Eryamanlı anneler hoşgeldiniz,ben de Eryamanda oturuyorum.
merhaba bende hamıleyım ve mayıs 7 de ınsallah dogum ben sımdı antepteyım ama dogum ankarada ve ocaktan sonra ankarada devam edecegım acaba hangi doktor ve hangi hastaneyi önerirsiniz tesekkürler ALLAH herkese kolaylık versin sevgılerle:)))
ben öndeyim ama takip ediorum ankara annelerini
yaş;25
kilo;60
sat;6 nisan
semt;eryaman
doktor;bilgi hastanesi mine kürkçüoğlu
doğum ;6 ocak
cinsiyet;erkek
yaş - 30
kilo - 70
sat - 26 Ağustos
semt - Keçiören
hast - Fatih Hast. Nermin Köşüş
D. Tarihi - 31 Mayıs 2012
ikili ve üçlü test yaptırmıycam :)
merhaba arkadaşım. bana çok garip geldi kusuruma bakma, sen neden ikili ve üçlü test yaptırmama kararı aldınki,özellikle bir sebebi varmı.çünkü bu ikisi önemlidir çok şaşırdım.
günaydın ankaralılar
sabah epey trafik çektikten sonra burdayım
2li sonuçlarımı aldım riskler süper maşallah sağlıklıyız inş.
koru hastanesine benim arkadaşım da gidiyor çok beğeniyor bakalım belki bi ara ben de giderim
Bu benim 2. bebeğim olucak. İlkine hamile olduğumdaki doktorum çocuk aldırmaya müthiş karşı bir doktordu ve bana aldırılmış daha 8 haftalık olan bir bebeği göstermişti. Tabi gerçek değildi ama gerçeğiyle birebirdi ve resmen canlı bir bebek kadar belirgindi birçok şeyi. 8 haftalıkken kalbi atan ve birçok organı belli olan bir canlıyı bile bile aldırmak cinayetten başka bir şey değil demişti. Çok etkilenmiştim o zaman ve bu 2 li ve 3 lü test de sadece çocuktaki ilerde düzeltilemeyecek sakatlık ihtimallerini söyleen testler ki çoğu zaman da yanılıyolar. Bire bir çok samimi arakdaşımda yaşadım bunu. 3-4 tane çok ünlü uzman doktor çocuğunu aldırması gerektiğini yüzde yüz sakat doğacağını söyledi. O yine de aldırmadı ve şimdi çok sağlıklı bir kızı var. Ama hamileliği boyunca çok kötü bir psikoloji geçirdi bu yüzden. Günlerce ağladı gözümün önünde. Çok kötü bir psikoloji gerçekten.
Benim eski doktorum da eğer sen de böyle bir durumda ben çocuğumu aldırmam diyorsan boşuna bunları yaptırıp da ihtimallerle hamileliğini zehir etme dedi. Bence hamilelikte en önemli şey hamileliği mutlu, sakin ve huzurlu geçirmek dedi ki hamileliği böyle geçen annelerin çocukları da genelde sakin oluyolar dedi. Senelerce takip ettiğim hastalardan gördüğüm kesinlikle bu dedi.
Forumlarda da çok sık görüyorum yüksek ihtimalle sakat olucak denen birçok bebek sağlıklı doğuyor.
Şimdiki doktorum da 12. haftada yapıcaz dedi ikili testi. Biz de eşimle yaptırmasak olur mu dedik. Tabi siz bilirsiniz ama ben yine de önericem tabi bi sonraki muaynenizde de dedi.
Allah herkese sağlıkla bebeğini kucağına nasibetsin çok zor bir dönem gerçekten.
seni tebrik ediyorum,allahın taktirine ve vereceği evlada her türlü razı gelmişsin.çok iyi bir anne olacaksın bu bebek için.açıkçası ben bukadar teknolojiyle bu testleri yaptırmadan edemem,çünkü mutlaka allahın taktiri evet ayrıca doğumdan sonrada herşey olabilir ama ben yokken tek başına yaşayamayacak bir çocuğu doğurma kararı çok çok zor bir karar.
evet canım allah nasip ederse ilk bebeğim benim.
Merhaba arkadaşlar bende hem aranıza hemde şehrinize yeni katıldım.. Daha önce İstanbulda yaşıyordum evlendikten sonra bende Ankarada yaşamaya başladım. Benim bebişimde 13+3 oldu. Doktor konusunda Ankaraya çok yabancı olduğum için zorluklar yaşadım ama şimdi kızılayda Sevtap hamdemir kılıç doktorum daha önce Zekai tahirdeymiş tam gün yasasından sonra şimdi sadece özelde muayeneleri kabul ediyor.
Tahmini doğum tarihimde 1 mayıs 2012 :) Yani hem mayıs annesi hemde artık bir Ankaralı olarak bende aranızdayım:) İnanın şu sayfayı gördüğüm zaman sevinç çığlıkları atmak istedim öyle yalnızım ki Ankarada...Neyse duygusala bağlamadan hemen bende bilgilerimi yazayım :)
Bu arada yapacağınız organizasyonlara zevkle bende katılmak ve sizleri tanımak isterim...
yaş-27
kilo-58
sat-25 temmuz
oturduğunuz semt-altındağ
hastane ve doktorunuz-Sevtap hamdemir kılıç
tahmini doğum zamanı-1 mayıs 2012
ikili test zamanı-18 ekim 2011de yaptırdım
üçlü test zamanı - 16 kasımdan sonra 4lü test yaptımam gerektiğini söyledi doktorum.
