2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım valla laktoz intoleransına benziyor.süt intoleransına da.belirtileri benziyor birbirine.en doğru cevabı çocuk gastroenterolojide kaka tahliliyle bulursun.kakada redüktan ve yağ pozitifse laktoz int. diyorlar.benimki de günde 7-8 kez yapmıştı o dönem.kilo alımı yavaştı.bir an önce götür bence çünkü bu laktoz durumu kilo alımını olumsuzz etkiliyor.alerji de olabilir.süt ürünü tükettiğinin ertesi günü mü oluyor bu kanlar?yani birşeye alerjisi olabilir.bana durumu msj at canım mutlaka.biz laktozsuz mama ve anne sütü içiyoruz.16 günde 50 g almıştı o dönemde.düşün 2 günde alması gereken kiloyu 16 günde aldı.o derece yavaşlattı bu meret laktoz int.doğum kilosu çok iyiydi kızımın ama sonra malesef.

Maşallah canım birden foto arayışına girdimde siz arada kaynadınız
Kız annelerini küstürmemek gerek
Ayrıca kızının minik tokasının hastasıyız oglumla

ayy çok sevindik, ben de diyordum niye kızımın kısmeti çıkmıyor, 4. aya girdi hala isteyeni yok anası 29 yaşında evlendi, kızım da geç kalmasın, geç doğurmasın

yaaa şaka bi yana bazen kızımla konuşurken diyorum ki canım kızım sen benim karnımda büyüdün, senin de kızın olacak bak burada büyüyecek diyerek göbüşünü öpüyorum, deli miyim neyim

bebek.com: İlk 6 ay sadece anne sütü alamadığı için anne sütü ve mamayı bir arada alan ya da sadece mama alan çocuklara su verilmeli midir? Su verilmesi gerekiyorsa bunun miktarı ne olmalıdır?

Dr. Ahmet Özen: Yapay beslenen sağlıklı çocuklara (çocuğun anne sütü alamadığı durumlarda uygulanan beslenme şekli) da dışarıdan su verilmesi gerekmez. Çünkü bebeklere verilen mamalar uygun şekilde hazırlandıklarında büyük oranda su içermekte ve bu da çocuğun su ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca mama veya anne sütüne ek olarak su verilmesi durumunda çocuğun susama hissi azalacağından mama veya anne sütünü daha az alacak ve bu da yetersiz kalori alımına neden olacaktır. Ancak çok sıcak havalarda aşırı su kaybı olması durumunda veya ishal ve kusma gibi ekstra su kaybına neden olan hastalıkların olduğu durumlarda doktor önerisiyle ek olarak su verilmesi gerekebilir. Ayrıca bu noktada yapılan hatalı bir başka uygulama da annelerin çocuğunun daha iyi besleneceğini düşünerek mamayı daha konsantre hazırlamasıdır. Bu durumda böbreklere osmolar yük artacağından çocuk solüt yükünü atabilmek için idrarla fazla su kaybeder. Çocukta susuzluk hissi ağlamaya neden olur. Annesi tarafından çocuğun acıktığı düşünülerek tekrar mama verilir ve sonuç olarak çocuğun susuzluğu daha da artar. Bu ise tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Dolayısıyla mama hazırlanırken kaç ölçek mamaya ne kadar su katılacağı öğrenilmeli ve buna göre mama hazırlanmalıdır.

Demiş doktor bey...

teşekkür ederim canım

Bende oglum sen askerdeyken ne yapcam ben diyorum 20 yıl öncesinden düşünüyoruz herseyi

Bir bebeğe kaç yaşına kadar kaynatılmış ılıtılmış su verilmelidir?

Dr. Ahmet Özen: Bebeklere kaynatılmış ılıtılmış su vermemizin nedeni küçük çocukların vücudunun erişkinlere göre mikroplara karşı daha zayıf olmasıdır. Erişkinlerde enfeksiyon yapmayan mikroplar bile küçük çocuklarda kolayca hastalığa sebep olabilir. Bu nedenle özellikle küçük bebeklere verilecek yiyecek ve içeceklerin temiz olmasına gayret gösterilmelidir. Mama hazırlarken veya su içirirken kullanılan suyun temiz olmasına dikkat edilmesi gerekir. Küçük bebeklere verilecek suyun en az 10 dakika kaynatılması ve ılıtıldıktan sonra çocuğa verilmesi gerekir. Gereğinden fazla ve defalarca kaynatılan suyun mineral içeriği değişeceğinden bu şekilde verilen su da olumsuz etkilere yol açabilir. Sonuç olarak her yaşta çocuğa vereceğimiz suyun temiz olmasına itina gösterilmeli ve küçük bebeklerde bu konuda daha da hassas davranılmalıdır.

ya bi an dejavıu oldum : )

geçen sene kışın hamşleydim gene esra erol a bakıyordum gene kadınlar kulübünün müdavimi olmuştum.yazın tv yi de bıraktım pc yide

bu kış geldi gene düzen aynı ama çok şükür bebişim var

bu arada geçen aklıma toksoplazma mikrobu geldi ne kadar çabuk geçti değil mi yaa

5dakika avatarıma koyayım sonra album yaparım duzgun birseyler bulamadım :)
Ayrıca buda bana ders olsun ele alınacak foto yok gunler gecip gidiyor sonra pişman olacam kesin

püf bi resmimiz var onunda boyutu buyukmuş :44:
En kısa zamanda duzgun fotograflar cekinelim bebeler buyucek dogruduzgun fotomuz olmadan

Kızlar aranızda lansinoh affinity ciftli elektrikli pompa kullanan varmı
Varsa eğer memnunmu???
Acil cvp verirmisiniz e-bebekte indirime girmiş

Kızlar aranızda lansinoh affinity ciftli elektrikli pompa kullanan varmı
Varsa eğer memnunmu???
Acil cvp verirmisiniz e-bebekte indirime girmiş

ben kullanıyorum, memnun değilim, emiş gücü az, hissedemiyorum desem yeridir, ben ondan daha güzel sağıyorum, sorun benim büyük göğüslerimde olabilir diye firmayla görüşüp büyük göğüs başlığı da aldım, ama değişen bir şey yok... çift taraflı olması da işime yaramadı, ikisini aynı anda hiç beceremedim. belki sen memnun kalırsın bilemem ama...

unutmadan acayip gürültülü

resminiz de pek süslüymüş oğluşuna da maşallah annesi yok mu

ben de ne meraklıymışım annelere : ) evet ama merak ediyor insan belki bi gün buluşuruz:))

Bi resmimiz varda boyutunu kucultmeye calısıyorum cok buyukmus :)
oyyy yavrum maşallah sana, Allah nazarlardan saklasın..

ahhh minik adam bi bilsen anacığın seni aylarca ne zahmetlerle büyüttü, çok şükür evlatlarımızın bugünlerine ...

Çok şükür Rabbime hepsi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…