Evet ayrıntıya girdikçe daha sıkıntı oluyor belki ama doktora dedim biz bu durumu oluruna bıraksak ne olur dedim o da asit çoğalırsa bebek kalp krizi geçirir ölür dedi
Yani boşvermeye de gelmiyor ki insan ne yapacağını şaşırıyor tamam çok kurcalatmak da istemiyorum ama önlem alabileceğim yapabileceğimiz bişey varsa ve yapmazsak sonucu kötü olursa da kendimizi hiç affetmeyiz.
Ben sıradan baş yastığı kullanıyorum ve inanılmaz rahat ediyorum, hatta diyorum hamile olmadan evvel bile kullanabilirmişim :) Bacağımın arasına koyuyorum yatarken ama ara ara uyandıkça bi bakıyorum, ayaklarımın altında, bi bakıyorum kucağımda, bi bakıyorum sarılmışım :)
Evet ayrıntıya girdikçe daha sıkıntı oluyor belki ama doktora dedim biz bu durumu oluruna bıraksak ne olur dedim o da asit çoğalırsa bebek kalp krizi geçirir ölür dedi
Yani boşvermeye de gelmiyor ki insan ne yapacağını şaşırıyor tamam çok kurcalatmak da istemiyorum ama önlem alabileceğim yapabileceğimiz bişey varsa ve yapmazsak sonucu kötü olursa da kendimizi hiç affetmeyiz.
çağırsam gelir benim annemde habire bişeyler örüyo evde hep birlikte otururken komşuda vardı onunda torunu olcak annemle onun dünürü habire örüyolar biride dediki siz babanneler neden örmüyosunuz dedi komşuda anneanneler örer babanneler örmez dedi bizde hazır alrıız dedi ki söyleyen bi çöp almadı torununa nerdeyse doğcak bizimkide hiç bizde hazır alırız çarşıdakiler ne kazancak bizde örersek dedi sonrada bi cekete başladı onu ördü ben büyüyünce yapcam dedi bide kardeşine yelek örmüştü yandan düğmeli herkes kullanışsız olur karnınıacıtır kucaktayken dedi ona önden düğmeli ördü yandan düğmeli bana kaldı torunun canı acısın yeğenin acımasın :))) amannn içim şiişiyo anlatırken kimseyede anlatamıyorum böyle burda sizlere dert yanıyorum hakkınızı helal edin kızlar
Yok yok geç olur derken, şeker yüklemesi için geç olur demek istedim. Ben de 26 hafta bitmeden yaptırmak isterim bu durumda...
Damarların mı genişlemiş hmm, ultrasona bakıp mı söyledi. Ben de çok tuzlu yedim başlarda, daha doğrusu erik mevsimi boyunca. Dayanamadım tuzlayıp tuzlayıp yedim, bakalım bana ne diyecek...
Hala inanamıyorum bittiğine eriğinKilolarca yedim doyamadım.
slm kizlar kayinvalidelerden falan bahsedilmis benimde az once canimi siktilar kaynima kiz isteyeceklerdei esim dugune gelicez hemde butun masraflari ben karsiliycam dedi sadece doguma getirmeyin demisdi kayin validemler konusmuslar bir haftaya nisan yapilacakmis birde dugunude tam benim dogum zamanima demisler sinir oldum. kayin validem dogumuma gelemeyecegini solemisdi zaten simdi hic gelmez zaten bu saaten sonrada istemem. simdi esim beni birakip gitmez benide goturmek ister ben zaten son ayimda ucaga binemiyorum. 40 im cikmadanda gitmek istemem hem esimide hic dusunmuyolar ya hem dogum masraflari hemde dugun masrafi bir araya gelicek kaynim sabah aramis bakalim esim aksam anlatir. duydum sinir oldum ya okadar soledik denk getirmeyin diye esim ben aksam konusurum dedi simdiden bisey demiyorum daha vakit vardiye ama sinirim bozuldu yaa...
