• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bizdede saırlık vardı 13,9 muydu neydi doktor kontrole çağırdı 2 gün sonra giştmedim
şekerli su içirdim kızıma zaten sarılık şeker eksikliğinden oluyormuş
geçti ertesi gün hiç birşeyi kalmadı çok şükür ama epuduralin ve sarılığın etkisiyle yavrum 4 gün sarhoş gibi uyudu ya

40ı çıksın düzene girer derler ya, ben de 40ından sonra huyu değişir diye korkuyorum :1:
inan bazen ağlasın diye zorluyoruz çocuğu bir sesini duyalım oğlum diye :1:

ay bir de cidden her gelenin sevmesi yok muuu, ya ben acaip kıskanıyorum kimse sevmesin oğlumu babasından ve benden başka:19:

ya bnde bu ses neresinden cıkıyo diyorum ufacık bebenin oyle yaygaracı ilk 2gun kedi mırıltısı gibiydi ama :1:

ben perş doğum yaptım o gün süt zaten hiç yoktu hemşireler göğsüme dayayınca çocuğu kuru kuru çekti bir de kuvvetli çekti mahfetmiş göğsümü fark etmedim orda ertesi gün bir ağrı bir sızı çatlamış kanadı tabii ben zırlıyorum filan hem bebek aç kalacak diye hem de acıdan.
aç kaldı diye hemen aptamil prebiyotik mama alındı verildi çocuk rahatladı yedi filan.
cumartesi dr a gittik hafif bir sarılığı var ama şu an kan alıp canını yakmak istemiyorum dedim dr gelecek hafta cuma getirin bakalım demişti o zaman geçmemişse çaresine bakarız demişti cuma götürücez.
pazar günü sıvı bişeyler akmaya başladı o gün elektrikli göğüs pompasını deneyeyim dedim belki süt hızlanır diye çektim sapsarı bir sıvı geldi ağız sütü sanırım dünden beri de 20şer dakikadan 3kere anca emzirebiliyorum çünkü çok uyuyor bebiş ona bile evhamlanıyorum neden bu kadar uyuyor diye ama sen benimki ilk hafta 23 saat uyuyordu diyince tek değilmişim demek ki dedim:1:normal yani dimi?:1:
göbeği ne zaman düştü seninkinin?malt içeceği bnde içiyorum çaylar vs.

canım benim bebeğimde o kadar çok uyuyoduki zorla bile uyandıramıyorduk.dr da 2 saatten fazla uyumasın dedi.şimdi 21 günlük olduk daha bi canlandı.yani çok uyumasına kafanı takma ama zorla uyandırıp emzir

ya bnde bu ses neresinden cıkıyo diyorum ufacık bebenin oyle yaygaracı ilk 2gun kedi mırıltısı gibiydi ama :1:

bizimki de 1-2 kere yaygara yapmaya kalkıştı valla maşallahhhh kükredi resmen. yani herzaman ağlasa yandık demek ki :1:

bir de o değil de gaz çıkarması beni öldürecekkk koca adam gibi yaaa :1: çıkardığında eşime bakıyorum eşim bana bakıyor bizden mi geldi o ses diye :9:

ben hala yıkayamıyorum, kayınvalidemle yıkıyoruz, benimki de aksine suya girince açıyor gözleri faltaşı gibiii, zaten hamileliğimde sıcaklardan günde 50 kere duşa girince demiştim oğlum suyu sevecek sesine çok alıştı diye, hakkaten suya hasta :1:

çok şükür benimkide seviyor .önünü yıkamayı öğrendim arasınıda öğrenirsem tamm benimde annem yıkıyor
1 günde bir alıştı yıkama hemen huysuzlaşıyor hele şu 3 gündür hergün yıkanıyor

merhaba canım sanırım normal dogumu beklıyorsun yokmu agrı sızı...rahımde acılma falan.ben dun doktordydım meshur catı muaynemı oldum rahımdede 2cm acıklık var dedı.cuma sabah 6da hastaneye yatacagım once normal dogumu deneyecegız sunı sancıyla.umarım fayda verır.Rabbim yardımcımız olsun

Canım inş herşey normal gelişir ve normal doğumla bebeğini alırsın kucağına. Seninle günlerimiz aynı, benim de yarın doktor kontrolüm var. Çatım çok geniş değilmiş, bebeğim de geçen hafta 3500 gr dı, eğer kilo alırsa sezaryan düşünebiliriz demişti. Bakalım yarın belli olacak. Dün geceden beri şiddetli kasılmalar yaşıyorum, biraz tedirginim. Bu mübarek günde sağlıkla kavuşabilmek için yavrularımıza dua edelim.

