2012 Ekim Anneleri

höytttttttttt çekilen ulennn hele bi yatın mavi battaniye sze neler yapar yatırma şekerimm bende istemem ama malesef salonumda 2 çekyat diğer odamdada köşe takmımdan başka yerm yok mecburen beşiğimizi oturma odasına koyduk bebişim ilk doğduğunda salonda yatcaz ikimiz mutlaka odadaki köşedede biri yatar allahtan bizimkiler fuchiseninkiler gibi değil temzilerdir kv görümcem evlenceğinde evine gttik çarşaf götürmüş yanında yatmadık yeni eşyaların içinde o yüzden böyle pislik yapmazlar o yönden içim rahattt

hahah benim kayınpeder tek yataklı odayı bi sahiplendi çocuğumuz bizimle yatacakmış öyle işmi olurmuş ona kim soruyorsa orası onunmuş ayda yılda bi gelcekte oda sahibi olacak çok bekler...

Valla benziyor demekki yapımız canım benim. Ben de lafımı ederim. İlk evlendiğimde çekiniyordum ama sonradan açtım ağzımı yani.. Kaldı ki benim kayınvalidem hiç de kötü bir insan değildir. Mantıksındır falan ama bana kötülük yapmaz. Bilerek kırmaz kalbimi.. Bu arkadaşınkiler düşman başına yani.

çooook heyecanlı..şimdi planlı ilk doğum senin mi??yani sırada sen mi varsın??ama tearzi olmayacak yaaaa
müge anlıya ve o programa sabredebilen insanlar da var demek ki....
bence sen yine de al bulunsun...
kızlar carsamba benım doktorum wajinal ultrasonla bakıcak hiç baktıran warmı acıomu korkuom :18:
anlamadım ben neden vajinal usg???
BenElse bu 4 parmak hesabı da nedir ya çatı falan mı anlamadım

nereyi ölçüyonuz:26:

cnm annelerden duyduk biz bunu göğüs altına 4 parmağını koyucaksın eğer sığıyosa bebek aşağı inmiş dememkmiş sığmıyosa hala yukarıdaaa

Nereye koyuyoruz göğüs altına... Yani sığması meselesini anlamadım :S Ben koyuyorum 4 parmak boyunca bebek yok. O mu yani
ben anlamadım bu parmak olayını..offff..detaylı anlatın yada foto koyun ne biliyim....
37+0 da rapor alıyoruz. ama benim 19.eylül olmasına rağmen 17sinde ayrılıcam müdürümün isteği üzerine..aman benim de işime geliyor..döneme hiç başlamıcam...

Son düzenleme:
bebeğin odasında niye başkası yatsın ya gıcık bu kayınvalide

biz eşimle bebeğimizin odasında yatıcaz, kendi yatağımızı kayınvalidemle kayınpederime vericez ,annemle babamda salonda yatıcaklar

başka gelmek isteyenm olursa yer yok

Valla yeni doğum yapmış kadının evinde neden bukadar insan kalıyor anlamıyorum. Şehir dışından mı geliyor bunlar??? Benim bir huyum vardır. Eşim de öyle zaten. Asla kendi yatağımı kimseye vermem. Kayınpederim kayınvalidem değil annem babam olsa yatırmam yatak odamda. Hiç hoş değil yani.. Kim şehir dışından geliyorsa o kalsın evinde. Salonda yatsın sonra da o gidince öbürü gelir kalır illa istiyorsa. Ay valla çıldıracam. Benim sadece annem kalacak yanımda diğerleri gelir gider okadar. O ne öyle ya düğün evi gibi herkes başımda.

