2012 Aralık Annelerinin doğum hikayeleri

evet kızlar heycan ve mutluluk dolu günlerin ardından kızımıda alarak sağ salim döndüm aranıza ,doğum hikayemi yazıp kızımı emzirmeye başlıcam yine
bilen arkadaşlar vardır bebeğim ters diye zeynep kamildeki dr sezaryen olabileceğimi söylemişti ,pazartesi gününe kadar çok uğraştım dönsün diye ama dönmedi pamuğum
pazartesi hissetmiş olcamki tuhaf bi heycan vardı içimde kontrole gitmek için yola çıktık annem eşim ve ben çıkmadan önce eşime hst çantamın yerini gösterdim
eşim bizi hastaneye bırakıp işe gitti,annemle önce nst için giriş yaptık daha doktorumda doğuma girdiği içiin onu aradan çıkaralım dedik çünkü her gittiğimde nst ye gönderiyordu
neyse o işide halledip doktorun yanına gittik bizim işimiz bitene kadar oda gelmişti
hemen içeri aldı bizi her zamanki gibi nasıl olduğumu sordu bende durumu anlattım çok acı çektiğimi söyledim oda çok şaşırdı döndüğüne gel bide ben bakayım dedi ve kızımın hala dönmediğini gördü hiç başka bişey demeden sen şimdi ameliyathaneye çık annende girişini yapsın dedi tabi ben şok oldum yarın gel felan der sanıyordum hemen mi diye sordum
doktorumda tabiki bebek ters yumuşamada var hem haftasıda iyi bekleyemeyiz aniden suyun gelir bebeğin kordonu sarkarsa allah korusun bebeği bile kaybedebiliriz dedi.
biz hemen yukarı çıktık eşimi aradım ben sezaryene giriyorum çantamı getir dedim oda şaşırdı tabi neden diye sordubende çocuk doğurmak için dedim zavallımın dili dolaştı tamam geliyorum dedi o arada annem girişimi yaptırdı beni kalacağım odaya aldılar hazırladılar, en acı verici olayda sonda takmaları oldu çok canım yandı bayılttıktan sonra taksanız olmazmı dedim
bebek narkozdan etkilenmesin diye ameliyattan önce takılıyormuş bu işlemler bitene kadar eşimde geldi çok şükür sonra beni sedyeye aldılar hayatımın en güzel yolculuğuna doğru ilerlemeye başladık heycandan titriyordum eşim dualarla yolladı canım benim bakışı içime oturdu resmen annemde aynı şekilde tabi.
ameliyathaneye girerken annem fotoğraf makinasınıda verdi beni ameliyat masasına yatırı yatırmaz etrafımda bi sürü hemşire belirdi heps,, b, yandan bişeyler taktılar
önce ameliyat önlüğümü çıkarım göğsümün altından dizime kadar baticon sürdüler sonra bacağıma bişeyler yapıştırdılar hepsi ayrı bişey yaptı en sonunda biri damar yolundan bi iğne yaptı ama çok yaktı ben sızlanırken anestezist burnuma maskeyi dayayıp bikaç defa solu acın geçsin dedi 2 solumadan sonra bayılmışım
uyandığımda biri adımı sayıklıyordu öyle kendimden geçmek gibi bi durumum olmadı herşeyin farkındaydım ama zor cevap veriyorsum birde gözüm açılmıyordu
bebeğiminde biraz inlemesi olduğu için yoğun bakımda oksijen verilmiş genelde bütün bebekleri tedbiren yoğun bakıma alıyorlarmış
sonra odama alındım ama o taşıma işlemi çok fenaydı çok ağrıttı odaya geldiğimde eşimde oradaydı bana kızımızın fotoğraflarını göstermeye çalışıyor bende zorla bakmaya uğraşıyordum bi yandanda sağlıklımı diye sorup durdum eşime oda birazdan yanımıza gelecek çok şükür sağlıklı dedi ben biraz tam ayılana kadar meleğimide getirdiler yanıma önce babası aldı kucağına sonra emzirmem içan bana verdiler allahım o anı hiç unutamam çok güzeldi kızım sonunda sağlıklı bi şekilde kucağıma alabilmiştim çok şükür
oda bir hayli acıkmış olmalıki battaniyeyi kemiriyordu göğsümü verince hemen aldı sanki aylardır emiyormuş gibi emmeye başladı
şimdi yanımda banyosunu yapmış sütünü içmiş uyuyor güzel teyzeleri allah sizlerede nasip etsin çok güzel bir duygu
sezaryenden korkan arkadaşlar hiç korkmasın bence o kadar acı verici bi durum yok ilk zamanlar biraz ağrı oluyor oda ağrı kesicilerle geçiyor zaten sadece kalkmakta biraz zorlanıyosunuz eh o kadarda olacak sonuçta ameliyat .
bütün doğum yapacak arkadaşlara kolaylıklar diliyorum şimdiden

sağlıkla analı babalı büyütün bebeğinizi canım ne güzel anlatmışsın darısı başımıza inşallah :)

ay canım ne kadar güzel ya çok duygulandım okurken.. darısı bizlere olsun inşallah.Allah analı babalı büyütsün hayırlı bir ömür versin kızına.

