebi yap pirinç unuyla gece verebilirsin bende 20 gün sonra bakıyım yavaştan tadımlık vericem doyumluk değil ama benim kızımda tam bir oturma delisi ve tv izleme delisi engel olmaya çalışsamda olmuyor kayınvalidem baktığı için arkasına destek koyup otutturuyor çizgi film izletiyo oda bayılıyo walla artık kafam karmankarışık oldu kimi diyo 6 ay vermeyin bişiy kimi diyo verin kimi dio tv izletmeyin kimi dio izletin çok karışığım
ewet canım doktor normal dedi 10 güne kadar yapmayabiliyormuş. ama 5 günü geçerse rahatsızsa fitil verebilirsin dedi 3 ayı doldurduk kilo alışı iyi gelişimi iyi şimdilik sorun yok çok şükür ama ben evhamlıyım biraz doymuyomu diye göğüslerim sünger gibi humana ve milupa içiyorum maya dediler maya yutuyorum çoğalıyo ama kız durmayınca unutuyorum içmeyi o zaman azalıyor sanki sizler bişey yapıyormusunuz.
bi ara bende düşünmüştüm bundan ama gereksiz gördüm ama kraftın dandinosu baya hoşuma gitti mama sandalyesi olarak kullanılıyor tam yatabiliyor falan hoş bişeydiBenim oğlum gündüzleri pek uyumuyor gündüz uykusu pek yok. Uyuduğu zaman da 5 dakikada bir uyanıyor dalamıyor o yüzden hep başındayım bütün işler kalıyor valla yemeği bile zor yapıyorum. Otomatik sallanan salıncak almayı düşünüyorum bu yüzden siz kullanıyor musunuz?
saol cnm hepimizinkini inşMAŞALLAAAH CANIM ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN KUZUNU
zülalde çok emiyor yumruğunu benimde hoşuma gidiyor cuk cuk bırakmaz ya emmeyi ne alakası var ki ama benim kızım emziğide çok seviyor cuk cuk onuda emiyoo
canım benim kızım iki aylıkken sürekli kucak istiyordu artık kollarım kopuyodu sonra 3 aylık olunca azaldı sosyalleşiyolarmış ilgisini objelere yöneltti bende playkool un çıngıraklı patiklerinden aldım takıyorum eline salladıkça şıngırdıyo hoşuna gidiyo müzik aç ve ağlayınca hemen alma bi süre sonra alışıyolar benim kızım şimdi yerde yarım saat tepiniyo yanınıa kırmızı şapkalı bi ayısı var onu koyuyorum oyuncaklarını koyuyorum oyalanıyo benim kızımda parmak emiyo daha doğrusu yumruk ama ne emmek cop cop cop emzik veriyorum diliyle itiyo emziği elleri daha tatlı geliyo siz siz olun el emdirmeyin doktorumuz dedi el parmak emen bebek memeyi bırakırmış ben kızıma müzikli dönence aldım bugün gelecek mutlaka onun dikkatini çekecek bişiyler vardır deneyerek keşfet
bende aldım playgonun bez çıngırağını aldım çok eğleniyo onunla bide oyun halısı alıcam onaaynen canım benim kızımda iki taraf içinde ilk torun kucak delisi olmuştu şimdi unutturuyorum kucağı çünkü oyuncaklara ilgisi kayıyo artık plaskoolun çıngırağını tavsiye ederim birinde korna sesi var basınca ötüyo birinde çıngırak sesi hemde bez yıka yıka kullan
bende öle cnm doymuyor mu diye çok korkuyorum bazen ama doymasa anlarım diyorum ne kadar içtiğini bende bilmiyorumcanım bence her bebeğin süt ihtiyacı farklıdır eğer zorlarsan bu sefer hiçbirşey veremezsin doktorunla görüştünmü bebeğinde kilo kaybı yoksa ve hasta değilse korkma ben kızımı sadece emziriyorum kaç cc içtiğini bilmiyorum mesela
