2012 Ekim Anneleri

esimi abisi aramis cocugu ameliyat olacakmis para istiyor esimle ayni maasi aliyolar birde cocugun sakat ve bakici parasi falan var hos gozum yok allah cocuklarina saglik sihat versinde bu kacinci cocuk icin para isteyis ya

ben alamiyim sinirlenmiyimde kim aglasin simdi.....

esimin ailesini seviyorum bigun olsun kimseyi kirmadim bi cif laf solemedim ama bu para istemeleri yokmu resmen sogutuyolar beni kendilerinden yaaa pufff

kaçıncı haftadan sonra yapılan doğumlarda bebeğin yaşama şansı yüksek oluyor acaba? :26::26::26:

25.haftadan itibaren yaşama ihtimali oluyormuş,tabiki yüksek değil.. 32-36 arası doğarsa da erken doğum oluyor ama yaşama ihtimali yüksek,hatta baya yüksek..36dan sonrası normal zaten. 36+0dan itibaren doğum beklenen birşey..ve küvöze bile gerek kalmadan evine gidebiliyor.

diye biliyorum ben yanlışım varsa düzeltin..

aynı benimkini anlatıyorsun canım eşimde aynı sözleri söylüyor annem lafını esirgemez nerde ne dediğine bakmaz kimseden çekinmez diyo. bana göre patavatsızlık bu ama dediğin gibi marifet sanıyor ben açıksözlüyümdür diyor. o araba muhabbeti bizde de oldu öne bir o bir ben otururdum sonra bir duydum ben öne oturmayınca suratımı asıyormuşum görki o an ne dendi neye sıkıldım da astım ona yormuş. kayınpedere dedim ben kaç yaşındayım ya böyle küçük şeylere takılmam ben dedim onunla muhabbeti geçmedi herzamanki gibi. kayınpeder daha mulaymdir seninkide güzel söylemiş orda. ne istiyorum biliyormusun eşim şu kpss sınavından geçsin yerlerştirilmesi yapılsın neresi olursa gidelim kendi annemden de ayrılcam ama olsun kendi başımıza kalalım bebeğimi sağlıklı bir ortamda büyütmek istiyorum sıkıntı stresi ona yaşatmak istemiyorum. edetleride farklı onun eliinde büyüdüğünü düşünemiyorum bile aile yapılarımız farklı bebeğim inş onları örnek almaz kendi yetiştiğim gibi yetiştircem nasipse inş
özelden msaj atmamıyorum henüz 100 msj olması gerekiyormuş 93deyim şuan ondan atamadım canım

ahh ki ahh canım. aslına bakarsan biz nişanlıyken çok iyidik yani o iyi davranıyordu bana lafını duymadım hiç. sonradan bana gelmemeye başladı dip dibe oturduğumuz halde düşük yaptım yanıma gelmedi bakmaya annem geldi kendi evine çağırıyo sadece evimi su bastı gelmedi.bunlara karşı bir kere olsun bir ağız dalaşı kötü söz aramızda geçmedi hiç şimdilik yani. ama benden beklentileri varmış bunları göremediği için konuşmaya başladı keşke bana söylese aramızda hallederdik diyorum arkadan konuştuğu için sinirim zaten.sessiz durandan korkacaksın derler bu doğru gerçekten benimkide bana karşı ses çıkarmaz ama arkamdan konuşur eşinde sana söylemiyordur belkide. en baştan soğuk durmakla iyi yapmışsın şimdiki aklımla bende mesafemi korusaydım diyorum geçti ama

tatlim kaynim ben ordayken demisdi nisan olsun ben 3 ay sonra dugunumu yaparim diye sanki kendi yapiyoya neyse bide esim beni burda yanliz birakip gitmez gidemez daha dogrusu yurt disindayiz biz burda kimse yok esimde birakip gidemez bende esimin butun masraflari karsilamasina kiziyorum diger abileride var diyorum ama sesimi cikarmiyorum yinede esim benim soz verdi en kucugumuz dedi bikere soz zgizdan cikdi

sadece simide dusunseler keske dugun masraflari hastane masraflari birde bizim turkiyeye gidisimiz ve turkiyede memlekete gidis biletlerimiz var is sadece dugunle bitmiyorki neticede abisi ona bukadar yapiyorken onunda azcik dusunmesi lazim ama nerdeeeee