İlk bebek heyecanı çok başka bişeydir. Her kontrol senin için çok önemlidir. Ama ikinci de daha rahat oluyo insan :) Daha çok tadını çıkartabiliyosun hamileliğin. Daha bi oluruna bırakıyosun bazı şeyleri.
İlk hamileliğimde hatmetmediğim gebelik ve doğum sitesi kalmamıştı. Okuduğum her şeyi eşime gönderiyodum sen de oku diye. Yoğun çalışıyodu her zaman fırsat bulamıyodu bakmaya. Şimdi diyo hiç yazı falan yollamıyosun hayırdır diye :) Artık hepsini ezberledim okumaya gerek olmuyo diyorum :)
Bu arada benim mide bulantılarım çok fena. İlkinde de olmuştu. Bunda olmaz inşallah diye çok umutluydum ama aynen bunda da kusuyorum sürekli. Kurban bayramıyla birlikte hafifleyeceğini umuyorum. İş yerinde bulantılarla başetmek çok zor gerçekten.
Benim sadece simit yediğimde biraz hafifliyo bulantım. O da mide yanması yapıyo biraz ama kusmaktan iyidir diye yiyorum.
Sizde bulantıya karşı işe yarayan bişey oldu mu?
İlk bebek heyecanı çok başka bişeydir. Her kontrol senin için çok önemlidir. Ama ikinci de daha rahat oluyo insan :) Daha çok tadını çıkartabiliyosun hamileliğin. Daha bi oluruna bırakıyosun bazı şeyleri.
İlk hamileliğimde hatmetmediğim gebelik ve doğum sitesi kalmamıştı. Okuduğum her şeyi eşime gönderiyodum sen de oku diye. Yoğun çalışıyodu her zaman fırsat bulamıyodu bakmaya. Şimdi diyo hiç yazı falan yollamıyosun hayırdır diye :) Artık hepsini ezberledim okumaya gerek olmuyo diyorum :)
Bu arada benim mide bulantılarım çok fena. İlkinde de olmuştu. Bunda olmaz inşallah diye çok umutluydum ama aynen bunda da kusuyorum sürekli. Kurban bayramıyla birlikte hafifleyeceğini umuyorum. İş yerinde bulantılarla başetmek çok zor gerçekten.
Benim sadece simit yediğimde biraz hafifliyo bulantım. O da mide yanması yapıyo biraz ama kusmaktan iyidir diye yiyorum.
Sizde bulantıya karşı işe yarayan bişey oldu mu?
hoşgeldin ankara istanbula göre biraz ruhsuz gelebilir ama alışırsın zamanla umarım burda aradığın arkadaşlıkları bulabilirsiniz
canım benim mide bulantılarım bu hafta yavaş yavaş geçti ben nar limon yiyince iyi geliyodu gerçi bulanacağı varsa tutamıyosun geçer az kalmış
kızlar ankarada hamilelik nerden alınır fikri olan varmı lcw de var ama çok küçük onlar ya şimdi bile olmaz bana
vallahi benim hiç öyle rahatsızlık ve çıkarma derecesinde bulantım olmadı tatlım,o yüzden denemedim.ama çok gerekirse çubuk kraker yedim bide su içmedim karışmasın iyice diye.ama leblebi deneyip çok memnun kalanlar var.öyle herşeyi okuyup takılmıyorum açıkçası ben rahat biriyimdir zaten doktorumda süper rahat bir adam ne derse tamam diyip çıkıyorum yanından.tek merakım cinsiyeti az kaldı çatlıycam meraktan,aslında korkuyorumda kız diyicek diye,çünkü hep ilki erkek ikinci kız olsun diye dualar ettim ve eğer kızım olursa ikinciyi doğurmam çünkü bir kızın arkasından ikincide kız olma ihtimalini göze alamam çokkk masraflı ve zor oluyor kızlar biri evet ama iki zor :18::18::18::18::18:
Allah gönlüne göre versin inş o zaman :)
Leblebiyi denedim geçenlerde ama leblebi yedikten sonra çıkartmak daha zor oluyomuş :) Çıkartırken bile boğazıma takıldı. Mahfoldum çıkartana kadar. Midenizi de bulandırmak istemezdim şimdi ama o günden sonra töbe dedim leblebi yemem :)
Sen şanslı olan gruptasın demek. İnş bundan sonra da bulantın olmaz hiç.
hoşgeldin ankara istanbula göre biraz ruhsuz gelebilir ama alışırsın zamanla umarım burda aradığın arkadaşlıkları bulabilirsiniz
canım benim mide bulantılarım bu hafta yavaş yavaş geçti ben nar limon yiyince iyi geliyodu gerçi bulanacağı varsa tutamıyosun geçer az kalmış
kızlar ankarada hamilelik nerden alınır fikri olan varmı lcw de var ama çok küçük onlar ya şimdi bile olmaz bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?