2012 Ekim Anneleri

Allah korusun sen kotu seyleri getirme aklina,Tabi ki yapilacak herseyi yap,ama guclu ol moralini yuksek tut ki kizin da oyle olsun

Yastik bende de olay iki tane aliyorum,gece boyunca savasiyoruz,bi bakiyorum gece ikisi de yerde:)))

Allah korusun canım Allah'a emanet bebeklerimiz. önlemin al tabi ihmal etme ama kalbini de ferah tut

bende öyleyim canım kimseye anlatamıyorum burası onların yeri sonradan geldim buraya.helal olsun canım bende anlatıyorum kız kıza konuşuyoruz şurda hep onlarmı bizi çekiştirecek azıcık da biz çekiştirelim aslında yaptıklarını konuşuyoruz olmayan birşeyden bahsetmiyoruz. ben hep yüzyüze konuşmayı tercih ederim ama benimki arkamdan oğluna konuşmayı tercih ediyor yüz yüze gelince birşey yokmuş gibi yapıyor hiç yapamam doğrusu iyi beceriyor. odüğmeli yeleği giydirecekmisin merak ettim canı acıyacaksa benimininde acır demedinmi sen deli oldum bak şimdi onunki can seninki ne. oğlunun çocuğu sonuçta biz evden getirmedikki onları. benim gibi bekle ne yzpacak ne edecek diye herşey olduktan sonra kalkıp laf söylerse bizimde söyleyecek çok şeyimiz olur. babanne olarak 200 tl verip birde bilezik yapacakmış bizimkisi daha lafta bakalım

ayyy canım çekti bak şimdiiiiii erik yemekten hiç bıkmazdım milletin dişi kamaşırdı ben hatır hutur yerdim tuzuda o zamanlar çok yedim ben bolca sonra kestim o yüzden bir sıkıntısı oldumu anlamadım şişlik başladı ama ondan onramı oldu denkmi geldi bilmiyorum

seninkilerde ayrı bir alemmiş canım.özellikle söylediğin halde denk getirmişler. aslında denk getirme değildir o konuşma esnasında karşı taraf o şekilde talep ettiyse seninkilerde ses çıkarmamışlar demekki sana göre değil kendilerine göre ayarlamışlar. hem çocuğun masrafı hem düğün masrafı üst üste kolay değil sizi hiç düşünmemişler ama ne olursa olsun iş annede biter canım. benim eşimin öyle yardım etmesini ben kabul etmem çünkü birşeylerini görmedim hoş o kadar yardım edecek durum yok zaten etmiş olsa bile düğüne eşin seni bırakıp tek mi gidecek doğum olursa o zaman senin yanında olması gerek çocuğunu doğar doğmaz görmek ister insan. ailesiyle o konuşup halletsin gerekirse sende devreye girersin. kendi başıma gelmiş gibi sinir oldum canım

biz nişanlıyken bi kaç kere bizimkide yaptı eşime şikayet etti hemde olmucak bişeyden hiç yapmazdım söyledim konuda kızı nişanlandı karşı aileyle pek anlaşamadılar hoş bi nişan olmadı bende görümcemi cidden çok severim seviyeli bi bağ var aramızda üzüldüm bende olana bitene sadce görümceme üzüldüm başka kmseye değil nişandan sonra aradım anne aradımı hiç dünürler dedim hani iyi olmak icin bi adım attılarmı diye sevinirim iyi olmalarına çünkü eşime demişki nişanlın beni aradı laf arar gibi soru sordu eşimde bana kızdı söyledim kayınvalideme ne lafı arıcam ben ndn kötülüğünü istiyeyim görümcemin niye öyle söyledin ndn bana söylemedn kızdıysan diye hiç bişi diyemedi haklıydım çünkü bidahada öyle şikayette bulunamadı bulunsada ki bizimkinin gözünde annesi hep haklıdır bende nişan döneminde yaşadığımız bana yaptıklarını ortaya sürerim tartışma uzamadan kapanır çok iyidir ama bir o kadar kırıcıdır en basit örneği cnm ölsemde içimden cıkmıcak olan şey bnm babamın babası intihar etmiş babannemde hapise girip çıkmış bi insan yüzünü kırkta bir gördüğüm ve hiçgörüşmediğimiz bi insan babamla hep gurur duyarım çünkü bugünlere tek başına gelmiştir bana ilk tanıştığımızda babannemi sordu bende bahsetmek istmedim daha sonra nişanlandık konudan çıktı annem anlattı bana dediki ndn anlatmak için nişanı beklediniz oğluma kapağı atayımda öylemi anlatayım dediniiz dedi ben ne diyceğimi bilemedim kaldım öylece tek diyebildiğim iyikide demişim senin oğlun milyonermki ona kapağı atayım bulunmaz bursa kumaşımı dedim hiçte pişman değilim bu söylediğini asla unutmam 10 değil 50 yıl geçsede

