• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

kızlar ya bu prımanın hedıyesını kargo yoluyla alanlar mng kargo muydu benı de aradılar sanırım gelmıs adres ytersız dıye bende bız gelıp alalım dedım calıstıgımız ıcın de yanlıs olmasın baska bıseyse:9:

seni çok iyi anlıyorum gerçekten. ben yemek yememeği bırak gerçekten bitkisel hayatta gibiydim.birşey yiyemiyordum, sürekli uyumak istiyordum bulantıyı hissetmeyeyim diye, insanı halsizde, moralsizde bırakıyor kusmak. ama şimdi vitamin enerjide veriyor, çok şükür iyiyim.sor bakalım doktoruna ne diyecek. inşaallah seninde sıkıntını geçirecek bir formül verirde:)))

bu arada folik asiti neden düzenli almıyorsun? ben ilk hamileliğimi 4.haftada öğrendiğimde doktor bana ilk folik asiti sordu.hemen başla kullanmaya dedi. (hatta esasında hamileliğe karar verildiğinde kullanılmalıymış, öyle dedi,) bende mutlaka hergün düzenli alıyorum. bebeğin ihtiyacı olan aminoasitleri karşılıyormuş, bebeğin gelişiminde vs önemliymiş dedi. istersen bu durumuda bir danış doktorunla.

aslına bakarsan biraz çekiniyorum bu şekilde şeyler yazmaya, çünkü doktora göre yöntem değişiyo. birinin olur dediğine diğeri olmaz diyo vs. sonra da olan bize oluyor, evham yapıp duruyoruz. o yüzden sadece kendi durumumu ve doktorumun söylediklerini paylaşıyorum, belki fikir verir diye?

canım folık asıtın onemlı oldugunu bılıyorum ama bende ogluma hamılelıkten once kullanmaya baslamsıtım asıl o zaman etkı edıyor ben doktora 7+1 ken gıttım folıdoce verdı oncesınde folbıol kullandım kendım ama duzensız cunku bebek ılla olsun dıye bı dusuncem yoktu prospektüstede 4 haftalıktan buyuk gebelıkler ıcın bu anomalılerı onlemede etkısı yoktur yazıyo o yuzden de üstüne düşmedim anlıycagın :26:

bende de ahlsızlık yapıyor dedıgın gıb ıeve gıdınce dırek yatmak ıstıyorum mıde bulantımı unutmak ıcın ısteyken bıtek acılıyorum ay ıns duzelır brıan once ya senın daha kötüymüş benımde oglumda bu kadar deıdlım en fazal sabah olup gecıyodu

bendede çok hafif bazen belli belirsiz baş ağrıları oluyor:(
ama bulantılarım iyice azdı biticek yerine çoğalıyor..

bende bu konuda tedirginlik yaşayan biriyim.ama zofran banada ii geliyor günde yarım alıyorum o kadar.ben yalnız folik asit alıyorum o bana çok ağır geliyor şişkinlik yapıyor.benim ilk gebeliğim bulantı olarak çok kötü geçiyordu sürekli serum taktırıyorduk eşimden evimden yatağımdan tiksinmiştim..bunda sadece bulantı var bişey yiyemiyorum ama zofranı alınca aklına gelebilecek herşeyi yiyorum yemeğimi pişiriyorum..yoksa gurbetteyim kim yapacak 1 çocuğum daha var mecbur.

benim şişkinliğimin sebebide folik asit o zaman :)))) bende birşey yiyemiyorum e şimdiden bebekte olmaz, peki ne bu göbek:) niye şişiyor diyordum:)))
o kadar şiştiki pantalonlarım dar geliyor artık halbuki 2kg vermişim ama demek folik asittenmiş:) benim ilk gebeliğim ve söylediğin gibiyim. herşey kokuyor ya herşeyden tiksindim bende gerçekten. çok şükür 2-3 gündür iyiyim.
senin durumun daha zor bir çocukta olunca, Allah yardıncın olsun, ne yapalım artık böyle böyle atlatacağız.
ben şimdi inşaallah 3.ayda geçecek diye bir ümit bekliyorum:)))

Peki kan testlerini yapiyorlar mi?onlar onemli cunku ilk haftalarda tsh falan.

yok canim ben gittim kiloma tansiyonuma bakti idrar ve kan tahlili yapti genetik olarak hastalik varmi onlari soruyor. 2 li 3 lu testler annenin istegiyle ve genelde 35 yasin ustundekilere tavsiye ediliyor. doktorum genelde bebeklerin hepsi saglikli dogar diyor, eger genetik hastaliginiz falan yoksa. hem hic birseyin garantisi yok diyorlar ne olursa olsun ve stres olabiliyormussun testlerden sonra. yasadigim yerde anne ve cocuga cok deger veren bir ulke. o yuzden Allaha emanet meleklerimiz ne olursa olsun:nazar::emir_bebek::nazar:

kızlar hamilelikte akıntı normalmiş, hamile kaldıgımdan beri bitmek bitmeyen akıntım var ama artık koku olmaya başladı :( doktor kontrolüm nisanda. nisana kaar bekleyimmi yoksa hemen doktora gidip ilaçmı alayım. 9. haftada fitiller filan zarar verirmi acaba bebeğe bilen var mı?

