- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #31.061
Ağrısız bi şekilde çıksaydı şu dişler her ay bi gerilim valla yazık bebelereBenimki de sağ kulağını çekiyor. Hatta içini yara yaptı tırnağıyla. Dün doktorundaydık kulağı temiz. Bence dişten.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ağrısız bi şekilde çıksaydı şu dişler her ay bi gerilim valla yazık bebelereBenimki de sağ kulağını çekiyor. Hatta içini yara yaptı tırnağıyla. Dün doktorundaydık kulağı temiz. Bence dişten.
Aa ben isterim açıkçası :)Kızlar selamlar. Kızımda çoklu besin alerjisi çıktı malesef. Özelde gittiğimiz doktorumuz eğer başka anneler de tanıyorsan hep beraber bi zoom görüşmesi yapabilirizz sormak istediklerinizi sorabilirsiniz dedi. Katılmak isteyen olur mu
4 gün sonra 5 aylık olacak ama hiç dönmeye niyeti yok :)Kizlar bebegi 5 aylik olup hala donmeyen hatta dötünü kaldirip ugrasmayan var mi? :)
Biz gündüz 2 uyku yapıyoruz aslında 3 gibi de değişiyor gündüz düzenli uzun uykusu yok döngüde uyanınca tekrar uykuya dönmüyor bazen 2 bazen 3 oluyor ama kesinlikle 2 uyku yetmez ama 2 uykuyu toplam 3-4 saat yaparlarsa belki yetebilir onda da gece uykusuna 19 gibi geçmeleri lazımDoktorumuza gece çok geç uyuyor dedim. Gündüz uykusunu 2 ye düşür artık dedi. Öğleden önce bir sonra bir uyku. Akşam uykusuyla arada 4 5 saat kalsa da bir daha uyutma dedi. Gündüz 2 uyku yapan var mı?
Uykuya geçmek uyumak için de kulağını kaşıyabilir bu aslında bi uyku sinyali olabilir takip et bakalım uykusu varken uyku saati gelince mi yapıyorKızlar merhaba benim bebe kulağını çekiştiriyor hep aynı kulak. Bir huzursuzluğu ya da uykusunda bi değişiklik yok diş desem sanki erken. Kulağını mı keşfetti anlamadım. Yani banyoda su kaçırmamaya dikkat ediyorum ama anlamadım böyle bi durum yaşayan var mı?
Yok, uykusu yokken de yapıyor maalesefUykuya geçmek uyumak için de kulağını kaşıyabilir bu aslında bi uyku sinyali olabilir takip et bakalım uykusu varken uyku saati gelince mi yapıyor
Bizim en uzun 1 saat sürüyor gündüz uykusu.3 saat uyusa bir şey mi oldu diye uyandırırım herhaldeBiz gündüz 2 uyku yapıyoruz aslında 3 gibi de değişiyor gündüz düzenli uzun uykusu yok döngüde uyanınca tekrar uykuya dönmüyor bazen 2 bazen 3 oluyor ama kesinlikle 2 uyku yetmez ama 2 uykuyu toplam 3-4 saat yaparlarsa belki yetebilir onda da gece uykusuna 19 gibi geçmeleri lazım
Ben de katılabilirimKızlar selamlar. Kızımda çoklu besin alerjisi çıktı malesef. Özelde gittiğimiz doktorumuz eğer başka anneler de tanıyorsan hep beraber bi zoom görüşmesi yapabilirizz sormak istediklerinizi sorabilirsiniz dedi. Katılmak isteyen olur mu
Bize doktor saçlarını kulaklarını çekiştiriyorsa diş ağrısıdır dedi baktı evet damağına diş sancıları başlamış dediKızlar merhaba benim bebe kulağını çekiştiriyor hep aynı kulak. Bir huzursuzluğu ya da uykusunda bi değişiklik yok diş desem sanki erken. Kulağını mı keşfetti anlamadım. Yani banyoda su kaçırmamaya dikkat ediyorum ama anlamadım böyle bi durum yaşayan var mı?
