• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

offf yaaaa nst de yıne hıc ama hıc sancım cıkmadı
5 gundur cektıgım adet sancıları neydı:47:
gec gelcek benım yavrum

Herkese gunaydiiiin mutlu bir hafta olsun insallah...
Cuma gunu dr da kontrolumuz vardi bilenler bilir:34: haberlerimi vereyim hemen;
Hanzade sultan34+5 de 2100gram cikmisti boyumuzu olcemedik cunku sıkısmisiz ve donemiyoruz:50:ic karnim cok darmis bu kadar tahmin etmiyordum dedi.
Dr 15gun sonraya randevu verdi hala donmemissek agustos 9-10gibi dogum gerceklesecek sezeryan ile...
Bebegimin hayatini riske atmamak icin kabul ettim cunku yavrum sadece nefes alacak kadar kipirdayabiliyor kafasi 2gogsumun arasinda
Simdiden annesinin gogsune dayanmis diye dusunup mutlu oluyorum sanirim civatalarim gevsedi:1:
Bebek donmusse bile alttan muayene edecegim catin darsa yine olmaz dedi.
Nst ye bagladilar sanci vs cikmadi.toplamda 4kilo aldim daha da alabilir miyim bilemiyorum.en azindan bebegim kuvezlik olmayacak kadar olsa kafi lutfen dua edin.bizden simdilik haberler boyle teyzoslar...

Kuvoz olayının kilo ile hiç ilgisi yokmuş canım merak etme, onu dogmadan tam gununde durana bile kesin birsey diyemiyorlar. Benimki daha cok kucuk ama heran alınabilir sezeryan ile bundan dolayı 1700 dogarsa ne kadar kuvozde kalır diye sordum doktora ve kilo ile ilgisi olmadıgını hastnede yeni 1700 bir bebegin dogdugunu bir saat bile kuvozde kalmadıgını ona karşın 4 kilo dogan bir bebegin kuvoze alındıgını soyledi.

yok canım daha tek parçayız oğlumla :1:
adet sancılarım ara ara yoklamaya devam ediyor ama şiddetinde bir artış yok, keyfimiz şimdilik yerinde anlayacağın
sederkoooo canım benim hayırlısı neyse o olsun sakın sıkma canını, öyle ya da böyle doğacak bu sıpalar, içerde müebbet yatacak değiller yaa :1: ben de normal istiyorum ama asla bunun için bebeğimin hayatını tehlikeye atmam, gerekirse göğsümü gere gere sezaryen de olurum :1:
hadı bakalım hayırlısı olsun oğlus bılır ne zaman gelecegını de bızler sabırsızlanıyoruz ıste.Allah hepımıze kolay dıkıssız dogumlar nasıp etsın
Hanzade sultan34+5 de 2100gram cikmisti boyumuzu olcemedik cunku sıkısmisiz ve donemiyoruz:50:ic karnim cok darmis bu kadar tahmin etmiyordum dedi.
Dr 15gun sonraya randevu verdi hala donmemissek agustos 9-10gibi dogum gerceklesecek sezeryan ile...
Bebegimin hayatini riske atmamak icin kabul ettim cunku yavrum sadece nefes alacak kadar kipirdayabiliyor kafasi 2gogsumun arasinda
Simdiden annesinin gogsune dayanmis diye dusunup mutlu oluyorum sanirim civatalarim gevsedi:1:
Nst ye bagladilar sanci vs cikmadi.toplamda 4kilo aldim daha da alabilir miyim bilemiyorum.en azindan bebegim kuvezlik olmayacak kadar olsa kafi lutfen dua edin.bizden simdilik haberler boyle teyzoslar...
Canım bırbırımıze dua edelım hem hamıleyız hem mubarek aylar Rabbım gerı cevırmez ınsallah.kendını uzme bebişini besleyecek gıdalar tuketmeye calıs sağlıcakla dogacaktır rahat ol annesi:34:

Yok kuzum canimi sıkmiyorm da kuveze girer mi acaba diye endisem var sadece daha kilo alabilir mi alsa kafasi agzimdan cikar mi diye sacma sapan dusuncelere giriyorum:1:

yok artık :9::9::9:

hadı bakalım hayırlısı olsun oğlus bılır ne zaman gelecegını de bızler sabırsızlanıyoruz ıste.Allah hepımıze kolay dıkıssız dogumlar nasıp etsın

