• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bugun sağlık ocağına gittim kontrol için çağırdılar
sonrasında hastaneye gidicez bugun öğleden sonra dua edin olur mu bize
benımde kasıklarımda sankı adet sancısıymıs gıbı ağrılarım oluyor
sureklı uyku modundayım oturduğum yerde baygınlık geçırıyorum sankı
çantamı hazırlıcam ıns bu hafta nolur nolmaz dıorum artık

selam kızlar nasılsınız...bakıyorum da ilk anne olacaklara panik düşmüş her şeyden korkmalar başlamış:)) korkmayın kızlar allahın izniyle sıkıntılı dönemleri atlattık bundan sonra bebişlerimiz doğsa da çok sıkıntı yaşamazlar inşallah. ben ilk oğlumu 1300 gr 31. haftamda doğurmak zornda kaldım.1 ay küvezde kaldı.çok sıkıntı çekti bana verdiklerinde 1800 gr dı ama maşallah gayet sağlıklıydı.şimdi yaşıtlarını yakaladı bile.içinizi ferah tutun.pozitif düşünün ve bu günlerin kıymetini bilin.hamilelik sultanlıktır çünkü.bunu unutmayın:9:

35.haftaya göre 11 kiloda gayet güzel bence maşallah :nazar: bende sabah tartındım 55.5 kg çıktım yıne cok mutluyum 1 haftadır hiç kılo almamışım toplamda aldığım kilo halen 8.5 kg,bende ya bu kıloda kalıcam yada doğuma kadar en fazla 10 kg bulur diye düşünüyorum.doktorum sen gebeliğe zayıf başladın 14 kg a kadar alsan bile bir sorun olmaz demişti,doktorumuzda memnun şuankı halımden :nazar::21:

ay ne güzel doğumdan sonra kilo vermek gibi bi derdin olmayacak...
bende hamilleliğimde çok kilo almadım aslındaa...
64 le hamile kaldım 70-71 arası değişiyor şimdi...
en fazla 75 le tamamlasam iyi benim için...
zaten doğumdan öncede kiloluydum çok da olmasada
boy 1.58 tıfılım yani inş kızım bana çekmez boy olarak...:50:

bugun sağlık ocağına gittim kontrol için çağırdılar
sonrasında hastaneye gidicez bugun öğleden sonra dua edin olur mu bize
benımde kasıklarımda sankı adet sancısıymıs gıbı ağrılarım oluyor
sureklı uyku modundayım oturduğum yerde baygınlık geçırıyorum sankı
çantamı hazırlıcam ıns bu hafta nolur nolmaz dıorum artık

daha hastane çantası hazır değil mi:53:
ben 30.hafatada hazırladım yarım yamalakta olsaaaa:52:

kızlar bişey sorcam

epidural anestezi almak için normal dogumun hangi devresinde olmak lazım? yani normal doguma karar versek ne kadar acilma ya da sancıdan sonra epidural veriliyor biliyor musunuz?
acaip sancılar çekip sadece son kısmında çıkacakken anestezi almak nasıl olur bilemedim eğer öyleyse. ıkınmayı zorlaştırır herhalde epidural :44:

arkadaşlar hiç kimsenin bu konuda bilgisi yok mu, yoksa kilo vs konuşmak daha mı cazip geldi? kimse cevap vermiyor..

kızlar bişey sorcam

epidural anestezi almak için normal dogumun hangi devresinde olmak lazım? yani normal doguma karar versek ne kadar acilma ya da sancıdan sonra epidural veriliyor biliyor musunuz?
acaip sancılar çekip sadece son kısmında çıkacakken anestezi almak nasıl olur bilemedim eğer öyleyse. ıkınmayı zorlaştırır herhalde epidural :44:
4 cm açıklık olduktan sonra epidural yapıyorlarmış cnm,azcık sancı cekıyorsun yanı,arkadaşım yapmış epuduralli normal doğum çok rahattı dedı cok zorlanmadım dedı,yine doğursam yie epuduralli normal doğururum dedi hatta,bend eöyle yapıcam problem cıkmazsa inşallah:21:

kızlar bişey sorcam

arkadaşlar hiç kimsenin bu konuda bilgisi yok mu, yoksa kilo vs konuşmak daha mı cazip geldi? kimse cevap vermiyor..

