2012 Ekim Anneleri

aynen bizdede var o , ama gerçekmiş o şişmesi , hamile olmasanda eğer bir şeyin kokusunu duyarsan ve çok canın çekerde yiyemezsen göğsün şişer kalırmış

Hele bunu duyduktan sonra hayatta yalamam avucumu. Demek bu kadar kolaymış göğüsleri büyütmek :) İnsanlar boşuna silikon yaptırıyor desene yahu, hehehe...

evet canım ıkınma kendiliğinden geliyormuş,sen nefesini ayaralayacaksın ıkınmaların arasında o kadar.. çooook doğurmuşum sanki normal doğurabilirmişim gibi geliyor hep bana.hangisi güzel olacaksa Allah onu nasip etsin sağ salim.. annem abim ile beni o hatun gibi doğurmuş,tek fark hastanede.. suları takside boşalmış bitmiş,doğumhaneye kadar faş fuş ıslak ıslak yürümüş,sular terliklerin içinde..biz de çıkmak üzereymişiz..almışlar doğumhaneye. doktor duuuur ıkınma daha hazır değiliz diyormuş.annem ıkınmamak için telef tufan olmuş.. yattığıyla çıktığımız bir olmuş. iki doğumu da aynı.. inşallah ona çekmişimdir bu konuda...

kızlar bende migren var hatta bu migren yüzünden ölümden döndüm ben trafik kazası yaptım arabamla ,şimdi mynet habere bakarken bu haberi gördüm , piyasada bu kadar sahtekar , dolandırıcı varken nasıl inanıcaz bilmam ama japon bilim adamlarının yaptığı bu kolye migrene ve panik atağa çare olmuş , ayrıcada heryerde maruz kaldığımız elektro manyetik alanları minimize ediyormuş , birde siz bakın
Jinsei Kolye Trkiye Resmi Sat Sitesi - Migren, Panik Atak, Uykusuzluk

benide annem tek başına banyoda doğurmuş , şaka gibi , ebe gelene kadar sabredememişim , babaannem ebeyi almaya gittiğinde annem banyoya koşmuş çömelmiş , bakmış geliyorum , altına leğen koymuş , çıkarıvermiş ben olsam ayılıp bayılırdım herhalde , ebede gelmiş bakmışki doğmuşum zaten , göbeğimi kesmiş sadece sonrada ne zaman sesin kesilse , kaybolsan banyoda bulurduk seni diyor

niye bitsin yaa , ben gene gelicem , aralarda uğrar 5 dk gelişmeleri yazar okuyabildiğimide okur çıkarım , o zamanda lazım olucaz birbirimize , danışıcaz gene

Süt gelmesi yaşayan birkaç kişi vardı bu forumda da, endişelenecek bir şey değil demişlerdi, sıkıp sağmadığın sürece, çünkü boşa giden her damla aslında kolostrum denilen ağız sütü yani en besleyici süt. Masajdan da kaynaklanmış olabilir, çünkü o bölgedeki cilt çok hassas ve hemen uyarılmaya açık.

