2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar arımamayı araştırdımda pek sağlıklı değilmiş...başka ne verebilirim acaba..bişey vericem artık karar verdim..ama ne..
15 gün sonra artık baya günde 1 öğün vericem 3,5 aylık olcak o zaman nasılsa...

canım bizim doktorumuz bir bebek ayda 600 gram alıyorsa normaldir demişti bence kendi sütünü sağ muhallebi yap pirinç unuyla gece verebilirsin bende 20 gün sonra bakıyım yavaştan tadımlık vericem doyumluk değil ama benim kızımda tam bir oturma delisi ve tv izleme delisi engel olmaya çalışsamda olmuyor kayınvalidem baktığı için arkasına destek koyup otutturuyor çizgi film izletiyo oda bayılıyo walla artık kafam karmankarışık oldu kimi diyo 6 ay vermeyin bişiy kimi diyo verin kimi dio tv izletmeyin kimi dio izletin çok karışığım

bende izletiyorum oyalanıyo napim evde kimse olmayınca...destekle yastıkla yarı oturtuyorum işime bakıyorum..tv izleyen çocuklar dış dünyaya kapalı oluyomuş otistik oluyomuş
geç konuşuyormuş vs. diyorlar ama süt sağarken onu bşeyin oyalaması gerekiyor mecburum ben..
ben 4. ay dolsun ek gıdaya geçicem 6. ayı bekleyemem sanki doymuyormuş gibi geliyor sadece sütle..
kilosu hiç iyi değil canım çok zayıf çok..3 ayı doldırduk 5750..

ewet canım doktor normal dedi 10 güne kadar yapmayabiliyormuş. ama 5 günü geçerse rahatsızsa fitil verebilirsin dedi 3 ayı doldurduk kilo alışı iyi gelişimi iyi şimdilik sorun yok çok şükür ama ben evhamlıyım biraz doymuyomu diye göğüslerim sünger gibi humana ve milupa içiyorum maya dediler maya yutuyorum çoğalıyo ama kız durmayınca unutuyorum içmeyi o zaman azalıyor sanki sizler bişey yapıyormusunuz.

canım benim bazen sölpük sölpük oluyo süt yok diyorum kızım bi çekiyo boğazına kaçırıyo stresyapma yaptıkça azalıyo milupanın çayını içiyorum başkada bişiy yapmıyorum

ewet stres yapmamak lazım ama huysuz bebekle zor. Ek gıda konusunda milupanın sitesinde güzel tarifler var bakabilirsin canım ama daha erken gibi ancak mama verilebilir bana ek gıdaya geçmek korkunç geliyo asıl iş o zaman başlıyo

kızlar bu ek gıda olayı çok kafamı karıştırıyor dr bişey verme dedi ama bildiğim kadarıyla 6. ayda geçen bebeklerde sıkıntı oluyormuş yemek yemek aklım çok karıştı geçenlerde üzüm suyu verdim tadına baksın diye sanırım karnı ağrıdı gaz yaptı yada ben brokoli yemiştim aynı gün sütümden geçti o huzursuz yaptı inanın bilemiyorum ne yapacağımı benim oğlumda tam bir ayağa kalkma delisi ama onu da korkuyorum yaptırmaya acaba kemik gelişimini olumsuz etkiler mi kimi drlar 5. aya kadar kesinlikle oturtmayın diyorlar kimileriyse günde 20 dk oturtun diyorlar ben de bebeğimin isteklerini dikkate alıyorum o mutlu olunca sorun yok gibime geliyor. bu arada 3 aylığız bizde

MRB KIZLAR
sağlık ocağından aradılar kilosuna bakmak için kızımın oraya gittik geldik dr inceledi kızımı bişeyi yok maşallah çok diri biraz zayıf olsun boşver diyo...
ben oğlumu 2250 doğurdum şimdi oğlum yeme yeter diye eline vuruyom diyo..
geçen aşıya gidince demiştim yemiyo diye hala öylemi diye aramışlar bu ne ilgi böyle...yemiyo hala dedim bende...dr sütünle pirinç unu pişir sonra ocaktan alınca içine
mama ekle diyo..bide benim süt sağdığımı bildiği için çok zor olur senin için bu ayda sabretde sonra başla istersen ek gıdalara dedi...
sevilcim;
ek gıdaya geçincede gaz olcak bi süre alışıncaya kadar kabız olcak biliyosun dimi dedi dr...gözüm korktu gaz deyince..gazsız bi bebeğe bile gaz yapıyomuşki
bizde ne olur artık bilemem..brokoli karnıbahar sayılır bi nevi acaip gaz yapıyor tatlım...
bilmiyorum napsak ek gıdadan caydım biraz 5. ayda bitsinde öyle başlayalım bari...tabi azar azar tattırmaya devam...arada bende şeftali falan yalatıyorum...

