herkese günaydınlar..
neden kimse bana yazmamışkopyalıyorum işte hıh
gelelim bizeeeee,bugün kontrolümüz vardı,şeker yüklemesi yapıldı. doktorum da ben de yüksek çıkacak diye beklliyorduk çünkü kiloluyum,ama 135 çıktı.doktor da ben de şaşırdık.. 140ın altı iiyidir hiçbirşey yapmaya gerek yok,ama yine de dikkat et dedi..birsürü tahlil yapıldı karaciğer enzimleri üre tiroid daha birçok şey,çok şükür hepsi de iyi.. kızım da kocaman olmuş.. 1015 gr olmuş,tabi artı eksi 150..ve boyumuz 36 cm. maşallah subhanallah... kızım hareketliydi fakat tabi aynı karede görmek mümkün olmadığı için hareketlerini net göremedim,neler yaptığını.. yine başı yukarda kıçı aşağıdaydı kızımın..bir foto verdi 2 ayak 2 el görünüyor.o nasıl bir poz hala anlamadım.. haaa bu arada bugün 25+0 ız ama ölçümlerde bazıları 26+ bazıları da 27+ larda..doktorum herşey çok mükemmel dedi...biz de mutlu mesut ievimize geldik..
ya bu doğumla ilgili zerre korkum yok,bugün doktorda kapıda bekleyen diğer hamilelerle konuşuyorduk,hepsi genel anestezi sezeryan istiyor,ben hayırlısı hayırlısı deyip durdum,dedim ki, bi sıkıntı olmazsa neden normal doğurmayım ki?? takıntılı da değilim.hangisinde zarar görmeyeceksek kızımla o olsun. asla ''asla'' demem..son ay belli olur sanırım..bu arada doktorum gerekli değil ama renkli ultrasonda fotosu güzel değildi istersen renkliye gir diğer girişte dedi,tamamen show yani dedi.ben de tamam dedim.eşim de kızdı çıkışta adam resmen saçma sapan bişey dedi gereksiz dedi sen olur dedin diye..napıyım renkli fotosu bir tane güzel olsun bari..bir de diğer girişte nstye girecekmişim.. yani o sancı ölçen alet değil mi???erken değil mi??
bir de şey soracağım dondurucudan konuşmuşsunuz..h.sonu memlekette bahçeden çoooook fazla şeftali,nektarin ve erik geldi,napayım da koyayım onları dondurucuya??** daha önce hiç koymadım,bu sefer gerçekten çokkkk
zorla yorum alıp cevaplattıracağım
Çatı muayenesini yaşamadım ama biliyorum bende. Zor diye düşünmeyin, iki parmak bi'şey değil. Ben iltihaplanma yaşadım. Zaten muayenelerde bir alet var plastik onunla vajinayı açıyorlar, iki parmak değil kocaman oluyor. Doktorun parmaklarını farketmezsiniz bile. Vajen kasları vücudumuzun en kuvvetli kasları olabilir ama kaskatı değil bunu unutmayın.amin canım,inşallah bebiklerimiz böyle devam eder...
canım ben çatı muayenesi ile ilgili birşey diyeceğim,vajinal usg ye ben de defalarca girdim,geçen sene 3 ay yumurta takibi yapılmıştı..çatı muayenesiyle farklı birşey o..vajinal ultrasonda doktor bakmıyor ki oraya,yani benim doktorumun yanındaki kız ayarlıyordu o cihazı,hafiften sokuyordu doktor gelip direk ekrana bakıyordu,elinde usg aletiyle.. ama çatı muayenesinde doktor direk 2 parmağıyla giriyor ve yüzü de vajinaya bakıyor direk.. zor olan kısmı bence budur..
benim de göğüslerim baya karardı ve dediğin gibi üzeri pul pul oldu,onun dışında bi sıkıntım yok şimdilik..
birde epidural olursan kalkman daha uzun sürecek ayağa.