kız çemen otu var içinde kokutuyor insanı pastırma gibi fark ettinmi :1:

incir ve bulgur çorbasıda içtim inanırmısın üstüm başım süt geziyorum hala çok şükür iyi
ama 1 haftadır içmniyorum göğüslerimi taşıyamaz olmuştum :1:
Cuma hastaneden cıktık iki gun ynımda eşim vardı iki gundur yalnızım. gecede eşim uyusun diye ben bakıyorum yani gunduz yemeyi içmeyi bırakın antibiyotik ve agrı kesiciyi zor alıyorum :) Doktor gunde 5defa içebilirsin diyor dun dikiş kontrolunde fırsat bulamıyorum ki biraz sonra diye diye akşam oluyor :)

çok şükür benimkide seviyor .önünü yıkamayı öğrendim arasınıda öğrenirsem tamm benimde annem yıkıyor
1 günde bir alıştı yıkama hemen huysuzlaşıyor hele şu 3 gündür hergün yıkanıyor

oyy maşallah canım benim :nazar:
hele bu sıcaklarda valla kendine geliyor bebişler yıkanınca, acaip rahatlıyorlar ya

kızlar kilolar ne alemde??

ben doğuma gitmeden önce tam 17 kg almıştım :53:

doğumdan sonra 6sı gitti, tam 2 hafta sonra 12si gitti,, kaldı 5 :44:

eminin emzirmekten kaynaklanıyor hızlı kilo kaybı:34:

Son düzenleme:
Birde gozum alıstı ufak bebege hastanede normal bebekler gozume kocamn gozukuyor :1: Dun kac kişi geldi bakmaya ne kadar ufak premature mi diye falan bende alısmısım okadar ufak mı ya gercekten diyorum kendi kendime halbuki ameliyathanede gorunce ilk cok ufak demiştim :1:

6gun oldu dogumdan sonra benimde 6 kilo gitmiş bakalım toplam bende 17.5-18 civarı almıstım ohızla veriliyorsa iyiymiş :1:

ben 76 yla gittim 18.günüm 64 kiloyum :37: 26 kilo almıştım 50yle hamile kaldım boyumda 172 kaç olmalı kilom daha karar veremedim 55 60 iyi sanırım

Birde gozum alıstı ufak bebege hastanede normal bebekler gozume kocamn gozukuyor :1: Dun kac kişi geldi bakmaya ne kadar ufak premature mi diye falan bende alısmısım okadar ufak mı ya gercekten diyorum kendi kendime halbuki ameliyathanede gorunce ilk cok ufak demiştim :1:

canım sneinki kaç kg doğdu şuan kaç kg ??

6gun oldu dogumdan sonra benimde 6 kilo gitmiş bakalım toplam bende 17.5-18 civarı almıstım ohızla veriliyorsa iyiymiş :1:

her sabah tartılıyorum mutlaka birkaçyüz gr gitmiş oluyor canım :1:
ama iştahım da fazla yok tabi o da etkiliyor, çok emzirmek de etkiliyor, 1 ay sonra kalan 5 de gider diye düşünüyorum, zaten 40ım çıksın spor yapmaya da başlıycam, malum az da olsa göbüş var :1:

ben 76 yla gittim 18.günüm 64 kiloyum :37: 26 kilo almıştım 50yle hamile kaldım boyumda 172 kaç olmalı kilom daha karar veremedim 55 60 iyi sanırım

canım sneinki kaç kg doğdu şuan kaç kg ??

sen de iyi vermişsin canım, bu gisişle 1-2 aya kadar tamamdır senin kg da :34:

her sabah tartılıyorum mutlaka birkaçyüz gr gitmiş oluyor canım :1:
ama iştahım da fazla yok tabi o da etkiliyor, çok emzirmek de etkiliyor, 1 ay sonra kalan 5 de gider diye düşünüyorum, zaten 40ım çıksın spor yapmaya da başlıycam, malum az da olsa göbüş var :1:

Bi arkdasımda ilk ay eski kilosuna donmustu hep emzirdi cok işe yaradı kilo vermesinde ee tabi sonra o emmeye sut yetiştirmek için yedi surekli 6 kilo aldım geri diyordu 2 ayda :1:

Bi arkdasımda ilk ay eski kilosuna donmustu hep emzirdi cok işe yaradı kilo vermesinde ee tabi sonra o emmeye sut yetiştirmek için yedi surekli 6 kilo aldım geri diyordu 2 ayda :1:

o da var tabi :1:

aslında süt yapan şeyler belli, onlar da çok kg yapan şeyler değil, gereksiz herşeyi yemekten kaçınmak lazım

22 kg la doğuma gittim 15 gün sonra 11 kilo vermiştim kaldı 11:)

oo maşallah ağustos anneleri kg konusunda gayet azimli ve hızlııı :nazar:

Back
X