2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

valla verdiğimi hiç sanmıyorum 1 kilodan fazla almıyayım da ,acaba sürekli dikkat etmeye çalışmaktan artık beyin isyanlarda mı

Her gün bu saatlerde korku basıyor bana.Yine sıcaktan uyuyamıyacağım için.10 dk da bir ter boşanıyor.Vallaha çok zormuş yaaa...

valla verdiğimi hiç sanmıyorum 1 kilodan fazla almıyayım da ,acaba sürekli dikkat etmeye çalışmaktan artık beyin isyanlarda mı

Canım az kaldı zaten, sal kendini gitsin.
Ben 15 kilo oldum, önceki halimi gördüm bugün, ahh ne güzel zayıfmışım :)

Her gün bu saatlerde korku basıyor bana.Yine sıcaktan uyuyamıyacağım için.10 dk da bir ter boşanıyor.Vallaha çok zormuş yaaa...

Benim yastık sırılsıklam oluyor, hergün çamaşır yıkıyorum neredeyse...

Sahuru bekliyorum ama çokta uykum geldi, ilginç normalde gelmezdi bu saatte.
Bende de bel ve karın ağrısı oluyor canım.
Bakalım ne zaman gelecek bizim keratalar, aynı zamanda doğum hikayelerini okuyorum.
Süper yaa...

kızlar benim oğlum doğrudürüst kilo almamış!oysa bu hafta yediğim pekmezin muzun haddi hesabı yok!2800 gram olmuş sadece!canım sıkıldı yaaa

Caannıım selamlaaar kuzuna ve sana! Henüz doğurmadım ama ağrılar acılar fazla bende de! Genelde yatar pozisyondayım! Bi de arada çılgınlık yapıp Çanakkale'ye gittim geldim, iyice perte çıktım! :S Geçmişi tam okuyamadım ama genelde durumlar iyi sanırım.. Bebişini ve seni öperim pek çok..

Kızlaaarrrr hepimize hayırlı Ramazanlar.. Allah'ım bu mübarek günlerde bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah!

günaydın kızlar.deliksiz uyudum şükür dün serindi.dün sabah kahvaltı yapmadım.incir ve ceviz yedim.akşam da su ve dondurma.biraz da iş yaptım akşam yemeği vb.kızım içerde deprem yaptırdı resmen.sürekli hareket etti.akşam yemeği yiyince geçti.çok rahatsız etti.aç insan uyur,hareket etmez bizimki ortalığı yıktı resmen.her an dr a gidicem diye düşündüm.bir de gece domates püresi yaptım 5 kavanoz şimdi ayak tabanım ağrıyo adeta demir kütle düşmüş gibi.bir de üzüm pekmezi içtim.mide ağrısı yapsa da haptan iyi.son 4 hafta kampa alıcam kendimi.iyi beslenmek adına.bir de dün probiyotik yoğurt yaptım.ufak kefir parçasını 3 haftadır mayalıyorum.en son tuttu.onun yoğurdundan da süte ekledim.tuttu sanırrım.ama düzgün bir kefir arıyorum.bendeki büyümüyor.

Son düzenleme:
http://www.kadinlarkulubu.com/porta...en-dogum-cantasi-nasil-hazirlanmali-7308.html

Kendiniz İçin Mutlaka Gerekenler

Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem, meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır torbası.

İnce detaylar

Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.

Güzel görünmek sizin de hakkınız

Doğumdan sonra solan cildinizi biraz olsun canlandırmak, eşinize ve gelen ziyaretçilere daha güzel ve bakımlı görünebilmek için, en önemlisi kendiniz için birkaç makyaj malzemenizi de yanınızda götürebilirsiniz.

Ayrıca bir paket peçete veya rulo havlu da çok işinize yarayabilir.

Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.

Bebeğiniz için:

- En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
- Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
- Zıbın (3 adet)
- Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)
- Başlık (2 adet)
- Patik (2 çift)
- Çorap (3 çift)
- Eldiven (2 çift)
- Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
- Bebek battaniyesi (1-2 adet)
- Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
- Bebek mendili (Bol miktarda)
- Mama önlüğü (3-4 adet)
- Kirli çamaşır torbası (1 adet)
- bebe şampuanı
- süt sağma cihazı
- Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. – Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…

Her ihtimale karşı:

- Emzik ve koruyucu kutusu
- Biberon (meme ucu yenidoğan boyu olmalı)
- Pişik kremi

Edindiğim bilgilere göre bazı hastahanelerde, bebeğin yatağına konmak üzere çarşaf isteniyormuş. Bunu önceden öğrenmenizde fayda var. Eğer böyle bir talep olursa yanınınızda bir de bebeğiniz için çarşaf takımı götürmeniz gerekir.

Eğer meme ucu probleminiz olur ve bebeğinizi emzirme sorunu ortaya çıkarsa annenin meme ucuna takılan silikon meme uçlarından (meme kalkanı da deniyor) bir veya iki tane yanınızda götürmenizde fayda var. En azından böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz. Meme kalkanı aynı zamanda meme ucu çevresinde yaralar oluşan annelerin, bebeklerini emzirirken memeye temasını önlemesi açısından da faydalı oluyor.

Not: Bebeğinizin giysilerini doğum yapacağınız mevsime uygun seçmelisiniz. Miktarları belirlerken tahmin ederek yazdım. Daha fazla veya daha az da olabilir. Tercihe göre değişir. Tabiki miktar tayininde hastahanede kaç gün kalacağınız da önemli bir etkendir.

Kaynak : Ocak Anneleri

Bölük börçük uykularla dolu bir gecenin sabahında herkese günaydınn...

Gunaydinlar herkese.
Gece ki yuruyusten sonra bu sabahda ayaktabanlarimindan yuruyemiyorum. Nasil incek bu sislik nezaman gecicek bu agrilar merak ediyorum. Gececekmi daha dogrusu. Guzel ve serin bi gun olur insallah

gunaydın teyzoslar
meleklerimiz yavas yavas gliyor dunyaya hayırlı olsun canım sağlıklı ve sorunsuz olmasına cok sevindim. allah analı babalı buyutsun hayırlı evlat olsun eee sitemiz yavas yavas cennet kokmaya basladı darısı basımıza
Topikteki kızların bazıları da pek hızlıymış maşallah şimdiden oğullarına gelin kız bile bulmuşlar, kıskandım walla :) Bnim oğlan evde mi kalcak yaaa??
valla benle ozz çcuklarımızı kerttik :)) biz baslattık getirin devamını hoppaaaaa
Bölük börçük uykularla dolu bir gecenin sabahında herkese günaydınn...

seker al benddende o kadar donmekten uyumaya fırsat kalmadı

bizim kıza kısmet olursa kertelim bizde :)))))))

herkese gunaydın arkadaslar kontrole gıttık geldık kızım gayet ıyıymıs maasallah 15 gunde 450 gr almıs mutlu olduk ama doktorumuz 29 ile 8 ı arasın da tatıle gıdıyormus içimi sıkıntı kapladı sanırım epıdurallı normal dogum yapıcam 28 temmuz da catı muayenesı olacak hayırlısı olsun inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…