2012 Ekim Anneleri

kızlar size hazırladığım listemi yazıyorum bi bakarmısınız eksiklerim ve gereksizlerim neler?
10 tulum
15 çıtçıtlı badi
10 patikli pijama
2 hastane çıkışı
2 zıbın takımı
10 çorap
5 eldiven
5 patik
5 bere
3 penye yelek
5 önlük
20 ağız bezi
3 penye battaniye
1 polar battaniye
1 peluş battaniye
1 kundak
1 alt açma minderi
1 uyku seti
2 nevresim takımı
küvet,kova,maşrapa
banyo filesi
banyo bakım seti
ateş ölçer
tarak takımı
biberon emzik emzik askısı
yatak gardrop
puset anakucağı

canım benimde ayakalrım ve ayak bileklerim çok şişiyor dr normal dedi ama ben çok bunalıyorum sıcakdan

Benimde ayaklarım ve bileği çok şiştiler daha şimdiden haftaya cuma düğün var biraz topuklu giymek gerekir elbisenin altına daha önceki ayakkabılarım olmadı maalesef daha alçak topuklu bişey bakıcam sanki 1 numarada büyümüş gibiler İnşallah doğumdan sonra eski haline döner ayaklarım

bübchen bakım çantası alan var mıı )

Bende geçen hafta aldım bübchenin bakım çantasını jokerden 70 liraya aldım. Ciciler topiğine de ekledim içinde alt açma bezi hediyeli çantası da güzel işe yarar malzemeler var içinde hem bilindik iyi bir marka alman malı annem küçükken bana hep bunu kullanmış

benimde çok şişiyor canım

vayy arkadaş demek herkes kılsız bu topikte

Canım ben ağdaya gidiyorum kuaföre öyle kremle jiletle temizlemeyi düşünmüyorum

ellerde yüzde şişme ve tansiyon yüksekliği gebelik zehirlenmesi belirtisi (preeklampsi) dikkat etmek gerekiyor. benim ellerimde şişmeye başladı yakında yüzükleri de atacam

kızlar bugün süper döktürdünüz valla.. okulda okudum hepsini ama alıntı yapamadım cevap veremedim..benim de ayaklarım büyümüş,öyle şişlik yok ciddi ciddi büyümüş. hata 2 numara falan.. benim el parmaklarım şişiyor arada..bu da normal sanırım..eşya almaya pek başlamadım,bir iki penye badi o kadar.. ama annem möaşallah doldurmuş..bize bişey kalmıcak..ben ikeadaki yatağı düşünüyorum,bekarken kullandığım koçtaştan aldığım 3 kapılı gardrop var.eğer boyayabilirsek onu beyaz yapıp üstünü güzelce süslerim o da kızımın dolabı olur.gıcır gıcır zaten..bu arada ikeadaki beşiğin yanları sabit..

listen güzel gibi..bebek arabasını göremedim..bir de bebeklerde polar kullanmayın diye bi yazı okumuştum.tecrübeli anneler ne der?

benim merak ettiğim doğum çantası.diğerleri sonradan da alınır. en başta hazır olması gereken doğum çantası.neler koyulacak?

bir de bebeğin poposunu neyle sileceğiz?? pamuk mu,yoksa bu tülbentlerden hazırlanmış ağız bezi gibi bişey mi hazırlamalı?yoksa bildiğimiz ıslak mendil mi tabi bebekler için..

benim ıslak mendil kullanmayacağım kesin
Islak Mendillerde Kullanılan Zararlı Maddeler Nelerdir?

Paraben: Methyl ethyl propyl butyl isobutyl benzil paraben olmak üzere altı çeşidi var. Birçok ıslak mendilde en az bir tanesi mevcut. Petrolden elde edilen koruyucu katkı maddeleri. Bazı Avrupa ülkeleri kullanımını yasakladı. AB parabenlerin kullanımını sınırlandırdı. Bir araştırmada incelenen 20 göğüs tümörünün 18'inde paraben bulundu.

Propylene glycol: Petrol türevi bir madde. Cilt tahrişinealerjiye merkezi sinir sisteminde tahribata ve bazı organlarda hasara sebep olabiliyor.

Phenoxyethanol: Deri tahrişine böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde.

Peg-40 hydrogenated castor oil: Hidrojene edilmiş hintyağı. Hidrojene yağlar kanser ve kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağ asitleri içerir.

2-bromo-2 nitropropame-1 3 diol: Zehirlidir alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Methylisothiazolinone: Cilt ile teması sakıncalı bulunan yanıklara sebep olabilecek bir maddedir.

Sodyum hidroksit: Cilt yanmalarına sebep olur ve kişiyi diğer kimyasallara karşı hassaslaştırır. Yutulursa öldürücüdür. Fırın kanal ve boruların tıkanmış lavaboların temizliğinde kullanılır.

Formaldehit: Kanserojendir. Bebek ürünlerinde kullanımı kesinlikle yanlıştır fakat çok ucuz bir koruyucu olduğundan merdivenaltı üretimlerde kullanıyor. Teneffüs edilmesi yutulması ve deri ile teması halinde zehirlidir.

Triclosan: Laboratuvar hayvanlarında karaciğer hasarına neden oldu.

Carbomer: Solunması halinde zehirlidir. Temasta sabun ile yıkanması gerekir.

Sodium benzoate: Uzun vadede üreme sistemi karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.

Paraffinum liquidum: Cildin gözeneklerini tıkayıp akneye sebep olur.

