2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

İnsallah gelmezler. Kayinvalide konusu zor bir konu :)

Hanimlar yeni annelersiniz oncelikle Hayirli olsun Allah bagislasin bebeklerinizi..
Bende buyuk ihtimal aralikta dogum yapicam ocaga sarkmayi dusunmek bile istemiyorum kendimi araliga Gore sartladim neyse benim ikinci gebeligim.bebegim dogunca yazacaktim ama bir kac yazi okuyunca sut konusunda bir tavsiyede bulunmak istedim sutu az olanlar kabak tatlisi yesinler benim sutum kizim 1 yasina yakindi sanirim cok azaldi kabak tatlisi yedim fosur fosur sut gelmisti..

kızlar şimdiden kafanızı şişireceğim için özür dilerim ama gerçekten çok bunaldımmm...
4 aralıkta kızımı kuçağıma aldım eve geldik evde annem, anneannem, kaynanam ve arkadaşımın annesi vardı her biri ayrı telden çalıyo ve benim sütüm gelmedi sürekli kaynanam bu çocuk aç dedi durdu sanki ben farkında değilim. Anneannem su içme iyi gelmez, biri bi çorba öbürü başka çorba komposto ve daha neler neler içirdiler.
1 hafta böyle geçti sonra annem işe başladı sadece kaynanam kaldı aman Allahım bu ne mıymıntılık kadın hiç bişey yapmıyo sabah bir pirinç çorbası veriyo bana akşam 7-8 kadar açım sezeryan olduğum için canımın yanması cabası birde tam bebeği uyutoyorum elimden kapıyo uyandırıyor elleri buz gibi çocuğu alıyo, sürekli gegiriyo çocuğu bi hıçkırıyo yan daireden duyulur, severken kızım annesinin babasıının gözünü oyacak bilmem neresine koyacak falan salak salak şeyler söylüyo ve kızım gece uyumuyo bu hanımda horul horul horlayarak karşı çekyatta uyuyo yaw zaten gözümden uyku akıyo git yan oda da uyu. bir de kızımın altını temizliycem diye elime saldırıyo 10 dk alıyo kızım donuyo yaw valla kafayı yiycem. yawrum aç kurt gibi meme saldırıyo yeeter diye elimden alıyo çocuk ağlamaya devam edince bu çocuk aç diyo :) 2 gündür ayaklandım yemeği ben yapıyorum değilse açız insanın kendi annesi gibi varmı ya annem pervane oluyo sabır diyorum 4 gün kaldı gidicek.

Valla canim sana da bana da Allah kolaylik versin bi degisik versiyonu da benim basimda var. Hastaneden ciktik aman bi hizmet bi hizmet 8. Gun oldu simdi sabah bi kahvalti aksam 6-7 aksam yemegi o kadar oglu evdeyse ayri muamele suratlar asik zaten. Cocuk niye uyuyomus kalkip onlarla tv filan izleyecek zannediyolar bagirarak konusmalar cocuk uyuyo demiyolar tam uyutuyorum ver bi sevelim yeni uyudu demiyolar ya.... Dun de sinir oldum bugun sutum az geliyo bunlar yuzunden cocugum rizkindan da olacak. Allah akil fikir versin diycem baska bisey degik yani..

Kizlar sutumu artirmak icin ne yapayim bi akil verin ondan once sutu durduramiyodum simdi az geliyo...

yurt dışından getirdiğimiz biçok ürün piyasadan çok uygun fiyata çoğu kargo ücretsiz sayfayı beğen takip et xxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:

Allah sabır versin kızlar,böyle okuyunca bile gıcık oluyorum,bizzat yaşasam iyice deliririm herhalde.

Doğumu yapmak stres sonrası daha bi stres. HEr kafadan bi ses çıkıyo. O yüzden hepimize allah kolaylık versin kızlar.
Bizde 32 günlük olduk. sarılığımız hala geçmedi. bebek doğduğunda bembeyazdı şimdi esmer mi sarılıktan mı öyle anlamıyorum. derecemiz 6 ya düştü ama hala devam ediyor. uzamış sarılıkmış. neler yapmadım sarı giydir,tenine altın değdir,şekerli su içir,yıkarken suyuna altın koy,baş ucuna ayva koy,koy allah koy çocuk hala sarı.. bazı anneleri okudum 2-3 gün anne sütünü kesmiş mamayla tedavi etmişler.anne sütü sarılığı olabiliyormuş. ne yapacağımı şaşırdım.Allah bebeklerimize şifa versin..

bebeğimde ilk doğduğunda nohuttan biraz büyük şişlik vardı kafasında. Doktor normal olduğunu söyledi. yatarak kayboldu sonra şimdi şişlik yok. korkma canım seninide geçer.

çok zor bir durum Allah yardımcın olsun.neyse az kalmış sabret azıcık.insan böylelerine bir sürü şey söylemek istiyor saygıdan susuyoruz napalım.