pardon ama acelelerimi varmış neden ekimde alla alla senin durumun belli 5 6 ay önce ortaya çıkmış bişey nedne sana göre ayarlamıyolar el değilsinki abiyle yengesiniz gitmeseniz göze batar bide tüm masrafları siz karşıycakmışsnız insan en azından minnet borcu bilirde denk getrmez doğuma

Allah korusun sen kotu seyleri getirme aklina,Tabi ki yapilacak herseyi yap,ama guclu ol moralini yuksek tut ki kizin da oyle olsun

Yastik bende de olay iki tane aliyorum,gece boyunca savasiyoruz,bi bakiyorum gece ikisi de yerde:)))

Allah korusun canım Allah'a emanet bebeklerimiz. önlemin al tabi ihmal etme ama kalbini de ferah tut

Moral çok önemli gerçekten bebek de etkilenir mutlaka o yüzden ben çok kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum. Zaten herşey olucağına varıyor. Bir de bakmışız günlerimiz gelmiş bebeklerimizi kucaklarımıza almışız

baştan belli etmiş kendini sen iyi niyetle sormuşsun o lafı başka yere çekmiş.senin gibi en başta anlattığında bende gidip sen böyle demişsin neden bana demedin böyle bböyle deseymişim keşke şu aralar birşey demiyor ama belkide eşim bana söylemiyordur. anneci eşleri hiç anlamıyorum ben ya geçen eşimle konuşuyoruz bu para vereyim eşya alın muhabbetini para vereceğine gitsin alsın hiçmi hevesi yok dedimbaktım zoruna gitmiş tartıştık biraz. ama anneci değil allahtan eşler için birinci sırada yer almalıyız sonuçta bizimle beraber yaşıyorlar ortak bir çocuğumuz oluyor hayatımızı beraber yaşıyacağız annsinin yanında olması saçma olur. aile içinde olmuş birşeyi anlatmak gibi bir zorunluluğun yok zaten canım annende hiç anlatmasaymış keşke iyi niyetle anlatmıştır tabiki eminim. ama baksana olayı nasıl değerlendirmiş biz o boyuta gelmedik daha baan öyle bir laf söyleyecek o zaman sabrım kalmaz valla bağları kopartırım büyü konuşmayayım ama ne o öyle oğlu milyonermiş gibi kapak atıyor muhabbeti yapıyor hayret bişey. sana da hakaret ediyor kapak atan kızlara ne denir ne gözle bakılır o konuma getirmiş biran eşinin haberi yokmu bu konuşmadan iyi dayanıyoruz valla ya şu hamilelikte hiç çekilmiyorlar

