İyi akşamlar kızlar geçmişi ancak bitirdim...
Sanırım bir arkadaş doğum yapmış. Allah analı babalı büyütsün. İlk günler kalabalık olabiliyor ev... sakinleşince yazar belki... Benim 5 görümce, 3 kayın birazının eşleri çocukları derken yalnız kaldığım ilk fırsatta yazacağım...

Ama doğurdum diye haber uçururum...
ben de hatayda oturuyorum orada da yerler karo ıslak zemin tüm odalarda. zamanla gözüm alıştı. Ama duvarlar değil. ilk taşındığımızda bizimde yerleri yıkamıştı bayan...

Ama elimiz düzelsin parke istiyorum...
kayazelha ben de normal doğumun büyüsünün farklı olduğunu düşünüyorum. bence doüum öncesi herkese provası bile yaptırılmalı. doğumda yapması gerekenler öğretilmeli.
ben ilk doğumumda 8 yıl önce internette yaygın değildi. gece 3 te pembe nişan geldi. 6 da sancım sıklaştı. hastaneye gittik dr yi bekledik geldi ve ebe bebeğin saçını hissettim bile demişti dr gelmeden. Dr makasları hazırlayın deyince korktum indim masadan. Doğum o kadar yakınken sezaryen oldum. Ama önceden hiç motive edilmedim bu konuda. sonra genel anestezi ile oldu. uyandığımda ağrım vardı ve tam ayık değildim bebeği gösterdiler iyi dedişm yine daldım. Tabiki çooookkk sevdim oğlumu ama o ilk an heyecanını büyüsünü yaşamadım.
2. doğumum malesef 25 haftalık oldu. Hastanedeydim 2 gün önce suyum gelmişti. Akşam 10 da adet ağrısı gibi sancı oldu ebe geldi dr mi aradı muayene etsin demiş. muayenede 7 cm açık dendi dr m geldi. 3-4 ıkınmada doğdu oğlum 800 gram. ve ince bir ıngaaaaa sesi. hemen sardılar çocuk dr si götürdü ben yalnızca dr nin kucağında ayağını gördüm. beni bayıltıp eşi temizlemişler. sabah uyandım gördük babasıyla kıpır kıpırdı çok ağladım. Kızlar ben o sese aşık oldum veee hiç unutamadım. şu an gözümde o kareler ve gözümden yaşlar dökülüyor...
o yüzden bu oğlumu da ilki sezaryen olmasına rağmen normal istedim. (ki bu arada sezaryende komplikasyonlar olabiliyor. benim ilk sezaryenimde 8 sene önce sezaryen dikişime mesane yapışmış bunu 13 artı 4 te bebek erken doğmasın diye rahim ağzı uzunluğum 1.8 düşünce karnımdan 4 kesi açılarak kamerayla girilip üstten rahim ağzım dikildi o sırada anlaşıldı. 3 saat sürdü ameliyat sezaryen yerim mesaneden de ayrılmış o zaman ve bana sonda taktılar bir hafta. bu yüzden bir hafta sonra suyumun sızdığını öğrendim. şükür tedavi oldum mucize oldu bebeğimin suyu doldu)
dr m, serklaj dikişim üstten diye, ilki sezaryen diye ve bebeğim kilolu diye sezaryen yapacak... çok isterdim normal olsun. o anı yine yaşamayı... bari genel anestezi olmasın dedim. tamam dedi dr m...