Benim fikrim bu çocuk sizinse siz yetiştirecekseniz tepkinizi koyun. tepki koymazsanız büyütürken de bunlar sizi rahat bırakmaz. dediğin gibi anne gibisi yok. zaten annemi uzun zamandır görmemiştim. etrafımda pervane olunca çok duygusallaştım. gidince de çok ağladım.

Doğum sonrası insan zaten hassas oluyo bi de bunlarla uğraşılmıyo. Kendi annen olsa ooff diyosun bi laf söyleyip rahatlıyosun gelip geçiyo. Ama kayınvalideye söyleyemediğin için işin içinden çıkılmıyo. Benimki de annen gidince ben gelip kalayım dedi istemedim. İyiyken kötü olmayalım kadınla. ben sabırsız o inatçı derken aramız bozulurdu...

kızlar bebeğimiz bugün 19 günlük oldu 2 gündür gaz problemi yaşıyoruz az önce eczaneye gittim sab diye bi damla aldım, emzirmeden önce 6 damla kaşığa damlaıp verdim emdikten sonra hemen gazını çıkardı şimdi mışıl mışıl uyuyor tesadüf mü yoksa ilacın etkisi mi bilmiyorum inşallah işe yarar, siz kullandınız mı bu damladan sizde de işe yaradı mı?

malesef bizim de gaz sancımız var,bunda olmasın diye çok istemiştim ama ne yazık ki oldu.Abisinde çok çekmiştim çünkü.Kullanmadığımız damla kalmamıştı,habire ağlardı.İnşallah damla işe yaramıştır sizde.

canım bizde 28 günlük olduk. 9 günlükken hastanede yatmıştık sarılıktan en son 7.6 ya düştü. ama hala geçmedi dediğin gibi çocuğun rengi bi düzelmedi. tekrar ölçüldü bu seferde 12 çıktı. doktorda bişey demiyo. ne olcak nasıl geçecek bilmiyorum.

canım merhaba,aynı damlayı biz de kullanıyoruz,gaz problemi yaşamıyoruz çok şükür,çok rahat gazını çıkarıyor şimdi kızım..

cnmm Allah bagıslasın yavrunuzu benim dogumda subatta olcak inş.. cok heycanlıyım ya birazda korku var tabi senın dogumun nasılsı zor oldumu normalmıydı bide hangı hastanede yaptın dogumu bende hastane arıyorum

Sab simplex mi yoksa sadece sab diye bir damla daha mi var? Bizde de gaz sancilari basladi 20. Gunden beri var. Yalniz biz sab simplexi emzirdikten sonra veriyoruz yani hemsireler oyle yapiyorlar, gunde 3 defa 8 damla kullaniyoruz. Gaz cikariyor ama hala sancilanmaya devam ediyor.

Bir de sab simplexim yaninda laktazim diye bir ilac verdiler. O da hazim kolaylassin diyeymis ama bir faydalari var mi yok mu bilemiyorum. Aslinda baska bir ikac soylemislerdi de o piyasada yokmus biz de sab simplex aldik. Doktor dedi ki farkli ilaclar ama zaten gaz sancisina neyin iyi gelecegi belli degil, kimine iyi gelen digerine gelmiyor. 1 hafta bunu deneriz olmazsa oburunu deneriz, yontem bu dedi. Sancinin nedenini bilmedikleri gibi neyin onu tedavi edecegini de net olarak bilmiyorlar, piyasada bir suru ilac varmis sirayla deniyorlarmis.
Dun geceyi cok rahat gecirdik, umarim ise yariyorlardir ve bundan sonra boyle rahat uyur minnosum.

Gunaydin herkese.
Bildiginiz gibi oglum enfeksiyon nedeniyle hastanedeydi. 12. Gun yatirmistik, 6 gun yogunbakimda kaldi, sonra odaya ciktik beraber. Cok sukur enfeksiyonu yendi. Bobreginde bir leke gormuslerdi o da kuculmus, enfeksiyon kaynakliymis. Tam gecmemis ama kuculmus olmasi iyiye isaret, ileride tekrar kontrol edilecek. Simdilik bir sure daha hastanedeyiz, gunde 3 kez aldigi antibiyotigin tedavi suresinin tamamlanmasini bekliyoruz. Buyuk ihtimalle cumartesi gece bitecek. Diger antibiyotigini eve ciktiktan sonra gunde 1 kere hastaneye gelerek almaya devam edecek. Cok mutluyum, oyle cok agladim uzuldum ki ama neyse ki hepsi gecti. O kadar minikler ki insan kiyamiyor, her 2-3 gunde bir damar yolu degisiyor cani nasil aciyordur kim bilir ama baska care yok ne yazik ki. Allah kimseye onlarin acilarini, uzuntulerini, hastaliklarini gostermesin. Hep gulsunler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…