eşimin tabikide haberi var annem söyler diyo annem içinden geçeni söyler kimsedne çekinmez diyo bi marifet gibi sanki laf sokmayı patavatsızlığı açık sözlülük olarak değerlendiyolar sanırım annem anlattıki bi başkasından duyarlarsa ayıp olur diye iyi oldu anlattığı düşüncesini öğrenmiş olduık bilezik için konuşmaya geldi bize daha ne istersiniz diye sormadan 5 tek bilezik yaparım fazla isterseniz bulur getirir kızınızın koluna takarım düğünün ertesi gün söker alırım kolundan dedi biz annemle kalakaldık biz zaten istemiyoruz naparsanız kendinize yapıcaksınız bizim eve girmicekki dedi annem daha neler neler iyi huyuda vardır ama bunlarda az değilki bide tipik kaynana huyu vardır arabada öne oturmak ister hep özellikle oğlunun yanına hemen hemen aynı kilolardayız hatta ben hamilelik nedeniyle daha fazlayım ben kiloluyum ben öne otrayım der bende bişi demem oturuur bikere kayınpederim dayanamadı arkaya geç herkes eşinin yanına otursun sen annemi oturtuyonmu öne dedi arkaya geçti suratı astı.

Arkadaşlar, doğum şekli şimdiden sezaryen olarak belirlenen var mı?

İsteğe bağlı sezaryen yasaklandı bu arada , zaruri sezeryan olacak var mı aramızda ? Benim sezaryen olacak gibi görünüyor, zaten normal doğumdan korkuyorum....

herkese cevapları için teşekkür ederim...

ah bu kayınvalideler...benim kayınvalidemle aramda bir kötü söz geçmedi (şimdilik)veya eşimle bu konuda tartışmadık,eşime çekiştiriyor da benim haberim yok olabilir..ama kayınvalidemle aramda değişik bi elektrik var,soğuk duruyorum zaten ben baştan beri..saygıda kusur etmemeye çalışırım..zaten herkesin kulvarları ayrı..o anne,ben eşim..herkesin yeri de ayrıdır,kimsenin yerinde gözüm yok:)inşallah böyle devam eder...kayınvalidemin tek sevmediğim huyu sessiz duruyor ama bana aslında öyle değilmiş gibi geliyor..

benim ucuncu sezaryen olacak yani zaruri, 1 ekim aklimdaki tarih ama daha doktorumla kesinlestirmedik.

bizimde öyle cnm hiç tartışmamız olmamıştır ufak tefek laflardan başka hatta herkes tarafından iyi anlaşıyo görünürüz ve asla hakkını yemem gördüğüm çoğu kayınvalideden iyidir bu olanlarıda her güzelin bi kusuru vardır diyorum geçiyorum asla küsmem evime karışmaz gelene karışmaz gittiğim yere karışmaz zırt pırt geleyim demez bide şu laf sokma huyu olmasa yaşadığımız sorunlar sayılıdır ama kayınpederim bambaşka oda el sonuçta ama o cok candan asla laf sokmaz ideal bir babadır yani

seninkilerde ayrı bir alemmiş canım.özellikle söylediğin halde denk getirmişler. aslında denk getirme değildir o konuşma esnasında karşı taraf o şekilde talep ettiyse seninkilerde ses çıkarmamışlar demekki sana göre değil kendilerine göre ayarlamışlar. hem çocuğun masrafı hem düğün masrafı üst üste kolay değil sizi hiç düşünmemişler ama ne olursa olsun iş annede biter canım. benim eşimin öyle yardım etmesini ben kabul etmem çünkü birşeylerini görmedim hoş o kadar yardım edecek durum yok zaten etmiş olsa bile düğüne eşin seni bırakıp tek mi gidecek doğum olursa o zaman senin yanında olması gerek çocuğunu doğar doğmaz görmek ister insan. ailesiyle o konuşup halletsin gerekirse sende devreye girersin. kendi başıma gelmiş gibi sinir oldum canım[/QUOTE]