canım folık asıtın onemlı oldugunu bılıyorum ama bende ogluma hamılelıkten once kullanmaya baslamsıtım asıl o zaman etkı edıyor ben doktora 7+1 ken gıttım folıdoce verdı oncesınde folbıol kullandım kendım ama duzensız cunku bebek ılla olsun dıye bı dusuncem yoktu prospektüstede 4 haftalıktan buyuk gebelıkler ıcın bu anomalılerı onlemede etkısı yoktur yazıyo o yuzden de üstüne düşmedim anlıycagın :26:

bende de ahlsızlık yapıyor dedıgın gıb ıeve gıdınce dırek yatmak ıstıyorum mıde bulantımı unutmak ıcın ısteyken bıtek acılıyorum ay ıns duzelır brıan once ya senın daha kötüymüş benımde oglumda bu kadar deıdlım en fazal sabah olup gecıyodu

hımm. bak bu ayrıntıyı ben bilmiyordum, bende habire içip duruyorum iyi geliyor bebişe diye:)))) ne diyelim hep diyorumya vardır bir bildiği herhalde doktorun devam et deyip durduğuna göre. hele şimdi vitanimle beraber iyi gelince devam ederim ben yine her ikisinede:)

seninde ikinci hamileliğin:) inşaallah atlatırız en kısa zamanda geçerde rahatlarız.
gerçekten evde çocuğu olupta hamile olmak çok daha zor olsa gerek. sorumluluk çok daha fazla. şuan iki kişiyiz. sağolsun eşim mutfak işlerini halldeiyor, evi şu ara o idare ediyor elinden geldiği kadar. ben işten dönünce hemen yatıyorum zaten.ama bir çocuğum daha olmuş olsaydı ne yapardım bilmiyorum gerçekten. (tabi rabbim önce karnımdaki bebişimi nasip etsinde, sonrada kardeş nasip etsin inşaallah:))) dayanacağız ne yapalım, anne olmak kolay değil:)

allah allah ne biçim işmiş o hiç mi görmedin daha kalp atışı falan ? 4.aya kadar riskli zaten gebelik ne tuhaf işmiş o ya sinir oldum bak şmdi en azından testlerini yapsınlar ikili testi falan yapsınlar önemli onlarr

merak ediyorum tabiki ama Allaha emanet.burada böyle önemli saglik problemlerin yoksa bakmiyorlar ve yasin gencse o testleri yapmiyorlar. 35 ve sonrasi icin yapiliyor, istege bagli ben istemedim hic birseyin garantisi yokmus. bende öyle dusunuyorum bir film izletiyolar cogu insan durduk yere stres oluyormus bende istemedim o yuzden. annelerimiz gibi dogunca görucem:1: mayista baslicak rutin kontrollerim.

crinone gel kullanan bayanlar su gibi devamlı akıntı yaşayan varmı:26::26:benim gebeliğin başından beri hep su gibi akıyor acaba jeldenmi yoksa kendi akıntımmı bilemedim şimdi

canım neden görmedinki hala mayıs 21 e çk var daha 2li testi yaptırmıycan mı?bende düşünmüyorum buarada karnımız 4.ayda çıkmaya başlıyor

yasadigim yerde hemen bakmiyorlar ve doktor bana cok fazla ultrasonun cocugun kulaklarinda Allah korusun sagir olma gibi bi risk olusturabileceginide söylemisti ne derece dogru bilemem ama zaten belli bi zamana kadar bakmiyorlar ilk görusum 21 mayis olcak Allahin izniyle. testleride 35 yasin ustundekiler icin tavsiye ediyolar ve istege bagli. ben istemedim.

bu arada ilk defa tatlı bisküvi yedim:9::9: hep limon yiyodum halbuki:27: tatlıya karşıda tiksinti vardı sanırım yavaş yavaş geçecekkkk:8::8::8::8::8::8::8:

karnım ınanılmaz sıstı şiserek patlıyacagım sankı bu gazmı anlamadım sabahları normale donuyorum ama acken bıle karnım gun ıcınde sısıyor ve bu benı cok rahazsız edıyor benım gıbı sısen varmı acaba

benim şişkinliğimin sebebide folik asit o zaman :)))) bende birşey yiyemiyorum e şimdiden bebekte olmaz, peki ne bu göbek:) niye şişiyor diyordum:)))
o kadar şiştiki pantalonlarım dar geliyor artık halbuki 2kg vermişim ama demek folik asittenmiş:) benim ilk gebeliğim ve söylediğin gibiyim. herşey kokuyor ya herşeyden tiksindim bende gerçekten. çok şükür 2-3 gündür iyiyim.
senin durumun daha zor bir çocukta olunca, Allah yardıncın olsun, ne yapalım artık böyle böyle atlatacağız.
ben şimdi inşaallah 3.ayda geçecek diye bir ümit bekliyorum:)))

bide kalsiyumu çok alınca çok kötü ediyor..folikasitte çok kalsiyum var.ben geçen gün 2 bardak süt 2 kase yoğurt ayran yemiştim bide folikasit gece çatlayacaktım yani.kardeşim hemşire ona söyledim oda kalsiyumu fazla almışsın dedi o yüzden ben günde 1 kez folikasit alıyorum..evet canım 3 ay bilemedin 4.ayda geçiyor.

