2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yaklaşımın ve sakinliğin çok güzel gerçektende hiç mi neyapcam nasıl olacak diye paniklemedin yoksa bize mi yansıtmadın :)
Yani ne bileyim çok sakin yaklaştın konuya :) Tabi paniklesen ne olacak ama ben mesela bir süre nasıl olacak diye panikler sonra sakinleşirdim, konuyu kendi içinde çözümleyip sonra mı dile getirdin :) ( Hala kesin sonuç alınmadı gerçide :) )

off ya karakızım valla cok daraldım yaa
bişey değil adam spiral taktırdın yinede yanasamıyorumsana bu nasıliş diyo kıyamammmm

sprialede güvenme kanama çok yapar sonra adet gecikmesi yapar oooo ooo

ben şuan hap içiyorum inan 10 gündür ara kanama var daha hap bitmesine 5 gün var yine adet olcakmışım eşim çıldırıyor

onu da denedim gece biberonu ağzına verdiğimde ağlamaya başlıyo sonra hemen uykuya dalıyo ısrarcı olursam yemesi için daha çok ağlıyo

Amaan istahsiz olmaz insallah. Kg kontrol et bakslim ne cikacak. Benim buyukte oyle tek tesellim ortalamada gitmesi oldu hep

8 sene tek çocukla kaldıktan ve ikinci çocuğu hiç mi hiç (eşim de ben de) istemedikten sonra küçük kuzumdan önceki düşük eşimi fazla değil ama beni mahvetti. Sanki istemedik de düştü gibi hissettim, gerçi ben ilk duyduğumda da tabii ki doğurucam dedim, eşim acabalar yaşadı. O yüzden küçük kuzuma hamile olduğumu öğrendiğimizde (tam bir sene sonrası :) Allah bize ikinci çocuğu vermeyi istiyor dedik ve özellikle eşimin ilk sözleri hayırlısı olsun, sağlıkla gelsin oldu. Şimdi ise çok hata ettiğimizi anlıyoruz ikinci çocuğa daha erken sahip olmamakla.

Endişelerim var tabii öncelikle sağlık konusunda, yine son zamanları yaza denk gelecek bir hamilelik mesela. Ama eğer hamileysem sadece doğuruncaya kadarki kısmı beni endişelendiriyor. Sonrası için inanın ki korkmuyorum ve evet Allah bu kadar şeyin üzerinde bize bu evladı vermişse benim boynum kıldan ince. Bir şekilde büyütürüz. Üç çocukluluk fikri sadece şu sıralarda çok dillendirildiği için kıllandırabilir beni :) Yoksa evlat kadar güzel şey var mı dünyada :)

Anneannem oğlum doğduktan 15 gün sonra rahmetli oldu, ikinci çocuğun da oğlan olacağını öğrendiğinde olsun kızım Allah bir de kız verir demişti. Alzheimer hastası olduğu için bunu o kadar çok tekrar etti ki, dua yerine geçmiş olabilir :)

Kısacası ben eğer hamileysem bu bebeği de istiyorum. Varsa sağlıkla gelsin kuzummm :) Tereddütüm baştan beri yok ve olmaz da :)

Son düzenleme:
iyi pazarlar cevizlerrrr ve ceviz içleriiii

fırında havuçlu kek loading, ben de sizlerle takılıyoring

oturmuş dergimi okuyordum, dedim bakayım kulübümün en eli öpülesi anaları neler yapıyorlar...

dergi demişken, bu ayki (2 aylık) sayısını şiddetle tavsiye ediyorum : Bebeğimle Elele

tarif kitabı hediyeli, artıııı kafamızdaki bi çok sorunun ayrıntılı açıklamaları var.
öyle gereksiz sayfa sayfa reklam olan bi dergi değil.

Allah'ım daha neler çıkacak

Yumurtaları içine kırıyosun, haşlanınca sadece kapağını açıyosun. soyma derdi yok.
bir kutuda 6 adet yumurtalık ve yumurta sarısını ayırmak için özel kaşıkla beraber gönderiliyomuş. 10tl

Eki Görüntüle 635061

çok güzel demii

ya yumurtaları ayırma fikri aklıma yatmadı

ben haşlanmış yumurtadan nefret ediyor, tiksiniyor ağzıma sürmüyorum yıllardır. düşüncesi bile midemi alt üst eder, damak tadı işte

ama kıza mecbur yapıcam. soyarken bile öğürürüm ben o derece tiksinti boyutunda. uzun bi süre sarısını vercez bi de yavrulara, düşününce çok mantıksız gelmedi. ama kabuğuyla haşlanırken özel bi vitamin mineral salgılıyorsa buna hiç gerek yok tabi

herkese iyi pazarlar...

bende kendimiz için suya tuz ve karbonat katıyorum boş sprey şişe içine ve fıslıyorum çok rahat ediyor ve burun direk açılıyor ama bebeler için karbonat katılırmı bilmem en güzel yöntem doğal olan yöntemdir...

kızlar bebişleriniz ağlarken gözünden yaş geliyomu???

evet benimkinde oluyor ve o yaşı görünce içim parçalanıyor kıyamıyorum ...

zambak dişleriniz hayırlı olsun inşallah bizimkilerde sorunsuz çıkarır..