tatlim kaynim ben ordayken demisdi nisan olsun ben 3 ay sonra dugunumu yaparim diye sanki kendi yapiyoya neyse bide esim beni burda yanliz birakip gitmez gidemez daha dogrusu yurt disindayiz biz burda kimse yok esimde birakip gidemez bende esimin butun masraflari karsilamasina kiziyorum diger abileride var diyorum ama sesimi cikarmiyorum yinede esim benim soz verdi en kucugumuz dedi bikere soz zgizdan cikdi

sadece simide dusunseler keske dugun masraflari hastane masraflari birde bizim turkiyeye gidisimiz ve turkiyede memlekete gidis biletlerimiz var is sadece dugunle bitmiyorki neticede abisi ona bukadar yapiyorken onunda azcik dusunmesi lazim ama nerdeeeee

esim aradi biraz once sana iphone mi layim galaksimi dedi bende hangisi pahaliysa onu al dedim sinirden ya garibim esimi darpane gibi goruyolar bende onlara uydum kizginlikla simdi uzuldum ole dedim diye...

ah be guzelim minnet borcunu dusunen kim onlar icin benim esim para basiyo burda oysaki bizde yurtdisinda yasiyoruz diye parayi sokaktan toplamiyoruz da anlayana isde

su dugunun tarihi belli olsun zaten koycam tavrimi bebek dogmamis olursa zaten gidemeyiz dogmus olursada kusura bakmayin 40im bile cikmadan gelemem ben 2 cocukla diycem esimide gondermiycem cok sinir oldum.....

canim bu arada benim kayin validem de ayni seninki gibi bizimde hic kavgamiz olmamisdir agizdasimiz falanda yok arada bole susuncesizlikler yapiyor birde laf sokuyor senin ki gibi...

Son düzenleme:

evet herkes öyle görürür zaten yurt dışındakiler zengindir herşeyleri vardır oysaki gurbette olduklarını ne zorluklarla çalıştıklarını kimse bilmez gelsin sömürelim diye bakarlar eşinde hata o kadar büyük söz vermicekti hani beyaz eşyasını alırım koltuğunu alırım yada bileziklerini yaparım tamamda düğününü yapmak baya büyükmüş kıymetinizi bilsinler

canım herseyin hayırlısı olsun,bebeğin için dua ediyorum ama biliyorum ki önemli bir şey cıkmayacak güzel haberini de vereceksin burdan....

benim de kayınbabam emirli konuşur,bu olacak,bunu al bunu yap diye.ama benim inat biri olduğumu anladı bana sökmüyor,bana biri şunu yap dedi mi çok istesem de yapmam,yapamam..bir iki söyledi ben de oturduğum yerden kalkmadım bile,anladı..eşim de yaşlı diye gönlünü hoş etmeye çalışıyor napsın..dediğin gibi geldiğimize gittiğime karışmazlar zaten aynı memlekette oturmuyoruz,ama burada otursak sorun yaşarız gibime geliyor..çünkü saltanatı seven tipler,gel beni arabayla götür getir..maddi durumları da pek iyi değil,2 tane kaynım var bekar ikisi de maşallah kendilerini düşünürler sadece 10000 ver eline bugün harcarlar ertesi gün aç kalacaklarını bilseler bile..eee biz de çift maaş(!) olunca bitmek tükenmez bir hazineye sahip oluyoruz..çok şükür..eşimi çok seviyorum,o da beni seviyordur herhalde amaaaaan huzur ve sağlık isterim zaten ne isteyim daha...herkes yerinde sağ olsun..Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin şu hayatta..
aman boşver..sen baştan demişsin zaten..gitmezsin işte daha güzel.. doğumda başında da bin kişi olmaz.doğum sonrası çok duyuyorum ben çok kalabalık olunca müdahale çok oluyor bebeğe.biri su verelim der biri olmaz der biri kundak der biri vıdı vıdı der...boşver bebişinle başbaşa kalırsınız..

kaçıncı haftadan sonra yapılan doğumlarda bebeğin yaşama şansı yüksek oluyor acaba? :26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…