- 20 Haziran 2012
- 659
- 561
- 303
Doğum hikayemi yazmak bana da nasip oldu sonunda,şükür Rabbime..Allahım isteyen her kadına bu duyguyu yaşamayı nasip eyle..
Uzun uzun yazmak istiyorum saatlerce,sayfalarca .özelliklede hamile kalmadan önceki aşamayı..neden mi?ben en çok bu bölümü okumaktan mutlu oluyordum.bana umut veriyordu.bütün topiklerdeki hikayeleri okuyordum.neden bende anne olmayayım diyordum hep kendi kendime..mucizevi bir şekilde hamile kalan ve doğan bebekleri okumak hoşuma gidiyordu gelelim hamile kalma aşamasına
Evliliğimizin 3. yılında karar verdik anne baba olmaya..aklımız sıra diğer aya hamile kalıp batıya gelince(o zaman doğuda görev yapıyoruz)doğum yapıcam..öyle ayarladık..korunmayı bıraktığımız ay hormonlarım garipleşti..bulunduğum yerdeki kadın doğum doktoruna gittik.lh hormonum aşırı yükselmiş..diğer ay tekrar bakacaktık hormon düştü mü diye..bu arada doğal yolla bir çaresine bakmalıydım..1 ay boşuboşuna beklememeliydim..o zaman tanıştım kadınlar kulübü ile..hayıt tohumu kullanmaya başladım her ay yavaş yavaş 3-5 sayı düşüyordu değerlerim moral dönüyordu..adet düzensizliğim hep vardı..geciktiği aylar umut doluyordu içime..bu arada geçen zamanda kk çok şey öğrenmiştim..pcos olduğumu düşünmeye başladım..ama doktorda ultrasyon cihazı olmadığı için anlamıyorduk..düşünün doğunun o kadar kötü bir yerindeyiz
Aradan 10 ay geçti ağustos ayı geldi ve batıya tayinimiz çıktı doktora gittik hemen..hiç bir problem yok her şey normal deyince umutlandık..pcos olmadığımı söyledi..o ay soğan kürü yapmıştım çünkü..umut içinde bir ay geçti ve ben 11.ayda hamileydim..öğrendiğimizde hastaneye ziyaret için gitmiştik başka bir şehirdeydik(eşimin dedesi çok hastaydı) ikimizin ailesi hastanede oluğu için öğrenmişlerdi..o kadar çok ağlamıştım ki anlamamaları mümkün değildi..ama nasip olmadı 8+6 da miniğimin kalbi durdu ve hayallerimiz sona erdi..ama olsun ben bir kere hamile kalmıştım bir daha neden olmasın..1 ay korunup başlayacaktık çalışmalara ama olmadı..60 gün kanamam oldu derken ilk 3 ay olmadı..sonra tekrar her ay elimiz boş,testler negatif..yeni doktor yeni umut diyerek doktorumuzu değiştirdik ve sonuç ben pcosluyum ben o kadar çok anne olmayı istiyordumki o duygular sonucunda prolaktin hormonum tavan yapmıştı..ilaçlarla düşürmeye çalıştık..alışveriş merkezlerine gitmkten hoşlanmıyorduk herkes bize inat hamile gibiydi..herkesin elinde bebek arabası, kucağında bebek..algıda seçicilik bu olsa gerek..aradan 1 yıl geçti tedaviye başldık..olmadı..rahim filmi çektirmeye karar verdik..o ay korunacağım için tekrar soğan kürü denedim..eşim inanıyorum bu ay olacak dediğinde gözlerindeki o ışıltıyı görmüştüm..bende inanıyordum ve olduuuu o ay hamile kaldım.kürtajdan sonra 1,5 yıl geçmişti..ama tekrar ilk hamilelikteki gibi kanamam olmuştu..hemen hastaneye yattım. bebek hep geriden geliyordu..geç döllenmeymiş...inandırmıştık bu sefer her şey güzel olacaktı..iğneler,ilaçlar,raporlar,dualar sonrasında her şey düzelmişti güzel bir 9 ay geçti..hiç bulantım olmadı..37+5 kadar çalıştım
Ve zaman geldi çattı.. sezeryan olacaktım..ben öyle olmasını istiyordum..korkuyordum bir şey olacak diye tarihimiz 12.12.2012 Çarşamba sabahı saat 07.00 da hastaneye yatış yaptık..9.30 gibi alınacağım için annemler kahvaltı yapıp öyle geleceklerdi..ama erken alınınca tek eşim vardı yanımda ,iyide oldu hiç heyecanlanmadım..çok sakindim..ameliyat kapısında vedalaştık..doktorlarımızın konuştuğu konu maçbizde anestezi uzmanı ile maaş muhabbeti yapıyoruz 09.36 da muhteşem an ,oğlum geldi dünyaya..ilk sorum neden ağlamıyor?yanıma verdikleri an gözyaşlarımı tutamadım..benimmiydi bu bebek..şükür rabbime..3800gr ve 51 cm doğdu oğlum deniz..mis gibi kokuyordu..hep başkalrından duydum yada okudum ilk kavuşma anını,mis gibi koktuklarını..yaşamak o anları bana da nasip oldu..ameliyathanede işim bittikten sonra gözüm kapıdaydı..acaba eşim beni bekliyormuyduonu görmek beni çok mutlu etti şimdi oğlum 5 günlük oldu..denize bakmak, dokunmak,koklamak mükemmel..dilimden eksik etmediğim dua Allahım isteyen herkese tez zamanda sağlıklı ,sıhhatli ,hayırlı evlatlar nasip etsin Evet hikayem çok uzun biliyorum..umarım sıkılmamışsınızdır
Hiiiiç sıkılmadan okudum bu saatte hemde :) allah bebeğinizi size bağışlasın ,bir ömür sağlıkla büyütün inş..