Canım bırbırımıze dua edelım hem hamıleyız hem mubarek aylar Rabbım gerı cevırmez ınsallah.kendını uzme bebişini besleyecek gıdalar tuketmeye calıs sağlıcakla dogacaktır rahat ol annesi:34:

amiiin canım :16:

gec gelcek benım yavrum

Benim nstde sancım cıktı 100 uzeri ve birsey hissetmiyordum dogru durust, doktorda şaşırdı nasıl hissetmiyorsun diye. Dursa ve normal olsaydı demekki agrı eşigim fena değilmiş nasip işte :)

slm arkadaşlar
hepiniz iyisinizdir inş.
doğum yapan arkadaşları tebrik ediyor ve geçmiş olsun diyorum
bebişleride hayırlı uzun ömürler versin inş.rabbim

darısı hayırlısı ile zamanında bize olsun

kızlar bişey sorcam

epidural anestezi almak için normal dogumun hangi devresinde olmak lazım? yani normal doguma karar versek ne kadar acilma ya da sancıdan sonra epidural veriliyor biliyor musunuz?
acaip sancılar çekip sadece son kısmında çıkacakken anestezi almak nasıl olur bilemedim eğer öyleyse. ıkınmayı zorlaştırır herhalde epidural :44:

Kuvoz olayının kilo ile hiç ilgisi yokmuş canım merak etme, onu dogmadan tam gununde durana bile kesin birsey diyemiyorlar. Benimki daha cok kucuk ama heran alınabilir sezeryan ile bundan dolayı 1700 dogarsa ne kadar kuvozde kalır diye sordum doktora ve kilo ile ilgisi olmadıgını hastnede yeni 1700 bir bebegin dogdugunu bir saat bile kuvozde kalmadıgını ona karşın 4 kilo dogan bir bebegin kuvoze alındıgını soyledi.

Aaa cok enteresanmis canim bunu bilmiyordum bilgi icin cok tesekkurler icim rahatladi:29:

Canim etmez miyim hic her duamda hepimiz agrisiz sizisiz bir avazda sapasaglam saglikla dogum yapalim diyorum.kendim icin ne ise sizler icin de oyle olsun ins.

Kızlar bebeklerinizin kilolarını takmayın kafanıza ne olur, annem 1987 yılında kardeşimi 1250 gr olarak doğurdu, o zaman ki teknolojiyi düşünün :30: 1 aya yakın küvözde kaldı, eve geldiğinde parmakları kibrit çöpü gibiydi, ciddi hiç bir hastalığı olmadı, tek sorun minnacık olmasıydı :emir_bebek: ablasının kuzusu bugün itibariyle 1.90 boyunda, 25 yaşında kocaman bi adam :9:

Son düzenleme:
Kızlar bebeklerinizin kilolarını takmayın kafanıza ne olur, annem 1987 yılında kardeşimi 1250 gr olarak doğurdu, o zaman ki teknolojiyi düşünün :30: 1 aya yakın küvözde kaldı, eve geldiğinde parmakları kibrit çöpü gibiydi, ciddi hiç bir hastalığı olmadı, tek sorun minnacık olmasıydı :emir_bebek: ablasının kuzusu bugün itibariyle 1.90 boyunca, 25 yaşında kocaman bi adam :9:

Bende kilo ile saglıgı bagdastırmıyorum zaten dogru gelişimi ilerlesin yeter, doktorda dedi erken kilo almadan dogma ihtimali yuksek oldugu için zayıf bebekler acıgı kapatır hiç dusunme diye. Benim şuandaki tek beklentim ciger gelişimini tamamlaması geri kaldıgı için yoksa kendmden 4 kilo bebek beklemiyordum :)
Kardeşim 4 kilo dogmus abim kedi yvrusu gibiymiş şimdi ayırt edlmiyorlar bile

Birde şimdi yine kuvoz gibi secenekler var cok şukur gerekli isede kalsın ne yapalım hepimiz isteriz hemen aynımıza alalım ama onada sukur