esim aradi biraz once sana iphone mi layim galaksimi dedi bende hangisi pahaliysa onu al dedim sinirden ya garibim esimi darpane gibi goruyolar bende onlara uydum kizginlikla simdi uzuldum ole dedim diye...[/QUOTE]

yani seni bırakıpta gitmesini beklemeleri çok saçma hem masrafları görüyo hem kendi istediği gibi olsun istiyorlar. biri bana böyle yardım etse ağzımı açamam abiimde olsa dediği tarihte yaparım madem o yapacak susarım gerisi pişkinlik olur. benim abimde yurt dışında burda herkes onların çok iyi kazandığını sanıyor tamam oraya göre iyi kazanıyorum ama burada o para çokda fazla değil diyor 3 çocuk var eşide çalışıyor destek oluyor türkiye ye zor geliyorlar bu sene gelemeyecekler sanırım onların bize sürekli para gönderdiğini sanıyorlar. kayınvaldemlerde düğün zamanı bize bu yüzden yüklendiler abilerimvar yardım ederler diye haberleri yok millet anca kendini geçindiriyor bende ses çıkarmadım baya zorlanmıştım tabi eşlerin suçu yok ama o sinirle insan onlara çatabiliyor. bende ona laf söylüyorum oda boşver diyo sen konuşunca düzeliyomu kendini neden üzüyorsun diyo arada eşime söylüyorum kendi aileme de dert yanıyo gibi olmak istemiyorum fazla demiyorum ama kendileride gördüğü için canlı şatihler. birde siz varsınız kızlar iyiki varsınız sizlerle dertleşiyorum kimsenin başını ağrıtmıyoruzdur inş. bebişler kayınvaldeler eşler derken kaynatıyoruz

Tabi ki ne kadar uzun süre anne karnında kalsa gelişimi açısından o kadar iyi olur ama herşeyi düşünüyor insan bende 28.haftadan itibaren diye okumuştum tam emin değilim

canım stres yapma bebeğine yansıyor biliyorsun. üzülme diycem ama elinde değil bende olsa sinir olurdum ama elinden gelen birşey yok sanırım eşin ne derse onu yapacak kardeşi diye. sizi seviyorlarmı para basıyormu sanıyorlar bilemediğin için soğuman normal tabi. Allah şifasını versin o çocuğun acil şifalar. eşin sizinde çocuğunuzun olacağını masrafınız olacağını bundan sonra devamı olmayacağına dair bir konuşma yapsa belki gerisi gelmez sizinde masrafınız artacak artık karışık bir durum canım devamını sürekli getiremezsin zaten halledersiniz umarım

semm44 arkadasim bende aileme bisey demiyorum ama gelip gitdikce goruyolar isde ben demesemde esim kendi diyor bazen ah su abimlerdiye bende aileme cok anlatmiyorum.
benimde esim sen kendini uzme sen konusunca kendini uzunce eline ne gecicek diyor zaten oda akillandi artik yok param benimde sikintim var diyor....

Erken doğum ya da preterm doğum son adet tarihine göre 24 hafta ile 37 hafta arasında doğum olmasıdır. 37 hafta ile 41 hafta arasında olan doğumlar ise miadında yani normal zamanında (term) doğumlar olarak değerlendirilir. Doğum sancılarının başlaması ise erken doğum tehdidi olarak adlandırılır.

Bütün doğumların yaklaşık %10'u erken doğum şeklinde olmaktadır. Preterm doğumlar konjenital anomaliler hariç neonatal ölümlerin (yenidoğan dönemindeki ölümlerin) %75'inden sorumludur. Erken doğum ile sonuçlanan gebeliklerde bebekte görme ve işitme problemleri, kronik akciğer hastalığı, okul başarısızlığı, serebral palsy (spastik çocuk) görülme ihtimali daha yüksektir.

Erken doğumlarda bebeğin yaşama şansı doğum haftası arttıkça giderek artar. Örneğin 24. gebelik haftasında olan doğumlarda bebeklerin çok az bir kısmı yaşayabilirken, 26. haftadaki doğumlarda bebeklerin yaşama şansı yaklaşık %50'dir. Ölüm oranı 28. haftada gerçekleşen doğumlarda yaklaşık %25 iken 30. haftada %10 civarındadır. 34 haftadan sonra doğanlar yüksek oranda yaşama şansına sahiptir. Halk arasında bzen söylenen "7 aylık doğan bebeğin yaşama şansı sekiz aylık doğana göre daha fazladır" sözü tamamen yanlıştır.