biz nişanlıyken bi kaç kere bizimkide yaptı eşime şikayet etti hemde olmucak bişeyden hiç yapmazdım söyledim konuda kızı nişanlandı karşı aileyle pek anlaşamadılar hoş bi nişan olmadı bende görümcemi cidden çok severim seviyeli bi bağ var aramızda üzüldüm bende olana bitene sadce görümceme üzüldüm başka kmseye değil nişandan sonra aradım anne aradımı hiç dünürler dedim hani iyi olmak icin bi adım attılarmı diye sevinirim iyi olmalarına çünkü eşime demişki nişanlın beni aradı laf arar gibi soru sordu eşimde bana kızdı söyledim kayınvalideme ne lafı arıcam ben ndn kötülüğünü istiyeyim görümcemin niye öyle söyledin ndn bana söylemedn kızdıysan diye hiç bişi diyemedi haklıydım çünkü bidahada öyle şikayette bulunamadı bulunsada ki bizimkinin gözünde annesi hep haklıdır bende nişan döneminde yaşadığımız bana yaptıklarını ortaya sürerim tartışma uzamadan kapanır çok iyidir ama bir o kadar kırıcıdır en basit örneği cnm ölsemde içimden cıkmıcak olan şey bnm babamın babası intihar etmiş babannemde hapise girip çıkmış bi insan yüzünü kırkta bir gördüğüm ve hiçgörüşmediğimiz bi insan babamla hep gurur duyarım çünkü bugünlere tek başına gelmiştir bana ilk tanıştığımızda babannemi sordu bende bahsetmek istmedim daha sonra nişanlandık konudan çıktı annem anlattı bana dediki ndn anlatmak için nişanı beklediniz oğluma kapağı atayımda öylemi anlatayım dediniiz dedi ben ne diyceğimi bilemedim kaldım öylece tek diyebildiğim iyikide demişim senin oğlun milyonermki ona kapağı atayım bulunmaz bursa kumaşımı dedim hiçte pişman değilim bu söylediğini asla unutmam 10 değil 50 yıl geçsedebende öyleyim canım kimseye anlatamıyorum burası onların yeri sonradan geldim buraya.helal olsun canım bende anlatıyorum kız kıza konuşuyoruz şurda hep onlarmı bizi çekiştirecek azıcık da biz çekiştirelim aslında yaptıklarını konuşuyoruz olmayan birşeyden bahsetmiyoruz. ben hep yüzyüze konuşmayı tercih ederim ama benimki arkamdan oğluna konuşmayı tercih ediyor yüz yüze gelince birşey yokmuş gibi yapıyor hiç yapamam doğrusu iyi beceriyor. odüğmeli yeleği giydirecekmisin merak ettim canı acıyacaksa benimininde acır demedinmi sen deli oldum bak şimdi onunki can seninki ne. oğlunun çocuğu sonuçta biz evden getirmedikki onları. benim gibi bekle ne yzpacak ne edecek diye herşey olduktan sonra kalkıp laf söylerse bizimde söyleyecek çok şeyimiz olur. babanne olarak 200 tl verip birde bilezik yapacakmış bizimkisi daha lafta bakalım
slm kizlar kayinvalidelerden falan bahsedilmis benimde az once canimi siktilar kaynima kiz isteyeceklerdei esim dugune gelicez hemde butun masraflari ben karsiliycam dedi sadece doguma getirmeyin demisdi kayin validemler konusmuslar bir haftaya nisan yapilacakmis birde dugunude tam benim dogum zamanima demisler sinir oldum. kayin validem dogumuma gelemeyecegini solemisdi zaten simdi hic gelmez zaten bu saaten sonrada istemem. simdi esim beni birakip gitmez benide goturmek ister ben zaten son ayimda ucaga binemiyorum. 40 im cikmadanda gitmek istemem hem esimide hic dusunmuyolar ya hem dogum masraflari hemde dugun masrafi bir araya gelicek kaynim sabah aramis bakalim esim aksam anlatir. duydum sinir oldum ya okadar soledik denk getirmeyin diye esim ben aksam konusurum dedi simdiden bisey demiyorum daha vakit vardiye ama sinirim bozuldu yaa...
