2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Doktorun gazına geldim aslında, sorun olmaz deyince.
İbadet diye başladım ama baktımki işkence oluyor, o nedenle bırakıcam, en azından denedim olmadı derim, içimde kalmaz...

kızlar yapmayın etmeyin hem havalar çok sıcak hem de gün çok uzun 8 buçuğa kadar bebişleri aç bırakmayın.allah sağlık versin tutarız inşallah.ya ben ne yapayım.2 sene önce 2 gün tuttum 3.gün hamile olduğumu öğrenip bıraktım ramazanda,ertesi sene emziriyodum sütü riske atmadım.bu sene malumunuz,seneye inşallah emzirirsem yine düşünmüyorum tutmayı.annem dalga geçiyor yazı çıkarttın ramazandan diye:)) şaka bir yana 4 senelik borcum oluyor ama napalım ben bişekilde tutarım onları sorun değil. sağlık dinimizde 1.planda biliyorsunuz

canım niye alıyorlar topuk kanını neye bakıyorlar?

kendi sağlığımızda bir yana bebişlerin sağlığı en önemlisi hepimiz için günde en az 2 - 2,5 lt su içiyorrr olmalıyızzz kızlarrrr

uzun bir aradan sonra hepinize merhaba,hayırlı ramazanlarınız olsun.

bebeklerine kavuşnlar olmuş sanırım sağlıcakla büyütsünler.

canım niye alıyorlar topuk kanını neye bakıyorlar?

Bende konuyu eczacı bir arkadasımdan dolayı biliyorum,topuk kanı aldırırken kendi cıkmış dayanamamıs ozaman konusu acılmıstı saglık ocagında bazılarının vermek istemdgini soyledigimde ilk alınan ile farklı oldugunu anne sütü(besin) aldıktan sonra degerlere bakıldıgı için gerektigini soylemişti. Saglık bakanlıgının tek tek inceleyip 15-30 gun içinde aradıklarını aramazlarsada sorun olmadıgını anlatmıstı. Tahlilde zeka geriliği,kalıtımsal hastalıklar hatta ne sekilde belli oluyor bilmiyorum ama işitme ve görme gibi sorunları inceliyorlarmıs.

yapmayın arkadaslar son günlerde bebeğide kendimizide riske atmaya gerek yok
Allah biliyor ya keyfi bırakmıyoruz oruçlarımızı
canımızda can taşıyoruz onları besliyoruz
aç bırakmaya hakkımız yok
ben 8 yaşımdan beri bu zmna kadar hiç bırakmadan tuttum ama bu sefer kızım söz konusu son günlerimiz bide

kendi sağlığımızda bir yana bebişlerin sağlığı en önemlisi hepimiz için günde en az 2 - 2,5 lt su içiyorrr olmalıyızzz kızlarrrr

Haklısınız kızlar, bebeği intihara sürüklüyorum gibi hissettim biran.
Oğlumda karnımı delecek şimdi, yeter der gibi...

yok zuhalcim daha doğurmadım bekliyorum :):) sen nasılsın neler yapıyorsun?? bebeiş nasıl??

Seninde daha zor valla :) Bende gecen gun diyordum seneye insallah diye annemde ne seneyesi emzikli bayan tutmaz, 2sene unut orucu dedi dogru dedim sonra sutunu kesmektense ertelemek en iyisi seneyede. Rabbim niyetimizi biliyor nasıl olsa :)

Seninde daha zor valla :) Bende gecen gun diyordum seneye insallah diye annemde ne seneyesi emzikli bayan tutmaz, 2sene unut orucu dedi dogru dedim sonra sutunu kesmektense ertelemek en iyisi seneyede. Rabbim niyetimizi biliyor nasıl olsa :)

Ben ilk aylarda borçlarımı tutmuştum, zaten 4 gün falandı, zaten mide bulantısından hiçbişey yiyeymiyordum, ezanda saat 3:30 gibi okununca tutmuştum. 1 ay olsa yine tutardım sanırım, zaten oruçlu gibiydim :)

Annem bana 5 aylık hamileymiş ramazan denk gelmiş tutmuş ama o zaman bilinçli değildik dr.a bile gidilmıodu doru duzgun dıo .. Bende kendimi eksik hissediyorum hayatımda ilk defa oruc tutmamış olcam ama napalım bebişler için hem dinen de bize tutmama hakkı verilmiş borçlarımızı sonra öderiz Allah nasip ederse. ..

Aslında mevzu saatlerin çok uzun olması ve susuzluk.
Yoksa yine tutulur bi şekilde.
Kışın nasıl akşam olduğunu bile anlamazdık, günler o kadar hızlı geçerdiki.
Hemde akşamlar uzun olduğu için bir araya gelmek daha güzel oluyordu, şimdi iftarla sahur arası insan acıkmıyor bile...

kısın olsa bi çogumuz tutabilirdi oğlene kadar uyu sonra yemek telaşı derken iftar oluo zaten ama şimdi cok zor ve tehlikeli ... ama bende iftara misafir alarak sevap kazanırım dıorum en azından oruclu oruclu yemek yapma telasları olmaz ben yapar yediririmm :))

iki topuğu birden idare ediyosun yakaladım seni

Merhaba kızlar Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum, bol bol dualaşalım inşaallah..
Doğum hikayeleri listemizde düzenleme yaptım, tablo ekledim vs biraz yorulduk kızımla ama değdi bence
Doğum yapanlar ayrıntı verirse ekleme yapalım bilgilerine, sizin haberiniz olan varsa siz söyleyin ki eksik kalmasın

http://www.kadinlarkulubu.com/agust...nnelerinin-dogum-hikayeleri.html#post25438935

Bu arada temizlik işlerimizi de bitirdik son ayımızı rahat rahat geçireceğiz inş.

eline sağlıkta sürekli güncel kalabilecek mi merak ettim doğrusu :) bu arada ben yokum listende :)

cologne-Antalya-30-Batuhan-erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…