kaçıncı haftadan sonra yapılan doğumlarda bebeğin yaşama şansı yüksek oluyor acaba? :26::26::26:
Yok yok geç olur derken, şeker yüklemesi için geç olur demek istedim. Ben de 26 hafta bitmeden yaptırmak isterim bu durumda...
Damarların mı genişlemiş hmm, ultrasona bakıp mı söyledi. Ben de çok tuzlu yedim başlarda, daha doğrusu erik mevsimi boyunca. Dayanamadım tuzlayıp tuzlayıp yedim, bakalım bana ne diyecek...
Hala inanamıyorum bittiğine eriğinKilolarca yedim doyamadım.[/
Canım damarlarımın genişlediğini 4 boyutluda gördü çeken doktor rapora yazdı nil de yasakladınapıyım çekiyom ben eriği hiç tuzlamadım aslında midem çok bulanırdı domatese iki kaşık tuz döker yerdim eski günler işte bir de ben oldum olalı tuzlu yerim tuzlu yemek yaparım ne kadar dikkat etsem az koymaya çalışsamda galiba elimin ayarı olmuyor bu konuda işte böyle neyse dayanıyorum paşam rahat olsun
eşimin tabikide haberi var annem söyler diyo annem içinden geçeni söyler kimsedne çekinmez diyo bi marifet gibi sanki laf sokmayı patavatsızlığı açık sözlülük olarak değerlendiyolar sanırım annem anlattıki bi başkasından duyarlarsa ayıp olur diye iyi oldu anlattığı düşüncesini öğrenmiş olduık bilezik için konuşmaya geldi bize daha ne istersiniz diye sormadan 5 tek bilezik yaparım fazla isterseniz bulur getirir kızınızın koluna takarım düğünün ertesi gün söker alırım kolundan dedi biz annemle kalakaldık biz zaten istemiyoruz naparsanız kendinize yapıcaksınız bizim eve girmicekki dedi annem daha neler neler iyi huyuda vardır ama bunlarda az değilki bide tipik kaynana huyu vardır arabada öne oturmak ister hep özellikle oğlunun yanına hemen hemen aynı kilolardayız hatta ben hamilelik nedeniyle daha fazlayım ben kiloluyum ben öne otrayım der bende bişi demem oturuur bikere kayınpederim dayanamadı arkaya geç herkes eşinin yanına otursun sen annemi oturtuyonmu öne dedi arkaya geçti suratı astı.
herkese cevapları için teşekkür ederim...
ah bu kayınvalideler...benim kayınvalidemle aramda bir kötü söz geçmedi (şimdilik)veya eşimle bu konuda tartışmadık,eşime çekiştiriyor da benim haberim yok olabilir..ama kayınvalidemle aramda değişik bi elektrik var,soğuk duruyorum zaten ben baştan beri..saygıda kusur etmemeye çalışırım..zaten herkesin kulvarları ayrı..o anne,ben eşim..herkesin yeri de ayrıdır,kimsenin yerinde gözüm yok:)inşallah böyle devam eder...kayınvalidemin tek sevmediğim huyu sessiz duruyor ama bana aslında öyle değilmiş gibi geliyor..
25.haftadan itibaren yaşama ihtimali oluyormuş,tabiki yüksek değil.. 32-36 arası doğarsa da erken doğum oluyor ama yaşama ihtimali yüksek,hatta baya yüksek..36dan sonrası normal zaten. 36+0dan itibaren doğum beklenen birşey..ve küvöze bile gerek kalmadan evine gidebiliyor.
diye biliyorum benyanlışım varsa düzeltin..
esimi abisi aramis cocugu ameliyat olacakmis para istiyor esimle ayni maasi aliyolar birde cocugun sakat ve bakici parasi falan var hos gozum yok allah cocuklarina saglik sihat versinde bu kacinci cocuk icin para isteyis ya
ben alamiyim sinirlenmiyimde kim aglasin simdi.....
esimin ailesini seviyorum bigun olsun kimseyi kirmadim bi cif laf solemedim ama bu para istemeleri yokmu resmen sogutuyolar beni kendilerinden yaaa pufff
cnm korkma burda başka bi arkadaşada anlatmıştım bnm eşiminde delikmiş kalbi ki o zamanlar ultrason çok yaygın olmadığından doğunca anlaşılmış doktor kayınvalideme daha cok küçük geçer demiş siz üzmeyin ağlatmayın yeter demiş ilaç felan kullanmış geçmiş çok şükür şimdi sapasağlam
Tabi ki ne kadar uzun süre anne karnında kalsa gelişimi açısından o kadar iyi olur ama herşeyi düşünüyor insan bende 28.haftadan itibaren diye okumuştum tam emin değilim
arkadaşlar ben 22. hafta dayım şeker yükleme testi kaçıncı hafta da yapılıyor bilgisi olan var mı?