biz 6sında 3ayı dolduracagız ama ben azar azar meyve suları veriyorum kendim sıkıp içiriyorum elma üzüm vs.katı meyve sıkacağı alıcam havuç falanda içiricem 3ay dolunca bence meyve suyu için iyidir 4ay dolunca da mama çorba falan başlıcam 6ayı beklemem ben

günaydın güzel anneler

bi ara bende düşünmüştüm bundan ama gereksiz gördüm ama kraftın dandinosu baya hoşuma gitti mama sandalyesi olarak kullanılıyor tam yatabiliyor falan hoş bişeydi
MAŞALLAAAH CANIM ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN KUZUNU
saol cnm hepimizinkini inş
zülalde çok emiyor yumruğunu benimde hoşuma gidiyor cuk cuk bırakmaz ya emmeyi ne alakası var ki ama benim kızım emziğide çok seviyor cuk cuk onuda emiyoo
bende aldım playgonun bez çıngırağını aldım çok eğleniyo onunla bide oyun halısı alıcam ona
bende öle cnm doymuyor mu diye çok korkuyorum bazen ama doymasa anlarım diyorum ne kadar içtiğini bende bilmiyorum
benim oğlum da öleydi 3 4 gün falan yapmazdı sonra bi yapardı başına çıkardı nerdeyse banada dr normal demişti
cnm bence daha erken ek gıda için en azından bi 4 ayları dolsun ondan sonra başla bence
anca şimdi mama verebilirsin
tv izlemesinin doğru olmadığını düşünüyorum ve bakmamasına gayret ediyorum ama oturması bebeğine göre değişir diye düşünüyorum
cnm hiçde zayıf değil boşuna üzülüyorsun gayet normal bence kilosu

bende meyve sıkacağı alıp meyve sularına başlamayı düşünüyorum 4.5 5 de falan

SLM ANNİŞLER NASILSINIZ...
biz kızımla komşuya gidecektik ama uyuyor kalkmasını bekliyorum size bi bakim dedim...
zeytin gözlüm kilosuna iyi demişsin kızımın umarım öyledir..dün 2 ince dilim şeftalinin suyunu verdim şapur şupur yedi..bugünde vercem...
3 çay kaşığı falan ediyo yani...yeter şimdilik...
saçlarınıda güle güle kullan ...çok iyi etmişsin valla insan kılığından çıktım bende bakımsız bakımsız ..bayrama kadar yaptırmam lazım..ben bu sefer balyaj attırcam ama kalın kalın...daha güzel oluyo sanki...

haziran annesi olmama rağmen temmuz annesi olarak görüyorum kendimi çünkü hamileliğim başından beri burayı takip ediyordum..bizim aceleci 10 gün önce doğunca 27 haziran oldu doğum günü:) tv bebeklerin dikkatini çok çekiyor bizimkide sürekli bakmaya çaışıyor ama ben izin vermiyorum.Bi makalede okumuştum üniversitede...tv ekranına fotoğraf makinesiyle baktığımızda daha iyi anlayacaksınız beni..ekranda görüntüyü sağlayan o görüntü akışları bebeğin beyninde ciddi hasarlara neden oluyormuş..allah korusun epilepsiye bile neden olabiliyormuş.bu konuda uyarmak istedim sizleri..bu arada benim ilk bebeğim ve ek gıdaya geçmek bana çok korkunç geiyor nedense ne yapacağımı bilmediğim için deliriyorum ne yedireceğim ben diye ..bide yalnızım dneyimli kimsede yok..burdan sizleri takip edeceğim..iyi geceler

bizim oğlanda sadece anne sütü alıyor ve 5 günde bir yapıyor.. anne sütü alan bebeklerde oluyormuş bebeğe yarıyormuş atık olmadığı için kaka yapmıyormuş

tv izletme konusunda sana katılıyorum. iş yapma uğruna çocuğuma bu kötülüğü yapamam.bizleri bile nasıl etkiliyor ki onlara nasıl zarar veriyodur kimbilir.ilerde kalıcı hasar bırakmasa bile gelişimini engelleyecektir buna inanıyorum. ek besine geçme konusunda da ben de endişeliyim ama o zaman gelince onunda üstesinden geliriz inş.yeter ki bebeklerimiz iyi olsun

sarı papatya:)))

verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim ben çok endişe etmiştim acaba zarar mı verdim diye düşünmüştüm demekki doğal bişeymiş çok saol içimi rahatlattın

kızlar sizinde saçlarınız dökülmeye başladı mı? ne yapabilirim bu konuda bilgisi olan var mı?

günaydınnnnn

saol cnm darısı sana ...merak etma gayet iyi kilosu
ek gıdaya başlamak banada korkunç geliyoo oğlum hiç yemezdi inş kızım bari güzek yer yedikten sonra hazırlamak çok kolay yeter ki yesin

kızlar sizinde saçlarınız dökülmeye başladı mı? ne yapabilirim bu konuda bilgisi olan var mı?

benimde acaip dökülmeye başladı geçen kuaför bile dedi acaip dökülüyor diye ben cildiyeye gitmeyi düşünüyorum çünkü derilerindede bişey var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…