yatağımı vermesem birilerinin bebeğin yanında yatması lazım canım. annemler şehir dışından, kayınvalidemler yurtdışından geliyolar 5 gün kalıp dönücek zaten insanlar yatsınlar dert değil benim için. yazık her zaman gelme imkanı yok zaten kayınvalidemin heyecanla bekliyor o da doğum olsa da gitsem diye

belki gece kalkıp çocuğu emzircek kv ne kötüsün haaa yatsın varsın :))))))) ne sabit fikirli ne anlayışsız insanlar var yaa bazen şaşıyorum okurkennn bizim anneler kalıcak kv belki 1 2 gün kalır sonra gündüzleri gelip geceleri evine gder annemde 1 hafta kalır bnm durumuma bağlı tabii max 1 hafta kalırlar sonra gündüzleri gelir geceleri evlerine yatmaya gderler bizimkiler acaba bende anneleri bizim yataktamı yatırsamki iki dünür sarılıp uyusunlar :))))

yok valla yürümüyorum ne yalan söyliyim

dün akşam biraz fazla yürüdüm hatta 1,5 saat kadar. bugün artık oğluşum çıkacak gibi aşağıdan iyice
Zorlama kendini, benim doktorum yürü ama zorlanıyorsan yürüme demişti.

Çok zor oluyor öyle ama şehir dışından gelince maalesef hepsi orada kalmak zorunda kalıyor. Bir yakınım yaşadı aynı şeyi, evde kayınvalide kayınpeder. Emzirecek, sık sık duş alacak, ama hiç birini rahat rahat yapamıyor. Stresten sütü çoğalmamıştı. O da aldı bebeğini annesine gitti, yakında oturuyor zaten. Rahat etti, sütüde arttı anında. K.validesi de destekledi sağ olsun.
Gerçi bana aynı durum olsa kendi evimde başkasını bırakmakta hoşuma gitmez.

Senin işin de zor valla canım. Biri şehr biri yurt dışından geliyor. Yalnız ne yalan söyliyim ben yer yatağı yaparım yine de yatak odamı vermem. Benim mahremim orası. Eşimle yattığım, uyuduğum, cinsellik yaşadığım yer. Ben öyle bakıyorum yani. Ben eşimle en özel şeylerimi o yatakta konuşuyor, paylaşıyorum. Yatırmam yani. KAtı bulabilirsin, saçma bulabilirsin ama böyle benim düşüncem. O insanlar da nasıl heyecanlıdır şimdi.. Kıyamam onlara ben :=)

Alemsin valla... Sarılıp uyusunlar haaaa

arkadaşım geldi aklıma ,kışın doğum yapmıştı evi sobalı. herkes bir odanın içinde. emziremedim bile oğlumu doğru düzgün der hep

şimdi 2.ye hamile istemiyorum kimseyi diyor ,oğlumu bırakıcam anneme doğuma gidicem ,eve gelince de kendi kendime olcam diyor

Cumartesi doğum yapacağım hastaneye gittim. Bebeğimin kilosuna 2,300 kg dediler. Oysa geçen salı devlet hastanesine gittiğimde 2,700 demişlerdi şaşırdım kaldım. Hangisi Doğru kafam karıştı. Devlete tekrar gitmeye karar verdim bakalım kaç diyecekler. Doktorum bebeğin geriden geldiğini beklenen doğum tarihinin 8 ekim değilde 18 ekim gibi görünüyor dedi.Bebeğim ters hala dönmedi belki geriden geldiği için dönme şansı olabilir dedi. 2 hafta sonra gel dönmezse ekim başı sezeryan tarihi vercem dedi. Bende artık umudumu kaybettim. Genel anestezi ile sezeryan olmak istiyorum. Benim çevremdekiler epidural sezeryanı hiç önermiyor anlatanlarda hep sorun yaşamışlar. Bebeği alırken kusma, nesef alamama ve kalbin çok hızlı atması falan.. Hiç riske gerek yok diyorum bunları yaşamaya..