Beslenmeyle ilgili önerilerine kesinlikle katılıyorum, bebeğinin temelini sağlam kuruyorsun belli ki. Ancak gebelikte beslenme programlarından edindiğim bir bilgi var ki, anlattıklarını benim gibi "klasik" beslenenler açısından pek uygulanabilir kılmıyor. Son olarak "doğalcı" Prof. Kenan Demirkol tarafından da dile getirilen bu görüşe göre, evrensel, global beslenme diye birşey olmamalı, yani tabiri caizse herkes "önünden yemeli", sadece alışageldiği coğrafyaya özgü besinler tüketmeli. Bunu hayvanlara ve bitkilere bakarsak da tamamen bulundukları coğrafyaya uymuş olmalarından anlarız. Kurak iklimdeysen vücuduna nem sağlayacak ve suyu muhafaza etmeni sağlayacak şeyler yemek gibi, zaten öyle bir yerdeki bitkiler de buna uygundur. Ha ben hayatımın 35 yılında ağzıma koymadığım avakado, mango, papaya, yosun tarzı egzotik besinleri sırf faydalı diye gebelikte tüketmeye başlarsam ne olur peki? Yüksek ihtimalle bebişime daha doğmadan ilk hediyesini vermiş olurum: Koca bir alerji paketi! Astım, egzama vs. de paket dahili yan ürünler! Senin de dediğin gibi bu ülkede sadece mantı ve börek yenmiyor, envai çeşit meyve, sebze ve hayvani ürün dünyaya göre oldukça uygun fiyatlara elimizin altında. Anlattığına göre zaten gebelik öncesinde de sen şu anda yemekte olduğun besinleri tüketiyormuşsun yani bir farklılık olmamış, miktarı dengelemişsin o kadar ve bu da işin özeti zaten, hepimizin yapması gereken. Kendi beslenmemle ilgili tüylerini ürpertecek bir örnek vereyim. Hemen hergün 1-2 çay bardağı açık çay içiyorum, bildiğin tomurcuk harmanlı Rize çayı, haftada bir fincan Türk kahvesi içiyorum, meyve dersen Türkiyeye özgü yaz meyvelerinden günde yarım-1 kg arası:)) Her gün 2 yumurta, 1 şişe pastörize süt, bol ceviz, haftada 1-2 fast food menü ya da lahmacun, döner vs. :) Doktorum gebeliği özel bir dönem olarak görmeye karşı, abartmadığın sürece herşeyden ye, iç diyor. Bebeği besleyeceğim diye farklı birşey yeme yeter dedi. Temel kıstası içgüdüne güvenmek, şunu şurdan kaldırıp şuraya koyarsam, şunu yersem birşey olur mu acaba diye aklından geçiyorsa birşey kesinlikle yeme diyor doktorcum. Bu arada önemle belirteyim tansiyon ve şeker problemim olmadığından bu rahatlığım, kimseyi de yanlış yönlendirmek istemem yani, tahlillerimin sonuçları temiz çıktığından doktor da rahat bırakıyor yani.

ya gözünü seveyim aldanma bu umut tüccarlarına, geçen senelerde de denge bilekliği vardı, re yüzüğü, nefertiti kolyesi her sene birşey çıkarıp yollarını buluyorlar işte. Zaten kelliğin, şişmanlığın bir de migrenin çaresini gerçekten birisi bulacak olsa Nobel ödülü alır, okullarda okutulur, heykelleri dikilir, trilyoner olurdu, en azından adını bilirdik. Migren hastasıysan epidural ya da spinal anesteziden kaçın derim, doktoruna bunları ciddi ciddi sor en azından, ben sırf bu nedenle sezaryenimi genel anesteziyle yaptırtmıştım. Normal olsun sezaryen olsun bölgesel anestezi uygulatan kronik migren hastalarında doğumu takiben en az 1 hafta şiddetli migren atakları yaşanabiliyormuş, yakın çevremde de şahit oldum zaten.

Felisim bu doğumunu da genel anesteziyle mi olacaksın ?

kızlar merhaba...benim ikinci şeker yüklemem de yüksek çıktı,yarın diyetisyene gideceğim,dahiliye doktoruna da görünüp gerekirse insülin kullanacakmışım...ama büyük ihtimalle gerek kalmaz dedi doktorum.ya hamileyken diyet yapmak da varmış kaderde.bi yandan da diyorum ki eğer böyle devam etseydi çok kilo alacaktım belki daha az kilo alırım bundan sonra...

Son düzenleyen: Moderatör:

bayıldm gülmekten canım ya allahta seni güldürsün ben kızımı parkta doğurmadım ama benimkide parkta hep babanesiyle

kızlar bugünlerde sütü iyice boşladım bol peynir yesem olmazmı acaba geçen hafta süt almıştım komşu köyden getiriyor ben onu kaynatmayı unut 5 saat sonra kaynatınca lor gibi oldu ılıyınca annemi aradım içine 1 çay kaşığı peynir mayası koy karıştır dedi sonra tülbente boşaltıp süzgüye koydum sabah bide baksam missss gibi peynir olmuş bugünde yaptım 5 kilodan sütle aynı şey olmazmı süte gerek armı sizce:26::26:

cnm ben okadar çok sutcuydum kı hamıle kalmadan önce 1 haftada 8 kılo sut yetmezdı şimdi agzıma surmuyorum

valla ben gelirim yine ama her sayfayı okuyamam sanırım...

süpeeeeeeer..ağlar artık bunu görünce.. bir de gurbet...

aglamazmı zaten cok duygusal esım gecen pembe ördugumuz gıysılerı gösterdım nasıl duygulandı.umut dıye bır fıl ızlemış oturup yarım saat aglamış cnm kıyamam ya.bıdaha sensız ben yapamam dıye sevmıcem senı dıyor allahım yap dıye 6 ay ayırdı bızı dıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…