kızlar geçen bir yerde bir yazı okudum.doğum yaptıığımız hast.de topuk kanı alıyorlarmış bebişten.bir de sağlık ocağında alıyorlarmış bakanlığa göndermek için.doğru mu?2 kez mi alacaklar.yazık ya
Bu arada arkadaşlar bişey öğrenmek istiyorum geçmiş sayfalarda bir ara değinmişti bazı arkadaşlar ama şu yeni doğan sarılığıyla alakalı, bebeğimizi yeteri kadar emzirsek bile yinede sarılık olur mu? Oldu diyelim hastaneye götürmeden evde kendimiz geçirebilir miyiz sarılığını ve nasıl? bilginiz var mı acaba?
Sarılıkta bende cam kenarından gunes ısıgının iyi geldiğini duymustum.Tabi en cok soylenen sık sık emzirmek yada yetmiyorsa mama vermek. Bir sarılık turunde de emzirmeye ara veriliyor farklı birtur oda. Eskilerde sekerli su veriyor ama doktorlar faydası olmadıgını soyluyor.Maalesef iki kez alınıyor. Bize oğlumda söylemediler ikinci kez alındığını ya da biz mi atladık, ikinci kez götürmedik, ilk kontrolde çok kızmışlardı getirmedik diye.
Fenilketonuri (yanlış yazmış olabilirim diye bir hastalık var onun testi için aınıyor bildiğim kadarıyla kan. Yenidoğan döneminde çok basit bir tedavisi var ama daha sonra tedavisi olmayan bir hastalık diye okumuştum sanırım.
Ayrıntılı bilgi burada :)
Fenilketonüri - Vikipedi
Akşamüstleri cam kenarına koyabilirsin bebeği canım, hem D vitamini alır hem de sarılığı hafif derecede ise geçirir. Ama eğer bebekte halsizlik, emmeme gibi sorunlar varsa o zaman doktora götürüp test yaptırmak lazım. Belirli bir değerin üstüne çıkarsa hastanede ışık altında yatırıyorlar bebeciği.
eline sağlıkta sürekli güncel kalabilecek mi merak ettim doğrusu :) bu arada ben yokum listende :)
cologne-Antalya-30-Batuhan-erkek
iki topuğu birden idare ediyosun yakaladım seni
Bilgiler bana ulaşırsa güncel kalır canım.. Ekliyim seni hemen, bu topicte de adın yok, burayı kaynak aldım eksikliğin o yüzden kusura bakma
beni de ekleyebilirsin cnm
bucart -- yalova -- 26 -- eymen -- erkek --
Merhaba kızlarHepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum, bol bol dualaşalım inşaallah..
Doğum hikayeleri listemizde düzenleme yaptım, tablo ekledim vs biraz yorulduk kızımla ama değdi bence
Doğum yapanlar ayrıntı verirse ekleme yapalım bilgilerine, sizin haberiniz olan varsa siz söyleyin ki eksik kalmasın
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...nnelerinin-dogum-hikayeleri.html#post25438935
Bu arada temizlik işlerimizi de bitirdik son ayımızı rahat rahat geçireceğiz inş.
Bu arada arkadaşlar bişey öğrenmek istiyorum geçmiş sayfalarda bir ara değinmişti bazı arkadaşlar ama şu yeni doğan sarılığıyla alakalı, bebeğimizi yeteri kadar emzirsek bile yinede sarılık olur mu? Oldu diyelim hastaneye götürmeden evde kendimiz geçirebilir miyiz sarılığını ve nasıl? bilginiz var mı acaba?
Merhaba kızlarHepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum, bol bol dualaşalım inşaallah..
Doğum hikayeleri listemizde düzenleme yaptım, tablo ekledim vs biraz yorulduk kızımla ama değdi bence
Doğum yapanlar ayrıntı verirse ekleme yapalım bilgilerine, sizin haberiniz olan varsa siz söyleyin ki eksik kalmasın
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...nnelerinin-dogum-hikayeleri.html#post25438935
Bu arada temizlik işlerimizi de bitirdik son ayımızı rahat rahat geçireceğiz inş.
eline sağlıkta sürekli güncel kalabilecek mi merak ettim doğrusu :) bu arada ben yokum listende :)
cologne-Antalya-30-Batuhan-erkek
Bilgiler bana ulaşırsa güncel kalır canım.. Ekliyim seni hemen, bu topicte de adın yok, burayı kaynak aldım eksikliğin o yüzden kusura bakma
Kızlar öncelikle herkeze şimdiden bebişleri hayırlı olsun diyorum, ben ayın 16sında beklenen tarihe 12 gün kala epidural sezeryanla dünyalar tatlısı bebeğim kızımız Ayşeyi dünyaya getirdim, herşey planlandığı gibi olmuyor ki nitekim benim öle oldu kuzum sıcaklara daha fazla dayanamadı :) o kadar harika bir duygu ki inşallah sizlerde kuzularınıza sağlıkla kavuşursunuz, detayları diğer kısımda paylaşıcam çok harika bir duygu...
Ben de yokun o listede--
Fabor - Bursa - 35 - Eymen - Erkek
Kızlar öncelikle herkeze şimdiden bebişleri hayırlı olsun diyorum, ben ayın 16sında beklenen tarihe 12 gün kala epidural sezeryanla dünyalar tatlısı bebeğim kızımız Ayşeyi dünyaya getirdim, herşey planlandığı gibi olmuyor ki nitekim benim öle oldu kuzum sıcaklara daha fazla dayanamadı :) o kadar harika bir duygu ki inşallah sizlerde kuzularınıza sağlıkla kavuşursunuz, detayları diğer kısımda paylaşıcam çok harika bir duygu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?