Kızlar bıldıgınız gıbı 1 haftadır hareket etmıyor azaldı dıyordum.meger ıyıce asagya ınmıs.cumartesı gunu randevum vardı sabah dus aldım.cantamı son kez kontrol ettım.cıktık.odaya gırdık doktor kontrol ederken.bırden yuzu dustu.bana dedı bır alttan bakalım.neden dedım bebegın kafası nerdeyse doguyor dedı.sok oldum.muayene ettı 4 cm acıklık var hemen yatıyosun aksama kalmaz dogum dedı.esım soka gırdı.adam konusamıyor.kalk gıddelım ıslemlerı yapalım dıyorum bakıyo yuzume.gıttık ıslemler yapıldu yattım.tekrar baktılar 5 cm olmus.1 saat sonra 6 cm bebek hafıften strese gırınce bende hala sancı yok tabıı sunı sancı verdıler.resmen oldum.kemıklerım kırılıyodu sancıdan.kızımın kalp atısları 60 dustu herkes kosmaya basladı.ve derken sezeryana alındım saat 16 da.cıktım kı kızım kesın ölmustur dıye ayılırken hem bebegım dıyorum hem aglıyorum.odama gıttım ve kızım geldı ac meme arıyor 1950 ve 41 cm.kuvoze gırmesıne gerek yok cok saglıklı dedı.ılk onu kokladım.emzırmeye calıstım cok ıstahla emdı sut gelmeyen gogusumu.2 gun hastanede kaldık cok sukur agrım fazla yok.o sancılardan sonra sezeryan kesıgı hıcbısey kalır yanında.bugun cıktık mamayla beslenıyor cok ıyı kızım darısı basınıza.

hee uyusunlar kızzz iyi anlaşır bzm anneler genelde ve mecbur kalsalar yatarlarda beraber öyle rahatsz olmazlar brbrlernden herzaman görüştüklernden alışkınlar brbrlerne ama ben yatrmam tabi bakarız çaresne o gün gelsn bii

2 oda 1 salon canım evim, ekstra yatak yapçak bir odamda yok. beşiği de kendi odama koymadığım için illa yatağımı birine vermem lazım

hem ben de kayınvalidemlere gittiğimde en rahat odaları diye onlar da odalarını bize vermişlerdi

neden beşiğinizi yatak odanıza koymadınız??

ben de vermem yatağımı kimseye..anneme bile...bizim ev 2+1...biri yatak odamız bebeğimizin yatağı yanımızda.bir oda salon.2 tane koltuk açılabiliyor.diğer oda minicik.. bir çekyat ve bilgisayar kitaplık falan var..annem gelecek memleketten ve zaten hep bizimle kalacak. o oda onun olacak..geriye salon kalıyor.. kim gelirse gelsin yatsın...kıvrılsınlar bir yere. evim budur. yapacak bişey yok..

Valla allahtan anlayışlı insanlarmış gerçekten... İşte şehir dışı söz konusu olunca maalesef zor. O insanlar da gelmese olmaz. Torunları görmeden olur mu hiç? Ama anneye de eziyet yani.. Bari kalabalık olmasalar. Ay ne bileyim.. Bizimkiler şehir dışında bile olsa çok kalmazlardı biliyorum huylarını. Allah rahmet eylesin kayınpederimi ama oda gelir bir gece kalır giderdi belki... Hiçç rahatsızlık vermezdi. Kayınvalidem ise zaten varı yoğu bir kadının. Yalnız görümcemin çenesi bitirirdi beni Dırdırcı maşallah... Bir çene var ooooffff... Susmak bilmez. Kafam şişer... Onu da eşim hallederdi Şimdi allahtan burada kalmayacaklar. Evlerine gelir giderler.. Geldiklerinde anneme yardım etsinler yeter.. Anneme dedim zaten yardım ettir kendine diye.. Ben yukarıda odamda olacağım. Bir iner bir çıkarım. Keyfime bakarım artık... Bazen çok kalabalık olmayışımıza çok seviniyroum. Yoksa çekemem ben kendi evimde misafir olmayı... Babacığım da gelir gider artık.. Ona zor olacak işte.. Evlerimizin mesafesi çok uzak. Annem kalacak ama o gidip gelecek mecbur...

Son düzenleme:

cnm zaten ultrason değerleri %100 tutmuyo 400-+ hesaplıcaksn hep ben çok duydum ultrasonda 3500 denilen çocuk 4000 çıktı geldi doğumda yan, garantisi yok

canım bzm yatak odamız çok dar hareket alanı bile kısıtlı o yüzden koyamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…