2012 Ekim Anneleri

slm nasılsınız bızde bugun yenı hastenemıze gıttık ve drla tanıştık okadar konuşkan kı yarım saat anlattı bende dınledım yarın tekrardan 4 d ye gırıcem çok mutluyum
bu arada beslenme lıstesı verdı uygulamam ıçın önları ben yersem oooo

kızlar size birşey sormak istiyorum sizdede adetmidir bebeğin a dan z ye herşeyini kız annesi alır ?

canımcım bizde kızın annesi eğer isterse ve durumu varsa beşik getirir içinde yatağı yorganı vs.olur.işine gelen anneanne olsun babanne olsun elinden geldiğince herşeyi alır bence.komşunun ,bir yabancının bebeği olduğunda bile bir yelek bir patik örüp içinede iç çamaşırı alıp götürüyosun da torunun oluncamı o alsın bu alsın oluyo.sadece istemekle yada masraftan kaçmakla alakalı bir durum.insan torunu olacağını bile bile nasıl birşey almaz ki o minicik kıyafetlere insanın içi gidiyo öyle değilmi.markete her gittiğimde hamile değilken bile biberon,emzik standlarına bakardım hep,hamiş bi yakınım olsada şunu alsam diye iç geçirirdim.
ben iki taraftanda hiçbirşey beklemiyorum.babannesi zaten almaz,düğünde de hiçbirşey almadı oğlum memur gibisinden.evimde sadece orlon iplerle ördüğü paspası var.onuda eşim doğuya giderken çeyizi olarak vereceğim ahtım varzaten bi bebeğimiz olacağından haberi bile yok söyleme gereği duymadı eşim.Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki dört dörtlük aldık herşeyini.genç odası,beşiği,kıyafetleri,bazalı yatağı,perdesi halısı,elektronik eşyaları hepsi tamam.tek eksiğimiz sağlıkla gelmesini beklediğimiz oğluşumuz teyzesi hepimizin öyle zaten.belki doğumdan sonra babannesi teşrif ederlerse de eminim ki ne aldık ne almadık diye bakmaya gelirler.buyursunlar inşallah da ağızları açık kalsın.ahh ahhh hiçbirşeyi dert etme anneciğinde yazık herşeyi üstlenmesin diyeceğimde bizimkiler alırlar duramazlar.bizim annanemiz diş fırçası, su büyotu, bebecikli çengelli iğnesine kadar almış o derece yani

kızlar size birşey sormak istiyorum sizdede adetmidir bebeğin a dan z ye herşeyini kız annesi alır ?

geçen benim kayınvalidemde dedi bizim adetlerimizde kız annesi yapar herşeyi burda diye ..... sinir oldum dicektim sen kızının çocuğuna ne yaptında benim ailemden istiyosun...

bidaha bişi söylerse dicem ben aileme bişi aldırmam ,düğünümde kimsenin yapmadığı çeyizi yaptılar eşim tek başına ev dizmeye çalışıyo diyede kıyamayıp, evin yarısının mobilyasını halısını perdesini herşeyimi aldılar dicem ..

birazda onlardan bişi görsek şaşarım...

bnm kaynanamda aynını dedi.bnde dedim zaten kimseye eyvallahı yok annemlern yapcaklar dedim.resmn gelenk göreneğe döküyorlr işi söz konusu bişi almk olunca.evimdede 1 toplu iğnesi yoktur.sanki baba evimden getirdm çocuğu.bana yapmıosun kadın bari torununa bişi yap demi.Allah görüo susuyorum.Çocuğum 6 gün annenesini 1 gun babannesini görür bu durumda napim.keyifleri bilir.Benim anam heves etsin alsın sen keyif çat.Oğlunun çocuğu be bu yuhh diyorumm kendi kaynanam ve diyenler için.zaten sindiremediler çocum erkek olcak die.kendi kızının 2 tane kızı var.oğlan diyince suratları düşmüştü.halada şüphe ederler eminmisin erkek olduna diyorlar kız olmasınmış kız karnı varmış bende.fesatlıklaırndan.millet erkek torun ister bunlar tam tersi.sanki bnm elimde ben yapıorm töbe haşa yaaa.sinirlensim gene susim en iisi

canım o kişi benim beğenmene sevindim şimdide hümadan sonra hiç bir ismi beğenemez hale geldim:))))bide fatih sultan mehmetin annesinin adı hüma sultan:)))

valla arkadaşım biraz da anlaşmaya bağlı bu işler ama bizdede böyle oldu resmen emir verdiler kız annesi yapar diye annem zaten alıcaktı içinden geliyodu ilk torundu sonuçta sepeti babane yaparmış oda takımını anane alırmış o zaman anlaşıldı görümcemin kızının oda takımını aldık biz yepyeniydi annemde speti yaptı eşimde bana 2.çocukların eşyalarını babane yapar dedi kayınvaldem şimdi yatalak oldu zaten bişey beklemem ama annemede aldırmam:)))