canım neden görmedinki hala mayıs 21 e çk var daha 2li testi yaptırmıycan mı?bende düşünmüyorum buarada karnımız 4.ayda çıkmaya başlıyor

yasadigim yerde hemen bakmiyorlar ve doktor bana cok fazla ultrasonun cocugun kulaklarinda Allah korusun sagir olma gibi bi risk olusturabileceginide söylemisti ne derece dogru bilemem ama zaten belli bi zamana kadar bakmiyorlar ilk görusum 21 mayis olcak Allahin izniyle. testleride 35 yasin ustundekiler icin tavsiye ediyolar ve istege bagli. ben istemedim.

anladım canım bende yaptırmıycam test

karnım ınanılmaz sıstı şiserek patlıyacagım sankı bu gazmı anlamadım sabahları normale donuyorum ama acken bıle karnım gun ıcınde sısıyor ve bu benı cok rahazsız edıyor benım gıbı sısen varmı acaba

bende şiştim valla sabah yok ama gün ilerledikçe şişiyor akşam yemekten sonra daha çok şişiyor eşim bebek diye seviyor bile

ben öyleydim canim gaz ve sislik vardi. afedersin kabizlik falanda vardi. kivi yemeye basladim gunde 2 tane ve elmada yiyorum. msallah cok iyiyim suan kabizlik problemi kalmadi (afedersin) hergun tuvalete cikiyorum.

hımm. bak bu ayrıntıyı ben bilmiyordum, bende habire içip duruyorum iyi geliyor bebişe diye:)))) ne diyelim hep diyorumya vardır bir bildiği herhalde doktorun devam et deyip durduğuna göre. hele şimdi vitanimle beraber iyi gelince devam ederim ben yine her ikisinede:)

seninde ikinci hamileliğin:) inşaallah atlatırız en kısa zamanda geçerde rahatlarız.
gerçekten evde çocuğu olupta hamile olmak çok daha zor olsa gerek. sorumluluk çok daha fazla. şuan iki kişiyiz. sağolsun eşim mutfak işlerini halldeiyor, evi şu ara o idare ediyor elinden geldiği kadar. ben işten dönünce hemen yatıyorum zaten.ama bir çocuğum daha olmuş olsaydı ne yapardım bilmiyorum gerçekten. (tabi rabbim önce karnımdaki bebişimi nasip etsinde, sonrada kardeş nasip etsin inşaallah:))) dayanacağız ne yapalım, anne olmak kolay değil:)

evet canım aynen oyle evde cocuk olunca zor ılkınde yatsamda kalksamda bı sorun olmuyodu sımdı esım yokken yatamıyorum o varken yattıgımda da vıcdan azabı duyuyorum cocukla ılgılenemıyorum dıye bıde buyuk olsa neyse herseyı bzıe baglı daha bezlı maysıta 2 yasına gırecek ınsallah ben bu akdar erken ıstemedım ama hem ıkısı bırden cıksın dıye hemde esım cok zorladı yasım gecıyor dıye bende az deılım 31 ıns ılerde rahat ederız:34:

crinone gel kullanan bayanlar su gibi devamlı akıntı yaşayan varmı:26::26:benim gebeliğin başından beri hep su gibi akıyor acaba jeldenmi yoksa kendi akıntımmı bilemedim şimdi

bende onu sorucaktim bu gün size bende jel kullanıyorum 2 gündür su gibi akıntı birden geliyo ödüm patlıyo wc ye koşuyorum ardından jelin kalıntıları geliyo :(( sendede olduğuna normal galiba bir ara aklıma hani doğuma yakın su gelir o bile gelmişti :))))

bende onu sorucaktim bu gün size bende jel kullanıyorum 2 gündür su gibi akıntı birden geliyo ödüm patlıyo wc ye koşuyorum ardından jelin kalıntıları geliyo :(( sendede olduğuna normal galiba bir ara aklıma hani doğuma yakın su gelir o bile gelmişti :))))

benim en başından beri var canım bakıyorum herkes tortu geliyor diyo ama kimse su geldiğinden bahsetmiyor:26:bende dedim acaba bu su bendemi geliyor sadece:9: iyi ama bende rahatladım şimdi :8::8:şu jeller biterse daha çok rahatlıcaz az kaldı çok şükür son 3 hafta:46:

Back
X