Allah'ım bu ne güzel bir duygu ne güzel anlatmışsın maşallah size gözlerim dolu dolu okudum inssan rahatlıyor doğum hikayelerini okuyunca güle güle büyüt bebeğini...darısı başımıza

sağlıkla analı babalı büyütün bebeğinizi canım ne güzel anlatmışsın darısı başımıza inşallah :)

ay canım ne kadar güzel ya çok duygulandım okurken.. darısı bizlere olsun inşallah.Allah analı babalı büyütsün hayırlı bir ömür versin kızına.

Allah'ım bu ne güzel bir duygu ne güzel anlatmışsın maşallah size gözlerim dolu dolu okudum inssan rahatlıyor doğum hikayelerini okuyunca güle güle büyüt bebeğini...darısı başımıza

sağolun kızlar allah sizleride sağlıkla kurtarsın bende sizlerin iyi haberlerinizi almak için sabırsızlıkla bekliyorum.

Yavrus hikayeni resmen gozlerim dolu dolu okudum, sizin icin o kadar mutluyum ki - hele ameliyat yolculugunu hayatimin en guzel yolculugu diye adlandirdin ya, benim dogum korkumu ve bakis acimi bir anda degistirdin coook tesekkur ederim. Hep coook ama cok mutlu olun, kalbi guzel arkadasim :)))

yavruş çok güzel anlatmışsın okurken bitmesin istedim :)

Allah analı babalı büyütsün her ikinizi de nazardan korusun.

Son düzenleme:

canm allah analı babalı büyütsün çok güzel anlatmışsın gözlerim dolu dolu oldu sanki ben yaşamışım gibi hissettim rabbim sağlıklı hayırlı ömürler versin hepimizin yavrusuna...

Canım ne güzel yazmışsın valla çok duygulandım okurken.. bir o kadar da imrendim... mis kokulu bebişini öp bizim yerimize

Allah analı babalı büyütsün canım çok güzel duygular bunlar ya gözlerim doldu valla ....

canım Allah sağlıkla,sizlerle birlikte büyütmeyi nasip etsin güzel kızını,okurken ben de çok heyecanlandım,tebrik ederim eşini de seni de..

canım benim gözün aydın,Allah'ım inş. sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebeğini,biz de seni ve güzel kızınızı öpüyoruz

yavrus gözün aydın olsun ailenize renk kattı minik meleğin allahım mutluluğunuzu daim etsin hiç ayırmasın

Allah mutluluğunuzu hiç bozmasın inşallah, gözün aydın tekrar...

doğum oldu kızlar kızımı aldım kucağıma normalinden bi doğum zormuş ama güzelmiş hikayeyi biraz daha iyileşince yazarım görüşmek üzeree

Gözünüz aydın canım. Sağlıkla, mutlulukla büyüt inşallah kızını.

Yavruşum, canım benimmmm
Ne güzel anlatmışsın hikayeni. Bildiğim halde tekrar keyifle okudum :) Güzeller güzeli kızını ve seni çok çok öpüyorum. Hep mutlu ve sağlıklı olun inşallah.

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün

işte bizim hikayemiz

sabah erkenden hastaneye gittik işlemleri yapdırdıktan sonra odamıza geçtik hemşire sen giyin hemen ben geliyorum hayatım seni alacağız dedi giyimdim beklemeye başladım eşim kaynanam ve annem dokunsalar ağlıyacak gibiler neyse beni ameliyathaneye aldılar o anki hislerim anlatılmaz zaten kalbim nasıl çarpıyor hemşireler başımda senin doktorun epidural istiyor dediler bende iyi peki dedim ilk ben görmek istiyordum meleğimi iğneyi yaptılar çok acımadı hemşire valla afferin sana bunu yaparken çok bağırıyorlar sen hiç sesini çıkarmadın dedi
kollarımı bağladılar önümde bir çarşaf gerdiler ve benim midem bulanmaya başladı midem dedim hemen havlu getirdiler kusmaya başladım başım çok dönüyordu sonra senin neyin olacak dediler bende kızım olacak dedim ve küçücük bir kızın oldu dediler doktorumda siz bakmayın onun kafası küçük 3 kilonun üstündedir dedi 3.250 gr'dı dönüp baktım hemşire kızımı temizliyor nasıl ağlıyor nasıl bağrıyor ve ben sadece minik beyaz elini ve ayağını görüyorum ağlıyamadım dondum kaldım doktor geldi aşılarını vurdu çok sağlıklı bebeğin dedi teşekkürler dedim ve hemen giydirip yanıma getirdiler hemen öpüp kolladım sonra beni sedyeye aldılar koridorda bekliyorum kızım içeride nasıl ağlıyor beni yukarı çıkarmak için biri geldi noluyor dedim yukarı odana götürüyorum dedi bende bebeğim içeride dedim güldü oda geliyor merak etme dedi ama herkes nasıl seviyor doktorlar hemşireler görevliler nasıl tatlı birşey bu diyorlar
asansörden çıkar çıkmaz babasının kucağına verdiler ağlamaya başladı herkes asansörün önünde bizi bekliyordu anneler halamlar yengem hepsi ağlıyordu başaladım bende ağlamaya artık prenesesim benimleydi hiç acı hissetmiyordum ama ilk ayağa kaldırdıklarında başım döndü ve adımımı zor attım canınız acıyor ama o kadarda olsun dimi
bu arada kızım babasına çok benziyor sanırım maviş olacak gözleri

Eki Görüntüle 565038

maşallah size çok güzel anlatmışsın allah sağlıklı ve uzun ömürler versin darısı başımıza inş. sağ salim kavuşuruz bebişlerimize...