Erken Doğum için risk faktörleri:
- Daha önce erken doğum yapanlar
- Rahim ağzıyla ilgili ameliyat geçirenler
- Rahimle ilgili anomaliler, şekil bozuklukları
- Sigara içimi
- İlaç bağımlılığı
- Annede kansızlık
- Annedeki kronik hastalıklar
- Annede stres ve depresyon
- Gebelik sırasında idrar yolu enfeksiyonu geçirmek
- Zarların erkenden açılması ve su gelmesi
- Düşük sosyoekonomik düzey
- Siyah ırkta erken doğuma 2-4 kat daha sık rastlanır
- Gebelikte yüksek tansiyon olması
- Çoğul gebelikler
- Aşırı fiziksel aktivite
- Doğumlar arasındaki sürenin kısa olması
- Anne yaşının 18'den küçük veya 40'dan büyük olması
- Annenin kilosu azaldıkça erken doğum riski de artmaktadır. (Kilo fazlalığının da getirdiği başka riskler vardır.)
- Oligohidramnios, polihidramnios (Amnion suyunun az veya fazla olması)

çok şükür...
zaten kötü bi durum olsa doktor saklıycak değil ya diye düşünsemde, kendimi kötü düşüncelerden de geri alamıyorum. meleklerimiz sağlıcakla doğsun inşallah...

Tabi ki ne kadar uzun süre anne karnında kalsa gelişimi açısından o kadar iyi olur ama herşeyi düşünüyor insan bende 28.haftadan itibaren diye okumuştum tam emin değilim

evet bende 28.hafta diye biliyorum. hatta yakın bi tarihte araştırdım bunu. düşük riskimiz bitti derken erken doğum korkumuz başladı. ekim anneleri olarak heyecanımızda sevincimizde korkumuzda neredeyse bir.
allah kimseleri evladıyla sınamasın inşallah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin.
dualarımızda bir :)

ah kızlar oku oku bitiremedim kayın valideleri rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın sanırım bizim gruptaki herkes bencil olmalarına dayanamıyor acaba hepsi aynımı diyordum hakkaten aynıylarmış kııııııızzz yoksa bizdemi böyle olucaz allah korusun

yok ya biz böyle olmayız onlara sorarsan (kaynanalara) zaten onlarda öyle değil. :) ama şu bi gerçek ki kız annelerinde sıkıntı yok genelde erkek anneleri sorunlu. sözüm topikten dışarı :)

Kızlar ben anlamadım bu kaynana sohbetini herkesin derdi var anlaşılan canım çok yandı bugün bazen böbreklerim ağrıyor şimdi olduğu gibi birde temizlik falan neyse benimde başım dertte bu kaynana kayınpeder ve görümceyle ben anlatsam ağzınız açık kalır sabahtan beri yatıyom kimse kapımı çalmadı kaynanam alt katta görümcem arka sokakta oturuyor hani bu kız hamile acaba işi var mıdır gidelim bakalım yardım edelim diye nerde sadece görümcem geldi eşimi aramış akşam yemeğe çağırmak için o da git hanıma sor demiş geldi ev darmaduman napıyon dedi temizlik dedim iyi dedi akşam gelin dedi bakarız dedim bir dakika bile oturmadı kalktı bu kadar insan derki sen yorulma ben süpürürüm diye ama nerde kaynanam desen kendi halinde eşim varken ben bitaneyim benim oğlum tek ama normalde benim adım sanım bile okunmaz beni biliyorum istemediler de hiç onlar göçmen bilirsiniz pek yabancı gelin damat almazlar ben karadenizliyim eşimle zor evlendik biz ondan galiba napsam da olmuyor yaranamıyorum derler ya işte ondan bende de var daha neler neler var neyse anlattıkça ağlıyorum boşverin ben yapamıyorum ama siz kafaya takmamaya çalışın

yok ya biz böyle olmayız onlara sorarsan (kaynanalara) zaten onlarda öyle değil. :) ama şu bi gerçek ki kız annelerinde sıkıntı yok genelde erkek anneleri sorunlu. sözüm topikten dışarı :)