Allah korusun sen kotu seyleri getirme aklina,Tabi ki yapilacak herseyi yap,ama guclu ol moralini yuksek tut ki kizin da oyle olsun
Yastik bende de olay iki tane aliyorum,gece boyunca savasiyoruz,bi bakiyorum gece ikisi de yerde:)))
Allah korusun canım Allah'a emanet bebeklerimiz. önlemin al tabi ihmal etme ama kalbini de ferah tut
biz nişanlıyken bi kaç kere bizimkide yaptı eşime şikayet etti hemde olmucak bişeyden hiç yapmazdım söyledim konuda kızı nişanlandı karşı aileyle pek anlaşamadılar hoş bi nişan olmadı bende görümcemi cidden çok severim seviyeli bi bağ var aramızda üzüldüm bende olana bitene sadce görümceme üzüldüm başka kmseye değil nişandan sonra aradım anne aradımı hiç dünürler dedim hani iyi olmak icin bi adım attılarmı diye sevinirim iyi olmalarına çünkü eşime demişki nişanlın beni aradı laf arar gibi soru sordu eşimde bana kızdı söyledim kayınvalideme ne lafı arıcam ben ndn kötülüğünü istiyeyim görümcemin niye öyle söyledin ndn bana söylemedn kızdıysan diye hiç bişi diyemedi haklıydım çünkü bidahada öyle şikayette bulunamadı bulunsada ki bizimkinin gözünde annesi hep haklıdır bende nişan döneminde yaşadığımız bana yaptıklarını ortaya sürerim tartışma uzamadan kapanır çok iyidir ama bir o kadar kırıcıdır en basit örneği cnm ölsemde içimden cıkmıcak olan şey bnm babamın babası intihar etmiş babannemde hapise girip çıkmış bi insan yüzünü kırkta bir gördüğüm ve hiçgörüşmediğimiz bi insan babamla hep gurur duyarım çünkü bugünlere tek başına gelmiştir bana ilk tanıştığımızda babannemi sordu bende bahsetmek istmedim daha sonra nişanlandık konudan çıktı annem anlattı bana dediki ndn anlatmak için nişanı beklediniz oğluma kapağı atayımda öylemi anlatayım dediniiz dedi ben ne diyceğimi bilemedim kaldım öylece tek diyebildiğim iyikide demişim senin oğlun milyonermki ona kapağı atayım bulunmaz bursa kumaşımı dedim hiçte pişman değilim bu söylediğini asla unutmam 10 değil 50 yıl geçsede
baştan belli etmiş kendini sen iyi niyetle sormuşsun o lafı başka yere çekmiş.senin gibi en başta anlattığında bende gidip sen böyle demişsin neden bana demedin böyle bböyle deseymişim keşke şu aralar birşey demiyor ama belkide eşim bana söylemiyordur. anneci eşleri hiç anlamıyorum ben ya geçen eşimle konuşuyoruz bu para vereyim eşya alın muhabbetini para vereceğine gitsin alsın hiçmi hevesi yok dedimbaktım zoruna gitmiş tartıştık biraz. ama anneci değil allahtan eşler için birinci sırada yer almalıyız sonuçta bizimle beraber yaşıyorlar ortak bir çocuğumuz oluyor hayatımızı beraber yaşıyacağız annsinin yanında olması saçma olur. aile içinde olmuş birşeyi anlatmak gibi bir zorunluluğun yok zaten canım annende hiç anlatmasaymış keşke iyi niyetle anlatmıştır tabiki eminim. ama baksana olayı nasıl değerlendirmiş biz o boyuta gelmedik daha baan öyle bir laf söyleyecek o zaman sabrım kalmaz valla bağları kopartırım büyü konuşmayayım ama ne o öyle oğlu milyonermiş gibi kapak atıyor muhabbeti yapıyor hayret bişey. sana da hakaret ediyor kapak atan kızlara ne denir ne gözle bakılır o konuma getirmiş biran eşinin haberi yokmu bu konuşmadan iyi dayanıyoruz valla ya şu hamilelikte hiç çekilmiyorlar
Arkadaşlar, doğum şekli şimdiden sezaryen olarak belirlenen var mı?
İsteğe bağlı sezaryen yasaklandı bu arada , zaruri sezeryan olacak var mı aramızda ? Benim sezaryen olacak gibi görünüyor, zaten normal doğumdan korkuyorum....
herkese cevapları için teşekkür ederim...
ah bu kayınvalideler...benim kayınvalidemle aramda bir kötü söz geçmedi (şimdilik)veya eşimle bu konuda tartışmadık,eşime çekiştiriyor da benim haberim yok olabilir..ama kayınvalidemle aramda değişik bi elektrik var,soğuk duruyorum zaten ben baştan beri..saygıda kusur etmemeye çalışırım..zaten herkesin kulvarları ayrı..o anne,ben eşim..herkesin yeri de ayrıdır,kimsenin yerinde gözüm yok:)inşallah böyle devam eder...kayınvalidemin tek sevmediğim huyu sessiz duruyor ama bana aslında öyle değilmiş gibi geliyor..
pardon ama acelelerimi varmış neden ekimde alla alla senin durumun belli 5 6 ay önce ortaya çıkmış bişey nedne sana göre ayarlamıyolar el değilsinki abiyle yengesiniz gitmeseniz göze batar bide tüm masrafları siz karşıycakmışsnız insan en azından minnet borcu bilirde denk getrmez doğuma
ah be guzelim minnet borcunu dusunen kim onlar icin benim esim para basiyo burda oysaki bizde yurtdisinda yasiyoruz diye parayi sokaktan toplamiyoruz da anlayana isde
su dugunun tarihi belli olsun zaten koycam tavrimi bebek dogmamis olursa zaten gidemeyiz dogmus olursada kusura bakmayin 40im bile cikmadan gelemem ben 2 cocukla diycem esimide gondermiycem cok sinir oldum.....