Tam bilmiyorum ama belli bir acıklık bekleniyor ( 4 cm olabilir) ve yine belli bir acıklık gecti ise epidural verilmiyor artık işe yaramıyor normal olarak devam ediyorlar oda 8cmdi sanırım. O acılmalarıda herkes farklı acı ile yasıyor tamamen kişiye baglı bazısı cok zor geciriyor bazısı anlamıyor bile

kızlar bişey sorcam

cnm gunaydın :3: nasılsın bugun
ben hep sez istediğim için onu hiç araştırmadım cnm ama duydugum kadarıyla
4 cmlik açılma varken epidural yapıyolar tabi bildiğim kadarıyla yanlışımda olabılır cnm :34:

ay ne güzel doğumdan sonra kilo vermek gibi bi derdin olmayacak...
bende hamilleliğimde çok kilo almadım aslındaa...
64 le hamile kaldım 70-71 arası değişiyor şimdi...
en fazla 75 le tamamlasam iyi benim için...
zaten doğumdan öncede kiloluydum çok da olmasada
boy 1.58 tıfılım yani inş kızım bana çekmez boy olarak...:50:
bencede gayet güzel gidiyosun cnm :34: kilolar bir şekide verilir zaten çok takılmanın bi anlamı yok,dikkat etmekte fayda var sadece:16:

doktor net bişi söylemiyo kafam karışıyo,

sezeryana tarih vermiyo, normal gidiyo hersey normal dogurursun diyo şu tarihten sonra bekliyorum diyo da
kimse bana sormuyo istiyo musun diye :46:
bana kalsa dogurabilirim gibime geliyo ama herkesteki o korku tabiiki bende de var.
yani acilmayi beklicez su gelcek hastaneye gitcez OK 4 cm oldu diyince vercekler ilacı öyle mi?
ooof offf Allah sağ salim şu cocukları almayı nasip etsin kucaklarımıza...

sezeryana tarih vermiyo, normal gidiyo hersey normal dogurursun diyo şu tarihten sonra bekliyorum diyo da
bana kalsa dogurabilirim gibime geliyo ama herkesteki o korku tabiiki bende de var.
yani acilmayi beklicez su gelcek hastaneye gitcez OK 4 cm oldu diyince vercekler ilacı öyle mi?

Evet canım oyle zaten diger yazında dediğin gibi bir uyusma oldugundan ıkınma işlemi duruyor ondan belli bir acıklık bekleniyor sonra epıdural veriliyor.Okuduklarım ve duydukllarım cok memnun ama onda da stresli girersen yine boyun gibi bolgelerde uyusmalar oluyormus yani rahat heyacansız biri isen kesin tercih et bence. Bir arkdasım heyecnlı biri oldugundan doktoru yaptırmadı genel yaptı sezeryanını

herşey normal gidiyosa normal doğur cnm bencede bende öye düşünüyorum bende korkuyorum ama sezeryan gözümü daha çok korkutuyor,mecbur kalırsam onada ragzıyım tabı o ayrı:34:cnm bazı hemılelrın suyu hemen patlamıyo bazen,doğumda ebeler patlatıyo suyunu,suyun patalarsa zaten hemen doktorunu araman gerekıyo,sen sancılarının aralıklarına bakıcaksın 5 dakıkada 1 sancı gelmeye baslayınca hastaneye gıdıceksın,açıklıgına bakıcaklar senın acıklık 4 cm olmuşsa epidural katateri takıcaklar hemen etkı edıyomus zaten agrı hıssetmıyomussun bıle nst d sancılar tavan yaparken senın keyfın yerınde oluyormus:34: bazı hastaneler ıkınmayı etkılemesın dıye acıklık 8 cm olunca epidurali azaltıyorlarmış banada doğum yapan arkadasım anlattı :49:

Back
X