Normalde emzirirdim uyurdu, yada ayakta sallardım yada sonrasında omzumda pış pış ve yüz üstü yatışKızlar bu atağı geçirip normal hale dönen oldumu biz 4aya geçmeden başladı hala da devam çok zor uykuya geçiyor ve sürekli sebepsiz ağlıyor bizimki direniyor uykuya ve önceden kucağımda meme emme pozisyonda uyuyan çocuk şimdi asla o şekilde uyumuyor yine kucakta dik bir şekilde durmak istiyor öyle ağlayarak dalınca başı omzumda uyuyor başka türlü uyumuyor yada arabada uyuyor ne yapacagimi şaşırdım meme zaten istemiyor mama yi da artık çok yemiyor zar zor ağlayarak bir saatte 90 CC iciriyorum kilo verecek diyede korkuyorum mama veren arkadaşlar kaç saatte ne kadar veriyorsunuz bizimki iyice iştahı da kesildi eller hep ağızda dış mi çıkarıyor onuda anlamıyorum iyice sersemledim bende![]()
Diş de olabilir baktınız mı hiç damaklarınaYok, uykusu yokken de yapıyor maalesef![]()
Yok canım tek seferde değil gündüz uykusu toplamı 3-4 saatBizim en uzun 1 saat sürüyor gündüz uykusu.3 saat uyusa bir şey mi oldu diye uyandırırım herhalde![]()
Birebir aynısı 7 de oyalayıp 8de yatıralım gece uykusu olsun diyoruz yarım saat uyuyup güç toplayıp uyanıyorBizimki 7 civarı bir uyku daha yapıyor onu kaldıramıyoruz
Duş sakinleştirma yatış ama 7 civarıysa şekerlene yapıp kalkıyorbiraz oyalayıp 8 gibi yatırdığımızda da kısa uyku yapıp uyanıyor ama Ozaman odadan çıkarmıyorum gece uyanmış gibi davranıyorum ama o davranmıyor tekrar uyuması 1.5 saati buluyor
Bu konuda önerisi olan var mı ?
Bizimki 7 civarı bir uyku daha yapıyor onu kaldıramıyoruz
Duş sakinleştirma yatış ama 7 civarıysa şekerlene yapıp kalkıyorbiraz oyalayıp 8 gibi yatırdığımızda da kısa uyku yapıp uyanıyor ama Ozaman odadan çıkarmıyorum gece uyanmış gibi davranıyorum ama o davranmıyor tekrar uyuması 1.5 saati buluyor
Bu konuda önerisi olan var mı ?
Uykunun maliyesine göre bence yeterli. Benimkisi 2 saatte bir ağlayıp uyumak istiyor ama 20 dk. Falan sürüyor. İki gündür öğlen birlikte 2 saatten fazla uyuyabildik. Yanında uyuduğumda uzun uyuyor. Maalesef öyle yapacağız artık günde bir kez yanında uyuyacağım uzun uyumasın için.Bence şu aydaki bebekler için 2 uyku az ya doktor neye göre konuşmuş anlamadım. Çok huysuz oluyolar zaten az uyudukları zaman hele bir de kısa uyudular mı gün bitmez ve akşam daha geç dalarlar bana kalırsa.
