- 1 Aralık 2011
- 1.082
- 261
- 123
yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen.. ama bi arkadaş daha senin gibi oruç tutucam yada tutmak istiyorum gibi bişey yazmış.
canım niye hamile halinle oruç tutuyorsun ki anlamış değilim.. bebeğini aç bırakmaya kendini susuz bırakıp riske atmaya hakkın var mı ? bak kötü oldum da diyorsun.
tamam hepimiz müslümanız elhamdürillah ama bu halimizle yaptığımız ibadet mi yoksa bedenimize ve bebeğimize işkence mi ?
son günlerimiz allah korusun dikkatli olmalıyız.
evet birini hastanede dogunca alıyorlar birinide bir hafta sonra saglık ocagından alıyorlar saglık bakanlıgı istiyormus.bir ay içinde de test sonucları geliyor.bayagı ısrarla istiyorlar saglık ocaklarında ama imza ile sorumluluk alıp saglık ocagını gereksiz bulup kan vermeyenler oluyor.
kızlar yapmayın etmeyin hem havalar çok sıcak hem de gün çok uzun 8 buçuğa kadar bebişleri aç bırakmayın.allah sağlık versin tutarız inşallah.ya ben ne yapayım.2 sene önce 2 gün tuttum 3.gün hamile olduğumu öğrenip bıraktım ramazanda,ertesi sene emziriyodum sütü riske atmadım.bu sene malumunuz,seneye inşallah emzirirsem yine düşünmüyorum tutmayı.annem dalga geçiyor yazı çıkarttın ramazandan diye:)) şaka bir yana 4 senelik borcum oluyor ama napalım ben bişekilde tutarım onları sorun değil. sağlık dinimizde 1.planda biliyorsunuz
Merhaba güzel annişler
doğumlar başlamış darısı bizim başımıza inşallah..
canım niye alıyorlar topuk kanını neye bakıyorlar?
kendi sağlığımızda bir yana bebişlerin sağlığı en önemlisi hepimiz için günde en az 2 - 2,5 lt su içiyorrr olmalıyızzz kızlarrrr
yapmayın arkadaslar son günlerde bebeğide kendimizide riske atmaya gerek yok
Allah biliyor ya keyfi bırakmıyoruz oruçlarımızı
canımızda can taşıyoruz onları besliyoruz
aç bırakmaya hakkımız yok
ben 8 yaşımdan beri bu zmna kadar hiç bırakmadan tuttum ama bu sefer kızım söz konusu son günlerimiz bide
merhaba kızlar , sizin topik doğurmaya başlamış maşallahbiz sizden küçüğüz hafta olarak ama çok merak ediyorum son haftalar nasıl oluyor die , zaten sıcaklardan hepimiz mahfolmuş durumdayız Herkese bebeğini sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin rabbim , acaba kaçıncı haftadan sonra erken doğum olmuyor ? yani bebeğin herşeyi gelişmiş oluyor ve küveze filan gerek kalmıyor ? birde çirkinördekyavrusu vardı sizin topikte , göremedim ama oda doğurdumu acaba? tanıyan varmı ?
Seninde daha zor valla :) Bende gecen gun diyordum seneye insallah diye annemde ne seneyesi emzikli bayan tutmaz, 2sene unut orucu dedi dogru dedim sonra sutunu kesmektense ertelemek en iyisi seneyede. Rabbim niyetimizi biliyor nasıl olsa :)kızlar yapmayın etmeyin hem havalar çok sıcak hem de gün çok uzun 8 buçuğa kadar bebişleri aç bırakmayın.allah sağlık versin tutarız inşallah.ya ben ne yapayım.2 sene önce 2 gün tuttum 3.gün hamile olduğumu öğrenip bıraktım ramazanda,ertesi sene emziriyodum sütü riske atmadım.bu sene malumunuz,seneye inşallah emzirirsem yine düşünmüyorum tutmayı.annem dalga geçiyor yazı çıkarttın ramazandan diye:)) şaka bir yana 4 senelik borcum oluyor ama napalım ben bişekilde tutarım onları sorun değil. sağlık dinimizde 1.planda biliyorsunuz
Seninde daha zor valla :) Bende gecen gun diyordum seneye insallah diye annemde ne seneyesi emzikli bayan tutmaz, 2sene unut orucu dedi dogru dedim sonra sutunu kesmektense ertelemek en iyisi seneyede. Rabbim niyetimizi biliyor nasıl olsa :)
Annem bana 5 aylık hamileymiş ramazan denk gelmiş tutmuş ama o zaman bilinçli değildik dr.a bile gidilmıodu doru duzgun dıo .. Bende kendimi eksik hissediyorum hayatımda ilk defa oruc tutmamış olcam ama napalım bebişler için hem dinen de bize tutmama hakkı verilmiş borçlarımızı sonra öderiz Allah nasip ederse. ..
Aslında mevzu saatlerin çok uzun olması ve susuzluk.
Yoksa yine tutulur bi şekilde.
Kışın nasıl akşam olduğunu bile anlamazdık, günler o kadar hızlı geçerdiki.
Hemde akşamlar uzun olduğu için bir araya gelmek daha güzel oluyordu, şimdi iftarla sahur arası insan acıkmıyor bile...
kısın olsa bi çogumuz tutabilirdi oğlene kadar uyu sonra yemek telaşı derken iftar oluo zaten ama şimdi cok zor ve tehlikeli ... ama bende iftara misafir alarak sevap kazanırım dıorum en azından oruclu oruclu yemek yapma telasları olmaz ben yapar yediririmm :))
Merhaba kızlarHepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum, bol bol dualaşalım inşaallah..
Doğum hikayeleri listemizde düzenleme yaptım, tablo ekledim vs biraz yorulduk kızımla ama değdi bence
Doğum yapanlar ayrıntı verirse ekleme yapalım bilgilerine, sizin haberiniz olan varsa siz söyleyin ki eksik kalmasın
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...nnelerinin-dogum-hikayeleri.html#post25438935
Bu arada temizlik işlerimizi de bitirdik son ayımızı rahat rahat geçireceğiz inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?