4-5 kilo alanlar tebrik valla:)) bende 11 kilo aldım 11 de kaldık galıba:))
35.haftaya göre 11 kiloda gayet güzel bence maşallah :nazar: bende sabah tartındım 55.5 kg çıktım yıne cok mutluyum 1 haftadır hiç kılo almamışım toplamda aldığım kilo halen 8.5 kg,bende ya bu kıloda kalıcam yada doğuma kadar en fazla 10 kg bulur diye düşünüyorum.doktorum sen gebeliğe zayıf başladın 14 kg a kadar alsan bile bir sorun olmaz demişti,doktorumuzda memnun şuankı halımden :nazar::21:

Arkadaşlar selam;

Bende 2012 Ocak annesiyim. Sizlerinde bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Ankara'da oturuyorum, doğumdan önce bebeğim için beşik yaptırmıştım Suluhan'da. Aynı zamanda kendi yatağı olduğu için sadece 1 ay kullandım, şimdi de elimden çıkartmak istiyorum. İçerisinde pamuk yatak, ince bir çarşaf, takı yastığı, süt yastığı ve kılıfları, cibinlik, beşik örtüsü bulunmaktadır. Malzemesi komple Fransız güpür olduğundan sadece kız bebekler için kullanılabilir yani bu benim fikrim. Çok şık duruyor. Kargo ile uğraşmak istemediğimden sadece Ankara'daki arkadaşlarla irtibata geçmek isterim, anlaşırsak gelir müsait bir zamanda alırlar. Detaylı bir fotoğraf koymak isterdim ama çekmemişim maalesef..Bu arada ben 375-TL ya almıştım, 200-TL a satmayı düşünüyorum.

Her hafta 1 kilo aliyorum artik. Nasil basardiniz az kilo almayi masallah. İlk 4 ay kilo almadim die sevinen ben diger 4 ayda 18 kilo aldim. 86 kiloyum. Allahtan boyum uzunda iri yari biri oldum halaa sisko degilim. Dogumdan sonra nasil gorunurum bilemiyorum tabiii:43:
tatlım sen canını sıkma dikkat et bıraz,kıloları bir şekide verirsin,bebişin sağlıklı olsunda inşallah:16: herkesin bünyesi farklı sonucta,her hamilelik farklı :34:

canım gozunaydıın bi tarih alabilmişsin sezeryan normal neyse hayırlısı oyle gelsin bebişlerimiz..benim kızla aralarındada 12 gun falan olacak ayy bunlar aynı okula falanda başlarlar yarın bigün :9:

heh yanlız değilmişim ben dayanırrım hiç korkmam tek korkum orda hiçbişeyim yokken doğurmak olur :52: anası gibi ist lu olur kızım

bende ist.da doğum yapıcam çok seviniyorum kızçem anası gibi ist.li olcak die :16::16::16:

cnm doktorum o pahalı çatlak kremlerıne para verme dedı olucaksa eger cok fazla etkısı olmuyor dedı :44: tedbir amaçlı olmasını engellemek için,bol bol nemlendır dedı,nemlendırıcı surerkende hafıf masaj yap dedı,bol bol su iç dedi bende öyle yaptım.nemlendırmek ıcın kullandıklarımda her duştan sonra bebeyağı,aradada vazelin.şuana kadar çatlamadım şükürler olsun:nazar: inşallah bundan sonrada olmaz:18:

haklısın canım aslında valla kafam iyice allak bullak oldu kimi dr.da al diyormuş ben daha sormdm dr.uma...şimdi zaten kullanıyorum vazelin falan aslında ne kullandığımız önemli değilmiş önemli olan sürekli nemli tutmakmış:31::31::31:

Biz de Nil Masal'la birlikte tebrik ediyoruz sizi, aklımıza hamburger düşürdüğünüz için :27:

aaaaaayyy kızının ismi çok güzel olmuş canım nil masal'a bayıldım valla iyi seçim :46::46::46:

gec gelcek benım yavrum

:9::9::9:
kız acelen ne eninde sonunda doğuracan nasıl olsa sabırsız anne seni :4:

ah kuzum bnm sıkışmışmı pıtırcık :55:
hayırlısı olsun canım inş o zamana kadar biraz daha toparlar kendini burdaki hatunlardan duydum tahin pekmez kilo aldırıyormuş bebişee birde muz kaşar fln...

Back
X