Tam tersi canım epidural de daha çabuk kalkılıyor ayağa malum genel anestezi gibi olmuyor sonuçta ayılma süreci yok ve ağrın olmaması için katater yerinden sürekli ağrı kesici alabiliyorsun ve 4 saat sonra hafif beslenip ayağa kalkılabiliyor...
Uzun sürecek dediğim saatler sonrası değil. Kardeşimden biliyorum, sabah oldu öğleden sonra anca geçti uyuşukluk. Anca o zaman kalkabilirsin. Yürümen için ayak parmaklarından bile uyuşukluğun geçmesi lazım neticede.
canım maşallah diyorum baya iyi kilo almış benimki fındık kadar olacak heralde anne iri baba iriherkese günaydınlar..
gelelim bizeeeee,bugün kontrolümüz vardı,şeker yüklemesi yapıldı. doktorum da ben de yüksek çıkacak diye beklliyorduk çünkü kiloluyum,ama 135 çıktı.doktor da ben de şaşırdık.. 140ın altı iiyidir hiçbirşey yapmaya gerek yok,ama yine de dikkat et dedi..birsürü tahlil yapıldı karaciğer enzimleri üre tiroid daha birçok şey,çok şükür hepsi de iyi.. kızım da kocaman olmuş.. 1015 gr olmuş,tabi artı eksi 150..ve boyumuz 36 cm. maşallah subhanallah... kızım hareketliydi fakat tabi aynı karede görmek mümkün olmadığı için hareketlerini net göremedim,neler yaptığını.. yine başı yukarda kıçı aşağıdaydı kızımın..bir foto verdi 2 ayak 2 el görünüyor.o nasıl bir poz hala anlamadım.. haaa bu arada bugün 25+0 ız ama ölçümlerde bazıları 26+ bazıları da 27+ larda..doktorum herşey çok mükemmel dedi...biz de mutlu mesut ievimize geldik..
ya bu doğumla ilgili zerre korkum yok,bugün doktorda kapıda bekleyen diğer hamilelerle konuşuyorduk,hepsi genel anestezi sezeryan istiyor,ben hayırlısı hayırlısı deyip durdum,dedim ki, bi sıkıntı olmazsa neden normal doğurmayım ki?? takıntılı da değilim.hangisinde zarar görmeyeceksek kızımla o olsun. asla ''asla'' demem..son ay belli olur sanırım..bu arada doktorum gerekli değil ama renkli ultrasonda fotosu güzel değildi istersen renkliye gir diğer girişte dedi,tamamen show yani dedi.ben de tamam dedim.eşim de kızdı çıkışta adam resmen saçma sapan bişey dedi gereksiz dedi sen olur dedin diye..napıyım renkli fotosu bir tane güzel olsun bari..bir de diğer girişte nstye girecekmişim.. yani o sancı ölçen alet değil mi???erken değil mi??
bir de şey soracağım dondurucudan konuşmuşsunuz..h.sonu memlekette bahçeden çoooook fazla şeftali,nektarin ve erik geldi,napayım da koyayım onları dondurucuya??** daha önce hiç koymadım,bu sefer gerçekten çokkkk
bende cevap bekliyorum bi arkaadaş göğüsler uyarılır doğum hareketleri başlar yazmıştı ama son 20 gün kalamı başlasak acaba diyorum:26::26::26:günaydın kızlar herkes iyidir umarım hayırlı cumalar.
kızlar bu göğüslerde sizdede hassaslaşma başladımı ben ucuna dokunamıyorum kaşınmayada başladı giyinirken falan ucuna değdimi acıyor şu göğüs kremine başlanmalımı bilemedim. benim gibi olan varmı ne yapıyorsunuz ?
canım bana diyet listeni yazarmısın bende sana yazayım benimde 179 çıktı ellerimn uyuşmasına b1-b6 vitamini eksikliği olduğunu 1 hafta sonra geçmesse vitamin vereceğini söyledi dün 8.gün diyetteyim tuz atıyomusun ben atmıyorum öğğğğğğğğherkese günaydın.bende de şeker çıkmıştı ve diyet yapalı 1.5hafta oldu.Sol elim çok uyuşuyordu diyetten önce şimdi çok şükür uyuşmuyor.Bazen canım tatlı istiyor ama meyve ile idare ediyorum.Bebişlerimiz sağlıklı olsun da başka hiç bişi istemiyorum.