benim oğlum da öleydi 3 4 gün falan yapmazdı sonra bi yapardı başına çıkardı nerdeyse banada dr normal demiştibende 2011 temmuz anneleri gizli takipçilerindendim hemen hemen hepinizin yaşadıklarını takip ettim yazamasamda tavsiyelerinizi aldım dualarınıza katıldım sorunlu bir hamilelik 2 ay hastane macerasından sonra 36. hafta da bebeğime sezaryen le kavuştum. kızım şimdi tam 3 aylık aynı sorun bende de var anne tarafının ilk torunu kucaktan hiç düşmedi şimdi yerinde durmuyor. Sürekli kucak istiyor sırtüstü zor yatırıp konuşuyorum anca sakinleşiyor yarım saat zor duruyor. Tüm gün kucakta sadece yemek yapabiliyorum o da makarna çorba gibi kolay yemekler eşim gelince temizlik yapabiliyorum. şuan annem yanımda ayağında Ayşe Naz ı sallıyor. bende bu anın tadını çıkarıyorum. bende sadece emziriyorum. bu nedenle nekadar içiyor bilemiyorum ama içim içimi yiyor doyuyormu diye. bu arada bizim bir sorunumuz var sizlerden de yaşayan var mı merak eetim. kızım sadece anne sütü alıyor ve 5 günde bir kaka yapıyor ama kabız değil ve ne yapma taaa sırtından çıkıyor. dr normal diyor çok sıkıntı veriyorsa fitil ver dedi. hiç fitil vermedim. siz de de oluyormu oluyorsa neler yapıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
cnm bence daha erken ek gıda için en azından bi 4 ayları dolsun ondan sonra başla benceKUCAK KONUSUNDA ŞANSLIYIM HERALDE TEK BAŞIMA OLDUĞUM İÇİN BEN KUCAĞA ALIŞMADI PEK...salıncağa alıştı...sallıyorum..yinede kucakta daha mutlu tabi..
koltuğa yatırıp destekleyip gidiyorum ben yarım saat öyle debeleniyo yoruluyo elini ayağını sallamaktan mıkırdanmaya başlayınca alıp salıncağa koyuyorum bi emzik 2 salla uyuyo...
bu arada ben günde 1 tatlı kaşığı kadar sütümden arımama yapmaya vermeye karar verdim..15 gün sonrada cicibebe kırıntıları ezip vericem sütümle...
bu çocuk sütten başka bişey istiyor..biz yerken sanki canı çeker gibi ağzımıza bakıyor..
bugünde oturmak istiyor artık...yok kızım sen daha oturamazsın diyorum kendini kaldırtıyor..oturunca çok mutlu oluyor...
napcamı şaşırdım artık işte...
süt olayına bi çare varmı arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum..14 günde 250 gr almış zayıflıyor..
anca şimdi mama verebilirsinKızlar arımamayı araştırdımda pek sağlıklı değilmiş...başka ne verebilirim acaba..bişey vericem artık karar verdim..ama ne..
15 gün sonra artık baya günde 1 öğün vericem 3,5 aylık olcak o zaman nasılsa...
tv izlemesinin doğru olmadığını düşünüyorum ve bakmamasına gayret ediyorum ama oturması bebeğine göre değişir diye düşünüyorumcanım bizim doktorumuz bir bebek ayda 600 gram alıyorsa normaldir demişti bence kendi sütünü sağ muhallebi yap pirinç unuyla gece verebilirsin bende 20 gün sonra bakıyım yavaştan tadımlık vericem doyumluk değil ama benim kızımda tam bir oturma delisi ve tv izleme delisi engel olmaya çalışsamda olmuyor kayınvalidem baktığı için arkasına destek koyup otutturuyor çizgi film izletiyo oda bayılıyo walla artık kafam karmankarışık oldu kimi diyo 6 ay vermeyin bişiy kimi diyo verin kimi dio tv izletmeyin kimi dio izletin çok karışığım
cnm hiçde zayıf değil boşuna üzülüyorsun gayet normal bence kilosubende izletiyorum oyalanıyo napim evde kimse olmayınca...destekle yastıkla yarı oturtuyorum işime bakıyorum..tv izleyen çocuklar dış dünyaya kapalı oluyomuş otistik oluyomuş
geç konuşuyormuş vs. diyorlar ama süt sağarken onu bşeyin oyalaması gerekiyor mecburum ben..
ben 4. ay dolsun ek gıdaya geçicem 6. ayı bekleyemem sanki doymuyormuş gibi geliyor sadece sütle..
kilosu hiç iyi değil canım çok zayıf çok..3 ayı doldırduk 5750..