Yapma arkadaşım ya bizlerde mi aynı olcaz ben erkek annesi olcam inşallah ama kaynanam gibi olmam heralde

ah canım ahh istenmeyen gelin olmak ne zordur bende bilirim. kafaya takmamak ne mümkün allahtan eşlerimiz anlayışlıda bizden yanalar ama ezdirme kendini çatır çatır söyle lafını off şimdi bebişlerde doğunca bak sen fikir çatışmalarına. allah yardım etsin. daha doğmadan başladık bile biz en basiti kundak yapcakmış hııı tabii yaparsın çok hakkı var ya üstünde :S

Ah sorma canım ama ben laf söyleyemem kolay kolay kimseye eğer söylersem de onun yüzüne bakamam bir daha kolay kolay geçen sene bir şey oldu eşimle görümcem tartıştılar görümcem gitti biz kaynanamlardayız konuşuyor kayınpederim kızını koruyor işte şöyle böyle diye daha dayanamadım artık sadece dedim ki o bunu hep yapıyor diye bana dedi ki sen bizim aileden değilsin sus işte orda bile demedim benim soyadımla seninki bir ama kızınınki farklı demedim işte neyse eşim bağırdı babasına orda savunmuştu beni ben demedim daha bir şey o gece dedim ya anlatmayayım diye işte bakın görün ne denli istenilip sevildiğimi :2::2::2: hamileliğimin ilk zamanlarında düşük tehlikem vardı 20 gün yattım kalkmam yasaktı bir kez gelmedi yanıma bir tas çorba getirmedi yaa demem o ki beterin beteri var haline şükret dostum

ah canım ahhhh benim kaynanamda benim işimi boşverdim sormasın bide kendi işini yapmıyorum diye oğlunu doldurşa getirdi benim bir çocuğum var oda yaramaz inan yaz temizliğim dahi daha duruyor yapamadım cam kapı halı koltuk daha o benden iş yapmamı bekliyor bende rest çektim yapmam yani kendimi ezdiremem artık iki çocuklu olacağım benden ümidini kessin bide benimkinin şöyle bir huyu var işini yap yap iyisin bir kere yapma hemen kötü olursun bende karar aldım hiç yapmamak daha iyi bence önceleri kafama takıp ağlardım eşimle huzurum kalmazdı ne gereği var iki canlıyım ben üzülmek istemiyorum..

arkadaşlar ben 22. hafta dayım şeker yükleme testi kaçıncı hafta da yapılıyor bilgisi olan var mı?

canım ben 20+5 de yaptırdım şeker yüklemesini. sağlık ocağında yaptırdım normalde ne zaman yapılması grekiyor bilmiyorum ama ben oldum yüksek çıtı biraz 138 çıktı o yüzden tekrar hastanede yaptıram.

böyle olmayız heralde ya bize yapılanı göre göre aklımıza gelir bize nasıl yapıldığı. ama herşey karşılıklı oluyo benim kızım olcak damatlar seviliyo bende severim heralde kızımı üzmezse tabi :))))

bizden daha farklı bir durumun var ama gördümki herkesin derdi kendine ağır geliyo canım ben senin durumunu sen de bir başkasının durumunu kaldırmazsın. seni iyi anlıyorum canım senin giib altlı üstlü oturanları dinledikçe eşimin ev yapma isteğini reddediyorum.bzim evler dipdibeydi ona rağmen düşük yapmama rağmen evime gelmedi bir kere o daha iyi yapıyo herşeyi 3 çocuk yapmış herşeyimi kendim yaptım kimse yardım etmedi ooohoo sizin zamanınız neki gibilerinden konuştu hep kanamam vardı buraya gel burda yat diyo eşi var oğlu var onların yanımda ben nasıl rahat yatacağım düşünmüyor hiç hep eve gel diyo evin temizmi değilmi birşey lazımmı sormadı hiç.
istenmediysen çok zor canım ben 8 sene konuştum eşimle bir fiil beraber olmadık ayrıldık barıştık ama hep görüştük annesi beni görmediği halde hiç istemedi hala başkalarının yanında diyor sen istemediğin kadar engelle alacam diyorsa oluyo bak bizimde öyle oldu diyor engel olamadık diyor yanımda yuhh dedim içimden tabi milletin yanında ne diyeceksin ki amann kocam geldi yemek yiycez şimdi sonra gelirim kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…