herkese günaydınlar..
işte benim bal kızım defnoşummmmm
aminnnnnn....canım benim maşallahhh sanada kızınada darısı başımıza inaşallahhh :)
canım maşallah diyorum baya iyi kilo almış benimki fındık kadar olacak heralde anne iri baba iribide şeker çıkanların bebekleri iri olur derler benim neden standart kiloda gidiyo bilmem çok sevindim canım benim şeker 179 çıktı diyetteyim
işte benim bal kızım defnoşummmmm
inanırmısın bilmem ama benim listenin aynısı bukadar olur tek fark peynir ve zeytin tuzsuz akşamdan suda bekletiyorum limon sıkıyorum zeytine ama çok zor oluyor 2 saat arayla şimdi öğleni yedim 2 saat sonra yoğurt ve 1 meyve yicem akşamada kıymalı bişeyler dün annem gelmişti domates biber patlıcan kızarttı tuzsuz ve yağı süzülmüş bişekilde yedim dayanamadım napim çok severim 20 gün mide yanmam için lansor kullandım tam düzeldim dedim doktora şeker çıkmazmı karpuz için lansor içtim şimdi sadece 1 ısırıkla geçiyorum yanından benim bebe çok nazlı çok bide hep ağlayarak geçiriyorum herşeye hemen üzülürüm eylülde doğanlar çok ağlak olur yazmıştı bi arkadaş hakkaten benimkide ağlak olucak diyorumazraa bende trigilserit yüksek oldugu için ona göre bir diyet verdi.şimdi tavsiye etsem dogru olur mu bilmem.günde 7 öğün yiyorum.ama örnek olsun vereyim.
Sabah:2dilim tam bugday ekmeği ya da köy ekmeği(köy ekmeğindeki maya bebek için çok yararlıymış);1yumurta ya da 1kibrit kutusu peynir(tam yaglı olabilir ama keçi koyun kaşar olmayacak);domates salatalık sınırsız,2adet ceviz;1 su bardağı süt;1 tatlı kaşığı pekmez
ara öğün:1 porsiyon meyve(12 kiraz ya da 5 kayısı ya da 5 erik vb. diger meyvelerden karpuz kavun üzüm hariç yiyebilirsin);1 çay bardağı süt ya da yoğurt
öğle:2 köfte kadar et(haftada 1kez balık,3kez kırmızı et yenmeli);8yemek kaşığı sebze yemeği;salata(1 tatlı kaşığı zeytin yağ ile);1a da ince dilim ekmek
ara öğün:2 porsiyon meyve;1 kase yogurt ya da 1 su bardağı süt
2saat arayla tekrar ara öğün:1 porsiyon meyve,1çay bardağı süt ya da yogurt
akşam;1 kase çorba,8yemek kaşığı sebze yemeği;1 kase yogurt;1ince dilim ekmek,salata(1tatlı kaşığı zeytinyağı ile)
yatarken:1 porsiyon meyve;1 çay bardağı süt ya da yogurt ya da 1 ince dilim ekmek ile 1 kibrit kutusu peynir
yalnız dikkat diyet listemi verdim ama bence önce herkes diyetisyenin istedigi kan degerlerine baktırsın baslamadan önce.deger lere göre veriyo diyetisyenler yani kişiye özel oluyo.şeker çıkınca meyvenin yanında mutlaka süt ya da yogurt veriyorlar.kan şekerini birden yükseltmesin diye.
kızlar benim 2 gündür belim,bacaklarım çok ağrıyo.Özellikle baldırlarım(
şuan evimde olup uzanmak için neler vermezdim
sizlerde de varmı bel,bacak ağrısı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?