ah kızlar oku oku bitiremedim kayın valideleri rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsınsanırım bizim gruptaki herkes bencil olmalarına dayanamıyor acaba hepsi aynımı diyordum hakkaten aynıylarmış kııııııızzz yoksa bizdemi böyle olucaz allah korusun
yok ya biz böyle olmayız onlara sorarsan (kaynanalara) zaten onlarda öyle değil. :) ama şu bi gerçek ki kız annelerinde sıkıntı yok genelde erkek anneleri sorunlu. sözüm topikten dışarı :)
Kızlar ben anlamadım bu kaynana sohbetini herkesin derdi var anlaşılan canım çok yandı bugün bazen böbreklerim ağrıyor şimdi olduğu gibi birde temizlik falan neyse benimde başım dertte bu kaynana kayınpeder ve görümceyle ben anlatsam ağzınız açık kalır sabahtan beri yatıyom kimse kapımı çalmadı kaynanam alt katta görümcem arka sokakta oturuyor hani bu kız hamile acaba işi var mıdır gidelim bakalım yardım edelim diye nerde sadece görümcem geldi eşimi aramış akşam yemeğe çağırmak için o da git hanıma sor demiş geldi ev darmaduman napıyon dedi temizlik dedim iyi dedi akşam gelin dedi bakarız dedim bir dakika bile oturmadı kalktı bu kadar insan derki sen yorulma ben süpürürüm diye ama nerde kaynanam desen kendi halinde eşim varken ben bitaneyim benim oğlum tek ama normalde benim adım sanım bile okunmaz beni biliyorum istemediler de hiç onlar göçmen bilirsiniz pek yabancı gelin damat almazlar ben karadenizliyim eşimle zor evlendik biz ondan galiba napsam da olmuyor yaranamıyorum derler ya işte ondan bende de vardaha neler neler var neyse anlattıkça ağlıyorum boşverin ben yapamıyorum ama siz kafaya takmamaya çalışın
ah canım ahh istenmeyen gelin olmak ne zordur bende bilirim. kafaya takmamak ne mümkün allahtan eşlerimiz anlayışlıda bizden yanalar ama ezdirme kendini çatır çatır söyle lafını off şimdi bebişlerde doğunca bak sen fikir çatışmalarına. allah yardım etsin. daha doğmadan başladık bile biz en basiti kundak yapcakmış hııı tabii yaparsın çok hakkı var ya üstünde :S
geçmiş olsun canım umarım hiçbirşey çıkmaz herşey yolunda gider dualarım seninle. Allahım sağsalim kucağına almayı nasip etsin. bak ne güzel büyümüş kızın maşallah hep güzel haberlerini alırız inş
şimdi birşey yapmıyorsa sonra konuşma hakkı olmaz bence. kendi kızı olsaydı şimdi neyapalım ne edelim diye beraber yapardı eminim annemler burda oturmuyor o dibimde hemen onun ilgilenmesi lazım ama beğenmezmişim diye bir çöp almıyor kendi bilir. sonra gelip benim aldığım annemin aldığı eşyaları görüp bide pişkin gibi böyle yapın şöyle yapın derse çok sinir olurum. eşim var arada ama kırmadan kibarca söylemeye çalışcam. para muhabbetini yapmadı konuyu açsın sen benden daha iyisi alırsın düğünde aldığınız gibi diycem aman herşeyi lafta onların yaa şimdilik sesi çıkmıyo söylerse benimde cevabım hazır. şimdiye kadar birggün olsun kızım birşey lazımmı geleyim bir işini yapayım nasıl yapıyorsun bak çağır beni falan yok bende onun hiçbir işine gitmiyorum madem öyle herkes kendi işini yapsın.
arkadaşlar ben 22. hafta dayım şeker yükleme testi kaçıncı hafta da yapılıyor bilgisi olan var mı?
ah kızlar oku oku bitiremedim kayın valideleri rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsınsanırım bizim gruptaki herkes bencil olmalarına dayanamıyor acaba hepsi aynımı diyordum hakkaten aynıylarmış kııııııızzz yoksa bizdemi böyle olucaz allah korusun
Kızlar ben anlamadım bu kaynana sohbetini herkesin derdi var anlaşılan canım çok yandı bugün bazen böbreklerim ağrıyor şimdi olduğu gibi birde temizlik falan neyse benimde başım dertte bu kaynana kayınpeder ve görümceyle ben anlatsam ağzınız açık kalır sabahtan beri yatıyom kimse kapımı çalmadı kaynanam alt katta görümcem arka sokakta oturuyor hani bu kız hamile acaba işi var mıdır gidelim bakalım yardım edelim diye nerde sadece görümcem geldi eşimi aramış akşam yemeğe çağırmak için o da git hanıma sor demiş geldi ev darmaduman napıyon dedi temizlik dedim iyi dedi akşam gelin dedi bakarız dedim bir dakika bile oturmadı kalktı bu kadar insan derki sen yorulma ben süpürürüm diye ama nerde kaynanam desen kendi halinde eşim varken ben bitaneyim benim oğlum tek ama normalde benim adım sanım bile okunmaz beni biliyorum istemediler de hiç onlar göçmen bilirsiniz pek yabancı gelin damat almazlar ben karadenizliyim eşimle zor evlendik biz ondan galiba napsam da olmuyor yaranamıyorum derler ya işte ondan bende de vardaha neler neler var neyse anlattıkça ağlıyorum boşverin ben yapamıyorum ama siz kafaya takmamaya çalışın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?