Günaydın Arkadaşlar
Dün doktor kontrolümüz vardı. Şeker yüklemesi yapıldı. Kan ve idrar örnekleri verildi. Sonrasında da biraz canımız sıkıldı.
Doktor beyin kontrolu sırasında bebeğimizin midesinde Asit görüldü. Olmaması gereken birşeymiş. Miktarı azmış ama yine de olmamalıymış. Sonrasında beni perinatolojiye yönlendirdi. Bakırköyde bir yere gittim detaylı ultrasona girdim. Bebeğin bütün organlarına tek tek bakıldı. Uzuvlarına beynine herşeyine. Maaşallah hepsi de iyi çıktı kalbi beyni falan hiç birinde bir terslik çıkmadı. Sadece midesinde asit oluşmuş.
Bunun nedenini de hemen bulması zormuş. İlk akla gelen bebekte anemi şüphesi anne baba da kan uyuşmazlığı ki eşimle benim kan gruplarımız + pozitif benimki A eşiminki 0 pozitif. Ama yine de kell dufy tekniğine göre tekrardan bakılacak uyuşmazlığa. Eğer ki kan uyuşmazlığı varsa çözümü kolaymış anne karnındayken bebeğe kan verilebiliniyormuş. Ama başka bir nedeni varsa biraz daha araştırılması gerekecek. Enfeksiyon riski veya kromozom yapısında bir terslik falan bunlar hep muhtemel şeyler tam kesin bişey söyleyemiyorlar.
Doğuma 3 ay kalmışken bu durumu duymak hiç hoşumuza gitmedi tabi. Sabah kalktığımda ilk aklıma gelen bu durum oldu. Halbuki ne güzel de büyümüş kızımız 850 gr olmuş boyu 32cm civarı. Zaten her gün de tekmeliyor iyice varlığını hissettiriyor bana
Bakalım vardır rabbimin bir bildiği Allahıma dua ediyorum hayırlısıyla sağlıkla bir doğurayım kızımı diye inşallah geçici bir durumdur hakkımızda hayırlısı
canım herseyin hayırlısı olsun,bebeğin için dua ediyorum ama biliyorum ki önemli bir şey cıkmayacak güzel haberini de vereceksin burdan....
benim de kayınbabam emirli konuşur,bu olacak,bunu al bunu yap diye.ama benim inat biri olduğumu anladı bana sökmüyor,bana biri şunu yap dedi mi çok istesem de yapmam,yapamam..bir iki söyledi ben de oturduğum yerden kalkmadım bile,anladı..eşim de yaşlı diye gönlünü hoş etmeye çalışıyor napsın..dediğin gibi geldiğimize gittiğime karışmazlar zaten aynı memlekette oturmuyoruz,ama burada otursak sorun yaşarız gibime geliyor..çünkü saltanatı seven tipler,gel beni arabayla götür getir..maddi durumları da pek iyi değil,2 tane kaynım var bekar ikisi de maşallah kendilerini düşünürler sadece 10000 ver eline bugün harcarlar ertesi gün aç kalacaklarını bilseler bile..eee biz de çift maaş(!) olunca bitmek tükenmez bir hazineye sahip oluyoruz..çok şükür..eşimi çok seviyorum,o da beni seviyordur herhaldebizimde öyle cnm hiç tartışmamız olmamıştır ufak tefek laflardan başka hatta herkes tarafından iyi anlaşıyo görünürüz ve asla hakkını yemem gördüğüm çoğu kayınvalideden iyidir bu olanlarıda her güzelin bi kusuru vardır diyorum geçiyorum asla küsmem evime karışmaz gelene karışmaz gittiğim yere karışmaz zırt pırt geleyim demez bide şu laf sokma huyu olmasa yaşadığımız sorunlar sayılıdır ama kayınpederim bambaşka oda el sonuçta ama o cok candan asla laf sokmaz ideal bir babadır yani
aman boşver..sen baştan demişsin zaten..gitmezsin işte daha güzel.. doğumda başında da bin kişi olmaz.doğum sonrası çok duyuyorum ben çok kalabalık olunca müdahale çok oluyor bebeğe.biri su verelim der biri olmaz der biri kundak der biri vıdı vıdı der...boşver bebişinle başbaşa kalırsınız..ah be guzelim minnet borcunu dusunen kim onlar icin benim esim para basiyo burda oysaki bizde yurtdisinda yasiyoruz diye parayi sokaktan toplamiyoruz da anlayana isde
su dugunun tarihi belli olsun zaten koycam tavrimi bebek dogmamis olursa zaten gidemeyiz dogmus olursada kusura bakmayin 40im bile cikmadan gelemem ben 2 cocukla diycem esimide gondermiycem cok sinir oldum.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?