biz 6sında 3ayı dolduracagız ama ben azar azar mteyve suları veriyorum kendim sıkıp içiriyorum elma üzüm vs.katı meyve sıkacağı alıcam havuç falanda içiricem 3ay dolunca bence meyve suyu için iyidir 4ay dolunca da mama çorba falan başlıcam 6ayı beklemem ben
bende 2011 temmuz anneleri gizli takipçilerindendim hemen hemen hepinizin yaşadıklarını takip ettim yazamasamda tavsiyelerinizi aldım dualarınıza katıldım sorunlu bir hamilelik 2 ay hastane macerasından sonra 36. hafta da bebeğime sezaryen le kavuştum. kızım şimdi tam 3 aylık aynı sorun bende de var anne tarafının ilk torunu kucaktan hiç düşmedi şimdi yerinde durmuyor. Sürekli kucak istiyor sırtüstü zor yatırıp konuşuyorum anca sakinleşiyor yarım saat zor duruyor. Tüm gün kucakta sadece yemek yapabiliyorum o da makarna çorba gibi kolay yemekler eşim gelince temizlik yapabiliyorum. şuan annem yanımda ayağında Ayşe Naz ı sallıyor. bende bu anın tadını çıkarıyorum. bende sadece emziriyorum. bu nedenle nekadar içiyor bilemiyorum ama içim içimi yiyor doyuyormu diye. bu arada bizim bir sorunumuz var sizlerden de yaşayan var mı merak eetim. kızım sadece anne sütü alıyor ve 5 günde bir kaka yapıyor ama kabız değil ve ne yapma taaa sırtından çıkıyor. dr normal diyor çok sıkıntı veriyorsa fitil ver dedi. hiç fitil vermedim. siz de de oluyormu oluyorsa neler yapıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
haziran annesi olmama rağmen temmuz annesi olarak görüyorum kendimi çünkü hamileliğim başından beri burayı takip ediyordum..bizim aceleci 10 gün önce doğunca 27 haziran oldu doğum günü:) tv bebeklerin dikkatini çok çekiyor bizimkide sürekli bakmaya çaışıyor ama ben izin vermiyorum.Bi makalede okumuştum üniversitede...tv ekranına fotoğraf makinesiyle baktığımızda daha iyi anlayacaksınız beni..ekranda görüntüyü sağlayan o görüntü akışları bebeğin beyninde ciddi hasarlara neden oluyormuş..allah korusun epilepsiye bile neden olabiliyormuş.bu konuda uyarmak istedim sizleri..bu arada benim ilk bebeğim ve ek gıdaya geçmek bana çok korkunç geiyor nedense ne yapacağımı bilmediğim için deliriyorum ne yedireceğim ben diye ..bide yalnızım dneyimli kimsede yok..burdan sizleri takip edeceğim..iyi geceler
saol cnm darısı sana ...merak etma gayet iyi kilosuSLM ANNİŞLER NASILSINIZ...
biz kızımla komşuya gidecektik ama uyuyor kalkmasını bekliyorum size bi bakim dedim...
zeytin gözlüm kilosuna iyi demişsin kızımın umarım öyledir..dün 2 ince dilim şeftalinin suyunu verdim şapur şupur yedi..bugünde vercem...
3 çay kaşığı falan ediyo yani...yeter şimdilik...
saçlarınıda güle güle kullan ...çok iyi etmişsin valla insan kılığından çıktım bende bakımsız bakımsız ..bayrama kadar yaptırmam lazım..ben bu sefer balyaj attırcam ama kalın kalın...daha güzel oluyo sanki...
ek gıdaya başlamak banada korkunç geliyoo oğlum hiç yemezdi inş kızım bari güzek yer yedikten sonra hazırlamak çok kolay yeter ki yesinhaziran annesi olmama rağmen temmuz annesi olarak görüyorum kendimi çünkü hamileliğim başından beri burayı takip ediyordum..bizim aceleci 10 gün önce doğunca 27 haziran oldu doğum günü:) tv bebeklerin dikkatini çok çekiyor bizimkide sürekli bakmaya çaışıyor ama ben izin vermiyorum.Bi makalede okumuştum üniversitede...tv ekranına fotoğraf makinesiyle baktığımızda daha iyi anlayacaksınız beni..ekranda görüntüyü sağlayan o görüntü akışları bebeğin beyninde ciddi hasarlara neden oluyormuş..allah korusun epilepsiye bile neden olabiliyormuş.bu konuda uyarmak istedim sizleri..bu arada benim ilk bebeğim ve ek gıdaya geçmek bana çok korkunç geiyor nedense ne yapacağımı bilmediğim için deliriyorum ne yedireceğim ben diye ..bide yalnızım dneyimli kimsede yok..burdan sizleri takip edeceğim..iyi geceler
kızlar sizinde saçlarınız dökülmeye başladı mı? ne yapabilirim bu konuda bilgisi olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?