kızlar sizde bana akıl verin şimdi benim kızımdan kalan çoğu elbise duruyo ayakkabıdır astromonttur falan çıtçıtlı bady de var...ama ben bidaha hem kız hem de aynı mevsime denk gelmez diye yeni doğduğunda giyeceği herşeyi dağıttım birsürü şansıma bu da kız ve ekim ayı 2 side ben ne alayım 0 3 bady alt üst takım çorap falan yeterlimi ki...ağız bezleri biberon yepyeni emzikler dolu alt açma setide var fazlada almak istemiyorum

günayyydınnnn :)
kızlar herşeyi kız annesi alır diye birşey yok ama bizim annelerimiz daha meraklı olduğu için mi yoksa torun heyecanı mıdır benim annemde beşiğinden yorganına, bezinden emziğine, altın takısına kadar herseyi alıcam diyor. ama kayınvalidemin umrunda değil bende sinir oluyorum bebek arabası almadım oto koltuğu ve bebek arabasını ona aldırıcam...herseyi kız annesi yapar derse bende anneannesi hergün babanesi 1 gün görür dicem...annem hep anlatır babanen senin herseyini yaptı hiç kimseye birsey aldırmadı en iyi için heryeri gezdi der ama şimdiki babaneler masraf çıkarmamak için anneannenin üstüne yıksınlar bakalım.

günaydııııııııııın,sabah erken kalkarım kahvaltı hazırlarım,cicilerimi giyerim kahvaltımı yaparım o daracık vakittte mutlaka bunu da okurum.eşim de bol bol söylenir yanımda...bu ne aşk diye diye...

Ben çok beğendim gerçekten hüma ismini yanlız biraz araştırdım farklı farklı şeyler yazıyor anlamı hakkında bi yerdede erkek ismi diyor :44: sen biliyormusun tam anlamını acaba ? Ben kararlıyım hümada ama yanına bişey daha eklesekmi diyorum , 2. isimli dahamı iyi oluyo bilemedim :44: kızlar sizde fikir verin nolur

herkese günaydınlar..bende forumu sürekli takip ediyorum ama yazmaya pek fırsat bulamıyorum..bizde cumartesi recep has a ayrıntılı ultrason için gittik..dörtlü testte afp yüksek çıkmıştı..şükür onunla ilgili bir sorun yokmuş..ama bu seferde bebek 6 gün geriden geliyor dedi..baştan beri 2-3 gün gerideydi zaten ama 6 gün olması çok canımı sıktı..ara açılırsa problem olur dedi..3 haftada bir kontrole git dedi..tamam da şimdi 3 koca hafta nasıl geçecek....

Benim kayınvalide ha var ha yok bi düğünümüzde gelmişti , eşimlede ayda yılda bir telefonlaşırlar , aslında böyleside çok iyi oluyor faydasıda yok zararıda , bizim buralarda kız annesi alır die bişey duymadım ben hiç , kaldıki emekli bi anacım var hemde kardeşim okuyor şu an , ona bişey aldırmayız , zaten kaç tane takım - yelek patik örmüş bile şimdiden , biz kendi yağımızla kavrulucaz

bunuda söylerim derken neyi söylersin onu anlamadım :26: sanada günaydın şekerim :119:

geçer canım , ben hesapladım benim kontroller genelde 5 haftada bir oluyo , zor oluyo tabii ama geçiyo

Kıslarrrr ayın 11. inde 6. ayımıza giricez az kaldı , benim az kaldıysa çoğumuz girdik demekki , doktorumun belirlediği sat tan hesaplıyorum , en güzel zamanlarımızda geçiyor bu arada , bakalım kimin göbüşü en kocaman olcak

hümanur kulağa çok hoş geliyor bence.

sağol tatlım ya ne güzel bir hazırlık değil mi? rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin

ne güzel hazırlıklar yapmışsın canım.allah hepsini sağlıkla kullanmayı nasip etsn

bunu da söylerim demedim ki,okurum dedim canım benim. yani kadınlar kulübünü okumadan evden çıkmam...

bende bi şarkı varda onu söylüyorsun hep sandım ya kızlar araştırıyorum ateş ölçme yöntemlerinide kulaktan doğru ölçülmüyomuş zaman zaman , hemde küçükken zormuş kulaktan , popodanda ben yapmak istemem , kızılötesi olanlara güvenemedim , aklım karıştı yaaa , şöyle birşey buldum ön takip gibi mesela , emzik yapmışlar , bununla bi yoklayıp sonra yüksek çıkarsa başka bi yöntemmi uygulasak acaba ? birde siz incelermisiniz ? Daha önce anne olanlar sizce hangisi en sağlıklısı ?
Emzikli Ateş Ölçer | Medifinine Sağlık Ürünleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…