Ben de isterim. Bizim sorunumuz devam ediyor çünküKızlar selamlar. Kızımda çoklu besin alerjisi çıktı malesef. Özelde gittiğimiz doktorumuz eğer başka anneler de tanıyorsan hep beraber bi zoom görüşmesi yapabilirizz sormak istediklerinizi sorabilirsiniz dedi. Katılmak isteyen olur mu
Benimde adet sonrası iki kez kahverengi lekelenme oldu ama çok minik ayrıca 2 aydır geçmeyen mantarım var , doktora gittim sezaryen sonrası bağışıklık düşmüş dedi ancak 1 yıla vücudun kendine gelir dediKızlar adetim bitiyor sonrasında akıntılarım hep kahverengiye yakın sarı yaa bu nedrn olur doğum sonrası hep bu şekilde, bir parça kalmıştı rahimde adetle küçüldü iyice ama dr 1-2 adetle tamamen atılacak dedi o mu yapıyor hormonlar mı bu şekilde yaşayan oldu mu
Benim büyük kızımda da çoklu gıda var şimdi küçüğünde de var. Neocate mamada soya var ve kızıma hiç yaramadı bir de çok sıvı olduğıiçin reflü yapmıştı. Başka alerji maması deneyin isterseniz mama veriyorsanız. Ben alerjen gıdaları kesince kusma sıfırlanıyor meme reddi gidiyor bazılarını bulmak çok zor sıkı takip gerektiriyor bir de katı diyet kaçaksız olması lazım. Testte çıkanlatın dışında da yediğimde kusma meme reddi gaz ishal yapan varsa onları da beslenmemden çıkarttım ama çok zorlanıyorum beslenemiyorum resmen. Şimdi şüphe duyduğum gıdaları üç gün deneyerek azdan çoğa kendi beslenmeme eklemeye çalışıyorum. Size de fikir olur belki. Özelden de yazışmıştık burada okıyunca yazmak istedim. Hepsi sağlıklarına kavuşsunlar bir an önce.Benimkinde gündüz memede ağlıyor içmek istemiyor. Evin içinde emzirme örtüsü ile emzirmeye başladım. Şimdi daha az ağlıyor gündüz memede. Sen de öyle bir dene istersen. Gündüz yapıp gece yapmıyorsa ya da daha az yapıyorsa sebebi çevreyi merak etmesidir diye düşündüm. Gerçi gece de uyukluyor emerken ama ağlamıyor en azından gündüz gibi. Emzirme örtüsü ya da ince bir şalı ya da müslin bir örtü kullan emzirirken belki işe yarar.
Bizim aşırı kusmamız var bir aydır. Önce çoklu gıda alerjisindendir( süt, yumurta, guluten)diye hem diyet yaptım hem de neocate mama kullandık işe yaramadı. Gastroentolojiye gönderildik. Orda doktor Reflü dedi o kadar diyete ve özel mama işe yaramıyorsa eğer nedeni Reflüdür. Şurup ve Anti Reflü mama alıp kullanın dedi. Aptamil AR aldık. Mamadan sonra kusmuyor şükür. Ama emzirdikten sonra, ya da sütümü biberonla verince çok kusıyordu şurup içmesine rağmen. Doktora söyledik. Bugün Gaviscon İnfant aldık eczaneden. Emzirmeden 5 dk önce içirdim sütü içtikten sonra çok az kustu. Sen de bence eczaneden önce AR mama al. Bir dene bakalım. Kusma biterse süt için de ya Gaviscon İnfant alırsın ya da kıvam artırıcı alırsın. Boşuna doktora gitme. Bir sürü şimdi deneme yanılma yapacaklar.
Benim bebeğimde öyleydi çekiştiriyordu kafasını sag sola döndürüyor mu gözlemleyin bize damla verdi doktorKızlar merhaba benim bebe kulağını çekiştiriyor hep aynı kulak. Bir huzursuzluğu ya da uykusunda bi değişiklik yok diş desem sanki erken. Kulağını mı keşfetti anlamadım. Yani banyoda su kaçırmamaya dikkat ediyorum ama anlamadım böyle bi durum yaşayan var mı?
Bizimki de uyandıktan sonrada çekiştiriyordu suratını ekşiterekYok, uykusu yokken de yapıyor maalesef![]()
İnşallah geçicidir canım önemli bir şey olmasın daBenimde adet sonrası iki kez kahverengi lekelenme oldu ama çok minik ayrıca 2 aydır geçmeyen mantarım var , doktora gittim sezaryen sonrası bağışıklık düşmüş dedi ancak 1 yıla vücudun kendine gelir dedi