kızlar oğluma ve esımın kuzenının dogacak oğluna badı yaptım nasıl olmuş diye sizede gösterıım dedım benim yakışıklım giydi bilee

cnm benimkide sabah uyanır uyanmaz pek iştahlı olmuyo.ama 45 dakika sonra verdigimde kahvaltısını çok güzel yiyo.o yüzden gün içinde beslenme aralarını 3-3,5 saate çıkardım daha iyi sonuç alıyorum.ısrarcı olma yiyosa kaşıgı uzat istemedigi andada vermeyi kes bence.ısrar ters tepki yapıyo yemek konusunda.umarım iştahla yemeye başlar:))

ya bende baya para ödedim bu fizyolojiklere.ama onlarsızda olmuyo.bildigimiz serummu kullanılacak burun içine püskürtmek için ve göz kararımı tuzu kattın

canım benim de 2 çocugum bu ve aralarında 10 yaş var.insan 1.cocuktan sonra 2. çocugu pek yapmak istemiyo ama 2. cocuktan sonra 3.ye daha ılımlı yaklaşıyo.sanırım sende onadan daha rahatsın yeni bebek olması konusunda .hayırlısı olur umarım:)))

Bebeğiniz İçin Pirinç Unu Yararlı mıdır ?

Yazar: Dr. Suat Erkmen

Geleneksel beslenmenin bir parçası haline gelen annelerimizden öğrendiğimiz pirinç unu aslında düşündüğünüz kadar yararlı değildir.

Özellikle Anneler bebeği tok tutmak amacıyla akşam öğününde pirinç unuyla muhallebi yapmakta ya da gece öğününde biberonda pirinç unu vererek bebeği beslemektedir. Bu beslenme şekline maalesef bebeğin ilk 3 ayında geçilmeye başlanmaktadır. Unutmayınız ilk 6 ay anne sütü bebeğin beslenmesi için en önemli besindir.Hatta prinç unu zamanla anne sütünün yerini almaya başlayarak bebeğin 4-6 ay arasında yedirilme sıklığı artmaktadır.

En önemli yanılgılardan birisi pirinç ununu bebek için üretilmiş mama zannedilmesidir. Pirinç unu pirincin öğütülerek toz haline getirilmiş şeklidir. Hiçbir şekilde bebek mamaları ile karıştırılmamalıdır.

• Pirinç ununun hiçbir besleyiciliği yoktur.

• Kof şişmanlık yapar. Kırmızı ve şişman yanaklar sizi yanıltmamalıdır.

• Sağlıklı zihinsel ve fizksel gelişim için gerekli vitamin ve mineral içermez.

• Pirinç unu inek sütüyle karıştırılarak hazırlanır.

İnek sütü demir, C,D,E vitaminleri az miktarda, sodyum, potasyum ve klor ise çok miktarda içerir. Sonuçta İnek sütü 1 yaşından önce kullanıldığında sindirimi zor olduğundan kabızlık, demir yetersizliği sonucu kansızlık, bağırsak içi kanamalara, D vitamini yetersizliği sonucu kemik gelişim bozuklukları, omega 3 ve omega 6 eksikliği sonucu beyin ve göz gelişiminde yetersizliklere neden olur.

( http://www.leyditurk.com/sayfa.asp?sayfa=yazi&yaziid=105 linkinden inek sütü zararları ile ilgili yazıma ulaşabilirsiniz)

Bu nedenle tıp otoriteleri ilk 1 yıl bebeğe inek sütünü önermez.

İnek sütü ile hazırlanan Pirinç unu muhallebileri dışında endüstriyel pirinç unlu mamalar demir ve vitamin katkılı mamalardır. Bunlar su ile hazırlanmaktadır.

Ancak hepsi birbirinin aynı olmayan Pirinç unu muhallebilerinin özelliklerini iyi incelemek gerekir.

Artık Türk annelerinin alışkanlıklarına uygun pişirilerek hazırlanan kaşık mamaları ciddi firmalar tarafından bebeklerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu pirinç unlu mamalar ; pirinç unu gibi kof şişmanlık yapmak yerine bebeğin besinsel ihtiyaçlarını da eksiksiz karşılamaya yardımcı olurlar.

Sağlıklı gelişimi sağlayabilmek için su ile hazırlanan pirinç unu muhallebilerinde şu özelliklerin olmasına dikkat ediniz :

• Devam sütü içermesi

• Zengin tahıl çeşitlerini içermesi

• C,D,E vitamini ve Demir gibi vitamin ve mineralleri içermesi

• Diyet lifi içermesi

• Omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini içermesi…

Doğru öneriler için lütfen doktorunuza danışınız.

Dr.Suat ERKMEN

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı - FATSA

muhallebıyı irmikle keçi sutuyle yapın dıyor.kof kılo almaz saglıklı dıyo

hanımlar kızımın balgamını sökmesi için evde neler yapabilirim

canım bızdede asırı vardı doktora gııttık balgam sokturucu surup verdı sırıngayla ıcırdık tadı ıgrenctı almıyordu.ıctıkten 2dakka sonra oyle balgam kusuyordukı yavrum ınanmazssın.o sayede rahatladı.bıde dıskıyla ttı sanırım balgamı.bende sogan suyu ıctım sutumden gecsın dıye.bılmem faydası oldumu.sogan suyu dogal antıbıyotıkmiş hakkatengecmıs olsun sık sık atesıne bak bızım gece tesadufen farkkettık atesı 38bucuktu.salgın hala devam edıyo sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…