Sonunda ben de firsat buldum hikayemi anlatmaya.
Ayin 20sinde doktora gittigimde 26 kasim pazartesi icin sozlestik, 6:30da hastaneye yatis 7de epidural anestesi islemi sonra da dogum olacakti. Cumartesi gunu hersey hazir sayilirdi sadece sterilize edilecekler son gune kalmisti ve bir de benim kuafore gidip fon cektirip guzellesme isim.
Evi toparladik, aksam yemegini disarida yedik. Pazar gunu yapilacaklar icin bir program cikardik, bir suru yere gidecektik birkac eksigi tamamlayacaktik vs. Oturduk film izledik ve ben gece 2 gibi yattim, esim de 3 gibi yatti. Saat 4:10 da gozumu actim, garip bir duyguyla...suyum geliyordu. Bizim ufaklik 26sini bekleyemedi, kendi dogum tarihimi kendim secerim dedi. Gulmeye basladim, esime suyum geliyor galiba dedim. Sonrasini gormeniz lazimdi. Hayatimda esimin yataktan o kadar hizli kalktigini gormemistim. Emin misin, gercekten mi gibi sorulari gectikten sonra doktoru aradi esim doktor sanci durmumu sordu, sancim yoktu. Hastaneye gecin nstye baglasinlar 7de anestezist gelir hemen aliriz dedi sancim olmayinca. Esime nasil sterilize edilecegini anlatmistim, cantaya son anda konacak seylerin yerini gostermistim hepsini unutmus, kafasi karismis bir o yana bir bu yana gidip geliyor :) neyse onlari da hallettik, ben bir yandan oglum sana kac defa dedim gece gelme diye niye sozumu dinlemedin diyip guluyorum. Saclarimi yaptim, rimel ve kalem surdum. O arada annemmler geldi hastaneye gittik. Bu arada surekli suyyum gelmeye devam ediyor, biraz duruyor sonra yogun geliyor sonra yine duruyor.
Nst ye baglandim, ara ara siddetli sancilar gelmeye basladi belime vuran ama seyrekti. 7:15 de epidural takilmasi icin karsi odaya gectik. Cok aciyacak mi dedim, yoo dedi doktor belki simdi biraz acir dedi istersen bagir dedi ama cok az acidi, hemen bitti islem. Sonrasinda gozum kararir gibi oldu konusmada zorlandigimi hissettim hepsine normal dedi ve biraz sonra gecti zaten. Oradan heme ameliyathaneye alindim, doktorum geldi anestezistim basucumda. Esim ve fotoraf cekmek icin cagirdigimiz arkadasimiz yanimda. Ben guluyorum ama ameliyathaneye girdigimde nabzim heyecandan tavan yapti sonra normale dondu. Sondayi epiduralden sonra taktilar hic hissetmedim. İslem 5 dakika ya surdu ya surmedi, aglayisini duydum oglumun basladim ben de aglamaya, baktim esim de agliyor. Temizlediler, cocuk doktoru muayene etti sardilar sarmaladilar getirdiler yanima. Cok guzeldi...sonraonu odaya cikardilar, benim dikisler temizlenmem vs 20 dakika daha surdu. Beni de direk odaya cikardilar, yatagimin yaninda yatiyordu...hala mordu biraz sonra yavas yavas pembelesti. Emzirmem icin aldim, emme refleksi cok kuvvetli bir bebekmis oyle dediler, oyle guclu cekti ki ilk seferde yara yapti goguslerimi. Sonra 2 satte bir yine denedik, uyandirmak zor oluyordu ama emmeye basladi hemen. Ertesi gun doymadigi icin arada bir kere mama takviye ettiler. Bu arada epidural takili birakildi, elime bir dugme verdiler cok agrin olursa buna bas dedi anestezist. Super bir yontemmis, taburcu olana kadar takili kaldi. Zaten cok da fazla agrim da olmadi. Tum dogumdaki en cok can acitan kisim damar yolu takilmasiydi. Sali gunu eve gectik. İlk gece rahat ikinci gece kabus gibiydi. Ama o kadar guzel ki, insan doyamiyor ona bakarken dertler gidiyor. Simdi 3saatte bir emziriyorum ve benim ufaklik uyandiiiii.
Gorusmek uzere, dogum yapanlara hayirli olsun yapacaklara da simdiden hayirli dogumlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…