Benzl alcohol: Cildi tahriş eden karaciğer ve sinir sistemine hasar verebilen katkı maddesidir.

Benzyl benzoate: Yutulduğu takdirde toksik (zehirli) etki yapar. Göz ve cildi tahriş edicidir.

Fragrance / parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.

3-lodo-2 propynyl butyl carbonate: Ciltte tahrişe sebep olur.

Cetrimonium chloride: Cilt tahrişine ve sinir sisteminde tahribata neden olur.

Polyquaternium 7: Solumaktan kaçınılmalı. Temas ettiği yer bol sabunlu suyla yıkanmalıdır.

Coumarin: Aşırı maruz kalma durumu ölüme neden olabilir.

çantayı bende merak ediyorum ama çok abartmamak gerek sanırım popo içinde hep duyduğum uni baby yeni doğan sadece saf su ve pamuktan yapılmış onu çok yerde okudum ama anneme sorarsan önce tülbent bezle silinip sonra kuru tülbent bezle kurulancak pişik olurmuş nemli kalırsa bilememdim bende napıcamızı puset yazdım canım en altta görmemişsindir

hmmm sanırım tülbent ayarlamak gerek,ağız bezlerinin kenarları ayrı renk popo bezleri ayrı renk oyalamalı...puset denince benim aklıma hani bebeği içine yatırıyorsun,iki saplı bişey var ya taşımak için o geliyor.. onun adı ne??

çanta gibi olansa port bebe canım şu kadınlar kulübüde olmasa napcakmışız bilmyom :))))) ağız bezlerini yaptık biz tülbentten ama popo için gereklimi bilemedim temzlemek için gerek olmasa bile kurulamak için gerekli olabilir tülbent bez bolca yapar elde yıkar sereriz ben ramazan bayramından sonra eşyaları yerleştirmeyi düşünüyorum çokmu erkenki ağustos sonu eylül başı olucak ramazandan önce gardrobunu getirtirim

yeni doğduğunda bende ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum, ince tülbent gibi bezlerden kare kare hem ağız mendili yaptım hem popo mendili.ılık su ve bebek sabunuyla silmeyi düşünüyorum.
hastane çantasını da bence abartmamak gerek 1 haftalık seyahata gider gibi dolduran var. zaten eksik unutulan bişiy olunca gidip alınıyo.
zıbın takımları,
battaniye,
bebek bezi,
biberon (ememezse falan ne olur ne olmaz)
anneye iç çamaşır,
pijama gecelik vs.
çorap (lohusa kadının ayağı üşümesin derler)
başka benim aklıma gelen olmadı. siz tamamlayın listeyi

ellerde yüzde şişme ve tansiyon yüksekliği gebelik zehirlenmesi belirtisi (preeklampsi) dikkat etmek gerekiyor. benim ellerimde şişmeye başladı yakında yüzükleri de atacam

Bende ne yazık ki alyansımı takamıyorum daha şimdiden

Canım bazı markalar var uni baby nin yeni doğanlar için bende onları duymuştum zararsızlar diye ama tam olarak içeriklerini incelemedim. İlk aklımda olan o markanın olmadı pamuk ve suyla kendim hazırlayıp silicem eski usul sonra kurularım tülbentle bakalım nasıl olucak

evet canım o çanta gibi olan.. o şart mı..yoksa nerde taşıcaz?

aylar sonra kullanmak üzere ped kırmızı taç

evet canım o çanta gibi olan.. o şart mı..yoksa nerde taşıcaz?

cnm ana kucağı daha kullanışlı diyolar ama bende bilmiyorum port bebeler daha iiyi geliyo bana hafiflik açısından sanırım ana kucağının en avantajlı yanı oto koltuğu olması port bebede sanki soğuk görmez hem daha kolay taşınır gibime geliyor

ben port bebeyle ilgili şunu duydum,şimdi pis hava,ağır gazlar,zehirli ne varsa( yerden başlayıp 30-40 cm yükseklik )yere kadar çökermiş.ve bebeği o şekilde taşırsak bütün pis havayı solurmuş.alçak bebek arabaları ve port bebeler tehlikeliymiş bu anlamda. ama port bebeyi alıp kucakta taşıyabiliriz tabi.

merhaba ekim anneleri,benim de normal şartlarda ekimde doğacak kızım ama sezaryen olunca ekim başı ya da eylül sonu olacak.
ayrıca plesanta previalı bir hamilelik yaşıyorum.erken de doğabilir,hayırlısı.

benim iki çocuğum daha var.oğlum da uni baby kullanmıştım ama doktor arkadaşım pamuğu su ve zeytinyağlı kavanoza doldurup onu kullanıyordu.temizlemesi zor olur mu bilemiyorum ama sağlıkl olduğu kesin.
yarın 22, haftamız bitiyor ama henüz herhangi bir şey almayı düşünmedim.belki de riskli olduğu için.çalışıyorum ve alışverişe pek çıkmıyorum.evde olduğumda yatıyorum.aslında haftalar fazla ilerlemeden bir şeyler bakmak lazım kuzuya.
tulum vs. çok alamak lazım.hediye de geliyor ve bebek büyüdükçe öyle kalabalık artıyordu.sonrasında insan nereye koyacağını bilemiyorum.ben oğlumdan kalan bir iki şeyi sakladım hepsini verdim.şimdi sil baştan.ilk etapta hastane çıkışı,battaniye,çorap,bady,puset almayı düşünüyorum.normal şartlarda doğmasına daha çok var.ama son aylara bırakmamak lazım,inan istediği gibi dolaşamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…